Piotr Świst
- Łoptymista
- Trener
Åoptymista pisze:ermen pisze: On nie jest naiwniak tylko spryciarz.... i niewyobrażalny wichrzyciel.
Mikas![]()
![]()
Wreszcie wyszło szydło z worka.
Zawsze to mowilem. Nawet napisalem list do Pana Prezydenta!
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Nie Mikas, tylko Szanowny Pan Zawodnik Zawodowy Żużlowiec Świst
Radzę jednym tchem wymawiać, bo się jeszcze obrazi, jak się zająkniecie.
Zmieniłem "On" na "Świst" i wszystko jasne. (własnciwie to powinienem zmienić na Szanowny Pan itd. ale niech się wreszcie obrazi raz na zawsze...
Radzę jednym tchem wymawiać, bo się jeszcze obrazi, jak się zająkniecie.
Zmieniłem "On" na "Świst" i wszystko jasne. (własnciwie to powinienem zmienić na Szanowny Pan itd. ale niech się wreszcie obrazi raz na zawsze...
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2006, o 15:14 przez ermen, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...
Czy ma rzeczywiście kontuzję, czy nie? Nie wiem! Ja nie wierzę! Wiem tylko ze ma ochotę po sezonie przedstawić swoje racje i zdradzić parę ciekawostek... Nie mam żadnych powodów, by wierzyć ludziom z naszej ekipki. Wystarczy, ze został kilkakrotnie potraktowany nie fair, uniósł się ambicją i ma w dupie. A z zaświadczeniem lekarskim nie ma problemu.
ale po co czekac do konca sezonu?
niech mowi co ma ciekwego do powiedzenia i bedzie wszystko jasne. jesli udowodni ze jechal tak slabo bo gnebil go kasinski(tak sugerowal) to zarzadz powinien podjsc jakies decyzje.
mi sie wydaje, ze zrobil z siebie gamonia na cala Polske i nic nie powie tylko bedzie trzymac ludzi w niepewnosci, bo zawsze sie znajdzie sie ktos glupi kto mu uwierzy. swist jest pyskaty jak malo kto i gdyby mial jakies argumenty przeciw klubowi juz dawno by je ujawnil, a nie straszyl.
w zeszlym roku tylko natrafila sie okazja dto dolozyl Dowhanowi. U nas mialby jakies skrupuły? watpie, dlatego uwazam ze blefuje. druga opcja ze dudi cos nabajdurzył na forum
niech mowi co ma ciekwego do powiedzenia i bedzie wszystko jasne. jesli udowodni ze jechal tak slabo bo gnebil go kasinski(tak sugerowal) to zarzadz powinien podjsc jakies decyzje.
mi sie wydaje, ze zrobil z siebie gamonia na cala Polske i nic nie powie tylko bedzie trzymac ludzi w niepewnosci, bo zawsze sie znajdzie sie ktos glupi kto mu uwierzy. swist jest pyskaty jak malo kto i gdyby mial jakies argumenty przeciw klubowi juz dawno by je ujawnil, a nie straszyl.
w zeszlym roku tylko natrafila sie okazja dto dolozyl Dowhanowi. U nas mialby jakies skrupuły? watpie, dlatego uwazam ze blefuje. druga opcja ze dudi cos nabajdurzył na forum
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nie pojechalby wiele lepiej, we wczesniejszych meczach Swist nie odstawal swoja dyspozycja od reszty zawodnikow a czasami wrecz wypadal gorzej, jak np. w Gorzowie wiec trudno przewidywac ze przy 5 pkt Jelenia, 4 Remapy i 3 Brhela Piotr Swist strzelilby nagle dwucyfrowke. Sledzac zdobycze punktoe Swista na tle zawodnikow ktorych wymienil Gelo mozna wrecz przypuszczac ze pojechalby na podobnym poziomie jesli nie gorszym.Gelo pisze:A co do meczu z ZG to nie wystapił bo byli na ten czas lepiej dysponowani od niego zawodnicy.
Ba - no pewnie że byli - Jeleniewski 5 pkt., Louis 4, Rempała 4, Brhel 3. Powiedziałbym, że byli wręcz dysponowani rewelacyjnie - tak Świst mógłby tylko pomarzyć o takiej dyspozycji. .
Koper pisze:Nie pojechalby wiele lepiej,Gelo pisze:A co do meczu z ZG to nie wystapił bo byli na ten czas lepiej dysponowani od niego zawodnicy.
Ba - no pewnie że byli - Jeleniewski 5 pkt., Louis 4, Rempała 4, Brhel 3. Powiedziałbym, że byli wręcz dysponowani rewelacyjnie - tak Świst mógłby tylko pomarzyć o takiej dyspozycji. .
Ty już to oczywiście wiesz - prawda? marnujesz się - tarocik polecam
W tej dyskusji jestem tego samego zdania co Koper i wieeelu innych forumowiczów. Świst został odsunięty od składu na ZG zupełnie słusznie. Dostawał kilka szans, z których większości nie wykorzystał. I nie można odwracać kota ogonem, mówiąc że gdyby dostał jeszcze jedną szansę to w meczu ZKŻ na pewo przywiózłby więcej punktów od reszty. Na lubelskim torze wozili go Krośnianie, Gnieźnianie więc było wielce prawdopodobne, że i przeciw zkż pojechałby równie beznadziejnie.
To może Dudi wytłumaczysz nam jak chłop krowie na miedzy o co tak naprawde walczysz i o co Ci chodzi. Napisz po kolei jakie błędy popełniono, jak powinno sie zachowac kierownictwo naszego klubu w sytuacjach w których Ci sie to nie podobało, jak powinni zmusic Śwista do przyjechania na sparing z Rzeszowem i przedstaw nam cała resztę Twoich teorii, bo na razie to tylko piszesz ze było coś tam źle, ale nie ma z kim tu gadać, bo nikt Ciebie nie rozumie z tych żużlowych igniorantów, którzy się tu udzielają na tym forum. Wiem że dla nas szkoda czasu ale może jednak sie przełamiesz i napiszesz krok po kroku jak powinno sie postępowac z panem Świstem żebyście on i Ty byli w pełni zadowoleni. Na razie to ja żadnych konkretów od Ciebie nie przeczytałem i za cholere nie wiem o co tak naprawde walczysz.
Przedstaw nam wszystkie popełnione błędy po kolei i jak Ty byś w tych sytuacjach postąpił. Możesz sobie darować nominowane w Grudziądzu, bo to jest jedyne co tak na prawde wiemy że Ci sie nie podoba. No i może jeszcze ustawianie Śwista na zbyt silnych przeciwników. Dudi pytam co jeszcze i jak powinno sie wtedy z panem Świstem postąpić ??
Przedstaw nam wszystkie popełnione błędy po kolei i jak Ty byś w tych sytuacjach postąpił. Możesz sobie darować nominowane w Grudziądzu, bo to jest jedyne co tak na prawde wiemy że Ci sie nie podoba. No i może jeszcze ustawianie Śwista na zbyt silnych przeciwników. Dudi pytam co jeszcze i jak powinno sie wtedy z panem Świstem postąpić ??
Gelo pisze:Ty już to oczywiście wiesz - prawda? marnujesz się - tarocik polecam
a Ty skad wiesz, ze pojechalby duzo lepiej niz pozostali ?
Mozna bylo dawac szanse Swistowi w kolejnych meczach. Ale jak i tak bysmy nie awansowali do 4rki, to mielibyscie (Ty i Dudi) pretekst, by pisac posty typu - "czego on nie zostal odsuniety od skladu?"
I nie pisz, ze ze Swistem byla szansa wejsc do czworki, bo tego nie wiesz na pewno. Mozesz tylko przypuszczac i nic wiecej. Z reszta tak jak kazdy.
Bardzo niechętnie jeszcze raz się wypowiem ale skoro prosisz...Uważam , wbrew większości , ze skład został zbudowany dobrze. Diabli wiedzą dlaczego tak miernie wypadliśmy. Najbardziej obawiałem się Rempały i tu przyznaję , ze się pomyliłem. Jest najlepszy ale na to wplynęło parę czynników. Punktuje nieźle, choć jest sprytnie prowadzony przez kolegę K. Zauważ, skrajne tory...łatwe biegi itd. Ale tematem wiodącym jest Świst! Zaskoczę Cię , co potwierdzi Gelo, że większego wroga w kraju on nie miał jak ja. Jednak, jako stary kibol wiem o co chodzi w tym sporcie i doceniam jego klasę! Nadal! Skoro nie chcesz analizy spotkań z jego udziałem, powiem że do tej pory , mimo marnych dorobków punktowych podobał mi się najbardziej! Jak czytam na forum , ze Świst nie walczy, nie ma ambicji, boi się, to jest mi przykro. Ja tego nie zauważyłem. Pewno mają rację ci, którzy twierdzą, ze nie przygotował się nalezycie do jazdy, nie pogmerał przy sprzęcie i nie zainwestował z myślą. że na pierwszą ligę wystarczy...Ale mam wiarę, ze by się przebudził i zaczął jechać tak jak potrafi! A potrafi! Co do sparingu z Rzeszowem, ja bym też olał, po wcześniejszych jajach. Upokorzyli Śwista! Udało się! Tylko naszym kosztem! Kończymy sezon w lipcu i uwazam , ze między innymi Świst mógł do tego nie dopuścić, bo umie jechać jak nikt w tym zespole .Nie tylko to jest powodem tragicznego wyniku TŻ .Ale to już inny temat.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
a niby co ten Swist w wywiadzie powie?? Pomarudzi, nawrzuca na Kase i koniec. Nawet jak powie, że jest kontuzjowany to kto to sprawdzi? Jest ktoś chętny na wycieczke do lubuskiego, żeby samemu przebadać Śwista? Zaświadczenie od lekarza nic nie znaczy. Toż to dzieci w podstawówce załatwiają sobie zwolnienia, żeby na klasówki nie chodzić. Tym bardziej nie jest to problem dla dorosłego człowieka.
Mam wrażenie, że mało kto z dyskutantów ma pojęcie jakim zawodnikiem był Świst. To jeden z najbardziej obsypanych medalami polskich zawodników. W 93 i 94 jak do nas przyjeżdzał to cały stadion huczał od plotek, bo wszyscy wiedzieli, że ten gość bedzie na torze szalał.
2 lata temu widziałem go na żywo podczas finału IMP. Śmigał rewelacyjnie i po czterech seriach startów miał wielki szanse na złoto. Prawdziwy zawodowiec, piekielnie szybki i sprytny na torze.
A w tym sezonie przegrywał z takimi "tuzami" jak Jankowski, Pecyna, Gomólski, Wilk, Trojanowski, Szczepaniak, Suchecki, Zengota...
Przed meczem, od którego został odsunięty, miał siódmą biegopunktówę w drużynie. 25 odjechanych biegów i średnia w wysokości (a raczej niskości) 1,4. Dlatego bzdurne jest gadanie, że to nasz najlepszy zawodnik. 25 biegów to wystarczająco dużo, żeby wiedzieć czy zawodnik jest dobry czy słaby. Tym bardziej, gdy chodzi o kogoś kto spędził na torze 20 lat.
Pozdr
Mam wrażenie, że mało kto z dyskutantów ma pojęcie jakim zawodnikiem był Świst. To jeden z najbardziej obsypanych medalami polskich zawodników. W 93 i 94 jak do nas przyjeżdzał to cały stadion huczał od plotek, bo wszyscy wiedzieli, że ten gość bedzie na torze szalał.
2 lata temu widziałem go na żywo podczas finału IMP. Śmigał rewelacyjnie i po czterech seriach startów miał wielki szanse na złoto. Prawdziwy zawodowiec, piekielnie szybki i sprytny na torze.
A w tym sezonie przegrywał z takimi "tuzami" jak Jankowski, Pecyna, Gomólski, Wilk, Trojanowski, Szczepaniak, Suchecki, Zengota...
Przed meczem, od którego został odsunięty, miał siódmą biegopunktówę w drużynie. 25 odjechanych biegów i średnia w wysokości (a raczej niskości) 1,4. Dlatego bzdurne jest gadanie, że to nasz najlepszy zawodnik. 25 biegów to wystarczająco dużo, żeby wiedzieć czy zawodnik jest dobry czy słaby. Tym bardziej, gdy chodzi o kogoś kto spędził na torze 20 lat.
Pozdr
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006, o 00:20 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.
No i nie można było tak odrazu??
Czyli generalnie ze wszystkim sie zgadzamy z jednym ale...
Świst jako profesjonalista nie powinien się obrażac tylko robić swoje, tak jak to zrobił Knapp po odsunięciu go od meczu w Grudziądzu. Był ustawiany tak jak był, ale on tu jest pracownikiem i ma wykonywac swoją pracę i robić to do czego zobowiąze go szef ( w tym wypadku menago) i tyle.
Nie rozumiem własnie tylko Twojej proby usprawiedliwiania jego zachowania. Oczywiście jeśli Twoje przypuszczenia o "symulowaniu" kontuzji są prawdziwe. Jeśli nie są to ja juz sam nie wiem, czego tu sie czepiać.
P.S. Dudi ale jego zarobek zalezy tylko od niego, jedzie dobrze to zarabia,jedzie źle to nie. I wytykanie w tym wypadku że Kasinski nie dał mu zarobić jest troszeczkę niepoważne. W ostatnich meczach gdy Świst nie startował inni zawodnicy jechali z numerami z którymi startował wcześniej Świst i jakoś nikt się nie skarży. Jak ktoś jest profesjonalistą to pojedzie z każdym numerem i z każdego pola startowego.
Czyli generalnie ze wszystkim sie zgadzamy z jednym ale...
Świst jako profesjonalista nie powinien się obrażac tylko robić swoje, tak jak to zrobił Knapp po odsunięciu go od meczu w Grudziądzu. Był ustawiany tak jak był, ale on tu jest pracownikiem i ma wykonywac swoją pracę i robić to do czego zobowiąze go szef ( w tym wypadku menago) i tyle.
Nie rozumiem własnie tylko Twojej proby usprawiedliwiania jego zachowania. Oczywiście jeśli Twoje przypuszczenia o "symulowaniu" kontuzji są prawdziwe. Jeśli nie są to ja juz sam nie wiem, czego tu sie czepiać.
P.S. Dudi ale jego zarobek zalezy tylko od niego, jedzie dobrze to zarabia,jedzie źle to nie. I wytykanie w tym wypadku że Kasinski nie dał mu zarobić jest troszeczkę niepoważne. W ostatnich meczach gdy Świst nie startował inni zawodnicy jechali z numerami z którymi startował wcześniej Świst i jakoś nikt się nie skarży. Jak ktoś jest profesjonalistą to pojedzie z każdym numerem i z każdego pola startowego.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006, o 00:29 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli sugerujesz, że Świst nie jeździ bo ktoś mu zrobił kuku ?
Sugeruję, że zrobiono mu kuku bardzo poważne. Sam chwaliłeś się podobno, że Rempała w nominowanych w Grudziądzu to Twoja spręzyna - czyż nie tak?
Bez jaj. Facet żyje z żużla, zrezygnowałby ze źródła swojego zarobku ot tak?
Dobrze wiecie, że jak facet ma nie zarobić przez pół roku to lepiej załatwić sobie zwolnienie i brać pieniądze za nic. I to Ty nie rób jaj. Naprawdę wydaje sie Wam, że wszyscy oprócz Siwka i Kasińskiego to idioci?
Dajcie już spokój z tym Świstem.
Było mineło.
Cała Polska dziwiła się, że z nim podpisaliśmy. Chyba on ma umiejętność rzucania uroku na negocjatorów. Bo tak naprawdę to największym problemem był jego kontrakt. Kontrakt tragiczny. I napiszę tylko tyle: Sam sobie zgotował ten los. A właściwie jego żona.
Całe życie się uczymy. I mam nadzieję, że tym razem ta nauka nie pójdzie na marne. Chociaż z "Gwiazdorami" negocjacje są wyjątkowo trudne.
Czekają nas teraz bardzo, bardzo duże zmiany. I na tym trzeba się skupić a nie na dywagacjach dlaczego Świst kompletnie nie przygotował się do sezonu. Szkoda, że na zakończenie tak bogatej kariery postanowił odstawić takie dziadostwo.
Bo na tym i on,i my straciliśmy.
Było mineło.
Cała Polska dziwiła się, że z nim podpisaliśmy. Chyba on ma umiejętność rzucania uroku na negocjatorów. Bo tak naprawdę to największym problemem był jego kontrakt. Kontrakt tragiczny. I napiszę tylko tyle: Sam sobie zgotował ten los. A właściwie jego żona.
Całe życie się uczymy. I mam nadzieję, że tym razem ta nauka nie pójdzie na marne. Chociaż z "Gwiazdorami" negocjacje są wyjątkowo trudne.
Czekają nas teraz bardzo, bardzo duże zmiany. I na tym trzeba się skupić a nie na dywagacjach dlaczego Świst kompletnie nie przygotował się do sezonu. Szkoda, że na zakończenie tak bogatej kariery postanowił odstawić takie dziadostwo.
Bo na tym i on,i my straciliśmy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Dudi pisze:Zyje z żużla ! Wiem! A daliście mu zarobić?
I to kuźwa jeszcze ile. Niech to szlag!!!!!! Najgorzej wydane pieniądze w historii lubelskiego żużla!!!
A ile to się bierze tych pieniędzy na zwolnieniu????
Przez ostatnie pól roku brałem tak więc nie rozśmieszaj ludzi. Na waciki dla Mirelli by nie wystarczyło.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006, o 00:40 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski