trzeba na cos zgonic
Przygotowanie toru w Lublinie
-
tomunneck
"Ten tor to nie jest tor do jazdy i walki z przeciwnikiem i każdy walczył zarówno z torem jak i motorem, z resztą to było widać. Myślę, że dlatego nie ma kibiców w Lublinie, bowiem wolą oni oglądać walkę zawodników a nie zawodnika z torem i motorem -słowa W.Jagusia po zawodach.
"Tor był bardzo wymagający"- A to stwierdzenie T.Jędrzejaka.
"Tor był w miarę dobry, jednak te dziury bardzo przeszkadzają w jeździe zawodnikom. Każdy jechał jak potrafił na tym torze." -K.Buczkowski.
Pamiętam jak kiedyś po zawodach w Lublinie podszedł do Jasia Stachyry zawodnik Unii Tarnów, Marcin Rempała i powiedział:
"Panie Januszu tutaj w Lublinie to Wy macie pralke, nie tor" czy coÅ› w tym stylu.
Jak długo będziemy musieli wysłuchiwać "skarg" i "zażaleń" na lubelski tor?
Czy faktycznie nie da się nic z tym zrobić?
Jeżeli jest możliwość doprowodzenia nawierzchni do dobrego stanu, to dlaczego jeszcze tego nie wykonano?
Przecież chodzi tu najbardziej o zdrowie zawodników.
Również przerwy w zawodach były by krótsze.
pozdrawiam.
"Tor był bardzo wymagający"- A to stwierdzenie T.Jędrzejaka.
"Tor był w miarę dobry, jednak te dziury bardzo przeszkadzają w jeździe zawodnikom. Każdy jechał jak potrafił na tym torze." -K.Buczkowski.
Pamiętam jak kiedyś po zawodach w Lublinie podszedł do Jasia Stachyry zawodnik Unii Tarnów, Marcin Rempała i powiedział:
"Panie Januszu tutaj w Lublinie to Wy macie pralke, nie tor" czy coÅ› w tym stylu.
Jak długo będziemy musieli wysłuchiwać "skarg" i "zażaleń" na lubelski tor?
Czy faktycznie nie da się nic z tym zrobić?
Jeżeli jest możliwość doprowodzenia nawierzchni do dobrego stanu, to dlaczego jeszcze tego nie wykonano?
Przecież chodzi tu najbardziej o zdrowie zawodników.
Również przerwy w zawodach były by krótsze.
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.
Tor powinien być dobry dopiero na kolejny sezon, bo ta nowa nawierzchnia musi się zwiazać z tą starą. Widzę po wypowiedziach zawodników ostrow, zapewne po ewentualnej porażce zespołu KM u nas będą mileli argument dlaczego przegrali
Choć jacek Repmała powiedział coś ważnego: że ten tor może być teraz naszym atutem i to jest prawda...Jazda po szerokiej jest teraz na naszym torze lepsza i korzystniejsza od jazdy przy krawężniku.
Koniecznie trzeba coś zrobić z wjazdem w drugi łuk, bo tam jest dziura na dziurze....
Choć jacek Repmała powiedział coś ważnego: że ten tor może być teraz naszym atutem i to jest prawda...Jazda po szerokiej jest teraz na naszym torze lepsza i korzystniejsza od jazdy przy krawężniku.
Koniecznie trzeba coś zrobić z wjazdem w drugi łuk, bo tam jest dziura na dziurze....
-
meridol
ale pewnie znow wszystko rozbije sie o pieniadze... po za tym przypominam sobie zdjecia z toru z Czestochowy kiedy wymieniali nawierzchnie. to byly ogromne prace budowlane, wykopaliska itd. mysle ze teraz to sie nie da tego zrobic bo nie ma czasu i pieniedzy. po za tym mi sie wydaje ze na wejsciu w drugi łuk nie ma dziur tylko sa ladniutkie muldy, a to chyba co innego. 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
W Tarnowie robią to co u nas nie udało się zrobic po zakonczeniu sezonu 2005, tzn. uzupełniają nawierzchnię:
http://www.unia.tarnow.pl/index/nowosci/597

http://www.unia.tarnow.pl/index/nowosci/597

Sezon 2006 już dawno się skończył i pasowało by teraz też uzupełnić
nawierzchnie tym materiałem który pozostał ( jest tego jeszcze na moje
oko kilka a może i kilkanaście ton).
Do wiosny by się ładnie związało i może znów nasz tor będzie naszym atutem.No i walki na nim by nie brakowało...
nawierzchnie tym materiałem który pozostał ( jest tego jeszcze na moje
oko kilka a może i kilkanaście ton).
Do wiosny by się ładnie związało i może znów nasz tor będzie naszym atutem.No i walki na nim by nie brakowało...
Cooper pisze:Dla mnie to moga i mÄ…ke wysypac na ten tor, ale niech w koncu ktos z nim cos zrobi.
Mąkę ziemniaczaną czy zbożową ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Gawrzyk pisze:Jutro do Lublina przyjedzie transport glinki na tor. Potrzebne są osoby do pomocy przy rozładunku. Kto chętny proszę o kontakt.
Czy panowie z klubu są pewni, że chcą zmieniać nawierzchnię lubelskiego toru tuż przed arcyważnym meczem z Gnieznem? I to w sytuacji gdy będzie bardzo mało czasu na trening (praktycznie tylko piątek).
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.