muzyka podczas zawodów
Nigdy nie wnikalem ale domyslac sie moge, ze gest "rogacz" mial oznaczac kozla [zaznaczam, ze moj luzny domysl - nie pamietam kto/kiedy/jak ale jakos sie zwiazal gest z okreslona muzyka i tak zostalo:P];-))) Ladnie nam sie to komponuje z symbolika klubowa
))
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Nigdy nie wnikalem ale domyslac sie moge, ze gest "rogacz" mial oznaczac kozla [zaznaczam, ze moj luzny domysl - nie pamietam kto/kiedy/jak ale jakos sie zwiazal gest z okreslona muzyka i tak zostalo:P];-))) Ladnie nam sie to komponuje z symbolika klubowa))
O to to to to - to oznacza że jesteśmy fanami TŻ!!!
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2006, o 22:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedys mialem taka sytuacje - mialem swoja koszulke z prasowanka - koziolkiem Tz. Bylem na Polach Mokotowskich, siedizalem gadalem ze znajomymi podbil do mnie dlugowlosy, podchmielony fan ciezkich klimatow i powiedzial cos w stylu "Zajbisty koziolek stary, zajebisty!", pokazal rogacza i polecial w swoja strone
re kilar
Koziolek - podobnie jak Gelo ukazuje swoje przywiazanie do symboliki klubu
re kilar
Koziolek - podobnie jak Gelo ukazuje swoje przywiazanie do symboliki klubu
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
To slowo z wloskiego pisze sie przez jedno "t" cornuto i oznacza "rogacz/rogaty" Ten gest nazywa sie dokladniej "mano cornuto" "rogata reka" w folklorze wloskim oznacza wlasnie "rogacz", ale nie jest to najbardziej ekscytujace jego znaczenie…dla zainteresowanych tym tematem odsylam pod tego linka:
http://overkill.superhost.pl/news/goto.php3?id=605
http://overkill.superhost.pl/news/goto.php3?id=605
bkapusta pisze:Nie wiem po co te analne nawiazaniaJa z tym kozlem w 100% powaznie
strasznie mnie to zaciekawilo, dlatego pytam... poza tym nie tylko koziol ma rogi
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2006, o 22:46 przez kilar, łącznie zmieniany 1 raz.
Co by to nie oznaczalo, to stalo sie to z czasem zwyklym symbolem kultury rockowej i heavy metalowej. A ze przy okazji nawiazuje do TÅ», to moze uda sie naklonic fanow lubelskiego zuzla do uzywania go
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
W sprawie sporu Gela z jatamanem jestem po stronie jatamana (chociaż nikt mnie o zdanie nie pytał
Lepsze szybsze rytmy (nawet jakieś technienko) niż smęcenie na gitarze (niech się rockmani nie obrażą). Jeszcze w czasie, gdy jest 'kosmetyka toru' - i tak usnąć można, w dodatku jak zarzucą ballady to... chrapanko.
-
meridol
Sprawozdawca wcale nie jest taki zły. W Rzeszowie jest moim zdaniem o wiele gorszy
Ja natomiast nie wytrzymuję tego drugiego, od reklam (słynna Galeria Olymp). Jest sztuczny. Na siłę i bezskutecznie symuluje entuzjazm w swoim głosie. Pojawia się bez żadnego wyczucia - najczęściej wtedy, kiedy publika jest wkurzona po spieprzonym biegu
Ja wiem, że to nie jego wina, ani że bieg przegrany, ani że akurat wtedy musi wejść ze swoimi sprawami, ale przydałoby się trochę dostosować do panującej atmosfery. Np. powiedzieć, że będzie lepiej, bo są z nami... itd, a nie tlyko recytować adresy z tej swojej kartki quasientuzjastycznym tonem i na dodatek z błędami (fonetycznymi).
Ja natomiast nie wytrzymuję tego drugiego, od reklam (słynna Galeria Olymp). Jest sztuczny. Na siłę i bezskutecznie symuluje entuzjazm w swoim głosie. Pojawia się bez żadnego wyczucia - najczęściej wtedy, kiedy publika jest wkurzona po spieprzonym biegu
jataman21 pisze:Myślę, że zbiegliście z tematu... Gelu skoro Twoja muzyka do mnie nie dociera i Ty tym samym twierdzisz, że nie mam gustu to chyba nie mamy o czym rozmawiać...
Pozdrawiam
Czemu nie? Mnie sie bardzo miło z Tobą rozmawia. Po stokroć ten temat jest dla mnie ciekawszy niz jazda wyjazdowa naszych żużlowców. Moja propozycja jest taka - ja nie bede Cie namawiał na słuchanie TT (bo i tak jestem bez szans widze), ale bedziemy zgodni tak jak w Rzeszowie, że hymn druzyny powinien być mocny rockowy.
Swoja droga to mi te kawalki co lecą też sie nie podobaja. Wiec mam spaczony gust - fajnie
! Osobiście słucham różnej muzyki, ale jednak najbardziej lubie stare kawałki Bajmu, Perfectu, Lady Pank czy np Stare dobre Małżeństwo. Ale po co ja to pisze skoro mam SPACZONY GUST !!
Jedna wiara, jeden klub, TŻ LUBLIN aż po grób !!!!!!
- _piotrusss
- Kadrowicz
Myślę, że nikomu nie chodziło o nazywanie czyichś gustów spaczonymi. Po prostu muzyka jest dziedziną sztuki tak jak film czy literatura. I tak samo jak w filmie czy literaturze nie wszystkie dzieła są dziełami wysokich lotów. Powstają książki takie jak Harry Potter, mające trafiać do masowej publiczności, które nie niosą za sobą żadnych wyższych wartości (jak ktoś kiedyś powiedział nie zmuszają czytelnika do współpracy z autorem). W muzyce też są gatunki, które po prostu mają sie podobać i wpadać w ucho. Moim zdaniem taka muzyka jak techno się do niej zalicza... nie jest to sztuka, tylko po prostu zbiór dźwięków mających zadowolić gusta bywalców dyskotek, którzy chcą sobie poskakać przy nich. Natomiast istnieją także kapele np. rockowe które nie zdobywają rynku muzycznego ale grają muzyke ambitną, która niesie ze sobą okreslone wartości (nie mówię tutaj o TT bo znam ten zespół jedynie z paru nut na stadionie). I mówienie o tym, że ktoś ma słabszy gust bo słucha tylko techno nie jest niczym złym... jest po prostu zwróceniem uwagi na jakość słuchanej muzyki.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski