28 maja TŻ LUBLIN vs ZKŻ ZIELONA GÓRA

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
borys88

#301 Postautor: borys88 » 26 maja 2006, o 23:31

harry pisze:
Do tego dochodzą jeszcze możliwości toromistrza - brona, szyna, ubijanie.

no to u nas nie są zbyt wysokie, nasz Rysiu nie lubi się przemęczać :D

Conrad

#302 Postautor: Conrad » 26 maja 2006, o 23:32

Róbcie Harry tor jaki chcecie. Myślę że asom z Zielonej i tak koło nosa lata jaki on będzie. Oni i tak zrobią swoje. Robienie toru (betonu) tylko pod Rempałę no i może Brhela, to chyba jakiś absurd. Już kiedyś Mojżeszów uraczyliśmy betonem.

Conrad

#303 Postautor: Conrad » 26 maja 2006, o 23:39

Gelo pisze:
Swist ma wolne a Jeleń jest w podstawowym składzie.

Aż mnie nosi - co to znaczy "ma wolne"? Czy to znaczy że w niedzielę Świst nie jedzie? Robicie sobie żarty? Oczu i rozumu nie macie i ulegacie wpisom kilku gówniarzy? Którego znawcy od siedmiu boleści i wybitnego stratega to decyzja?

A coż Ty z tym Świstem jak Filip z konopii :?: Myślę że wolne temu panu jest jak najbardziej wskazane.Będzie miał chłopina trochę czasu do zastanowienia - czy bawię dalej się w czarny sport, czy sprzedaję z Mirelką pietruszkę z busa.

harry
Trener

#304 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 23:43

Po pierwsze to nie my uraczyliśmy Rzeszów betonem tylko nas uraczono na prośbę Rzeszowa.
I to jest zasadnicza różnica. Jak się pasujesz na przyczepny a ktoś ci zrobi beton to zanim się połapiesz jest po meczu. I tak było.
Co innego jak Ty się pasujesz na beton i masz na meczu taki sam beton to wiesz jak jechać a przeciwnik musi sie pasować i póżniej gonić. Albo złapie albo nie.
A jeżeli chodzi o niedzielny mecz to jak byś czytał ze zrozumieniem to wywnioskowałbyś, że bardzo się boję o to jaki będzie tor i czy będzie naszym sprzymierzeńcem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#305 Postautor: jataman21 » 26 maja 2006, o 23:45

Sorry za OT ale borys88 zmień awater... juz ktoś Ci zwracał uwage... kogo obchodzi ze znalazłes to zdjęcie na interi czy gdzieś tam, ale nie wypada w takim miejscu umieszczać papierza... 88 to pewnie Twój rocznik, rozumiem że małoletni jestes i nic jeszcze nie rozumiesz, ale posłuchaj i zrób jak Ci inni mówią.

Co do meczu... mam mieszane uczucia, Świst nie jedzie... nie wiem czy to na dobre wyjdzie skoro Grześka boli głowa po wstrząsie mózgu to nie wiadomo czy w niedziele nie będzie go dalej bolała... Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze a zadowoli mnie chociaż 45:44 :wink:
Pozdrawiam :twisted:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#306 Postautor: Gelo » 26 maja 2006, o 23:50

Ponawiam pytanie - co ze Świstem? Jeżeli ktoś ma wątpliwości - prosty sposób wypróbowany przez Witka Zwierzchowskiego - na treningu jechał Kępa, Stenka i Kasper - najsłabszy wypadał ze składu. Puśćmy Śwista, Knappa, Rempałę i np. Brhela - cztery wyścigi ze zmianą torów - wszystko się wyjaśni. Wynik jest spodziewany - niestety dla przeciwników Śwista

harry
Trener

#307 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 23:51

Gelo pisze:[ Oczu i rozumu nie macie ?

Właśnie o to chodzi że mamy. Szczególnie oczy jeszcze nie zawodzą. Bo rozum to zawiódł chyba ze 3 kolejki temu.
Którego znawcy od siedmiu boleści i wybitnego stratega to decyzja?

Wszystkich, którzy widzieli ostatnie dokonania pana Piotra. Akurat tu zdanie jest wyjątkowo jednoznaczne.
Jeżeli wiesz coś więcej niż my widzieliśmy to z chęcią usłyszymy ( przeczytamy).
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#308 Postautor: dilucio » 26 maja 2006, o 23:55

Gelo pisze:
Swist ma wolne a Jeleń jest w podstawowym składzie.

Aż mnie nosi - co to znaczy "ma wolne"? Czy to znaczy że w niedzielę Świst nie jedzie? Robicie sobie żarty? Oczu i rozumu nie macie i ulegacie wpisom kilku gówniarzy? Którego znawcy od siedmiu boleści i wybitnego stratega to decyzja?

ma wolne to chyba znaczy ze Åšwista nie zobaczymy w niedziele no ale w naszym klubie niczego nie mozna byc pewnym na 100% :!:
pewnie hayabusarider maczal w tym palce ze Åšwist nie jedzie w niedziele :D
Ostatnio zmieniony 26 maja 2006, o 23:57 przez dilucio, łącznie zmieniany 1 raz.

meridol

#309 Postautor: meridol » 26 maja 2006, o 23:55

po tym co napisal harry, dzieki za ladny wyklad na temat toru, jscze bardziej utwierdzilem sie w fakcie ze jesli mamy wygrac z zielona to nie mozemy liczyc na fart. to musi byc w pelni profesjonalna robota od poczatku do konca. Åšp Witek mowil ze jak jest mecz na styku to wszyskto sie liczy sklad, motywacja, taktyka,TOR, toromistrz,lekarz, kierownik druzyny po prostu wszyscy!!! mysle ze przy takich zgadywankach z torem nie mamy najmniejszych szans na wygrana. zaraz beda wymowki ze pogoda byla zla i tor dla gospodarzy byl zagadka itd.
jesli mialo by padac kolo niedzieli to nie lepiej przelozyc mecz... :wink:
Ostatnio zmieniony 27 maja 2006, o 00:01 przez meridol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#310 Postautor: Gelo » 26 maja 2006, o 23:59

Wszystkich, którzy widzieli ostatnie dokonania pana Piotra.
Wszystkich to nie - bo nie moja. Widzialem wszystkie "ostatnie dokonania Pana Piotra" - akurat i Gorzów i Ostrów i Zielona Góra były transmitowane. Świst to jedyny żużlowiec w tym klubie, (może po Louisie, ktory jest daleki od swojej formy - tak jak Świst). Jeździ pechowo i jego wynik nie jest kreowany odgórnie jak niektórych. Ludzie - co wy robicie? Nie widzicie, że ten facet bo prostu umie jechać? Nie bójcie się - puśćcie go z Knappem i Rempałą - to nic nie kosztuje - wszyscy przekonamy się wtedy który jest najsłabszy. Z Zieloną Górą trzeba wygrać, a nie strzelać sobie samobója.
ps. Jeleń w podstawowym skladzie - na żarty Wam sie zebrało widze - albo za dużo procentów na mózg padło. Suchecki wygrał mecz Zielonej ale w Lublinie będzie inaczej - brawo...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#311 Postautor: jataman21 » 27 maja 2006, o 00:07

Nie bójcie się - puśćcie go z Knappem i Rempałą

Zgadzam się i nie... czemu z Rempałą ??jak to nasz najlepszy krajowy zawodnik! Podkreślam NAJLEPSZY! Chetnie puściłbym Śwista z Knappem o miejsce w składzie, bo uważam że jak narazie obaj równo nic nie pokazali... jednak bardziej skłaniałbym się ku Świście na mecz z Zieloną...
Z tego co wiem Świst nie jewdzie i to raczej juz pewne... no nic mam nadzieje że wyjdzie nam to na dobre.

harry
Trener

#312 Postautor: harry » 27 maja 2006, o 00:08

meridol pisze:mysle ze przy takich zgadywankach z torem nie mamy najmniejszych szans na wygrana. zaraz beda wymowki ze pogoda byla zla i tor dla gospodarzy byl zagadka itd.

Wiesz, że właściwie to masz rację. Jeżeli będą faktycznie takie przeboje z pogodą, to tak na chłopski rozum lepiej, zeby nie było treningu. Bo tak to będa musieli kombinować co założyć na koło w niedzielę.
A jak w sobotę się spasują to w niedzielę będą kompletnie zdziwieni jak jechać i dlaczego im nie idzie.
Tym razem nie ma łatwych decyzji.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#313 Postautor: Gelo » 27 maja 2006, o 00:19

Zgadzam się i nie... czemu z Rempałą ??jak to nasz najlepszy krajowy zawodnik!
Najlepszy? To prześledź sobie łaskawie, w których meczach, kiedy trzeba było zapunktować Rempała punktował (a nie wtedy kiedy mecz był już przegrany), na kim robił punkty i co najważniejsze - z jakich pól startowych jechał. To jest właśnie konsekwentnie sterowane od początku sezonu (łącznie z zestawieniem par). Polecam bardziej wnikliwą analizę meczów.
ps. uaktywnilem sie na forum tylko z powodu Śwista, bo mi sie gówna zagotowały jak sie dowiedziałem że ma nie jechać w niedziele. Nie jestem jego adwokatem i za nim nie przepadam, ale wiem co umie. Było już tyle błędów taktycznych, że wystarczy.

harry
Trener

#314 Postautor: harry » 27 maja 2006, o 00:36

O czym ( lub właściwie o kim) Ty piszesz, Grzechu??? Kreatywność? Sterowanie??? Ten facet w nocy o pólnocy z całą I ligą w kapciach powinien wygrywać i to za każdym razem z 4 toru!!!
Jest kompletnie nieprzygotowany kondycyjnie, siłowo i sprzętowo.
I jeszcze ma pecha...
Był brany jako lider zespołu, który będzie ciągnął wynik, zawsze i wszędzie. I tak był ustawiany jako człowiek do zadań specjalnych ( tak mi się wydaje z ustawień składów). I za każdym razem dawał tyłka.
Liczysz, że nagle się obudzi? Siły i kondycji mu przybędzie( Wizyta u znachora?) z dnia na dzień? Sprzęt spadnie z nieba? Pech go opuści?
Jeleń i Knapp to zawsze byli zawodnicy naszego toru a jemu w tym roku nasz tor wyjątkowo nie leży.
I gdzie tu jest ryzyko większe???...

Holly

#315 Postautor: Holly » 27 maja 2006, o 00:52

Po długiej abstynencji z internetem pozowle sobie coś powiedzieć w temacie.
Po pierwsze widze że klub prosperuje jak zawsze wmiare profesjonalnie ;)
Po drugie to sie wyleczyłem z żużla , zwłaszcza tego lubelskiego , bo po co sie denerwować sytuacją która nigdy sie nie zmieni.
Po połowie rundy zasadniczej raczej skłaniamy sie ku dołowi tabeli , ale to głównie za sprawą kalendarza , bo z tego co wiem druga cześć tej rundy to prawie wszystko u siebie z mocnymi rywalami a wyjazdy do drużyn w zasięgu.
To tak w kwesti wstępu.

Jeżeli chodzi o zbilżające sie zawody to myśle że mecz wygramy tak na oko 48-42 , Zielonka wcale nie straszy tak składem , na naszym torze zawodnicy tacy jak Okoń czy Staszewski są porównywalni do Knappa i Jelenia.
Bardzo ważne są biegi z udziałem juniorów , które to mogą zaważyć na końcowym wyniku.
Jeżeli ten mecz nie wyjdzie i przegramy to nie ma co się łamać , trzeba przywyknąć że w Lublinie będzie zawsze żużel na średnim 1ligowym poziomie i nic wiecej.
Szczerze to nie zależy mi na wynikach bo to tylko rozrywka , w życiu są ważniejsze sprawy , dlatego zachęcam do nie tracenia nerwów tylko potraktowania żużla jak chwilowej dawki emocji.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#316 Postautor: Gelo » 27 maja 2006, o 01:20

O czym ( lub właściwie o kim) Ty piszesz, Grzechu??? Kreatywność? Sterowanie??? Ten facet w nocy o pólnocy z całą I ligą w kapciach powinien wygrywać i to za każdym razem z 4 toru!!!

Powinien - sam dałbym sobie łysy łeb obciąć że tak będzie. Ale nie jest - to samo powinien jednak robić Rempała - a nie robi. Knapp powinien robić 8-9 - też nie robi. Brhel powinien 10 - też nie robi. A nagonka jest tylko na Śwista - bo jest konfliktowy. Rozumiem to poniekąd ale jest to niesprawiedliwe. Jako "znawcy" powinniście widzieć, że facet po prostu jedzie, bo umie. Pytam po raz trzeci - dlaczego nie puścicie go z Rempałą i Knappem na treningu - czyżby obawy?

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#317 Postautor: Kaka » 27 maja 2006, o 01:20

Gelo wielki przeciwnik Śwista, teraz nagle jest za tym żeby go brać pod uwagę przy wyborze skałdu na Zielonkę :shock: .
Chyba coś Grzegorzu kiepsko się przyglądałeś tym meczom wyjazdowym, szczegolnie w wykonaniu Twistiego. W Grudziądzu miałeś dobry widok z tarasu, więc za pewne widziałeś jak cieniował.
Następne mecze z telewizora może nie bacznie obserwowałeś (w co akurat wątpię bo jesteś bacznym obserwatorem i znawcą żużla), ale niestety pan Piotr, poza meczem w Ostrowie cienował całkiem jak (nieobrażając) Chiński czy inny Głód.
Raz że jego sprzęt (a raczej osiołki) jest słabiutki, dwa że nie potrafi się z tym sprzętem przełożyć do warunków panujących na torze, trzy że np w Gorzowie czy Zielonce rzucało nim po bandzie jak chłop workiem z kartoflami.
W przyszłym roku dla tego pana proponuję emeryturę lub jazdę w Orle Łódź (bez obrazy dla Orła), bo ten jest dla niego skończony (przynajmniej taką mam nadzieję).
Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#318 Postautor: Gelo » 27 maja 2006, o 01:37

Dobra - ta dyskusja nie ma sensu. Już to przerabialem - Karlsson też był kiepski i stary itd itd.

Arti83

#319 Postautor: Arti83 » 27 maja 2006, o 02:12

najlepiej , oszczedzac tor ... :? , ciekawe czy w soboet wszyscy sie przygotoja ....

PS.( mam nadzieje )
i nie piszczie ze nadziej jeste matka g...... bo mamy dziem MAMY :):):)

keram

#320 Postautor: keram » 27 maja 2006, o 05:22

Harry szanuję Cię cenię, ale chyba trochę nie tak miało być. W przed sezonowych wywiadach każdy z naszych zawodników się chwalił ile wydał na sprzęt. Mówili coś że mają po dwa conajmiej kompletne motory i do tego kilka silników.A teraz jak widzie i słyszę jeden silnik się rozleciał i nie ma na czym jechać, to jak to jest. Przyjeżdza na mecz siada silnik i nie jedzie. To te drugie motorki to tylko atrapy?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#321 Postautor: ravajas » 27 maja 2006, o 08:41

Pebas pisze:zaraz zaraz. gdzie tu logika.
dzis tor byl po opadach deszczu. jutro ma nie padac. ale w niedziele znow bedzie mokro.
pytanie za 100 punktow. na jakim torze nalezaloby sie pasowac, biorac pod uwage prognozy?
a. mokrym tak jak dzis
b. suchym tak jak jutro
c. po co trenowac?

odpowiedź c nie ma związku logicznego z pytaniem :(
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#322 Postautor: ravajas » 27 maja 2006, o 08:42

Piotrbaz pisze:da sie jakis prezent dla ZG i powie sie zeby nie brali motocykli.. to jedyne wyjscie zebysmy wyszli z 30 :DD:D:D::D:D:D:

bo knapp nie jedzie czy co?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

rickardson

#323 Postautor: rickardson » 27 maja 2006, o 08:44

i znowu jedzie

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#324 Postautor: ravajas » 27 maja 2006, o 08:45

rickardson pisze:i znowu jedzie

kto?
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#325 Postautor: $korzen$ » 27 maja 2006, o 09:27

Smieszy mnie ta cala dyskusja na temat Swista, tak samo jak i smieszy mnie kreowanie Swista (poraz enty) na lidera w niedziele. Ten czlowiek w moich oczach jest juz tak zalosny ze moge i Klimka w niedziele ogladac, byle nie Swista. Gelo napisal ze Swist umie jechac, zaraz zaraz, to gdzie sa te jego punkty ? Bo w jaki program nie spojrze wiecznie ten sam widok, z reguly zera lub jedynki. Tak jak wspomnial Harry, ten czlowiek powinnien jedna reka robic po 12 pkt w meczu, a jak jest ? Niech nie robi wiecej wstydu nam i sobie. Tyle w tym temacie.