Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Metalliczny
Senior
Kontakt:

#1826 Postautor: Metalliczny » 25 czerwca 2006, o 20:26

Ja bym jeszcze dodał, że Gomólski i Jabłoński przegrali podwójnie :!: z Bruchajzerem :wink: i Liberskim :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1827 Postautor: Hans » 2 lipca 2006, o 19:21

Noi 60 derby Ziemi Lubuskiej na remis..... Szkoda,że gorzowianie pozwolili sobie wyrwać 10 punktową przewagę...
A Ostrów jest widać bardzo silne i módlmy się w piątek o wynik 46:44 :wink:

Ge(L)o
Trener

#1828 Postautor: Ge(L)o » 2 lipca 2006, o 19:23

Jak to szkoda ? Chcesz, żeby TŻecik awansował do czwórki ?
Szkoda, że Zielonka nie zdołała wygrać.

Awatar użytkownika
Gonzo

#1829 Postautor: Gonzo » 2 lipca 2006, o 19:23

.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2010, o 13:05 przez Gonzo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#1830 Postautor: Portek » 2 lipca 2006, o 19:36

Hans czy Ty cos piles? A moze, Stal Gorzow tez przyjacielem TŻu(Motoru) jest? :lol:

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1831 Postautor: Hans » 2 lipca 2006, o 19:36

Ge(L)o pisze:Jak to szkoda ? Chcesz, żeby TŻecik awansował do czwórki ?
Szkoda, że Zielonka nie zdołała wygrać.

TŻecik i tak będzie trzeci, bo teraz wygra wszystko do końca sezonu :wink:
Teoretycznie możemy sobie pozwolić tylko na niezdobycie bonusa z Gnieznem lub porażkę z Ostrowem i o miejsce w czwórce decydować będa małe punkty lub bonusy...
Jeżeli się pomyliłem proszę mnie poprawić :D

Speedway-Mati
Zawodowiec

#1832 Postautor: Speedway-Mati » 14 lipca 2006, o 20:56

Wyniki XIII koleji, I ligi:

Start Gniezno-KSÅ» Krosno 57:33
KM Ostrów-Stal Gorzów 48:42

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1833 Postautor: kilar » 14 lipca 2006, o 21:42

Ja bym zrocil uwage na postawe Kima Janssona. Zdobyl 14 punktow przegrywajac jedynie z Karlssonem w ostatnim biegu. Trzeba przyznac, ze Stal trafila z obcokrajowcami (Ruud, Jansson, kto by na nich wczesniej stawial ? )

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1834 Postautor: Hans » 15 lipca 2006, o 10:58

Podobno bieda w gorzowie i mogą pojechać teraz tylko 1 może 2 obcokrajowcami z gnieznem, ale wątpię, aby Gorzów pozwolił sobie na porażkę u siebie, ale wierzmy w to :wink:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1835 Postautor: kdsz » 15 lipca 2006, o 11:16

Jeśli w Gorzowie taka bieda, to myślę, że odpuściliby wyjazd do Ostrowa i pojechali na pożarcie w krajówce a wszystkie siły wykorzystaliby w potyczce z Gnieznem. Myślę więc, że Twoje info można włożyć między bajki
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2006, o 12:10 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#1836 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 15 lipca 2006, o 11:43

kdsz pisze:Jeśli w Gorzowie taka bieda, to myślę, że odpuściliby wyjazd do Ostrowa i pojechali na pożarcie w krajówce a wszystkie siły wykorzystaliby w potyczce z Gorzowem. Myślę więc, że Twoje info można włożyć między bajki

Może z Gnieznem?

Nie ma się co łudzić, trzeba było wygrywać kiedy był na to czas...

Speedway-Mati
Zawodowiec

#1837 Postautor: Speedway-Mati » 15 lipca 2006, o 11:45

m.a.c.i.e.k.s pisze:Nie ma się co łudzić, trzeba było wygrywać kiedy był na to czas...

Dokładnie tak :!: Zawsze jestem zdania że nie powinno się liczyć na mecze innych tylko zrobić swoje i nie być uzależniony potem od sytuacji rywali.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1838 Postautor: kdsz » 15 lipca 2006, o 12:10

m.a.c.i.e.k.s pisze:Może z Gnieznem?
Dzięki za uwagę, poprawiłem
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Rozkurcz

#1839 Postautor: Rozkurcz » 16 lipca 2006, o 10:01

Podobno bieda w gorzowie i mogą pojechać teraz tylko 1 może 2 obcokrajowcami z gnieznem, ale wątpię, aby Gorzów pozwolił sobie na porażkę u siebie, ale wierzmy w to

Buahahaha, niech bedzie, jak chcesz :)

Taka bieda, ze wszystkie mecze jechalismy w najmocniejszym skladzie. Zaleglosci nie ma, ale bieda jak Ty to ujales to jest... :) Moze i tak, ciagnik przydaloby sie juz wymienic :)))[/quote]
! ! ! M A L I N I A K P R O D U C T S ! ! !

kylong
Junior
Kontakt:

#1840 Postautor: kylong » 30 lipca 2006, o 18:55

GTŻ Grudziądz 44 : 46 ZKŻ Kronopol Zielona Góra
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#1841 Postautor: Portek » 30 lipca 2006, o 18:57

Pewnie powiedziano im, chlopaki wygrajcie jak najmniej bo kasy nie mamy zeby wam placic :P
A Gniezno jedzie w 4 w Gorzowie :shock:

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1842 Postautor: Fork » 30 lipca 2006, o 18:57

kylong pisze:GTŻ Grudziądz 44 : 46 ZKŻ Kronopol Zielona Góra
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Już kolejny mecz Myszowatych na wyjeździe wygrany w ostatnich biegach.
Tylko w Gnieźnie był wyjątek.

Brawa dla całego grudziądzkiego zespołu a w szczególności dla... Pawła Staszka :)
trening czyni mistrza.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1843 Postautor: Sledzio » 30 lipca 2006, o 21:06

Ładnie ładnie, ciekawe co ich sklonilo do tego aby tak minimalnie przegrać, gdzie wczesniej jechali bez glowy.

Koper
Trener
Kontakt:

#1844 Postautor: Koper » 12 września 2006, o 23:32

Za speedway.info.pl:
Działacze Klubu Motorowego Ostrów nie pozostali obojętni na postawę sędziego Józefa Komakowskiego, który podczas meczu Startu Gniezno z Intarem Lazur w minioną niedzielę, podjął kilka kontrowersyjnych decyzji, wypaczających w konsekwencji wynik sportowej rywalizacji na torze.
Klub Motorowy Ostrów w dniu dzisiejszym wystosował odwołanie do Głównej Komisji Sportu Żużlowego (z dołączonym materiałem filmowym - dop. W.T.), w którym domaga się weryfikacji wyniku meczu oraz wyciągnięcie konsekwencji dyscyplinarnych wobec sędziego Józefa Komakowskiego.

W piśmie wysłanym do GKSŻ, czytamy m.in.:

W trakcie wspomnianego spotkania arbiter popełnił trzy kardynalne błędy.

Pierwszy w trakcie trzeciego biegu zawodów. Sędzia zdecydował, że jako trzeci linię mety minął reprezentant gospodarzy. Tymczasem nagranie telewizyjne, które było także do dyspozycji arbitra w trakcie trwania imprezy wyraźnie pokazuje, że trzeci był żużlowiec Klubu Motorowego Ostrów - Matej Ferjan.

Drugi podczas wyścigu szóstego. W jego trakcie zawodnik Startu Gniezno Adrian Gomólski w brutalny sposób z pełną premedytacją sfaulował reprezentanta KM-u Mateja Ferjana. Do tragedii na torze nie doszło tylko ze względu na duże umiejętności techniczne ostrowskiego żużlowca. Nie zmienia to jednak faktu, że w ten sposób Matej Ferjan stracił szansę na punktowane miejsce, a Adrian Gomólski zachował się wbrew zasadom fair play. Zadziwiająca była także odpowiedź sędziego na protest jaki wobec zaistniałej sytuacji w rozmowie telefonicznej z arbitrem sformułował kierownik drużyny Klubu Motorowego Ostrów - Paweł Stangret. Sędzia oświadczył przedstawicielowi ostrowskiego klubu, że nic poważnego się nie stało gdyż Matej Ferjan nie przewrócił się na tor. W imieniu Klubu Motorowego Ostrów pytam więc czy dopiero nieszczęście może stać się powodem negatywnej oceny zachowania żużlowca?
Opisana sytuacja doskonale widoczna jest na załączonej do niniejszego odwołania płycie CD.

Trzeci błąd sędziego związany jest z przebiegiem dziewiątego wyścigu. Tuż po starcie, przy wejściu w pierwszy łuk Matej Ferjan został zablokowany przez jednego z gnieźnieńskich żużlowców. W rezultacie reprezentant Klubu Motorowego Ostrów musiał przejechać dwoma kołami krawężnik toru. Gdyby tego nie zrobił uderzyłby w rywala powodując karambol. Za wspomniane przewinienie sędzia postanowił wykluczyć Ferjana z wyścigu. Tymczasem artykuł 78 Regulaminu Zawodów na Torach Żużlowych wyraźnie mówi, że dla bezpieczeństwa wszystkich uczestniczących w wyścigu żużlowców zawodnik może przejechać wewnętrzny krawężnik toru. Błąd sędziego był więc w tym przypadku ewidentny.
Niestety, nie koniec na tym. Decyzję o wykluczeniu powinien zasygnalizować zawodnikowi kierownik startu. Tak się jednak nie stało. Zamiast niego uczyniła to przypadkowa osoba stojąca akurat w pobliżu maszyny startowej. Ferjan nie miał więc podstaw do tego, by zjechać z toru. W rezultacie do końca wyścigu walczył o jak najlepszą pozycję. Za to ostatnie zachowanie arbiter - bezzasadnie - ukarał go po raz kolejny wykluczając z następnego startu.

Wobec powyższego wnosimy o weryfikacje końcowego wyniku spotkania oraz wyciągnięcie konsekwencji dyscyplinarnych wobec sędziego zawodów Pana Józefa Komakowskiego. Przewinienia arbitra są bowiem ewidentne. Decyzje sędziego w sposób znaczący wpłynęły też na końcowy wynik meczu odbierając drużynie Klubu Motorowego Ostrów szanse na zwycięstwo i tym samym skuteczną walkę o awans do Ekstraligi.

Informacja: Maciej Kmiecik - rzecznik prasowy KM Ostrów

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1845 Postautor: jataman21 » 13 września 2006, o 00:54

Nie ma się co dziwić, że Ostrów szuka punktu zaczepienia, mało prawdopodobne jest, że Zielona nie zsdobędzie 30pkt w Ostrowie, a baraż z Rzeszowem czy Lesznem może się okazać nie taki łatwy...
ObrazekObrazek

JAG
Senior

#1846 Postautor: JAG » 13 września 2006, o 08:25

jeśli mają podstawy to niech sie odwołują.wynik ma sie rozstrzygac na torze a nie przy zielonym stoliku.
a baraże wiadomo łatwe nigdy nie są.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1847 Postautor: jataman21 » 13 września 2006, o 11:04

Na torze to już się wynik rozstrzygnął, teraz czas na zielony stolik który wszczyna Ostrów.
ObrazekObrazek

JAG
Senior

#1848 Postautor: JAG » 13 września 2006, o 13:32

jataman21 pisze:Na torze to już się wynik rozstrzygnął, teraz czas na zielony stolik który wszczyna Ostrów.

Jataman zupełnie mnie nie zrozumiałeś.jesli jest tak jak piszą Ostrowianie to wynik rozstrzygnął się właśnie przy stoliku,a raczej pulpicie a nie na torze.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#1849 Postautor: WojtekF » 13 września 2006, o 23:09

POmyłki sędziowskie zdarzają się w każdej dyscyplinie sportu i na całe szczęście w sporcie zużlowym jest najmniejsza szansa na to, aby wypaczyły one wynik.
Wynik 48-40 został ustalony na torze, koniec i kropka.
Nie weryfikuje się wyników meczy, gdyż należałoby chyba zweryfikować cały sezon a i okazałoby się, że niewłaściwa drużyna jeździ w danej lidze, gdyż została pokrzywdzona lub była faworyzowana przez sędziego i w taki sposób cofnęlibyśmy się do roku 1948.
W przyszłym sezonie w tym temacie bardzo możliwe, że będziecie pisać nie tylko o Gorzowie, Grudziądzu czy Krośnie ale także o Łodzi, Poznaniu, Rawiczu, Opolu także gdyż istnieje projekt odmiędzynarodowienia ligi utworzenia 2 lig (10-zespołowej 1szej i 11-zespołowej 2giej). Rozwiązanie to jest prawie wszystkim na rękę, tylko jest niestety opór ze strony PZMotu.
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem zwolennikiem tego dwuligowego wariantu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1850 Postautor: jataman21 » 13 września 2006, o 23:55

Ja jestem przeciwnikiem... nie uśmiecha mi się oglądanie meczy z Rawiczem czy Piłą...

JAG, nie żartujmy... te powody są co najmniej naciągane... szczególnie ten 2. Ostrów łapie się czego może i to własnie oni chcą przy zielonym stoliku zmienić wynik, wynik rozstrzygnął się na torze i poszedł w świat.

Pozdrawiam
ObrazekObrazek