Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sledzio
Trener
Kontakt:

#152 Postautor: Sledzio » 20 lipca 2006, o 23:38

Ale ladne nazwiska tylko ciekawe czy coÅ› z tego wyjdzie.

RodzyN

#153 Postautor: RodzyN » 21 lipca 2006, o 00:52

sting126 pisze:Rymel

Sting Adi jest nasz :P co do mojego składu dla Waszej drużyny, który podałem dorzuciłbym jeszcze Zdenka Simote oraz Charlie Gjedde (choć w jego przypadku z jazdą w polskiej lidze bywało różnie).
Obrazek

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#154 Postautor: Metalliczny » 21 lipca 2006, o 09:53

sting126 pisze:To ja po obejrzeniu DPÅš mam zyczenia na przyszly rok: Wiltshire, Schlein, Rymel, Janniro. Do tego Messing, Shields, Tomicek i Klimek, ew. na rezerwe Rempala i Brhel.

Ten, tego, ekhm, prezesie, pozwolisz, że się z tobą nie zgodzę. Po tym co zobaczyłem w Rybniku to bardzo poważnie bym się zastanowił, czy w ogóle brać Rory'ego pod uwagę. To samo tyczy się Janniro, choć ten wypadł o niebo lepiej.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#155 Postautor: Lublin_Fan » 21 lipca 2006, o 11:55

W tym roku już kilku takich niezwiązanych z Polską ligą przerobiliśmy. Pożytek był nikły. Dlatego znowu się powtórzę: kontraktować tych, którzy z powodzeniem jeżdżą w tegorocznej pierwszej lidze.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#157 Postautor: Gelo » 21 lipca 2006, o 12:39

sting126 pisze:A ja bym mimo wszystko zaryzykowal. Co wiecej - mam nadzieje,ze liderem tego zespolu (takim Karlssonem na miare naszych mozliwosci) bylby Wiltshire. Wg mnie pociagnalby reszte i taki sklad moglby osiagnac naprawde niezle wyniki.

O to to to to - wreszcie jakaś bratnia dusza. Todd to jeden z moich ulubionych zawodników - i z samej sympatii chciałbym, żeby jezdził w Lublinie. Z tego co pamiętam w polskiej lidze zawsze można było na niego liczyć, a jeżeli nawalał, to bardzo rzadko. Co do Schleina - zdaje się, że harry juz wyjaśniał, że to ponoć "trudny" człowiek, ktorego zdecydowanie odradzał nam Shields.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#159 Postautor: Gelo » 21 lipca 2006, o 12:50

sting126 pisze:W sumie tak,ale niby dlaczego rezygnowac z dobrze zapowiadajacego sie zawodnika? Bo kolega z reprezentacji go nie lubi? Nie przesadzajmy... Poza tym - jeslibysmy powaznie zainteresowali sie Wiltshirem to zawsze mozna jego zapytac o zdanie.

To zalezy jakie są plany TŻ wobec Shieldsa. A Toddem zainteresowałbym się juz teraz .

Ge(L)o
Trener

#161 Postautor: Ge(L)o » 21 lipca 2006, o 13:22

Czyli drugi Louis. Nie ma co sobie nim głowy zawracać. Schleinem tym bardziej.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#163 Postautor: mikas » 21 lipca 2006, o 13:29

sting126 pisze:Co do Schleina - moze i ma gwiazdorskie zachowania,ale gosc ma potencjal. Moze warto zaryzykowac i nawet troche sie z nim pomeczyc...?

Już zaryzykowaliśmy ze Świstem, może zacznijmy się w końcu uczyć na własnych błędach :?:

Brać Karlssona + nie kombinowac z jakimis wyblakłymi gwiazdami.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#164 Postautor: Gelo » 21 lipca 2006, o 13:35

jedyny sposób na kompromis - zakontraktować obu :D. Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że Todd jezdziłby gorzej od Louisa. No Tomicek miałby kumpla w podróży z Oxfordu.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#165 Postautor: boxing » 21 lipca 2006, o 20:54

Jezeli starty w Polsce w sezonie 2007 wchodza w gre i jezeli stac nas na to, to zdecydowanie kontraktowalbym zarowno Adama Shieldsa (tu finansowo chyba problemu nie bedziie), jak i Todda Wiltshire'a. Co do Rory'ego Schleina - to mam pewne watpliwosci. Po pierwsze, jezeli jest "cos na rzeczy" w informacji o trudnym charakterze zuzlowca o niemieckich korzeniach - to jest pierwszy duzy minus. Po drugie - Rory malo jezdzil w Polsce, ale kiedy startowal, to raczej nie blyszczal. Jest jeszcze mlody, ma z pewnoscia talent, ale na razie na polskich torach nie bedzie jeszcze brylowal. Na juz - moim zdaniem lepszym wyborem bedzie duet Wiltshire-Shields. A Schlein - moze na przyszlosc.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

rob7
Senior

#166 Postautor: rob7 » 22 lipca 2006, o 12:17

DWIE ZŁOTE KARTY DO EKSTRALIGI CZEKAJĄ NA BOGATYCH.
Nie chcą jokerów:
– Na razie bÄ™dzie sportowa walka wedÅ‚ug ustalonych wczeÅ›niej reguÅ‚, czyli ósmy zespół spadnie, a siódmy pojedzie w barażu. SkÅ‚ad Ekstraligi uzupeÅ‚ni zwyciÄ™zca pierwszej ligi i wygrany wspomnianego barażu. Do ósemki dojdzie duet ze „zÅ‚otymi kartami”, które sÄ… przygotowane dla klubów majÄ…cych pieniÄ…dze – mówi prezes Włókniarza Marian MaÅ›lanka.

Jest też jednak druga opcja przydzielenia „zÅ‚otych kart”. – Może wejdzie z pierwszej ligi wiÄ™cej drużyn i przydzielimy jednÄ… kartÄ™. W pierwszym rzÄ™dzie bÄ™dzie ona czekaÅ‚a na przegranego z barażu i spadkowicza z Ekstraligi – dodaje prezes Marmy Rzeszów Marta Półtorak.

Jedno jest pewne, powiekszenie ekstraligi do 10 zespołów jest praktycznie przesądzone. - To zwiększy atrakcyjność przekonuje Półtorak a prezes Adriany Toruń Mirosław Batorski dodaje: - Będziemy mogli ograniczyć rozgrywki do dwóch lig. W końcu ta trzecia jest bardziej kosztowna i rozjechała nam sie po Europie.
10 druzyn i 2 złote karty to nie wszystkie nowinki. Zmodyfikowany bedzie przepis o bonusie. - Chcemy, żeby bonus przyznawać w przypadku gdy mamy ramis w dużych punktach, jesli druzyna wygra oba spotkania z danym rywalem to bonusa nie dostanie - mówi prezes Poloni Bydgoszcz Leszek Tillingier, a wielu działaczy myśli tak samo. Szkoda tylko, że prezesi nie chcą uatrakcyjnić ligowych spotkań wprowadzając "złotą rezerwę". - Mówię nie bo wtedy wiele meczów przeradzałoby się w teatr jednego aktora - twierdzi Maślanka.
Wiecej Polaków!
To są drużynowe mistrzostwa Polski, więc na wygraną powinna mieć wypływ jazda czterech zużlowców. Klub mając jokera w formie Jasona Crumpa mógłby liczyć na wygrane, ale to byłoby zwycięstwo gwiazdy, a nie zespołu - ocenia Batorki.
Kluby nie chcą nie tylko złotej rezerwy ale i dalszego napływu obcokrajowców. - Limitować nie możemy bo jesteśmy w Uni, ale powinnień być zapis, że w składzie jest pięciu żużlowców z Polski w tym dwóch juniorów - przekonuje Batorki. Nie wszyscy chcą zamykać granice. - W tym roku mamy szanse zdobyć medal dużo mniejszym kosztem niz rok temu. A dlatego, ze nie zamykaliśmy granic - ripostuje Maślanka, a Marek Cieślak trener Altasu dodaje: - Rok temu wszyscy sie śmial, że bierzemy zagraniczych juniorów. Ale Nicolai Klindt i Filip Sitera okazali się cennymi nabytkami.
W przyszłym sezonie klub wyda na kontrakty nie więcej niż 2,5 mln zł. Extraliga będzie stała na straży interesów polskich żużlowców. W tym sezonie są kluby, które mają wiele obcokrajowców.
--------------------------------------------------------------------------------

tak więc przy dyskusji na temat składu 2007 warto jednak brać pod uwagę powyższe wypowiedzi bo zapis o 5-ciu zawodnikach z polskim paszportem to prawie pewny a może dojść że w tym junior? juniorzy?
no i pewnie nie będzie II-ligi

Awatar użytkownika
volf

#167 Postautor: volf » 22 lipca 2006, o 13:45

rob7 pisze: Będziemy mogli ograniczyć rozgrywki do dwóch lig. W końcu ta trzecia jest bardziej kosztowna i rozjechała nam sie po Europie.
No i super - juz czekam z niecierpliwością na tak zaciete i pasjonujące potyczki z Piłą,Łodzią czy Rawiczem :evil: :evil: Zastanawiam sie jaka bedzie wtedy frekwencja na takich meczach :x - pewnie taka jak ostatnio z Grudziądzem

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#169 Postautor: kdsz » 22 lipca 2006, o 14:34

Wzmocnienia na przyszły sezon:

Przede wszystkim Karlsson. Reszta może pozostać bez zmian, oczywiście pomniejszona o olewających lubelski klub Norrisa, Śwista i Louisa.

Jeśli będzie kasa, to można się szarpnąć na drugiego asa z górnej półki [Max, Wiltshire] i Lindgrena na pozycję 8/16.

Najważniejsze to związać się "na lata" z Lubosem i Messingiem oraz umożliwiać Klimkowi zdobywanie doświadczenia wysyłając go na wszystkie możliwe zawody w których będzie miał okazję wystartować. W perspektywie kliku sezonów takie postępowanie powinno się opłacić.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#170 Postautor: Marcinex » 22 lipca 2006, o 15:22

Według mnie Lindgren jest na tyle dobrym zawodnikiem że spokojnie może jeździć w pierwszym składzie. Oczywiście oprócz niego koniecznym wzmocnieniem jest lider z prawdziwego zdarzenia (Peter albo Lee). Myślę że Wiltshire albo Max nie będą tak dobrze punktować i nadają się najwyżej na drugą linię.
Oczywiście priorytetem powinno być zatrzymanie Messinga i Tomicka. Jeden jako junior obok Klimka, a drugi jako zawodnik rezerwowy. Do tego Knapp, Rempała, Shields i ktoś jeszcze (np. Rymel) i mamy skład który powinien zapewnić min. pierwszą trójkę. Jednak wszystko zależeć będzie od finansów.....
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#171 Postautor: Gelo » 22 lipca 2006, o 17:08

Nie za bardzo rozumiem zachwyt Lindgrenem. Widzieliśmy go dwa razy i ani razu nie zachwycił. Natrzaskał punktow w drugim meczu ale przecież każdy widział dlaczego - to nie on był tak dobry tylko nasi popelniali tak szkolne błędy. Wierzę, że w końcu nasz tor będzie kiedyś normalny, a wtedy taki Lindgren - tym bardziej już jako senior nie będzie nam potrzebny. Na kandydaturę Maxa - od zawsze patrzę z dystansem. Nawet kiedy wszyscy nad nim piali bo mu wyszło kilka meczów w Józkowie mówiłem że to bardzo średni zawodnik. I dalej tak uważam.

śliwek

#172 Postautor: Å›liwek » 22 lipca 2006, o 22:39

A może by tak ściągnąć Kaia Laukkakena?Zauważcie że w eliminacjach do GP całkiem ładnie śmigał...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#173 Postautor: ravajas » 23 lipca 2006, o 00:32

nie ma takiego
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#174 Postautor: Gelo » 23 lipca 2006, o 00:34

śliwek pisze:A może by tak ściągnąć Kaia Laukkakena?Zauważcie że w eliminacjach do GP całkiem ładnie śmigał...

broń Panie Boże - jeden z największych przekrętaczy w polskiej lidze.

śliwek

#175 Postautor: Å›liwek » 23 lipca 2006, o 09:05

Gelo pisze:
śliwek pisze:A może by tak ściągnąć Kaia Laukkakena?Zauważcie że w eliminacjach do GP całkiem ładnie śmigał...

broń Panie Boże - jeden z największych przekrętaczy w polskiej lidze.

Dlaczego według ciebie jest przekrętaczem??Mi się wydaje że byłby dobry....