Rafał Klimek
Pisałem o trenerze Rzeszowa nie Klimka. No cóż - nie po raz pierwszy nie zrozumiałeś. Dlatego polecam przenosiny do Rzeszowa - będziesz pasował co całokształtu.
Polecić to sobie możesz po ciepłe bułeczki do sklepu,a co do zrozumienia to nie wiem czy ty sam siebie dobrze rozumiesz. "pasował co całokształtu"
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal pisze:Polecić to sobie możesz po ciepłe bułeczki do sklepu,a co do zrozumienia to nie wiem czy ty sam siebie dobrze rozumiesz. "pasował co całokształtu"
Jak ty siÄ™ tak czepiasz to proszÄ™:
polecić- to można np. kogoś, jakąś osobę.
jeżeli już to polecieć.
Nierozumiem twojego gniewu i arogancji co do innych użytkowników
i zacznij od siebie sprawdzanie swojej pisowni w wypowiedziach , jezeli już chcesz kogoś poprawiać
...
Bez przesady. Mają Karpova, Lesia, Szyszków. Póki co Rafałowi do nich jeszcze brakuje...
akurat co do tego to miałbym poważne wątpliwości. Owszem wszystkich tych zawodników widziałem tylko na torze w Lublinie, ale moim zdaniem gdyby podstawić im porównywaly sprzęt i zaopatrzyc w jednakową wiedzę o stanie toru i podpowiedzieć jak ten sprzęt przygotować, to myślę ze jeden Karpow ... i to nie w każdym biegu ... przyjechałby przed Klimkiem.
Jeżeli w przyszłym roku będzie obowiązek wystawnienia juniorów Polaków to nie widzę specjalnie szans na to żeby Klimek jeździł w Lublinie. Kasy "marnej folii" raczej nie przebijemy a i innych argumentów nam brak: niższy poziom rozgrywek, nie najlepsze stosunki na lini Klub - opiekunowie Klimka.
To czy Klimek sobie poradzi w E-lidze to już zupełnie inna para kaloszy ...
jak tez ta którzy z nas będą płakać po jego odejściu ...
Jako kibic z Lublina życzyłbym sobie żeby robił punkty dla nas ale osobiscie wrzucam na luz na temat klubowej przynależnosci Klimka w przyszłym sezonie i czekam co przyniesie czas

Lokaty tu się nie zgodzę, Karpov jest napewno lepszym zawodnikiem od Rafała a właśnie reszta zawodników wymienionych przez Gela jest porównywalnego poziomu i z nimi właśnie biegi mogłby się przeplatać raz dla Rafała raz dla nich. Rafał jest objawieniem, ale jest jeszcze młody i nie róbmy z niego "mistrza świata". Niestety ale Rafał pojedzie 1-2 biegi w meczu i nie ma już siły jechać, co widać na torze, naprawde jeszcze długa droga przed nim.
Jeśli będzie obowiązek wystawiania polskich juniorów to myslę, że Rzeszów bedzie szukał gdzieś indziej wzmocnienia, a jak będą mieli do wyboru porównywalnych Lesia Szyszke czy Klimka w tym 2 swoich wychowanków, to jak myślisz kto dostanie częściej szanse?
Rafał jakby poszedł do Rzeszowa to bardzo wiele będzie ryzykował, tym iż tam może po prostu nie pojeżdzić, w Lublinie jak zostanie będzie najprawdopodobniej podstawowym juniorem na każdy mecz i ma pewne nabywanie doświadczenia, co jemu w tej chwili jest najbardziej potrzebne.
Chciałem również zauważyć, że w Polsce jest wiele klubów nie tylko Lublin-Rzeszów i Rafał może również wybrać inny klub.
Pozdrawiam
Jeśli będzie obowiązek wystawiania polskich juniorów to myslę, że Rzeszów bedzie szukał gdzieś indziej wzmocnienia, a jak będą mieli do wyboru porównywalnych Lesia Szyszke czy Klimka w tym 2 swoich wychowanków, to jak myślisz kto dostanie częściej szanse?
Rafał jakby poszedł do Rzeszowa to bardzo wiele będzie ryzykował, tym iż tam może po prostu nie pojeżdzić, w Lublinie jak zostanie będzie najprawdopodobniej podstawowym juniorem na każdy mecz i ma pewne nabywanie doświadczenia, co jemu w tej chwili jest najbardziej potrzebne.
Chciałem również zauważyć, że w Polsce jest wiele klubów nie tylko Lublin-Rzeszów i Rafał może również wybrać inny klub.
Pozdrawiam
Tak na marginesie, na tym calym naszym nieszczesciu, braku awansu bardzo duzo zyskal wlasnie "Klimek Team" Wynegocjowali niezwykle korzystny dla nich kontrakt, ale dlaczego przystano tylko na roczny ? nie wiem. Do tego Rafal jak na debiutanta pokazal sie, nie ma co ukrywac, z przyzwoitej strony. Rozjezdzil sie, wyprubowal sprzet, nalapal troche doswiadczenia ... bedzie teraz lakomym kaskiem, a co za tym idzie bedzie chcial wypompowac z klubu jak najwiecej kasy, co mnie z reszta absolutnie nie dziwi. Jak mu nie dadza, to we Wroclawiu, Rzeszowie czy innym Tarnowie kasa na pewno sie znajdzie. Juz widze pape Klimka zacierajacego rece. Nam co pozostanie ? Ogladanie kolejny sezon Polaka ktory nadal nie potrafi zlozyc sie w luk, nawet przy malej predkosci, no i kamikadze Michaluka, ktoremu juz raz dmuchane bandy prawdopodobnie uratowaly zycie.
$korzen$ pisze:Tak na marginesie, na tym calym naszym nieszczesciu, braku awansu bardzo duzo zyskal wlasnie "Klimek Team" Wynegocjowali niezwykle korzystny dla nich kontrakt, ale dlaczego przystano tylko na roczny ? nie wiem. Do tego Rafal jak na debiutanta pokazal sie, nie ma co ukrywac, z przyzwoitej strony. Rozjezdzil sie, wyprubowal sprzet, nalapal troche doswiadczenia ... bedzie teraz lakomym kaskiem, a co za tym idzie bedzie chcial wypompowac z klubu jak najwiecej kasy, co mnie z reszta absolutnie nie dziwi. Jak mu nie dadza, to we Wroclawiu, Rzeszowie czy innym Tarnowie kasa na pewno sie znajdzie. Juz widze pape Klimka zacierajacego rece. Nam co pozostanie ? Ogladanie kolejny sezon Polaka ktory nadal nie potrafi zlozyc sie w luk, nawet przy malej predkosci, no i kamikadze Michaluka, ktoremu juz raz dmuchane bandy prawdopodobnie uratowaly zycie.
Nie siej zamętu i popeliny.Twoja wypowiedź ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Bez zamętu i popeliny - Rafał nie jest JESZCZE zawodnikiem, o którym mozna dywagować w kategoriach "wydrze kasę z Lublina czy nie wydrze". Życząc mu jak najlepiej, nie dajmy sie zwariować - to na razie tylko dobrze zapowiadający się junior - i nic więcej. Niech chłopak nie da sobie robić wody z mózgu otaczającym go ludzom, niech zapomni o mistrzostwie świata AD 2008 i niech zacznie punktować "normalnie" w przyszłym roku. Jak mu źle w Lublinie (o co jego samego nie posądzam) to krzyżyk na drogę. Z niewolnika nie ma pracownika. Chociaż chciałbym (może) żeby został, płakać nie będę, bo atmosfera jaką robi wokół niego Regdal i jemu podobni działają na niekorzyść Rafała.
-
rumburaque
- Szkółkowicz
rumburaque pisze:Dokładnie tyle szumu i hałasu o Rafała, a tak naprawdę to On jeszcze nic wielkiego nie pokazał, i chyba kubeł zimnej wody z krośnieńskiego odcinka Wisłoka ostudzi trochę zapędy co niektórym.
Kto robi ten szum i hałas ? Podaj jakieś przykłady.
Korzeń -
Wynegocjowali niezwykle korzystny dla nich kontrakt, ale dlaczego przystano tylko na roczny ?
Co takiego korzystnego jest w tym kontrakcie dla Klimka.
Gelo - twoja wiedza w temacie Rafała i jego otoczenia jest bardzo powierzchowna,widziana ewidentnie okiem zwykłego kibica,posługujesz się w swoich wypowiedziach przypuszczeniami i ogólnikami,zacząłeś niedawno polemikę w kwestii Stachyrów (nieodpowiedni doradca i trener),potem zahachyczłeś o Rzeszów(myślący inaczej niech idą do Rzeszowa), a teraz wciskasz ludziom swoje pozostałe sugestie.
atmosfera jaką robi wokół niego Regdal i jemu podobni działają na niekorzyść Rafała.
Możesz podać jakieś przykłady ? W jaki sposób i czym Regdal działa na niekorzyść Rafała ?
Używając zwrotu "wydrze kasę" to ty działasz na niekorzyść Rafała.
Zapewniam cię i innych,że obecnie Rafał nie myśli o pieniądzach,a jedynie chce jak najwięcej startować.
Nie wiem po co piszesz o mistrzostwie świata AD 2008,bo jak na razie nie ma takiego tematu, psujesz tym samym klimat wokół Klimka i wywołujesz niepotrzebne skojarzenia.
I na koniec - dyskusja o ewentualnej zmianie klubu przez Rafała jest na obecną chwilę niepotrzebna i niewskazana, ludzie - nie psujcie atmosfery wokół chłopaka i wokół klubu.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
-
rumburaque
- Szkółkowicz
Regdal moje spostrzeżenia są takie, że cały czas niestety odbija sie czkawką ten słynny avatar na którym miałes napisane: "Rafał Klimek IMŚJ 2008" jeśli dobrze pamietam. Jeśli dojda do tego publiczne awantury w parkingu papy Klimka (takie sprawy powinno sie załatwiać w zaciszu klubowego biura) i kilka mniejszych spraw to kibice sobie reszte rozdmuchali i dopowiedzieli.
Bus też działa niektórym ludziom na wyobraźnie, bo jak wiadomo ludzie są z natury zawistni i zamiast się cieszyć ze młody zawodnik z ich klubu ma czym jeździć na zawody to jeszcze robią z tego jakiś problem
Pamiętając o tym może nie trzeba było odrazu go obklejac zdjeciami Rafała??
Na początku troszkę chyba przesadziliście (zapewne nieświadomie) z kreowaniem wizerunku Rafała, na zachodzie by to sie sprawdziło na pewno, ale żyjemy w Polsce a tutaj jak komuś sie cos udaje to ma odrazu wokół siebie setki zazdrosnych ludzi, którzy robią wszystko aby temu komus dołożyć.
Tutaj według mnie są w pewnym stopniu Wasze błędy, a kibic jak to kibic jest pamiętliwy a do tego jak nie ma o czyms informacji to sobie je najczęściej sam tworzy i dopowiada, potem ktoś coś usłyszy, przekręci i powstają nowe ploty. Taka zabawa w głuchy telefon ( to samo zresztą dotyczy całego naszego klubu). Na to już niestety nie ma rady, przez tego avatara, kłótnie w parkingu, ludzie utrwalili sobie jakiś tam obraz i teraz go niestety powielają, mimo że to już przeszłość. Nie wiem może dobrym rozwiązaniem byłoby np. informowanie na stronie Rafała np. właśnie o takich rzeczach jak zmiany długości obowiazywania kontraktu i ich przyczyny czy o podobnych kwestiach, aby wszystkie dyskusje na zasadzie "głuchego telefonu" ucinac już w zarodku, bo czym więcej niewiadomych tym ludzie sobie z większa chęcia tworzą swoje historie.
Niestety Rafał jest na takie ploty narażony najbardziej z całej drużyny, jest obiecującym wychowankiem klubu i wszyscy by chcieli aby jeździł dla Lublina. Inni zawodnicy przyszli w tym roku za rok pójda gdzie indziej i pewnie nikt nie będzie tego rozpamiętywał, z Rafałem jako wychowankiem jest zupełnie inaczej, co zreszta już teraz odczuwacie na własnej skórze
Bus też działa niektórym ludziom na wyobraźnie, bo jak wiadomo ludzie są z natury zawistni i zamiast się cieszyć ze młody zawodnik z ich klubu ma czym jeździć na zawody to jeszcze robią z tego jakiś problem
Na początku troszkę chyba przesadziliście (zapewne nieświadomie) z kreowaniem wizerunku Rafała, na zachodzie by to sie sprawdziło na pewno, ale żyjemy w Polsce a tutaj jak komuś sie cos udaje to ma odrazu wokół siebie setki zazdrosnych ludzi, którzy robią wszystko aby temu komus dołożyć.
Tutaj według mnie są w pewnym stopniu Wasze błędy, a kibic jak to kibic jest pamiętliwy a do tego jak nie ma o czyms informacji to sobie je najczęściej sam tworzy i dopowiada, potem ktoś coś usłyszy, przekręci i powstają nowe ploty. Taka zabawa w głuchy telefon ( to samo zresztą dotyczy całego naszego klubu). Na to już niestety nie ma rady, przez tego avatara, kłótnie w parkingu, ludzie utrwalili sobie jakiś tam obraz i teraz go niestety powielają, mimo że to już przeszłość. Nie wiem może dobrym rozwiązaniem byłoby np. informowanie na stronie Rafała np. właśnie o takich rzeczach jak zmiany długości obowiazywania kontraktu i ich przyczyny czy o podobnych kwestiach, aby wszystkie dyskusje na zasadzie "głuchego telefonu" ucinac już w zarodku, bo czym więcej niewiadomych tym ludzie sobie z większa chęcia tworzą swoje historie.
Niestety Rafał jest na takie ploty narażony najbardziej z całej drużyny, jest obiecującym wychowankiem klubu i wszyscy by chcieli aby jeździł dla Lublina. Inni zawodnicy przyszli w tym roku za rok pójda gdzie indziej i pewnie nikt nie będzie tego rozpamiętywał, z Rafałem jako wychowankiem jest zupełnie inaczej, co zreszta już teraz odczuwacie na własnej skórze
Gelo - twoja wiedza w temacie Rafała i jego otoczenia jest bardzo powierzchowna,widziana ewidentnie okiem zwykłego kibica
Masz rację - moja wiedza jest powierzchowna - adekwatnie do osiągnięć Rafała. I jeżeli możesz wyjaśnij mi różnicę między "zwykłym kibicem" a "niezwykłym kibicem"?
posługujesz się w swoich wypowiedziach przypuszczeniami i ogólnikami
Przykłady proszę.
,zacząłeś niedawno polemikę w kwestii Stachyrów (nieodpowiedni doradca i trener),potem zahachyczłeś o Rzeszów(myślący inaczej niech idą do Rzeszowa), a teraz wciskasz ludziom swoje pozostałe sugestie.
Niczego nikomu nie wciskam - mówię za siebie.
Możesz podać jakieś przykłady ? W jaki sposób i czym Regdal działa na niekorzyść Rafała ?
Wszystkie wpisy, które nie są "po linii partii" są przez Ciebie dość agresywnie komentowane - dodam przeważnie niezbyt mądrze. Można odnieść wrażenie, że kto nie uważa, że Rafał Klimek będzie mistrzem świata AD 2008 jest wrogiem publicznym nr 1, gamoniem i zwykłym powierzchownym kibicem. Podsumowując - więcej pokory i dystansu do siebie i swojego pupila.