28 maja TŻ LUBLIN vs ZKŻ ZIELONA GÓRA

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Davv
Kadrowicz

#276 Postautor: Davv » 26 maja 2006, o 21:47

nero pisze:kozłem bedzie tz a psem zielonka

Hmmm..... Jak to wydedukowałeś? Normalnie siok :wink:

borys88

#277 Postautor: borys88 » 26 maja 2006, o 21:50

Davv pisze:
nero pisze:kozłem bedzie tz a psem zielonka

Hmmm..... Jak to wydedukowałeś? Normalnie siok :wink:

bez kitu, typ jest niesamowicie błyskotliwy...

harry
Trener

#278 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 21:52

Skończcie już tak pieprzyć! A kto miał dzisiaj trenować i na czym?
Jeleń robił silnik, który mu się calkowicie rozpadł w ostatnim biegu w Grudziądzu a Grzecha jeszcze (co zrozumiałe) "solidnie" boli głowa. Został Rempał i Messing. I do tego tor na który deszcz leje od dwóch dni. Przyczepny jak cholera czyli taki jakiego chcemy uniknąć. To po co jeździć? Dla samego jeżdżenia? A jutro jak tor obeschnie to będzie zupełnie co innego i co, od nowa się pasować? A jeszcze nie daj Boże, żeby kogoś pociągneło na takim przyczepnym torze. I wtedy wszyscy zwolennicy trenowania za wszelką cenę, pierwsi wrzeszczeliby, że po cholerę był trening na tak niebezpiecznym torze?
Rozumiem kilku nowych pyszczących młotów. Oni chcą zabłysnąć ( głupotą) i wykazać się na forum. Ale kilku forumowiczom zazwyczaj rozsądnie myślących to się dziwię.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#279 Postautor: DonKamizi » 26 maja 2006, o 21:57

Harry very sorry.A jeżeli jutro pogoda będzie taka jak dzisiaj :?: :?: Dla mnie szansza zrobienia twradego toru na niedzielę jest niewielka.Na jutrzejszym treningu tor najprawdobodobniej i tak się rozleci.I nie przesadzajmy...deszcz wcale tak nie lał, trenowali nie raz na gorszym.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

harry
Trener

#280 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 22:04

Jeżeli pogoda będzie taka jak jest to nie będzie wyjścia. Ale moim zdaniem trzeba zrobić wszystko, żeby jednak spróbować tor osuszyć.
Na gorszym tak ale po co jak można na lepszym? No i sam napisałeś, że tak naprawdę to tylko Rempał i Messing by trenowali, jest sens?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#281 Postautor: DonKamizi » 26 maja 2006, o 22:08

Dla mnie sens trenowania jest zawsze, bo sam dosyć często trenuje :twisted:

Znając Grzecha też by dzisiaj wyjechał.Messing po kontuzji powinien trochę pośmigać na naszym torze.

Kasa bardzo ryzykuje.W przypadku porażki w niedzielę ludzie go zjedzą.
GG 4113059

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#282 Postautor: boxing » 26 maja 2006, o 22:13

Jelen nie mial na czym jezdzic, Grzecho rozbity ale obecny. Skoro tylko Rempala i Messing byli dzisiaj na stadionie w gotowosci bojowej - czy oznacza to, ze zuzlowiec Swist nawet sie na trening nie wybieral/nie wybiera/dostal wolne na niedziele?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#283 Postautor: Marcinex » 26 maja 2006, o 22:17

Rzeczywiście, jeśli tak się sprawy przedstawiają to nie było sensu aby trenowali dwaj zawodnicy. Jutro potrenują na suchym torze, ale i tak nie spasują się za bardzo do meczu. Prognozy zapowiadają opady (i to dość spore) na niedzielne przedpołudnie, więc warunki torowe na meczu będą całkiem inne niż w sobotę.
Obrazek

BR
Senior

#284 Postautor: BR » 26 maja 2006, o 22:24

patrzac na prognoze pogody to tor podczas meczu moze byc taki sam jak dzisiaj

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#285 Postautor: DonKamizi » 26 maja 2006, o 22:25

Szkoda tylko, że Dyrektor myśli inaczej...ale niech tam, może wyjdzie na jego.
GG 4113059

harry
Trener

#286 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 22:27

No tak. Grzecho by WYJECHAŁ. Messing popróbował. A trenowałby tylko Rempał. Jeszcze raz, gdzie tu jekiś sens?
Zawsze jestem za trenowaniem i to właśnie w każdych warunkach ale niech to będzie cały zespól a nie 1 czy 2 zawodników. Rozwój wypadków jest wtedy taki: Rempał i Messing spasują się dzisiaj a jutro będą trytać. Reszta zawodników spasuje się w sobotę na innym torze. A w niedzielę powiedzą, że tor na treningu był inny.
Swist ma wolne a Jeleń jest w podstawowym składzie.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#287 Postautor: DonKamizi » 26 maja 2006, o 22:30

Ja już kończę żeby się nie czepiać.
Ale :wink: Skąd info, że Jeleń jest w podstawowym składzie :?: :?:
Bo jak z nim gadałem wcale o tym nie wiedział :?

Szanse, że tor dzisiaj i w niedzielę będzie inny są chyba małe.Niech w Lublinie stanie się wreszcie jakiś cud. :twisted:
GG 4113059

Davv
Kadrowicz

#288 Postautor: Davv » 26 maja 2006, o 22:34

harry pisze:Swist ma wolne a Jeleń jest w podstawowym składzie.

Pasi, tylko ja bym mimo wszystko Daniela dał na 16, a do podstawowego któregoś z juniorów i niech Daniel jedzie za niego od początku do końca! W razie co zawsze jednak mamy wartościowego rezerwowego, który może wejść w każdej chwili.

harry
Trener

#289 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 22:35

A propo jeszcze toru. Jeżeli faktycznie będzie jutro słonko i nie będzie padać to tor naprawdę zrobi się twardy i wtedy nie przeszkodzi mu trening. Jeżeli chodzi zaś o deszcz to zależy jaki będzie. Jeżeli intensywny i mocny to tylko go jeszcze ubije a co najwyżej zostanie cienka warstwa błotka, która na próbie toru wyleci pod płot. Natomiast jeżeli miałoby siąpic przez całą noc no to wtedy faktycznie byłby problem. Ale poczekajmy z problemami.

Pebas
Szkółkowicz

#290 Postautor: Pebas » 26 maja 2006, o 22:36

zaraz zaraz. gdzie tu logika.
dzis tor byl po opadach deszczu. jutro ma nie padac. ale w niedziele znow bedzie mokro.
pytanie za 100 punktow. na jakim torze nalezaloby sie pasowac, biorac pod uwage prognozy?
a. mokrym tak jak dzis
b. suchym tak jak jutro
c. po co trenowac?

harry
Trener

#291 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 22:37

DonKamizi pisze:Ale :wink: Skąd info, że Jeleń jest w podstawowym składzie :?: :?:
:twisted:

Z garażu. :-)))

BR
Senior

#292 Postautor: BR » 26 maja 2006, o 22:38

troche martwiÄ… silniki Jelenia, jesli calkowicie siadly to obawiam sie o jego punkty w niedziele

Piotrbaz

#293 Postautor: Piotrbaz » 26 maja 2006, o 22:38

da sie jakis prezent dla ZG i powie sie zeby nie brali motocykli.. to jedyne wyjscie zebysmy wyszli z 30 :DD:D:D::D:D:D:

Zaratustra
Kadrowicz

#294 Postautor: Zaratustra » 26 maja 2006, o 22:43

BR pisze:troche martwiÄ… silniki Jelenia, jesli calkowicie siadly to obawiam sie o jego punkty w niedziele

Niech Cie o to głowa nie boli. Wie, że jedzie w niedzielę, to i silniki przygotuje cacy :wink:
Brawa za decyzjÄ™ o wczasach dla Åšwista, pozdr.

borys88

#295 Postautor: borys88 » 26 maja 2006, o 22:45

Piotrbaz pisze:da sie jakis prezent dla ZG i powie sie zeby nie brali motocykli.. to jedyne wyjscie zebysmy wyszli z 30 :DD:D:D::D:D:D:

juz nie przesadzajcie, że z 30 nie wyjdziemy.:) Na torze w lublinie z Zieloną wygramy na pewno. tylko kwestia ile... jak dla mnie to bonus jest nierealny ale wynik ok. 50:40 zmazałby w części niepowodzenia z wyjazdów
Ostatnio zmieniony 26 maja 2006, o 22:47 przez borys88, łącznie zmieniany 1 raz.

meridol

#296 Postautor: meridol » 26 maja 2006, o 22:46

no to jesli ma padac w niedziele i jest mala szansa zeby udalo sie zrobic tor twardy na mecz to widze dwa wyjscia: albo jednak trenowac ile sie da i pasowac sie do toru jaki najprawdopodobniej bedzie w niedziele albo odpuscic treningi liczyc na deszcz i lac na tor wode aby sedzia przelozyl spotkanie.
mowie tak dlatego ze chyba najgorsze bedzie to jak do jutra tor troche wyschnie i na treningu bedzie twardo, chlopcy sie spasuja a w niedziele od rana deszcz ktory jednak nie bedzie na tyle mocny zeby przelozyc mecz. i co wtedy??? nasi spasowani do betonu a tu przyczepnie... to jest doscpesymistyczny scenariusz ale calkiem mozliwy :?

harry
Trener

#297 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 22:54

Coś niejasno napisałem o torze? Przeczytajcie jeszcze raz

harry
Trener

#298 Postautor: harry » 26 maja 2006, o 23:27

A w ogóle stan toru przy takiej pogodzie zależy od bardzo wielu czynników na które do końca ( nie wszystkie) nie mamy wpływu.
To nie jest tak, ze jak deszcz pada to od razu przyczepnie a jak słońce to beton.
To jest suma wielu czynników.
Zależy jaki deszcz pada - czy mocny, krótki ( ubijający tor), czy kapuśniaczek długi ( rozmiękczający tor). Oczywiście bardzo długi deszcz też nasączy mocno tor.
Zależy w jakim stanie był tor przed opadami. Jeżeli był ubity na amen to naprawdę wyjątkowo dlugi deszcz mu tylko zaszkodzi i zrobi go przyczepnym. Jeżeli naleje deszcz w tor zaraz po treningu, kiedy są koleiny to nawet jak jest twardy to zaraz zrobi się miękki. Bardzo ważna jest temperatura powietrza, czy świeci słońce i czy wieje wiatr i jak mocno ( im większy wiatr tym szybciej suszy tor).
Do tego dochodzą jeszcze możliwości toromistrza - brona, szyna, ubijanie.
Jak widać kombinacji tych wszystkich czynników jest wiele i tak naprawdę to wszystko wg mnie będzie zależało od umiejętności dostosowawczych zawodników. Kto się szybciej i lepiej dopasuje ten wygra. Tor chyba ( i niestety) będzie wielką niespodzianką dla wszystkich. Mam nadzieję, że prognozy się mylą i będzie tak jak na treningu sobotnim.

rob7
Senior

#299 Postautor: rob7 » 26 maja 2006, o 23:30

Davv pisze:
harry pisze:Swist ma wolne a Jeleń jest w podstawowym składzie.

Pasi, tylko ja bym mimo wszystko Daniela dał na 16, a do podstawowego któregoś z juniorów i niech Daniel jedzie za niego od początku do końca! W razie co zawsze jednak mamy wartościowego rezerwowego, który może wejść w każdej chwili.

a
a Messing to w razie czego to mało wartościowy rezerwowy?
a z torem Harry ma racje bo prognozy pogody na wiosne często się nie sprwdzają, jutro ma być sucho a w niedziele zobaczymy...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#300 Postautor: Gelo » 26 maja 2006, o 23:31

Swist ma wolne a Jeleń jest w podstawowym składzie.

Aż mnie nosi - co to znaczy "ma wolne"? Czy to znaczy że w niedzielę Świst nie jedzie? Robicie sobie żarty? Oczu i rozumu nie macie i ulegacie wpisom kilku gówniarzy? Którego znawcy od siedmiu boleści i wybitnego stratega to decyzja?