Skład na sezon 2007
FREDek pisze:Na Peterka czy Lee to (moim skromnym zdaniem) klubu, czyli Nas nie stać! Starczy oszukiwania samych siebie. Ktos w klubie przed sezonem "napomknie" o awansie, czy cos, a resztę załatwiają kibice, "podniecając się na każdym kroku". Chore... Byłbym szczęśliwy, gdybym mógł zobaczyć z "koziołkiem na plastronie" Trumińskiego, Jeleniewskiego, a może nawet i Piscza... bo - czemu nie?! Lepsi od "dziadów" typu Louis, Świst itp.. Do tego Tomicek, Messing, Pavlic. Kangur i najstarszy z Rempałów również przydałby się. Dać sobie czasu. Dać czas LUBELSKIEJ młodzieży. Zadbać o zaplecze. Zadbać o stadion-ruinę. Zadbać o kibiców. Szukać sponsorów. Najważniejsze, by wszystko robic "z głową". Zeby wyjąć, najpierw zawsze trzeba włożyć... czyż nie?
Popieram w 100% !
Zawsze Motor Lublin
Sezon sie nie skończył, budżetu nie ma i długo pewnie nie będzie... no ale jeśli już bawimy się w nazwiska to oto moje propozycje:
Juniorzy:
Klimek, Michaluk, Pavlic, Messing, Tomicek i Filip Sitera - dziwie siÄ™ ze tak malo osob o nim pisze.
Seniorzy:
Lista może byc długa... zostawiłbym Knappa, i Jacka Rempałe.
Poza tym poszukałbym zawodników młodych i rozwijających się, którzy powaznie potraktują starty w Lublinie i będą chcieli na dłużej związac sie z naszym klubem na dłużej. Zdecydowane NIE odpadom z ekstraligi. Trzeba zainteresowac sie tez lubelskimi zawodnikami takimi jak Piszcz, Jeleniewski i Trumiński, ale nic na sile - warunki realne na poziom prezentowany przez tych zawodnikow.
Obcokrajowcy:
Przydałby się jeden, ktory pociągnałby cały zespół tak jak Karlsson dwa lata temu. Może Lee...? Poza nim oczywiscie Shields z obecnych. Poza nim trzeba szukac wsrod kilkudziesięciu innych nazwisk... nie rezygnowalbym z Louisa. Moze zobaczyc kierunek wschodni? Zawodnicy rosyjscy potrafia byc bardzo solidni a chyba nie sa drodzy.
Najwazniejsze powinno byc jednak zbudowanie solidnych podstaw dla funkcjonowania klubu (czy to nie bylo jedno z glownych zadan przed ktoryms sezonem?), zatroszczenie się o infrastrukture i zaplecze, a przede wszystkim o równy, bezpieczny i przyczepny tor. To jest podstawa i bez tego nie ma sensu powanie myslec o ekstralidze.
Juniorzy:
Klimek, Michaluk, Pavlic, Messing, Tomicek i Filip Sitera - dziwie siÄ™ ze tak malo osob o nim pisze.
Seniorzy:
Lista może byc długa... zostawiłbym Knappa, i Jacka Rempałe.
Poza tym poszukałbym zawodników młodych i rozwijających się, którzy powaznie potraktują starty w Lublinie i będą chcieli na dłużej związac sie z naszym klubem na dłużej. Zdecydowane NIE odpadom z ekstraligi. Trzeba zainteresowac sie tez lubelskimi zawodnikami takimi jak Piszcz, Jeleniewski i Trumiński, ale nic na sile - warunki realne na poziom prezentowany przez tych zawodnikow.
Obcokrajowcy:
Przydałby się jeden, ktory pociągnałby cały zespół tak jak Karlsson dwa lata temu. Może Lee...? Poza nim oczywiscie Shields z obecnych. Poza nim trzeba szukac wsrod kilkudziesięciu innych nazwisk... nie rezygnowalbym z Louisa. Moze zobaczyc kierunek wschodni? Zawodnicy rosyjscy potrafia byc bardzo solidni a chyba nie sa drodzy.
Najwazniejsze powinno byc jednak zbudowanie solidnych podstaw dla funkcjonowania klubu (czy to nie bylo jedno z glownych zadan przed ktoryms sezonem?), zatroszczenie się o infrastrukture i zaplecze, a przede wszystkim o równy, bezpieczny i przyczepny tor. To jest podstawa i bez tego nie ma sensu powanie myslec o ekstralidze.
W przyszÅ‚ym roku poziom 1 ligi bÄ™dzie niziutki, wiÄ™c trzeba brać do skÅ‚adu przeciÄ™tniaków. 1 liga bÄ™dzie połączona z 2-gÄ… bo przecież nie byÅ‚oby sensu aby w 2 lidze startowaÅ‚o 4-5 zespołów(Równe, Rawicz , PiÅ‚a, Åódź, Krosno(lub GrudziÄ…dz). Moim zdaniem wÅ‚adze klubu powinny wrócić z idei przed kilku lat stworzenia drużyny zÅ‚ożonej z wychowanków (Piszcz, Trumna). Åšledź też dobrze w E-Lidze nie radzi myÅ›le, że zastÄ…pi go jakiÅ› zawodnik zagraniczny w Marmie na przyszÅ‚y sezon (kasy maja wiÄ™c co bÄ™dÄ… żaÅ‚ować) wiÄ™c można o nim pomyÅ›leć. Zagraniczni juniorzy oczywiÅ›cie + Klimek. J.RempaÅ‚a, Knapp i jakiÅ› obcokrajowiec, marzy mi sie Joonas no ale ciezko bedzie go sciagnac.
/edit
Może Eduard Szajchulin?
Jego Statystyki:
Pkt: 88
0 pkt - 1
1 pkt - 3
2 pkt - 9
3 pkt- 22
Startów: 35
Meczy: 8
Lecz jak wiemy poziom tamtej ligi odstaje od naszej
Może 7-8 pkt by uciułał na mecz 
/edit
Może Eduard Szajchulin?
Jego Statystyki:
Pkt: 88
0 pkt - 1
1 pkt - 3
2 pkt - 9
3 pkt- 22
Startów: 35
Meczy: 8
Lecz jak wiemy poziom tamtej ligi odstaje od naszej
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2006, o 22:35 przez Pietter, łącznie zmieniany 1 raz.
Pietter pisze:W przyszłym roku poziom 1 ligi będzie niziutki, więc trzeba brać do składu przeciętniaków.
To chyba jakiś kiepski żart...
Moim zdaniem władze klubu powinny wrócić z idei przed kilku lat stworzenia drużyny złożonej z wychowanków (Piszcz, Trumna). Śledź też
Zdaje się, że to już było. A wynik i tak ciągnęli Richardson lub Karlsson.
Zagraniczni juniorzy oczywiście + Klimek. J.Rempała, Knapp i jakiś obcokrajowiec, marzy mi sie Joonas no ale ciezko bedzie go sciagnac.
Mnie się marzy Crump - z ta róznicą, że ten umie jezdzić na żużlu i nie bedzie mógł jezdzić w I lidze. Klimek? Jak chce - niech odchodzi - ja za nim płakać nie będę, bo do poziomu I ligi jeszcze dużo nauki przed nim. Tomicek? Mimo sympatii naszych kibiców to przeciętniak - jak każdy pepik - nieobliczalny i niestety - kiedy trzeba - zawodzi.
To chyba jakiś kiepski żart...
a co wedÅ‚ug ciebie bÄ™dzie liga mocniejsza? bez Gorzowa, Zielonki, Ostrowa za to bÄ™dzie Ukraina, Åotwa Rawicz może PiÅ‚a.
/edit
napisałem, że marzy mi sie jako, że istnieją szanse aby jeździł u nas w drużynie, też mógłbym jak ty szukać Hancocków czy Jonssonów ale co to mi da jak po 2 meczach klub nie miałby jak uregulować płatności. Narzuciłeś temat o Klimku-wg. mnie za niewiadomo jakie pieniądze nie warto go trzymać lepiej wziąść Rosjanina czy Szweda co potrenuje 3 tygodnie na naszym torze i będzie przywoził tyle samo pkt. tylko gdzie takiego znaleść? A co chciałbyś po każdym meczu iść na piwo z Tomickiem? wtedy byłby ok, fajny?
/edit
Mnie się marzy Crump - z ta róznicą, że ten umie jezdzić na żużlu i nie bedzie mógł jezdzić w I lidze. Klimek? Jak chce - niech odchodzi - ja za nim płakać nie będę, bo do poziomu I ligi jeszcze dużo nauki przed nim. Tomicek? Mimo sympatii naszych kibiców to przeciętniak - jak każdy pepik - nieobliczalny i niestety - kiedy trzeba - zawodzi.
napisałem, że marzy mi sie jako, że istnieją szanse aby jeździł u nas w drużynie, też mógłbym jak ty szukać Hancocków czy Jonssonów ale co to mi da jak po 2 meczach klub nie miałby jak uregulować płatności. Narzuciłeś temat o Klimku-wg. mnie za niewiadomo jakie pieniądze nie warto go trzymać lepiej wziąść Rosjanina czy Szweda co potrenuje 3 tygodnie na naszym torze i będzie przywoził tyle samo pkt. tylko gdzie takiego znaleść? A co chciałbyś po każdym meczu iść na piwo z Tomickiem? wtedy byłby ok, fajny?
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2006, o 22:58 przez Pietter, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: To chyba jakiś kiepski żart...
Pietter pisze:a co wedÅ‚ug ciebie bÄ™dzie liga mocniejsza? bez Gorzowa, Zielonki, Ostrowa za to bÄ™dzie Ukraina, Åotwa Rawicz może PiÅ‚a.
A ty już wiesz jaka będzie liga?
Gelo pisze:Pietter pisze:a co wedÅ‚ug ciebie bÄ™dzie liga mocniejsza? bez Gorzowa, Zielonki, Ostrowa za to bÄ™dzie Ukraina, Åotwa Rawicz może PiÅ‚a.
A ty już wiesz jaka będzie liga?
sądze,że powstaną 2 ligi Zawodowa + resztki. Tak jak za czasów LKŻ.
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
Dobrze że niewszyscy myslą tak jak ty bo za 5 lat "kadra narodowa" jeździłaby jeszcze gorzej niż terazPietter pisze:lepiej wziąść Rosjanina czy Szweda co potrenuje 3 tygodnie na naszym torze i będzie przywoził tyle samo pkt.
Dobrze że niewszyscy myslą tak jak ty bo za 5 lat "kadra narodowa" jeździłaby jeszcze gorzej niż teraz Crying or Very sad Chyba lepiej inwestować w to co polskie bo po co dawać jeździć obco skoro mamy "swojego" ? Po to żeby potem objeżdżał naszych na zawodach typu IMŚJ itp ?? Jak tak to ja dziękuje Evil or Very Mad
hyh tylko ja napisałem biorąc pod uwagę umiejętnośći wyłącznie kadry juniorskiej(krajowej) TŻ Sipma Lublin ( no nie licząc oczywiście Rafała). Jakbyśmy byli w takiej sytuacji jak Gorzów czy Rybnik to nawet nie trzeba byłoby rozglądać się za zagranicznymi juniorami.
Pietter gadasz takie bzdury że głowa mała... po 1 Joonas podpisał na 2 lata z Gorzowem, po 2 czepiasz się Klimka a jak narazie to nasz jedyny lubelski zawodnik w drużynie w którym możemy pokładać daleko idące nadzieje, niestety ale na przełomie ostatnich paru lat to tylko w Rafale ja widzę przyszłość oczywiscie z naszych wychowanków, a Ty piszesz "jak chce to niech idzie" człowieku zastanów się na 2 raz zanim coś napiszesz.
Ja natomiast odwrotnie niż koledzy co wczesniej pisali, pozbyłbym się w końcu z lubelskiego podwórka Knappów Piszczów... dlaczego?? Bo od wielu lat przewijają się u nas w drużynie i jakoś z dużej chmury mały deszcz...
Wszystko oczywiście będzie zależało od budżetu, ale mimo wszystko jeden solidnie punktujący obco typu Peter czy Lee w drużynie musi się znaleść.
Pozdrawiam
Ja natomiast odwrotnie niż koledzy co wczesniej pisali, pozbyłbym się w końcu z lubelskiego podwórka Knappów Piszczów... dlaczego?? Bo od wielu lat przewijają się u nas w drużynie i jakoś z dużej chmury mały deszcz...
Wszystko oczywiście będzie zależało od budżetu, ale mimo wszystko jeden solidnie punktujący obco typu Peter czy Lee w drużynie musi się znaleść.
Pozdrawiam
- Drabol
- Szkółkowicz
- Kontakt:
istred pisze:Klimek, Michaluk, Pavlic, Messing, Tomicek i Filip Sitera - dziwie siÄ™ ze tak malo osob o nim pisze.
Mało bo pewnie są zorientowani że Filip raz podpisał bodaj 3 letni kontrakt we Wrocku, pewien nie jestem, a dwa za rok będzie stanowił razem z Nicolaiem Klindtem podstawową pare młodzierzowców Sparty, co było zapowiedziane już w połowie sezonu. I dlatego już pare razy próbował swoich sił w lidze - z niezłym skutkiem.
A co do Rafała.. jestem pewien że będzie mial oferty z eligi, ja bym jednak na jego miejscu mocno przemyślał sprawę. Czy lepiej jezdzić 5 biegów w Lublinie, czy 1 w elidze jeśli wogóle, patrząc na to co prezentują niektórzy obcokrajowcy-juniorzy.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl
- Drabol
- Szkółkowicz
- Kontakt:
A to co władze chcą to nie znaczy że tak będzie, o czym przy takiej próbie władz przekonacie sie niemal natychmiast.. 
.... raczej będzie tak jak władze chcą (pare klubów też) i pierwszy raz zgadzam się z pomysłem GKSŻ, ostatecznie są to DMP no i gdy na pozycjach juniora będzie obowiązek jazdy zawodnika z polskim paszpotem to może będzie miał kto jeździć w przyszłości a żużel nie zniknie z polskich stadionów a wizje Cieślaka? a kto tym będzie się przejmował ...
- Drabol
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Tu nie chodzi o wizje a przepisy, ale to nie temat na to. Dyskusja zawrze po sezonie 
Jeśli o patriotyźmie mowa (oczywiście lokalnym) to moim cichym marzeniem jest, aby w nowym regulaminie był zapis o obowiazku uczestnictwa w zawodach wychowanków klubu (np. 4 w tym 2 juniorów). Zmusiłoby to kluby do poważniejszego spojrzenia na szkolenie młodzieży, jak również pozwoliłoby to kibicom bardziej identyfikować się z zawodnikami. Taka Półtorakowa musiałaby wtedy zacząć szkolić młodzież a nie ją kupować. Szanse klubów wyrównałyby się a i przyjemnie byłoby sie cieszyć z sukcesów sportowych ziomali. Co np. mogą powiedzieć kibice piłkarscy Pogoni Szczecin, kiedy na murawę wybiega 11 brazylijczyków i w dodatku cienkich...
Zawsze Motor Lublin
major pisze:Jeśli o patriotyźmie mowa (oczywiście lokalnym) to moim cichym marzeniem jest, aby w nowym regulaminie był zapis o obowiazku uczestnictwa w zawodach wychowanków klubu (np. 4 w tym 2 juniorów). Zmusiłoby to kluby do poważniejszego spojrzenia na szkolenie młodzieży, jak również pozwoliłoby to kibicom bardziej identyfikować się z zawodnikami. Taka Półtorakowa musiałaby wtedy zacząć szkolić młodzież a nie ją kupować. Szanse klubów wyrównałyby się a i przyjemnie byłoby sie cieszyć z sukcesów sportowych ziomali. Co np. mogą powiedzieć kibice piłkarscy Pogoni Szczecin, kiedy na murawę wybiega 11 brazylijczyków i w dodatku cienkich...
A to jaka to mlodziez Poltorakowa wykupila?*
* Stachyre? Taki on nasz jak i ich
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
i reaktywowani Wrona i Balabuch
A my będziemy śpiewać: "będzie 5:1 Tżcie będzie 5:1 beeedzie 5:1 doowieście choociaż ten jeeden"
Sorry za OT ale jakoś tam mi się skojarzyło, a co do pomysłu majora jest on co najmniej idiotyczny, chociażby ze względu na pozostałe 3-4 miejsca w druzynie, przypuszczalnie ze będzie 4 wychowanków, to każdy team chciałby się jak najlepiej wzmocnić i drużyny przeważnie skłądałyby się z 4 słabych i 4 dobrych i biegi byłyby bardzo nudne, przed biegiem możnabyłoby praktycznie wypełnić program.
Pozdrawiam
sting126 pisze:rob7 pisze: paszpotem to może będzie miał kto jeździć w przyszłości a żużel nie zniknie z polskich stadionów a wizje Cieślaka? a kto tym będzie się przejmował ...
Nikt. i bardzo dobrze. W Anglii nie ma obowiazku startow juniorow i jakos ich druzyna radzi sobie z roku na rok co raz lepiej, a o jej sile zaczynaja stanowic mlodsi zawodnicy (Lee, Stead, Harris). Podobnie jest w Szwecji - maja Lingrena, Ruuda, Davidssonow, Aldena, Janssona, nawet Messinga. A tam zdaje sie obowiazkowo w skladzie jest jeden junior (chociaz nie jestem pewien). Dobrzy zawodnicy zawsze sie wybija. A stwarzanie "ochronki" mlodziezowcom wcale dobrze na nich nie wplywa. Wiekszosc praktycznie nie rozwija sie wiedzac, ze ma pewne miejsce w skladzie (vide Hlib, Druchniak, Pawlaszczyk). Przy 8 osobowych skladach i tak nie bedzie wystarczajacej ilosci zawodnikow zeby te miejsca zajac wiec juniorzy beda jezdzic ew. z koniecznosci, a nie z obowiazku.
Tylko weź Stingu pod uwagę że w takiej Anglii czy Szwecji jest wyższa stopa życiowa i zdecydowanie więcej osób może sobie pozwolić aby zacząć przygodę z żużlem niż w Polsce. Dla nich kupno motoru, silnika, i ciągłe dokładanie do tego interesu nie jest takim problemem jak w Polsce. Dlatego jest więcej osób zaczynających przygodę ze speedwayem i łatwiej trafić na jakiś talent. Nasi szkółkowicze już na wstępie mają mniejsze możliwości rozwoju niz szkółkowicze z innych krajów. Nie każdy ma takie możliwości jak np. team Klimków. U nas wszyscy są zdani na łaske biednych klubów dla których zawsze priorytetem będzie pierwsza drużyna, dlatego w Polsce należy chronic i dawać jak najwięcej szans do jazdy młodym polskim zawodnikom. W zwiazku z tym jestem za ograniczeniem liczby zagranicznych juniorów do jednego w drużynie a reszte miejsc powinni zając polscy młodzi zawodnicy. Tak samo jak zakazac zagranicznym juniorom jazdy w takich zawodach jak MDMP itp.
Zanim ta stopa sie podniesie za kilka lat to sport ten stanie sie już tak niszowy (juz teraz jest) że nikt nie będzie nawet pamiętał co to jest żużel. Nam potrzeba młodych, perspektywicznych, dobrych zawodników już teraz a nie za kilka a raczej jeśli przyjąc Twoje rozumowanie to za kilkanaście lat.
Ja tam np. jak idę na zawody to jestem bardziej ciekaw jazdy Rafała Klimka niż Messinga i to jego jazda bardziej mnie przyciąga na mecz i jestem pewien że większośc kibiców również.
I sukcesy klubu nie są tu najważniejsze, bo mimo braku sukcesów do lubelskiej szkółki w ostatnim czasie zapisało się sporo osób. Problemem jest jedynie kasa na sprzęt i brak jazdy a także zabieranie naszym rodzimym zawodnikom miejsca w składzie przez zagranicznych juniorów co powoduje że zamiast szkolic naszych szkolimy obcych. Jeśli tego sie nie zatrzyma to za kilka lat próżno będzie szukać polskich zawodników w GP jak i oczekiwac sukcesów w DPS.
Ja tam np. jak idę na zawody to jestem bardziej ciekaw jazdy Rafała Klimka niż Messinga i to jego jazda bardziej mnie przyciąga na mecz i jestem pewien że większośc kibiców również.
I sukcesy klubu nie są tu najważniejsze, bo mimo braku sukcesów do lubelskiej szkółki w ostatnim czasie zapisało się sporo osób. Problemem jest jedynie kasa na sprzęt i brak jazdy a także zabieranie naszym rodzimym zawodnikom miejsca w składzie przez zagranicznych juniorów co powoduje że zamiast szkolic naszych szkolimy obcych. Jeśli tego sie nie zatrzyma to za kilka lat próżno będzie szukać polskich zawodników w GP jak i oczekiwac sukcesów w DPS.