Kacper Kępa zdał licencje

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Siwek Patataj

Twój komentarz jest bardzo nie na miejscu

#101 Postautor: Siwek Patataj » 13 października 2004, o 00:19

Regdal pisze:
Kubbas pisze:Ja rowniez dolaczam sie do gratulacji. Teraz wypada zyczyc tylko tego by Twoja kariera potoczyla sie w odpowiedzim kierunku i abys poszedl sladami taty (a moze nawet jeszcze dalej:) )

Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje ;]

Co masz na mysli ,mówiąc żeby Kacper poszedł śladami taty ? Wyniki na torze,czy odsysanie klubowej kasy ?

Gratulacje dla Kacpra Kępy !!!!!! :P 8) :P 8)

Jestem starym kibicem Motoru, kibicuję tej drużynie już kilkanaście lat, doskonale pamiętam występy Marka Kępy, jego perturbacje związane z negocjowaniem umów, wypłatami za punktówkę. Pamiętam jego boje o godziwe stawki i wynagrodzenie i... wcale mu się nie dziwię. Był, jest i póki co będzie najlepszym zawodnikiem Motoru Lublin od chwili powstania sekcji żużlowej i miał wtedy prawo wymagać. Był zawsze niekwestionowanym liderem i kapitanem tego zespołu. Za jego czasów Motor odnosił największe sukcesy w historii. Te sukcesy to karta historii i Motoru i Marka Kępy, sukcesy których po dzisiejszy dzień nikt nie powtórzył.

Ukłoniłbyś się więc przyjacielu nisko przed jego zasługami dla klubu i przed nim samym, a nie pozwalał sobie na takie komentarze. Są one bowiem nie na miejscu.

Kacper, napiszę Ci jak mój poprzednik w tym wątku: nie przejmuj się tym co piszą tutaj niedojrzali chłopcy, którzy mienią się kibicami. Pracuj, rób swoje i ... walcz o swoje. Kości nie naraża się za darmo, dla hobby, no chyba że się jest pasjonatem-amatorem, ale wtedy ściga się w Głusku (honory panowie przed Wami, też bym chciał :-))) ), i na żużlu się nie zarabia, tylko się do niego dokłada.

Regdal, powinieneś przeprosić moim zdaniem, naprawdę. Za krótko chyba żyjesz, byś mógł obiektywnie ocenić wkład M.Kępy w rozwój naszej ukochanej dyscypliny sportu w tym mieście.

lucki73

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#102 Postautor: ravajas » 13 października 2004, o 09:46

grzesieck pisze:ojcem czy Ojcem? :twisted:

ojciec - Marek Kępa
Ojciec - Jerzy Mordel

:lol:

PS. Gratki dla Kacpra...

mając na uwadze Twój avatar to raczej z Ojcem :)

Graty dla Kacpra i dla Marka Kępy.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#103 Postautor: Gelo » 13 października 2004, o 10:05

Serdeczne gratulacje dla Kacpra. Ponoć w jeździe we czterech pojechał bardzo odważnie i z trzeciej pozycji przeszedł na pierwszą. Czyli pierwszy wyścig w karierze w pełnej obsadzie i pierwsze zwycięstwo. Oby tak dalej.
PS. co do pytania retorycznego Regdala - odpowiem tak - historia lubelskiego żużla to w dużej mierze historia Marka Kępy. To on tworzył tę historię i jest jej głównym bohaterem. A że dbał o swoje interesy - takie było prawo lidera - bywało, że Marek robił połowę punktów drużyny. Co w tym dziwnego, że walczył o godziwe warunki do wykonywania swojej pracy? Dla wielu prl-owskich zawodników był przykładem, bo inwestował w sprzęt (także treningowy), swój wygląd i zaplecze. Można śmiało powiedzieć, że jako pierwszy wprowadził w Lublinie zawodostwo. To wszystko procentowało mu na torze, a dla wielu młodych (wtedy) chłopców - w tym dla mnie - był pierwszym idolem.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#104 Postautor: Ar2rB » 13 października 2004, o 10:20

Przyłaczam sie do gratulacji ;). Mam nadzieje, że w przyszłym roku Kacper bedzie dzielnie bronił barw Lubelskiego TŻ.... życzę powodzenia na przyszłość!

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#105 Postautor: maestro76 » 13 października 2004, o 13:51

dopisuje sie do gratulacji - bo zdac licencje po kilkunastu treningach to napewno sukces
klub chyba powinien pomyslec o podpisaniu jakiejs sensownej umowy z kacprem na kilka lat-a moze juz taka jest?
pozdr
never ride faster than your angel can fly

go!
Trener

#106 Postautor: go! » 13 października 2004, o 13:53

G RA T U L A C J E !!! i sukcesow na torze

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#107 Postautor: KubuÅ› » 13 października 2004, o 15:57

Gratulacje :!: Mam nadzieje ze Kacper bedzie tak dobry ja ojciec lub nawet lepszy.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#108 Postautor: Talib » 13 października 2004, o 16:02

Ja równiez dołączam się do gratulacji i ... nie miałbym nic przeciwko, klub pewnie też gdyby ojciec Kacpra trochę go zasponsorował.

Carlito

#109 Postautor: Carlito » 13 października 2004, o 16:33

Również dołaczam się do gratulacji....ja zawsze wiedziałem ,że z Kacpra coś będzie,pamiętam go takiego malutkiego jak jeździł na swoim malutkim motorku,potem widziałem jego jazdę na crosie...teraz chciałbym żeby jego kariera rozwijała się dalej i to właśnie w tak błyskawicznym tempie jak postęp od pierwszego treningu do zdania licencji...oby tak dalej,powodzenia...

łukasz

#110 Postautor: Å‚ukasz » 13 października 2004, o 17:02

wszyscy teraz mowia o tym jak pamietaja Kacpra jak byl jeszcze maly...
no to i ja cos napisze. pamietam jak podczas meczu spal u mamy na rekach... i to nie jeden raz

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#111 Postautor: Regdal » 13 października 2004, o 18:40

Perro Verde pisze:Człowieku, widać na pierwszy rzut oka że jesteś z otoczenia Klimka. Już zrobiliście z niego mistrza świata (obrazek obok), a poki co to dzieciak ktory jeszcze duzo musi sie uczyć. Czytam cały czas forum, malo pisze, ale taraz przeginasz i takich wpisów nie można tolerować.
Czy możesz choć raz pogratulować chłopakowi i całemu zespołowi dobrego rezultatu na licencji ? Czy zawsze musisz jakos uszczypnąć Kępe ? Sprawia Ci to satysfackcje ? Tak trudno pogodzić się z tym, żę Klimek nie jest super hiper gwiazdą i po 4 latach jazdy na torze musi ogladac plecy chłopaka który na żużlu jeździł kilka razy ? Pogodz sie z tym bo skonczysz w Abramówku. Nie pomogą na to nawet nowe opony...

Kacper nie przejmuj się takimi "kibicami". Rób swoje. Pozdrawiam

Widzę że nie przeczytałeś do końca mojego postu,w ostatnim zdaniu są gratulacje dla Kacpra Kępy,wiem ,że Kacper ma szanse być dobrym zawodnikiem.Co do Klimka to on nie jest mistrzem swiata i nim być nie musi.Nie mam zamiaru faworyzować jednego czy drugiego,każdy widzi i ocenia jak uważa.Zobaczysz ,że jeszcze nie raz każdy z nich bedzie oglądał plecy kolegi podczas treningu,ale to i tak nie ma nic do rzeczy.Najważniejsze,żeby dażyli się wzajemnie szacunkiem i sympatią,choć wiem ,że to może byc trudne,oraz aby klub traktował każdego z nich jednakowo.Jak na razie to więcej zainwestowano w Kacpra niż w Klimka choć ten pierwszy trenuje od kilku miesięcy a drugi trenuje już 4 lata jak zdążyłeś zauważyć.Klimek nie otrzymał poza metanolem z klubu nawet oleju do silnika,nie wspominając o innych potrzebach.
Czas pokaże czy inwestycja w Kacpra przyniesie pożytek dla klubu i kibiców,oby przyniosła i tego wszystkim którzy wierzą w Kacpra życzę.(Ja w Kacpra również wierzę).

A tak przy okazji to-ty chyba nie wiesz jaka jest rzeczywistość w szkółce żużlowej.Kto i za czyje pieniądze się szkoli,jakie są tego efekty i konsekwencje.

Siwek Patataj

#112 Postautor: Siwek Patataj » 13 października 2004, o 18:49

Regdal pisze:
Perro Verde pisze:Człowieku, widać na pierwszy rzut oka że jesteś z otoczenia Klimka. Już zrobiliście z niego mistrza świata (obrazek obok), a poki co to dzieciak ktory jeszcze duzo musi sie uczyć. Czytam cały czas forum, malo pisze, ale taraz przeginasz i takich wpisów nie można tolerować.
Czy możesz choć raz pogratulować chłopakowi i całemu zespołowi dobrego rezultatu na licencji ? Czy zawsze musisz jakos uszczypnąć Kępe ? Sprawia Ci to satysfackcje ? Tak trudno pogodzić się z tym, żę Klimek nie jest super hiper gwiazdą i po 4 latach jazdy na torze musi ogladac plecy chłopaka który na żużlu jeździł kilka razy ? Pogodz sie z tym bo skonczysz w Abramówku. Nie pomogą na to nawet nowe opony...

Kacper nie przejmuj się takimi "kibicami". Rób swoje. Pozdrawiam

Widzę że nie przeczytałeś do końca mojego postu,w ostatnim zdaniu są gratulacje dla Kacpra Kępy,wiem ,że Kacper ma szanse być dobrym zawodnikiem.Co do Klimka to on nie jest mistrzem swiata i nim być nie musi.Nie mam zamiaru faworyzować jednego czy drugiego,każdy widzi i ocenia jak uważa.Zobaczysz ,że jeszcze nie raz każdy z nich bedzie oglądał plecy kolegi podczas treningu,ale to i tak nie ma nic do rzeczy.Najważniejsze,żeby dażyli się wzajemnie szacunkiem i sympatią,choć wiem ,że to może byc trudne,oraz aby klub traktował każdego z nich jednakowo.Jak na razie to więcej zainwestowano w Kacpra niż w Klimka choć ten pierwszy trenuje od kilku miesięcy a drugi trenuje już 4 lata jak zdążyłeś zauważyć.Klimek nie otrzymał poza metanolem z klubu nawet oleju do silnika,nie wspominając o innych potrzebach.
Czas pokaże czy inwestycja w Kacpra przyniesie pożytek dla klubu i kibiców,oby przyniosła i tego wszystkim którzy wierzą w Kacpra życzę.(Ja w Kacpra również wierzę).

A tak przy okazji to-ty chyba nie wiesz jaka jest rzeczywistość w szkółce żużlowej.Kto i za czyje pieniądze się szkoli,jakie są tego efekty i konsekwencje.

Co nie zmienia faktu, że Twoje komentarze o "długich rękach" Marka Kępy są nie na miejscu, a są nawet obrażające go. I to wraz z kolegą Perro chcieliśmy Ci uzmysłowić, a nie roztrząsać kto i co dostaje w szkółce. Respect dla Marka Kępy i tyle. Należy mu się, jak nikomu innemu w tym klubie.

lucki73

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#113 Postautor: Regdal » 13 października 2004, o 18:57

Zmienia ,niezmienia,ale taka jest prawda, a jej nie nalezy unikać,chocby dotyczyło to Kępy.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#114 Postautor: Łoptymista » 13 października 2004, o 19:03

Gratulacje! CieszÄ™ siÄ™ bardzo.
A teraz Kacper powinien trenować, trenowac i jeszcze raz trenować.
Do programu zajęć dopisałbym mu też ochronę przed sodówką i presją ze strony rozbudzonych kibicowskich apetytów. :wink:

Gość

#116 Postautor: Gość » 13 października 2004, o 19:29

a co bybyło jakbyśmy awansowali ???
gdzie by jeździł Kacper K. ?????

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#117 Postautor: Prymus » 13 października 2004, o 19:38

Hollywood pisze:a co bybyło jakbyśmy awansowali ???
gdzie by jeździł Kacper K. ?????

A czemu niby nie u nas??
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#118 Postautor: Przemas » 13 października 2004, o 23:57

Gratulacje dla Kacpra naleza mu sie :) zobaczymy jak to sie dalej potoczy, jestem dobrej mysli. na przyszły sezon mamy dwoch juniorow takze nie jest dobrze trzeba bedzie kogos zdolnego zakupic badz wypozyczyc. fajnie by bylo jakby kacper wystapil w jakims turnieju jeszcze w tym roku :P

ermen
Zawodowiec

#119 Postautor: ermen » 14 października 2004, o 11:23

Przyłączam się do gratulacji. Mając w genach talent do żużla chłopak może przy rozsądnym prowadzeniu stać sie rasowym zawodnikiem. A myśle, ze Marek Kępa wie jak poprowadzic Kacpra na początku kariery.
Jeszcze raz gratulacje i powodzenia!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#120 Postautor: Gelo » 14 października 2004, o 11:36

Najważniejsze,żeby dażyli się wzajemnie szacunkiem i sympatią,choć wiem ,że to może byc trudne,oraz aby klub traktował każdego z nich jednakowo.Jak na razie to więcej zainwestowano w Kacpra niż w Klimka choć ten pierwszy trenuje od kilku miesięcy a drugi trenuje już 4 lata jak zdążyłeś zauważyć.Klimek nie otrzymał poza metanolem z klubu nawet oleju do silnika,nie wspominając o innych potrzebach.

Nie no - jak można porównać Kacpra z Rafałem? - bardzo dobrze, że nie traktuje się ich jednakowo - z prostego powodu - wieku. Kacper jest już pełnoprawnym zawodnikiem, w interesie jego i klubu było, żeby wlasnie teraz dostał certyfikat. Dobrze się stało, że uczył się jezdzić od razu na niezłym sprzęcie. Podejrzewam, że jakby był skazany na warunki pozostałych szkółkowiczów nie przygotowałby siędo egzaminu. Co do Rafała - on ma jeszcze czas. Mam nadzieję, że im blizej licencji tym klub będzie nad nim rozciągał większy parasol, bo wart jest tego - ale jeszcze nie teraz. Jego kolej dopiero nadejdzie i czas go nie nagli tak jak naglił Kacpra.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#121 Postautor: mikas » 18 sierpnia 2006, o 13:33

Kacper sprzedaje motory, więc nawet gdy ktoś miał jeszcze nadzieje na jego powrót to zostały one juz całkowicie rozwiane :(
Szkoda :(

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=119959675

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=119960577

Może chociaz na ten tanszy znalazłby sie jakis sponsor aby zakupic szkółce :?:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#122 Postautor: Smirnek » 18 sierpnia 2006, o 14:16

Ten tańszy wydaje mi się jakiś mały, to jest chyba na minitor.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#124 Postautor: Gelo » 18 sierpnia 2006, o 15:17

Powinno się zmienić tytuł tematu - Kacper Kępa zdał... sprzęt

czecho997

#125 Postautor: czecho997 » 22 sierpnia 2006, o 08:36

szkoda ze odszedl mimo iz nie byl najlepszy to mogl jeszcze troche pojezdzic