Pozaligowe występy lubelskich zawodników

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Speedway-Mati
Zawodowiec

#226 Postautor: Speedway-Mati » 18 maja 2006, o 17:27

Zakończyły się zawody w Rzeszowie.
Nasi juniorzy zakończyli I rundę MDMP na ostatnim (czwartym) miejscu z dorobkiem 2 punktów.

Maciek Michaluk (u,d,w,-) = 0
Karol Polak (1,0,1,0) = 2

Razem:2 punkty.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#227 Postautor: Fork » 18 maja 2006, o 17:37

Cooper pisze:A mnei tam cieszy, ze Michaluk pare razy sobie dzwona niegroznego zaliczyl (mam nadzieje, ze niegroznego). pozniej czesto z takich zawodnikow cos jest 8)

I tak nie zapomne wyczynów Krzyśka Bębna z przed 2 lat na MMPPK :D:D
Te jego sszpagaty :wink:

Oby Maciek wyciągnął wnioski z dzisiejszych zawodów. A tak ogólnie mówiąc, to nie wiadomo dlaczego upadał więc nie można go z góry oceniać, poczekajmy na relacje.
trening czyni mistrza.

hayabusarider

#228 Postautor: hayabusarider » 18 maja 2006, o 17:42

Speedway-Mati pisze:Zakończyły się zawody w Rzeszowie.
Nasi juniorzy zakończyli I rundę MDMP na ostatnim (czwartym) miejscu z dorobkiem 2 punktów.

Maciek Michaluk (u,d,w,-) = 0
Karol Polak (1,0,1,0) = 2

Razem:2 punkty.

ciekawe czy chłopaki po zawodach nie zdadzą sprzętu??
Nie mamy juniorów , oj nie mamy, żeby być na ostatnim miejscu za Krosnem,wstyd.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#229 Postautor: dilucio » 18 maja 2006, o 17:44

a wedlug niektorych Michaluk robi postepy :roll:
z tych dwoch to nic nie bedzie :!: :!:

meridol

#230 Postautor: meridol » 18 maja 2006, o 17:45

przeciez oni dostali by baty od wiekszosci amatorow wiec wynik wcale mnie nie dziwi... szkoda słów.
PS. gdzie sie podzial R. Klimek?

Speedway-Mati
Zawodowiec

#231 Postautor: Speedway-Mati » 18 maja 2006, o 17:51

Marma Polskie Folie Rzeszów = 37
1. Paweł Miesiąc (-,3,3,2) = 8
2. Dawid Stachyra (2,3,3,-) = 8
3. Andriej Karpov (d,3,d,3) = 6
4. Marcin LeÅ› (3,2,-,3) = 8
17. Krzysztof Szyszka (3,2,2) = 7
Razem = 37 punktów, miejsce 1

KSÅ» Krosno = 18
5. Przemysław Dądela (2,1,1,1) = 5
6. Daniel Bienia (2,1,2,1) = 6
7. Krzysztof Bęben (2,2,2,1) = 7
Razem = 18 punktów, miejsce 3

ŻSSA Unia Tarnów = 31
9. Paweł Hlib 12 (3,3,3,3) = 12
10. Kamil Zieliński 8 (d,2,3,3) = 8
11. Maciej Ciesielski 9 (3,2,2,2) = 9
12. Mateusz Trytko 2 (u,t,t,2) = 2
Razem = 31 punktów, miejsce 2

TÅ» Lublin = 2
14. Maciej Michaluk (u,d,w,-) = 0
15. Karol Polak (1,0,1,0) = 2
Razem = 2 punkty, miejsce 4

Biegi:
Bieg 1. M.LeÅ›, P.DÄ…dela, M.Michaluk (u), M.Trytko (u)
Bieg 2. M.Ciesielski, D.Bienia, A.Karpov (d)
Bieg 3. P. Hlib, D.Stachyra, K.Polak
Bieg 4. K.Szyszka, K.Bęben, K.Zieliński (d)
Bieg 5. P. Hlib, M.LeÅ›, D.Bienia
Bieg 6. A.Karpov, K.Zieliński, P.Dądela, K.Polak
Bieg 7. D.Stachyra, K.Bęben, M.Trytko (t)
Bieg 8. P.MiesiÄ…c, M.Ciesielski, M.Michaluk (d)
Bieg 9. K.Zieliński, K.Szyszka
Bieg 10. P. Hlib, K.Bęben, A.Karpov (d), M.Michaluk (u/w)
Bieg 11. D.Stachyra, M.Ciesielski, P.DÄ…dela
Bieg 12. P.MiesiÄ…c, D.Bienia, K.Polak, M.Trytko (t)
Bieg 13. A.Karpov, M.Trytko
Bieg 14. M.Leś, M.Ciesielski, K.Bęben, K.Polak
Bieg 15. K.Zieliński, K.Szyszka, D.Bienia, M.Michaluk (ns)
Bieg 16.P. Hlib, P.MiesiÄ…c, P.DÄ…dela
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#232 Postautor: mikas » 18 maja 2006, o 17:57

Czy Was juz wszystkich całkowicie pogrzało :?: Czego Wy wymagacie od chłopaków którzy jadą w pierwszych poważnych zawodach w życiu gdzie w ogóle czegos mogą sie nauczyć (w lidze 30 metrów za 3 zawodnikiem) :?: Każdy tak zaczynał więc się już od nich odpieprzcie w końcu. Ograniczenie niektórych osobników na tym forum mnie przeraża czasami. Tego czego Wy od nich wymagacie to tak jakby od dziecka które dopiero nauczyło sie chodzić wymagać jazdy na rowerze na dwóch kółkach. Opanujcie wreszcie sie troche.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#233 Postautor: dilucio » 18 maja 2006, o 18:35

Michaluk to dzisiaj nauczyl sie bardzo wiele pewnie wyciagnie wnioski i nastepnym razem bedzie lepiej moze dojedzie raz do mety... :roll:

Ograniczenie niektórych osobników na tym forum przeraża mnie czasami.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#234 Postautor: Drabol » 18 maja 2006, o 18:40

mikas pisze:Czy Was juz wszystkich całkowicie pogrzało :?: Czego Wy wymagacie od chłopaków którzy jadą w pierwszych poważnych zawodach w życiu gdzie w ogóle czegos mogą sie nauczyć (w lidze 30 metrów za 3 zawodnikiem) :?: Każdy tak zaczynał więc się już od nich odpieprzcie w końcu. Ograniczenie niektórych osobników na tym forum mnie przeraża czasami. Tego czego Wy od nich wymagacie to tak jakby od dziecka które dopiero nauczyło sie chodzić wymagać jazdy na rowerze na dwóch kółkach. Opanujcie wreszcie sie troche.

Szczególnie Maciek Ciesielski, Daniel Bienia czy Mateusz Trytko jezdzili już po kilkadziesiąt zawodów w swej jakże długiej karierze :) Cał trójka tez jezdziła "na wyjezdzie" i cała zdala w sezonie ad.2005. A jednak różnica jest. Tylko w czym.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#235 Postautor: Morrison » 18 maja 2006, o 19:03

Nie ma się co dzieci czepiać. Pojechali jak umieli. Widać że telantu Hampela czy nawet Dadosa nie mają. Wystawianie ich w meczach ligowych jest po prostu śmieszne, czego się nauczą dojeżdzajac do mety jak już kurz po reszcie opadnie? Ale na juniorskie powinni jeździć gdzie tylko się da. A co z tym słynnym już Klimkiem? Chyba na ligę nie czeka? Znów się napuczył czy co?

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#236 Postautor: dilucio » 18 maja 2006, o 19:10

11 czerwca Tomicek wystartuje w pófinale IMSJ w Lesznie natomiast Pavlic 2 Lipca w Pocking
Ciekawe czy zdolaja awansowac do finalu beda mieli trudnych przeciwnikow ale moze jakos sobie poradzÄ… :D

http://przegladzuzlowy.pl/news_imsj.php?id=1089887068

hayabusarider

#237 Postautor: hayabusarider » 18 maja 2006, o 19:17

Klimek może uważał że za słaba stawka jest i nie opłaca się jechac przez to!!.
A co do występów naszych chłopaków dzisiaj :
Oni przypominają mi Bałabucha.Niech lepiej nie marnują metanolu!!.
Talentu to oni nie mają, ani sponsorów także wątpię żeby coś zdziałali,
chociaż życzę im dobrze,może ich upór coś da,ale wg mnie to tegoroczne "świerzaki" wyglądają u nas na torze lepiej niż oni.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#238 Postautor: kilar » 18 maja 2006, o 19:42

Mikas nie kazdy jest materialem na dobrego zuzlowca. Dziwi mnie to, ze mowisz, ze sa to dopiero ich pierwsze powazne starty. Co z tego ? Trzeba dobrej jazdy wymagac od nich od samego poczatku, bo nigdy nie osiagna progresu (tak jak Wrona). Co to w ogole za dziwne podejscie do sportu :? Zobacz jak smiga Pavlic, Messing, albo Pawlaszczyk. Oni sa niewiele starsi od Macka a ile juz osiagneli. Jezeli obecnym lubelskim juniorom nie wpoi sie walki od poczatku, to niestety za kilka lat beda w tym samym miejscu co sa teraz.

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#239 Postautor: Morrison » 18 maja 2006, o 19:57

Zobaczymy jak Pavlic sobie w Pocking poradzi. Ma fart bo Tomicek na trudniejszy półfinał trafił. Obaj powinni awansować do finału.

harry
Trener

#240 Postautor: harry » 18 maja 2006, o 20:00

Kilka słow o wyczynach na MDMP. Bardzo fajnie czyta się ludzi, którzy nie byli na zawodach a już wszystko wiedzą. Ja nie byłem ale poczekałem na relację naocznych i dlatego nie muszę bredzić bzdur jak co poniektórzy.
O jeździe Maćka można powiedzieć jedno - za ambitna. Wystarczy spojrzć nawet na suche wyniki. Gdyby jechał spokojnie to 3 punkty miał z urzędu w kieszeni. Ale to nie w jego stylu i posyanowił powalczyć. W pierwszym biegu wygrał starta ale póżniej nie opanował motocykla i miał swiecę. Klasyka u podpalonych młodzieżowców. W drugim przez pierwsze okrążenie wiózł MIesiąca i Ciesielskiego przez całe kólko :!: :shock: . W trzecim także wygrał starta i szedł do przodu ale banda za szybko się zaczęła :roll: :wink: :( . Generalnie mnóstwo ambicji, bardzo dobre starty i jeszcze bardzo mało objeżdżenia a co za tym idzie umiejętności.
Najważniejsze, że samozaparcie jest olbrzymie to dalej będzie robił postępy.
Hasło, ze jakiś Bienia czy Trytko zdobyli więcej punktów to nieporozumienie bo oni robili dokładnie odwrotnie. Dowozili spokojnie i bez wysiłku swoje urzedowe punkciki.
Już myślałem, że jeden żużlowiec i przede wszystkim jego otoczenie zrozumiało o co chodzi na żużlu ale srodze się zawiodłem. Jeszcze raz: aby zostać mistrzem świata to trzeba robić od 30 do 70 imprez rocznie. Wtedy sukcesy a co za tym idzie pieniądze same przyjdą.
Ale to nie moje zmartwienie. Mi pozostaje tylko bardzo gorzkie: a nie mówiłem??? :evil: :( :evil:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

rob7
Senior

#241 Postautor: rob7 » 18 maja 2006, o 20:11

... czyli jeden żużlowiec i jego otoczenie zaczyna iść drogą i powielać błędy Alana M. i pewnie osiągną dokładnie to samo, szkoda chłopaka...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#242 Postautor: bkapusta » 18 maja 2006, o 20:17

A Ja myslalem, ze te teskty o tym, ze Rafala interesuje tylko GP a nie jakies MDMP to byly zarty ;-)))
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#243 Postautor: Torsen » 18 maja 2006, o 20:24

Bardzom ciekaw, czy pojawi się w tej sprawie jakaś oficjalna informacja autorstwa Regdala. Bo w te nieoficjalne trudno uwierzyć, nawet biorąc pod uwagę mentalność niektórych.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#245 Postautor: DonKamizi » 18 maja 2006, o 20:27

Może Regdal wyjaśni nam dlaczego w Rzeszowie nie wystartował Klimek :?: :?:
Chociaż ja nie widzę żadnego sensownego wytłumaczenia.Trzeba wykorzystywać każdą nadarzającą się okazję do jazdy.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

harry
Trener

#246 Postautor: harry » 18 maja 2006, o 20:39

DonKamizi pisze:.Trzeba wykorzystywać każdą nadarzającą się okazję do jazdy.

Tak.
Tak robią ci co myślą logicznie, wiedzą o co chodzi na żuzlu i rozsądnie planują swoją przyszłość.
Niestety. :evil:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Koper
Trener
Kontakt:

#247 Postautor: Koper » 18 maja 2006, o 20:43

Gawrzyk pisze:Oby się pojawiło. Niektórzy jechali specjalnie na Klimka do Rzeszowa i trzeba było zawracać z drogi...
Niektrzy wybrali fete na MOSiRze z okazji 11 tytulu Mistrza Polski i jak sie okazuje slusznie zrobili, ja sam jeszcze w ten weekend chcialem jechac do Rzeszowa aby zobaczyc debiut Rafala i jak sie okazalo przejechalbym sie na tym wspanialym pomysle :?

harry
Trener

#248 Postautor: harry » 18 maja 2006, o 21:02

DonKamizi pisze:Może Regdal wyjaśni nam dlaczego w Rzeszowie nie wystartował Klimek :?: :?:
dy.

A ja myślę, że Regdal może tego nie wyjaśnić bo akurat on zaczął rozumieć o co tu chodzi i może być mu trochę niezręcznie.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#249 Postautor: DonKamizi » 18 maja 2006, o 21:30

Szkoda...nie ma odwagi napisać co o tym myśli :?: :?:

A wszyscy Ci, którzy twierdzą, że Maciek nie robi postępów proszeni są o pójście do okulisty.Chłopak zaczyna jeździć coraz pewniej, trzyma więcej gazu niż wcześniej.
Może nie jest to super talent i sprzętu trochę brak ale On chyba rozumie, że w jego sytuacji tylko ciężka praca i jazda da jakieś efekty.

Polak za to cofa siÄ™ coraz bardziej.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Snys
Zawodowiec

#250 Postautor: Snys » 18 maja 2006, o 21:33

W przypadku Macieja Michaluka i Mateusza Trytki wręcz żal było patrzeć jak zawodnikami miotało po całej szerokości toru. Kibice na trybunach zadawali sobie pytanie "jak ci zawodnicy zdobyli licencje?" Co prawda była to dopiero pierwsza runda MDMP, ale już teraz mimo nieprzewidywalności speedway`a można powiedzieć, że w tej grupie będą liczyły się tylko dwa zespoły ze wskazaniem na drużynę rzeszowską.

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=124023