cienki bolek pisze:6. t..d wiltshire (nie wiem jak to sie pisze )![]()
todd
sting126 pisze:śliwek pisze:Także jeśli chciałeś sie sugerować ich średnimi biegowymi trzeba było napisać wszystkie ligi.Bo równie dobrze mogłem napisać że po szwedzkiej widać że Stead jest gorszy bo nikt go nie chciał ,a Lee ma całkiem niezłą średnią.
Zauwaz w jakiej liczbie meczow w Szwecji i Polsce pojechal Stead, a w ilu Richardson. Simon odjechal po trzy spotkania w w/w ligach, Lee zdecydowanie wiecej. Jedynym porownaniem ich formy moze byc wiec liga, w ktorej obaj startuja regularnie.
sting126 pisze:Nie wiem dlaczego nie jezdzi we wszystkich spotkaniach - to pytanie do dzialaczy Apatory i Masarny. Widze tez, ze w lidze, w ktorej zarowno Lee jak i Simon jezdza regularnie ten drugi ma srednia biegopunktowa wyzsza o 0,5 punktu.
cienki bolek pisze:najlepiej jest zeby obydwaj przyjechali do lublina przejechali we 2 pięć wyscigow z roznych pol startowych i wybrac lepszego albo zaprosic ich na memorial witolda zwierzchowskiego i roberta dadosa
papi pisze:cienki bolek pisze:najlepiej jest zeby obydwaj przyjechali do lublina przejechali we 2 pięć wyscigow z roznych pol startowych i wybrac lepszego albo zaprosic ich na memorial witolda zwierzchowskiego i roberta dadosa
ręki sobie nie dam uciąć, ale na 80% Lee podpisał 2-letni kontrakt z Włókniarzem.
a co do składu:
juniorzy: Klimek, Tomicek, Pavlic, Messing
seniorzy: Knapp, Słaboń, Suchecki, Czerwiński + ew. lublinianie jeśli któryś będzie chciał tu jeździć
obcokrajowcy: Iversen, Smolinski, A. Dryml (jeśli wszystko ze zdrowiem będzie ok), Shields ()
Drabol pisze:Swoją droga tak zapytam troche OT.. Gelu, skąd u Ciebie tak głęboko wpojone że zawodnicy starsi sa lepsi? Nie pytam, ze zlośliwości tylko z ciekawości.
Gelo pisze:Bo śledzę na bieżąco wszystkie wyniki - od Grand Prix poprzez finały juniorskie, na ligach kończąc. Wnioski są dwa - od lat przewijają się te same nazwiska, a średnia wieku czołowych żużlowców wychodzi powyżej 30 lat. Ja jako lublinianin - nie ufam młokosom. Wy we Wrocławiu możecie sobie eksperymentować z Bjerre'ami, Jamrożymi czy Klindtami. Ale macie Crumpa, Andersena i Hampela. I również nie tak dawno Wasz wynik ciągnęli Krzyżaniak czy Drabik
My natomiast nie możemy sobie na to pozwolić żeby kontraktować młodziaków, którzy raz pojadą na 10 oczek a potem pojadą na wyjazd i nie przywożą nawet 2 punkcików. A to niestety u nas zdarza się bardzo często. Niestety, w tym sezonie ta "lubelska przypadłość" dotknęła także emerytów. I tego nijak nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć.
No tak mam Crumpa,Andersena i Hampela. Tyle tylko że Ci dwaj ostatni do najstarszych nie należą, wrecz mozna powiedzieć ze to ciągle mlodzi żuzlowcy. Crump ma 31 wiosen - reszta ma dalekooo do 30. A sam Crump nam tego ewentualnego DMP nie zdobędzie.
Tak więc, u nas skuces buduje się na jednym starszym pewniaku (wcześniej Hancock teraz Crump) a reszta to młodzi zawodnicy. To taka kontra z naszego podwórkaMieszanka rutyny z młodościa generalnie.
Gelo pisze:No tak mam Crumpa,Andersena i Hampela. Tyle tylko że Ci dwaj ostatni do najstarszych nie należą, wrecz mozna powiedzieć ze to ciągle mlodzi żuzlowcy. Crump ma 31 wiosen - reszta ma dalekooo do 30. A sam Crump nam tego ewentualnego DMP nie zdobędzie.
Jak dla mnie Crump jest teraz w tak genialnej formie, że stanowi 60 procent potencjału całej waszej drużyny. I właśnie dlatego, że jest najstarszy. Potwierdza to tylko moje zamiłowanie do doświadczenia.Tak więc, u nas skuces buduje się na jednym starszym pewniaku (wcześniej Hancock teraz Crump) a reszta to młodzi zawodnicy. To taka kontra z naszego podwórkaMieszanka rutyny z młodościa generalnie.
Jak przeczytasz moje posty to wyczytasz dokładnie to samo - ja ciągle piszę - weźmy Petera Karlssona, a kto dalej - nie ma większego znaczenia - Rempała, Knapp, Shields, Jeleniewski, Piszcz, Trumiński, Franków, Świst - to zawodnicy po których można spodziewać się wszystkiego - zdobyczy w przedziale 0-15 (tak jak po Waszym Gapińskim). Dwa lata temu z bardzo przeciętnym składem dojechaliśmy do barażu. Trzy lata temu mieliśmy lokomotywę w postaci najlepszego obcokrajowca w lidze i byliśmy na trzecim miejscu. Odkąd nie mamy "jednego pewniaka" nasza jazda to rzeźba w gównie. Z tego trzeba wyciagać wnioski.
Jak brać kogoś ala Gapa to mlodego - bo jest tak samo nieobliczalny a ma szanse swoją formę w przyszłosci ustabilizować Stąd moja zamilowanie do młodościNieobliczalna.