Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Trener

#351 Postautor: boxing » 14 sierpnia 2006, o 17:49

Lublin_Fan pisze:
Danio pisze: Nachodzi pytanie, jaki teraz wariant wybrać aby wkońcu zrealizowac ten upragniony cel?? licze oczywiście że Klub utrzyma się!

Zakontraktować 4 zawodników z najskuteczniejszej piętnastki pierwszej ligii. Nie eksperytmentować tylko zatrudnić tych, którzy sprawdzili się w tym sezonie. Może to jest metoda?
Pozdr

Sklasyfikowani (za Sportowymi Faktami):

Karlsson, Walasek, Wegrzyk, Jensen, Ruud, Ferjan, Staszewski, Lindgren, Klingberg, Jedrzejak, Kylmaekorpi, Okoniewski, Szczepaniak, Zetterstroem, Rymel.

Ostrow (5 zawodnikow) i Zielona (4) raczej nie beda chcieli pozbywac sie swoich najlepszych jezdzcow. Jensen w Lublinie to juz przeszlosc - ani nikt z klubu nie bedzie chcial zatrudniac tego zawodnika, ani sam zawodnik nie bedzie mial ochoty na powtorna przygode z naszym miastem. Kylmaekorpi zwiazal sie z Gorzowem na 2 lata. Klingbergowi bylo nie po drodze z Lublinem - widocznie do nas ma duzo dalej niz do Gorzowa a w przeciwienstwie do Rzeszowa dalej nie mamy lotniska.
Zostaje Ruud, Zetterstroem i Rymel. Ruud mial swietny sezon, znakomicie wypadl na naszym torze. Nie wiadomo jednak, jak pojedzie po kontuzji. Przyklad Maxa pokazuje, ze po urazie mozna mooocno obnizyc loty. Zetterstroem i Rymel - przy calym szacunku i sympatii dla nich (a szczegolnie dla Zorra) to nie sa zawodnicy, ktorzy pociagna wynik. A na druga linie wole Adama Shieldsa i Grzeska Knappa. I tak z czolowej "15" pierwszej ligi nie zostaje nikt, kogo mozna/warto sciagnac.

Teoria Lublin Fana na pierwszy rzut oka wydala mi sie niezla, godna przeanalizowania. Ale rozkladajac ja na czynniki pierwsze juz tak rozowo nie bylo. Mozna sie wprawdzie upierac, ze Ferjan uzna e-lige za zbyt duze wyzwanie, ze Szczepaniak wybierze regularne starty w pierwszej lidze, ze Klingberga da sie przekonac $$$, ze srednia Rymela i Zetterstroema swiadczy o ich solidnosci i umiejetnosciach ale... to Lublin Fan niech broni swojej teorii :D . Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#352 Postautor: Gelo » 15 sierpnia 2006, o 00:15

Mój skład na dzisiaj: Karlsson. Wiltshire, Świst, Knapp, Dobrucki, Jeleniewski, Messing, Tomicek

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#353 Postautor: Pietter » 15 sierpnia 2006, o 01:01

Gelo pisze:Mój skład na dzisiaj: Karlsson. Wiltshire, Świst, Knapp, Dobrucki, Jeleniewski, Messing, Tomicek

Ostrów nie puści Karlssona a Leszno Dobruckiego, takie życie. Trzeba raczej myśleć o kimś pokroju Drabika czy Klechy nie wiem co tam z Puszakowskim, mozna tez pomyslec o starszym Szczepaniaku, Sucheckim. Może Piszcz? Przedłużyć kontrakty z Messingiem, Tomickiem i Shieldsem i jeszcze z 2 obcokrajowców co będą mieli chęci i czas na jazde w polskiej lidze no i oczywiście umiejętności.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#355 Postautor: ravajas » 15 sierpnia 2006, o 09:58

może to zabrzmi naiwnie, ale Karlsson siędo ekstraligi nie nadaje więc ostrów raczej go trzymał nie będzie. Będzie drogi a będzie robił 4 punkty na mecz. to według opinii Czekańskiego.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#356 Postautor: kdsz » 15 sierpnia 2006, o 10:17

Fakty:

Elite League:
4. Peter Karlsson 2,488

Elitserien:
9. Peter Karlsson 2,257

Macie jakieś podstawy by sądzić, że nie poradziłby sobie w ekstralidze? Poradziłby sobie z powodzeniem, ale mam nadzieję, że wybierze łatwą kasę w I lidze. Mam nadzieję, że wybierze łatwą kasę w Lublinie ;)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#357 Postautor: bkapusta » 15 sierpnia 2006, o 10:18

Swoja droga gdyby Peter wybieral sie do ekstraligi to zapewne zrobilby to wczesniej. Sadze, ze mial odpowiednie oferty - zwlaszcza na sezon 2006. Wiec mysle, ze przekonanie go do zostania w I lidze to nie jest cos nadzwyczajnie trudnego - trzeba miec tylko odpowiednie finase.

Poza Peterem trzeba zatrzymac Knappa, Shieldsa, Messinga, Tomicka, Klimka. Jak chca moga zostac: Jelen [tylko szczerze mowiac lepiej mu bedzie w II lidze - moze rozwinie skrzydla], Swist, Brhel.

Po ostatnim wywiadzie definitywnie skreslam Jacka ;-)

Tylko kto do tego? Wiele osob wymienia Todda W. - czemu nie ale mam obawy, ze moze to byc C.Louis AD 2007 :) Z Torunia mozna wyciagnac Slabonia [ale to raczej druga linia], z Leszna Miskowiaka, z Rybnika Harrisa lub Smolinskiego, z Wrocka Swiderskiego lub Gapinskiego... Ale to zasadniczo sredniaki - podejzewam, ze poziom Shieldsa czy Knappa - zrobia 10-12ptk. albo zrobia 2-4. Widac w obecnej I lidze jak roznie bywa z forma "ekstraligowcow". Ew. mozna postawic na I ligowych mocarzy - Ruuda, Ferjana, Zorro...

Pytanie czy Peter [pewniak] + lawka 5[?] sredniakow [+ ew. emeryt Bo i Swist] + dobrzy juniorzy to wystarczy na faktyczny awans. Nie jakas walke o awans tylko konkretny pewny awans...

Oczywiscie jesli Peter odpadnie to kandydat numer 2 na "pewniaka" to Staszek Burza!
8) 8) 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Pebas
Szkółkowicz

#358 Postautor: Pebas » 15 sierpnia 2006, o 10:23

pamiętacie wywiad z Wiltshirem podczas druzynowych mistrzostw swiata? powiedzial cos za co kibice w lublinie chcieli ubic louisa. powiedzial on ze namowili go do jazdy i teraz sciga sie dla zabawy. skoro w reprezentacji on sciga sie dla zabawy, to jak bedzie scigac sie w polsce, w pierwszej lidze? moim zdaniem dosc sciagania starych prykow pokroju swista, brhela czy louisa.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#359 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 sierpnia 2006, o 11:18

Jeżeli regulamin nie zmieniłby się na przyszły sezon, chętnie ujrzałbym taki skład :

1.Ferjan/Ruud - któryś z tej dwójki
2.Miśkowiak/Słaboń - jak wyżej
3.Drabik
4.Knapp
5.Karlsson
6.Klimek
7.Tomicek
8.Messing

Na rezerwie: Shields, Jeleniewski (jednak nie sądze, że zgodzi się na rezerwowego, droga wolna), Trumiński, Michaluk, Polak.
MOTOR LUBLIN

Pebas
Szkółkowicz

#360 Postautor: Pebas » 15 sierpnia 2006, o 11:39

K.A.M.I.L. pisze:Na rezerwie: Shields, Jeleniewski (jednak nie sądze, że zgodzi się na rezerwowego, droga wolna), Trumiński, Michaluk, Polak.

a to jacys nasi zawodnicy maja gwarancje startow w kazdym meczu ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#361 Postautor: Gelo » 15 sierpnia 2006, o 11:45

Zdaje sie że Sebek nie kwapi sie wcale do jazdy w Lublinie. A bo to źle mu w Gdańsku?

wojteko
Senior

#362 Postautor: wojteko » 15 sierpnia 2006, o 11:48

Gelo pisze:Zdaje sie że Sebek nie kwapi sie wcale do jazdy w Lublinie. A bo to źle mu w Gdańsku?

Gelu masz 100% racje :!: to nie jest tylko teoria ale praktycznie niebedzie mu chyba nigdzie lepiej :!: a co mnie jeszcze dziwi znajac na wylot temperament Sebka dogaduje sie jakos z Zarzadem Gdanskiego speedwaya :wink:

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#363 Postautor: Pietter » 15 sierpnia 2006, o 11:55

ale Karlsson siędo ekstraligi nie nadaje

Karlsson sie nie nadaje? to co powiesz o Iversenie, Bjerre, Steadzie czy Drymlach ktorzy jezdza w E-Lidze?

meridol

#364 Postautor: meridol » 15 sierpnia 2006, o 11:59

czy wy naprwde powaznie o tych Krlssonach i innych Dobruckich??? przeciez na razie to klub ma tylu finansowe i juz zawodnicy nie chca jezdzic. Lpiej sie martwmy czy bedzie kasa na start w lidze a nie kto z czolowych zuzulowcow przejdzie do nas...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#365 Postautor: Gelo » 15 sierpnia 2006, o 12:03

meridol pisze:czy wy naprwde powaznie o tych Krlssonach i innych Dobruckich??? przeciez na razie to klub ma tylu finansowe i juz zawodnicy nie chca jezdzic. Lpiej sie martwmy czy bedzie kasa na start w lidze a nie kto z czolowych zuzulowcow przejdzie do nas...

Kasa to zmartwienie działaczy a nie kibiców. My skupmy sie jednak na zawodnikach

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#366 Postautor: Hans » 15 sierpnia 2006, o 13:16

Ja chętnie zobaczę w przyszłym sezonie skład:

1. Karlsson
2. Åšwiderski
3. Knapp
4. Trojanowski
5. Ruud
6. Lindbaeck(kto wie, może skusi się na I ligę jeżeli nie otrzyma dziekiej karty na GP)
7. Pavlić
8. Tomicek
9. Messing
10. Klimek
11. Shields
12. Ferjan
13. Polak
14. Michaluk

meridol

#367 Postautor: meridol » 15 sierpnia 2006, o 13:24

Gelo pisze:
meridol pisze:czy wy naprwde powaznie o tych Krlssonach i innych Dobruckich??? przeciez na razie to klub ma tylu finansowe i juz zawodnicy nie chca jezdzic. Lpiej sie martwmy czy bedzie kasa na start w lidze a nie kto z czolowych zuzulowcow przejdzie do nas...

Kasa to zmartwienie działaczy a nie kibiców. My skupmy sie jednak na zawodnikach

to skupiajcie sie dalej... mozna zyc marzeniami, ale ja proponuje powazne rozmowy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#368 Postautor: Gelo » 15 sierpnia 2006, o 13:25

meridol pisze:
Gelo pisze:

to skupiajcie sie dalej... mozna zyc marzeniami, ale ja proponuje powazne rozmowy.

Ale to chyba nie na forum kibiców. Udaj sie na walne zgromadzenie - tam bedziesz mogl sobie rozmawiac o pieniądzach do woli.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#369 Postautor: bkapusta » 15 sierpnia 2006, o 13:33

meridol pisze:
Gelo pisze:

Lol smieszny jestes. Przeciez to forum glownie kibicow. My mozemy sobie conajwyzej pomarzyc lub ponazekac. Konkrety to sa w klubie. Masz kase/pomysl/sponsorow to wal do klubu tam mozna pwoaznie cos zalatwic.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Volter_Apator

#370 Postautor: Volter_Apator » 15 sierpnia 2006, o 18:27

Panowie cieszmy się jeszcze tym sezonem a nie już piszecie o 2007. Cała zima przed nami. Teraz wypiszecie wszystko a co zimą ? :P
APATOR TORUN

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#371 Postautor: bkapusta » 15 sierpnia 2006, o 18:31

Volter_Apator pisze:Panowie cieszmy się jeszcze tym sezonem a nie już piszecie o 2007. Cała zima przed nami. Teraz wypiszecie wszystko a co zimą ? :P

Ale w tym sezonie juz nic nas nie czeka. Marazm i tyle. To przynajmniej sobie o 2006 pomyslimy... Zawsze to lepsze niz zastanawiac sie czy Polak powinien jechac z 2. czy moze Michaluk ;)

Utrzymac sie utrzymamy - nawet jesli zajmiemy ostatnie miejsce - to tylko baraze a licze, ze te jednak damy rade wygrac :P
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

meridol

#372 Postautor: meridol » 15 sierpnia 2006, o 23:04

bkapusta pisze:
meridol pisze:
Gelo pisze:

Lol smieszny jestes. Przeciez to forum glownie kibicow. My mozemy sobie conajwyzej pomarzyc lub ponazekac. Konkrety to sa w klubie. Masz kase/pomysl/sponsorow to wal do klubu tam mozna pwoaznie cos zalatwic.

smieszny to ty jestes ale jak juz marzysz to czemu nie wpiszesz do skladu Crumpa, Nickiego,Karlssona,Ulamka,Jagusia itd???

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#373 Postautor: bkapusta » 16 sierpnia 2006, o 07:28

Bo nie lubie Crumpa, Nickiego, Ulamka ;-) Strasznie niesympatyczni. A nie mam serca pozbawiac Torunia Jagusia, bo Torun to taki "team" nr 2 dla mnie ;-)

8) 8) 8)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#374 Postautor: Lublin_Fan » 18 sierpnia 2006, o 23:15

Gawrzyk pisze:Jak to mówią - kasa Misiu, kasa...

Dlatego niech Panowie odpowiedzialni za organizowanie kasy wezmą się porządnie do roboty. Wtedy posty kibiców nie będą zaczynać się od takich słów:

boxing pisze:Ostrow (5 zawodnikow) i Zielona (4) raczej nie beda chcieli pozbywac sie swoich najlepszych jezdzcow

Próbowaliśmy z wychowankami. Próbowaliśmy desantu z eligi. Próbowaliśmy z nieznanymi obcokrajowcami. Próbowaliśmy z "talentami" z drugiej ligi. I kompletnie nic z tego nie wyszło. Dlatego wg mnie sprawa jest bardzo prosta. Albo bierzemy zawodowców albo 3 sezon z rzędzu ścigantów.

Pozdr

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#375 Postautor: Gelo » 19 sierpnia 2006, o 10:19

Próbowaliśmy z wychowankami. Próbowaliśmy desantu z eligi. Próbowaliśmy z nieznanymi obcokrajowcami. Próbowaliśmy z "talentami" z drugiej ligi. I kompletnie nic z tego nie wyszło. Dlatego wg mnie sprawa jest bardzo prosta. Albo bierzemy zawodowców albo 3 sezon z rzędzu ścigantów.
Pozdr

o to to to to. Jest jeszcze jedna opcja - dość ryzykowna - spróbowac w miarę mozliwosci zreaktywować skład z 2004 roku - oczywiscie ze zmianą na pozycji juniorów. Piszę to dlatego, ze tak naprawdę niewiadomo kto jest w jakiej formie. Ten sezon jest strasznie dziwny - poza Crumpem nie ma zadnego pewniaka. A krajowi seniorzy to już w ogóle przechodzą sami siebie w nierównej jezdzie.