28 maja TŻ LUBLIN vs ZKŻ ZIELONA GÓRA
$korzen$ pisze:Smieszy mnie ta cala dyskusja na temat Swista, tak samo jak i smieszy mnie kreowanie Swista (poraz enty) na lidera w niedziele. Ten czlowiek w moich oczach jest juz tak zalosny ze moge i Klimka w niedziele ogladac, byle nie Swista. Gelo napisal ze Swist umie jechac, zaraz zaraz, to gdzie sa te jego punkty ?
W tym przypadku punkty nie odzwierciedlają niczego - Świstowi nikt nie pomaga w ich zdobywaniu - a wręcz przeciwnie (Grudziądz, Zielona Góra) Dlatego ponawiam apel - skonfrontujmy go z Rempałą i Knappem - w bezpośredniej walce - nic prostszego - będziemy mieli czarne na białym kto jest lepszy i tyle. Jeżeli Świst będzie najgorszy (w co osobiście bardzo wątpię) - nie pojedzie. Nie rozumiem sensu odsuwania go od składu, skoro w każdym momencie meczu można go zastąpić (tylko trzeba to umieć robić), a sama jego obecność jest dla kibiców atrakcją. Przez konfliktowy charakter nadaje widowisku charakter, niewiadomo co zrobi, co powie - i to jest ekscytujące. Świst wywołuje emocje - przeważnie negatywne - i o to chodzi.
-
Conrad
Conrad pisze:Gelu przestań już pieprzyć głupoty. Półmetek sezonu, a Ty chcesz konfrontować Śwista z innymi zawodnikami. Co ten Świst robił do tej pory?Miał mało czasu aby pokazać swoją przydatność?
Prosił cie ktos o zdanie?
Świst robił to samo co reszta - jest cienki tak jak pozostali - ani trochę nie odstaje od poziomu całej drużyny. Skoro jednak mamy wybierać mniejsze zło - niech jadą najlepsi z najgorszych. Rozumiesz - czy jeszcze prościej?
Przeciez jak na razie na naszym torze Rempala, Jelen, Knapp sa lepsi od Swista. Nie trzeba byc wnikliwym obserwatorem, zeby to zauwazyc.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2006, o 11:24 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Gelo pisze:...a sama jego obecność jest dla kibiców atrakcją. Przez konfliktowy charakter nadaje widowisku charakter, niewiadomo co zrobi, co powie - i to jest ekscytujące. Świst wywołuje emocje - przeważnie negatywne - i o to chodzi.
No nie wiem czy należy wstawiać Śwista do składu tylko po to, aby dostarczył nam negatywnych emocji. Nie po to chodzimy na mecze, aby oglądać kolejne porażki naszego zespołu i kolejne nieudane biegi pana Piotra. Nie jest dla mnie żadną atrakcją oglądanie Śwista bezradnie miotającego się po torze i przegrywającego z juniorami. Zawodzi on na całej lini, co pokazuje średnia, jest najsłabszym ogniwem w zespole i dlatego w jego miejsce pojadą lepsi.

Prosił cie ktos o zdanie?
To jest otwarte forum dla wszystkich uzytkownikow i nikt nie musi prosic nikogo z o zdanie.
Świst robił to samo co reszta - jest cienki tak jak pozostali - ani trochę nie odstaje od poziomu całej drużyny.
Ze niby Świst nie odstaje od Brhela,Rempały,Louisa czy Jelenia na naszym torze??
w dzisiejszym dzienniku jest wywiad z jeleniem
mozna miedzy innymi wyczytac ze ma klopot z maszynami ale ma nadzieje ze na niedziele zdazy je odpowiednioprzygotowac. Jelen najlepiej dogaduje sie z Piotrkiem Åšwistem i to z nim chcialby jezdzic w parze. liczy takze na zdobycz punktowa w granicach 10-12 pkt. z nieoficjalnych zrodel wie ze jedzie w podstawowym skladzie ale oficjalnie nikt mu jeszcze tego nie powiedzial
mozna miedzy innymi wyczytac ze ma klopot z maszynami ale ma nadzieje ze na niedziele zdazy je odpowiednioprzygotowac. Jelen najlepiej dogaduje sie z Piotrkiem Åšwistem i to z nim chcialby jezdzic w parze. liczy takze na zdobycz punktowa w granicach 10-12 pkt. z nieoficjalnych zrodel wie ze jedzie w podstawowym skladzie ale oficjalnie nikt mu jeszcze tego nie powiedzial
Gelo pisze:W tym przypadku punkty nie odzwierciedlają niczego - Świstowi nikt nie pomaga w ich zdobywaniu - a wręcz przeciwnie (Grudziądz, Zielona Góra)
Jak to mowia, zlej baletnicy ....
Dlatego ponawiam apel - skonfrontujmy go z Rempałą i Knappem - w bezpośredniej walce - nic prostszego - będziemy mieli czarne na białym kto jest lepszy i tyle. Jeżeli Świst będzie najgorszy (w co osobiście bardzo wątpię) - nie pojedzie. Nie rozumiem sensu odsuwania go od składu, skoro w każdym momencie meczu można go zastąpić (tylko trzeba to umieć robić), a sama jego obecność jest dla kibiców atrakcją. Przez konfliktowy charakter nadaje widowisku charakter, niewiadomo co zrobi, co powie - i to jest ekscytujące. Świst wywołuje emocje - przeważnie negatywne - i o to chodzi.
Gelu tak na chlopski rozum, jaki sens ma ta konfrontacja ? Swist w Lublinie jedzie jeszcze wieksze dno niz na wyjazdach, wiemy o tym obaj doskonale, wiec jaki sens dawac mu kolejna szanse ? Moim zdaniem historia ala "pulpet" na nasze nieszczescie znowu zatoczyla kolo. Moze gdy Twisty usiadzie na lawie, zobaczy ze zamiast niego jedzie "jakis tam" Jelen, czy "jakis tam" Knapp, to odezwie sie w nim ambicja,sportowa zlosc zeby pokazac wszystkim ze jeszcze cos potrafi i znaczy w tym sporcie. Szanuje twoje zdanie, ale dla mnie jest one po prostu bezpodstawne. Poza Ostrowem, notabene w meczu o pietruche Swist jedzie dno. Dziwi mnie tylko dlaczego nie potraktowano go tak jak Jensena. No i w koncu o jakie emocje ci chodzi ?
dilucio pisze:Jelen najlepiej dogaduje sie z Piotrkiem Åšwistem i to z nim chcialby jezdzic w parze.
Przecież oni (o ile mi się dobrze wydaje) nie odjechali razem w parze żadnego biegu

Gelu tak na chlopski rozum, jaki sens ma ta konfrontacja ?
Sens oczywisty - wszyscy przekonalibyśmy się NAOCZNIE kto powinien jechac a kto nie. Urwalibyśmy wszelkie dyskusje i spekulajce, gdybania i pretensje. Być może najgorszym okazałby się Świst - ale póki takiej okazji nie było - możemy sobie polemizować w nieskończoność - bez efektu. Ja tylko wiem, że niektórym taka konfrontacja byłaby nie na rękę - a nuż najgorszym okazałby się np. Rempała... i co wtedy?
Swist w Lublinie jedzie jeszcze wieksze dno niz na wyjazdach, wiemy o tym obaj doskonale, wiec jaki sens dawac mu kolejna szanse ?
Nie zgodzę sie absolutnie - zobacz z kim w parze jechał Rempała, a z kim Świst, zobacz na jakich rywalach punktował Rempała (słabe Krosno i Gniezno) i zobacz jak Świst zapunktował na najlepszej drużynie w lidze - w Ostrowie. Czyli jednak potrafi - prawda? A on wszedzie jedzie "na wyjeździe".
Żeby było jasne - nie jestem zwolennikiem Śwista - ale skoro JEST MOŻLIWOŚĆ zastepowania go - powinien jechać - zwłaszcza, że jedziemy z Zieloną Górą. Zwali pierwszy bieg - wiecej nie pojedzie - w czym problem?
ps. Daj Boże żebyśmy wygrali - ze Świstem czy bez. Niezależnie od wyniku - brak Śwista to błąd i zdania nie zmienię. Sympatie i antypatie należy odstawić na bok - z dedykacją dla dyrektora Kasińskiego, jego doradców oraz niemerytorycznych krytykantów Śwista ktorzy chyba na ostatnią komunię dostali komputery i wpisują sie na tym szlachetnym kiedyś forum.
ŻUŻLOWIEC pisze:Ja bym stawił LOUISA niejest taki zły a widac jego dobro sylwetke pozdro
no Louis podrafi jehac caukiem njezle, oby w njedzele pokazal na co go stac a wszyscy wjemy rze stac go, na motoze czyma sie jak malo kto, podoba mi siem jego jasda, spruboje poprosic o aótograf jego na meczu pozdro
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Łoptymista
- Trener
grzesieck pisze:ŻUŻLOWIEC pisze:Ja bym stawił LOUISA niejest taki zły a widac jego dobro sylwetke pozdro
no Louis podrafi jehac caukiem njezle, oby w njedzele pokazal na co go stac a wszyscy wjemy rze stac go, na motoze czyma sie jak malo kto, podoba mi siem jego jasda, spruboje poprosic o aótograf jego na meczu pozdro
Widze Grzesiek, ze znalazles wspolny jezyk z zuzlowcem. Gratulacje
-
Piotrbaz
grzesieck pisze:trenink barco fajny, byl Rępała, Knap, Tomiczek, Mesinck i ktos tam jeszcze, najbardziej fajnie jescil Knap, bezsladowo po ópadkó w cfiercfinale, liczem na jego pónkty jótro 15-22pkt, a Messinck ma ladny motor i dla tego jest mojim ulóbionym rzurzelowcem <ok>
no nareszscie pirzerz jag człofiek
mikas pisze:Byleby Falubazy nie dojechałyChociaż zanim się zjawią w naszym województwie to na tych dziurawych drogach w tzw. Polsce
P.S. Tak tak czym dalej na zachód tym drogi bardziej do dupy, więc nie narzekajcie na drogi w naszym województwie, bo w porównaniu z większością dróg na zachód od Radomia to my u nas mamy raj w tej kwestiiA już w lubuskim to jest tragedia totalna.
Dlatego u nas na wyjazdy lata się samolotami, a że czasem jakiś baner się przyczepi...
Gelo pisze:Sens oczywisty - wszyscy przekonalibyśmy się NAOCZNIE kto powinien jechac a kto nie. Urwalibyśmy wszelkie dyskusje i spekulajce, gdybania i pretensje. Być może najgorszym okazałby się Świst - ale póki takiej okazji nie było - możemy sobie polemizować w nieskończoność - bez efektu. Ja tylko wiem, że niektórym taka konfrontacja byłaby nie na rękę - a nuż najgorszym okazałby się np. Rempała... i co wtedy?
Tak na marginesie, Swist na treningach potrafil wygrac ze wszystkimi (oprocz jelenia) przed meczami z Krosnem i Gnieznem. Czy mialo to jakiekolwiek przelozenie na zdobycz punktowa ? ZADNEGO. Ten czlowiek powinnien byc wyrzucony za brame juz po III kolejce ligowej, tylko niektorzy nadal usilnie wierza ze on w tym sezonie "pojedzie" .. za przeproszeniem G.... prawda, trzeba byc slepym zeby nie zobaczec jaki Swist jest wolny i nieprzygotowany, o czym madrze napisal Harry, az dziwie sie ze akurat ty tego nie widzisz.
Nie zgodzę sie absolutnie - zobacz z kim w parze jechał Rempała, a z kim Świst, zobacz na jakich rywalach punktował Rempała (słabe Krosno i Gniezno) i zobacz jak Świst zapunktował na najlepszej drużynie w lidze - w Ostrowie. Czyli jednak potrafi - prawda? A on wszedzie jedzie "na wyjeździe".
Żeby było jasne - nie jestem zwolennikiem Śwista - ale skoro JEST MOŻLIWOŚĆ zastepowania go - powinien jechać - zwłaszcza, że jedziemy z Zieloną Górą. Zwali pierwszy bieg - wiecej nie pojedzie - w czym problem?
ps. Daj Boże żebyśmy wygrali - ze Świstem czy bez. Niezależnie od wyniku - brak Śwista to błąd i zdania nie zmienię. Sympatie i antypatie należy odstawić na bok - z dedykacją dla dyrektora Kasińskiego, jego doradców oraz niemerytorycznych krytykantów Śwista ktorzy chyba na ostatnią komunię dostali komputery i wpisują sie na tym szlachetnym kiedyś forum.
No ale co z tego ze zapunktowal w Ostrowie, mecz o pietruche to raz, no i prawdopodobnie byl to tylko pojedynczy wyskok to dwa. Gdzie byl Swist jak go wszyscy potrzebowali w Gorzowie,Zielonej czy u nas z Gnieznem ?
Ja od niego nie wymagalem cudow, ale to co on pokazuje to jest smiech na sali, wyglada na to ze zostalo tylko nazwisko. Szkoda teraz na prawde ze nie ma Shieldsa, wtedy Swist juz od paru tygodni przebieg meczow sledzil by w telegazecie. Dla mnie Out, najlepiej na 2-3 mecze, gorzej na pewno nie bedzie.
-
Holly
Ja uważam że pownien jechać Świst , dlatego że Knapp po upadku to nie jest na 100% dysponowany , Jeleniewski kłopoty sprzętowe , także różnie może być.
Oczywiście mamy kiepskiego stranieri Louisa bo od takiego zawodnika trzeba wymagać 12-15 pkt czy to dom czy wyjazd a on jeździ do dupy.
Nie trafiliśmy składem na ten sezon , ale to oczywiście niczyja wina bo każdy chciał dobrze , któż mógł wiedzieć że takie asy będą tak cieniować.
Tak naprawde to ten niedzielny mecz jest wogóle nie istotny , gdyż na pierwsze i drugie miejsce nas nie stać , wystarczy powalczyć z pozostałymi drużynami o 3 miejsce.
najprawdopodobniej w przyszłym sezonie powiększą ekstralige do 10 zespołów i ostatnia drużyna e-ligi czyli Rybnik pojedzie baraż z 3 drużyna 1 ligi sezonu 2006 czyli wystarczy skoncentrować sie na walce z Gorzowem , Gnieznem i Grudziądzem o wygrane i punkty bonusowe.
Oczywiście mamy kiepskiego stranieri Louisa bo od takiego zawodnika trzeba wymagać 12-15 pkt czy to dom czy wyjazd a on jeździ do dupy.
Nie trafiliśmy składem na ten sezon , ale to oczywiście niczyja wina bo każdy chciał dobrze , któż mógł wiedzieć że takie asy będą tak cieniować.
Tak naprawde to ten niedzielny mecz jest wogóle nie istotny , gdyż na pierwsze i drugie miejsce nas nie stać , wystarczy powalczyć z pozostałymi drużynami o 3 miejsce.
najprawdopodobniej w przyszłym sezonie powiększą ekstralige do 10 zespołów i ostatnia drużyna e-ligi czyli Rybnik pojedzie baraż z 3 drużyna 1 ligi sezonu 2006 czyli wystarczy skoncentrować sie na walce z Gorzowem , Gnieznem i Grudziądzem o wygrane i punkty bonusowe.
-
Piotrbaz
Holly pisze:Tak naprawde to ten niedzielny mecz jest wogóle nie istotny.
tak holly.. po co jechac ?? nie lepiej juz trenowac na gorzow i grudziadz ?? oo moze juz teraz kogos wyslac do krosna bo w sumie juz niedlugo wyjazd tam mamy nie ?:) a przeciez tylko te mecze beda sie liczyły.. nawet jakbysmy wygrali z ta zielona to co nam te dwa punkty