Jedna sylaba i tyle szumu
muzyka podczas zawodów
pav4u pisze:mam pytanko
gdzie można nabyć płytę zespołu którego muzyka była puszczana na ostatnich zawodach?
jak dla mnie ok.
pozdr.
pav4u
http://www.tipsytrain.prv.pl
Tu znajdziesz wszelkie informacje - na temat płyty rowniez
Żeby było rytmicznie proponuję tak:
Hej Motorku, gaz na maksa
Niech litości będzie brak
Nam nie straszna nawet kraksa
Zdobędziemy cały świat!
"Motorek" oznacza tu zarówno nazwę klubu jak i motocykl, jest agresywnie i chyba da sie zaśpiewać.
Hej Motorku, gaz na maksa
Niech litości będzie brak
Nam nie straszna nawet kraksa
Zdobędziemy cały świat!
"Motorek" oznacza tu zarówno nazwę klubu jak i motocykl, jest agresywnie i chyba da sie zaśpiewać.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Gelo pisze:prosze o podanie jakiegos serwera - wrzuciłbym mp3 z kluczowym kawalkiem, zebyscie wiedzieli jak sie rymy ukladają.
mailto:bkapuscinski@gmail.com
wyslij, ja umieszcze u siebie i dam linka.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Widzisz Gelu tak poczytałemw kilku tematach te Twoje wypociny o muzyce... techno na smietnik i inne żałosne wypowiedzi...
Dopiero dowiedziałem się że uczestniczysz w tym zespole i już wiem dlaczego tak się bulwersowałeś. Przede wszystkim nie dziw się, jak zespół istnieje 15 lat i nic nie osiągnął, że ktoś powie na niego czy jakiś kawałek "wydzieranie się" ja przynajmniej tak to odebrałem.
Widzę że jesteś osobą bardzo egoistyczną jak coś sie Tobie podoba to dobre jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu jest w błędzie.
Przykro mi ale Twoja muzyka do mnie nie dociera w żadnym wydaniu. Czy to oznacza że mam zły gust?? Moim zdaniem troche więcej samokrytyki. Bardzo ładnie napisałeś na swojej stronie coś w tym stylu "jesli cos chcesz robić to albo rób to dobrze albo wcale" to taka mała dygresja.
Pozdrawiam
Dopiero dowiedziałem się że uczestniczysz w tym zespole i już wiem dlaczego tak się bulwersowałeś. Przede wszystkim nie dziw się, jak zespół istnieje 15 lat i nic nie osiągnął, że ktoś powie na niego czy jakiś kawałek "wydzieranie się" ja przynajmniej tak to odebrałem.
Widzę że jesteś osobą bardzo egoistyczną jak coś sie Tobie podoba to dobre jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu jest w błędzie.
Przykro mi ale Twoja muzyka do mnie nie dociera w żadnym wydaniu. Czy to oznacza że mam zły gust?? Moim zdaniem troche więcej samokrytyki. Bardzo ładnie napisałeś na swojej stronie coś w tym stylu "jesli cos chcesz robić to albo rób to dobrze albo wcale" to taka mała dygresja.
Pozdrawiam
jataman21 pisze:Przykro mi ale Twoja muzyka do mnie nie dociera w żadnym wydaniu. Czy to oznacza że mam zły gust??
Masz rację. Muzyka TT nie jest wykładnikiem gustu, tak jak muzyka żadnego innego zespołu na świecie. Na tej tylko podstawie, że nie podoba Ci się TT, nie można powiedzieć, że masz zły gust.
Niestety jednak w niczym nie zmienia to faktu, że tak właśnie jest - masz zły gust. Techniawki, cluby, house itd to sztuka niższa pod każdym względem od muzyki rockowej, którą się brzydzisz z definicji (nie wspomnę już o disco polo, o którym gdzieś tu się ciepło wyraziłeś, co stanowi ostateczny dowód kompromiotacji Twojego gustu). Programowanie syntezatorów nigdy nie będzie tym, czym jest gra na instrumantach, a nagrywanie jakichś sampli nie dorówna wyrafinowanemu wokaliście - to apropos techniawek, clubów i houseów, natomiast do disco polo, wybacz, ale się nawet nie odniosę.
Słabe punkty Gela są na tym forum powszechnie znane, nie musisz ich przypominać
Techniawki, cluby, house itd to sztuka niższa pod każdym względem od muzyki rockowej, którą się brzydzisz z definicji (nie wspomnę już o disco polo, o którym gdzieś tu się ciepło wyraziłeś, co stanowi ostateczny dowód kompromiotacji Twojego gustu).
Sprostuję bo się mylisz. Nigdzie nie napisałem że nie lubie Rocka, jest naprawde wiele kapel które lubie i mi ich muzyka przypadła do gustu. Ogólnie rock cenię i mi się podoba, krytykowałem tylko kawałek który leciał na meczu bo on mi nie przypasował jak i wielu innym osobom siedzącym koło mnie. Disco Polo było tylko pewną ironią, jak i mydełko Fa odnoścnie kawałka z meczu... jak jej nie zrozumiałeś to mi przykro że "nie łapiesz w locie".
Podsumuję to tak: Lubie wiele rodzajów muzyki jesli już odniosłeś się do mnie i w każdej zdarzają się zespoły/kapele/dj którzy mi odpowiadają i podoba mi się ich muzyka, gdzie również zdarzają się tacy których muzyki nie znosze.
Stadion żużlowy moim zdaniem powinien być pod ludzi, czyli puszczanie kawałków znanych, lubianych przez większość które wzbudzają dreszczyk. Jest takich wiele w każdym gatunku muzyki. Jak wiadomo na stadionie nie można posłuchać muzyki jak w domu czy na imprezie, gorsza słyszalność i w ogóle... jesli nie znamy kawałka na stadionie to i tak małe prawdopodobieństwo go poznać bo słowa słychać średnio szczególnie jeśli siedzi się na sektorze gdzie każdy podekscytowany meczem cały czas rozmawia, jesli natomiast leciałby kawałek powszechnie znany to byłaby inna bajka.
Trochę się rozpisałem ale mam nadzieje że zostałem zrozumiany.
Przepraszam Torsen że nie piszę wszystkich postów tak dosadnie i że nie wszyscy "łapią" ironii czasem w postach.
Pozdrawiam
- _piotrusss
- Kadrowicz
Ja bym nie przeżył techniawy (takiej typu master blaster) przez 2 godziny... Zdecydowanie wolę TT, moim zdaniem niektóre kawałki pasują do żużla.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
jataman21 pisze:Ogólnie rock cenię i mi się podoba, krytykowałem tylko kawałek który leciał na meczu bo on mi nie przypasował
ja jak usÅ‚yszaÅ‚am ten kawalek pierszy raz na stadionie, to myÅ›laÅ‚am, ze senator Cugowski zrobiÅ‚ coÅ› dla TÅ»tu i nagraÅ‚ piosenke rodem "Górnik ÅÄ™czna, Górnik ÅÄ™czna...."
Osobiście to nie chodzi o to ze nie znoszę Boga, to mnie jego fanklub wkurwia.
jataman21 pisze:Widzisz Gelu tak poczytałemw kilku tematach te Twoje wypociny o muzyce... techno na smietnik i inne żałosne wypowiedzi...
Wyjasnię Ci może, bo widzę że nie nie za bardzo "czaisz w lot" - żeby słuchać tego co słucham i żeby grać to co gram przeszedłem przez wiele etapów muzycznej edukacji - przez bluesa, jazz, rock, a nawet muzykę poważną. Mam swoją filozofię, a że nazywasz ją wypocinami - no cóż żyjemy w wolnym kraju.
Dopiero dowiedziałem się że uczestniczysz w tym zespole i już wiem dlaczego tak się bulwersowałeś.
Jesteś w błędzie - ja sie nie bulwersuję - o gustach się nie dyskutuje - mało tego - czy uprawiasz sztukę muzyczną, plastyczną a nawet aktorstwo - trudno dogodzić wszystkim. I ja to robięz całą świadomością tegoż.
Przede wszystkim nie dziw się, jak zespół istnieje 15 lat i nic nie osiągnął
Przepraszam - a skÄ…d to wiesz? Znasz sie na tym?
Nie wiem, w której mojej wypowiedzi wyczytaleÅ› egoizm. Ja po prostu uważam sie za osobÄ™ OSÅUCHANÄ„ i dość wyrobionÄ… muzycznie. A, że o muzyce nie chce dyskutować z miÅ‚osnikami techno - to chyba oczywiste. Przykro mi, ale takie dyskusje uważam za bezpodmiotowe. Tak jak by pilot dyskutowaÅ‚ ze skoczkiem na bangie - niby w obu przypadkach chodzi o latanie...
Przykro mi ale Twoja muzyka do mnie nie dociera w żadnym wydaniu. Czy to oznacza że mam zły gust??
Mniej więcej właśnie to oznacza.
Gelo pisze:Przykro mi ale Twoja muzyka do mnie nie dociera w żadnym wydaniu. Czy to oznacza że mam zły gust??
Mniej więcej właśnie to oznacza.
to już chyba lekka przesada. Sam mówisz, że o gustach się nie dyskutuje, nie każdy musi być wielbicielem rocka, każdy słucha tego co mu odpowiada. Dalej piszesz, że trudno każdemu dogodzić, więc w pewnym sensie sam sobie przeczysz, to że nie jestem zwolennikiem TT, nie musi oznaczać, że mam spaczony gust