Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ja naleze to takich osob a z forma trudno prorokowac, wiadomo ze fajnie byloby dopingowac Pawla na starych smieciach i po turniejach na koniec sezonu 2005 w Lublinie wszystko wskazywalo ze Pawel zalozy plastron z koziolkiem, stalo sie inaczej, a co do Jacka Rempaly i Piotra Swista to forma ani jednego ani drugiego nie powala na kolana a tego drugiego wrecz zaskakuje ze tak niska, oby slowa o tym ze teraz w przypadku Swista bedzie forma szla w gore staly sie prawdziwe na torze, Jackowi jakos bardziej ufam ze jeszcze nie jeden raz pokaze sie od tej lepszej strony.hayabusarider pisze:Gdybanie, gdybaniem, ale chętnie nie jeden z Nas wolałby widzieć Staszka w TŻ niż np.Swista czy Rempałę
RadeKas pisze:Talib, rzuc okiem pare postow wyzej.
Co do wypowiedzi... to n/c. Jak nie idzie to zawsze znajdzie sie pelno wiedzacych wszystko najlepiej.
A może rzuć okiem parę postów niżej (powieliłem czyjś cytat na tym forum, czy po prostu coś musiałeś napisać...) ? A co do nie chodzenia to zawsze tak jest... Jak tam Twój idol (przyszły / oby nie niedoszły?)
Ehh Talib Talib jednak ze wzrokiem to cieniutko
Terrorysty to już z Ciebie nie będzie
RadeKasowi chodziło o tego posta viewtopic.php?p=110051#110051 który jest nad Twoim z cytatami także nie musisz nic przepisywać, a także my nie musieliśmy czekac do czwartku aby sobie poczytać
P.S. Warto czasami poczytac chociaż ostatnią nieprzeczytaną stronę w temacie zanim coś się napisze
RadeKasowi chodziło o tego posta viewtopic.php?p=110051#110051 który jest nad Twoim z cytatami także nie musisz nic przepisywać, a także my nie musieliśmy czekac do czwartku aby sobie poczytać
P.S. Warto czasami poczytac chociaż ostatnią nieprzeczytaną stronę w temacie zanim coś się napisze
Otoz to.
Niestety Talib nie wiem o jakiego idola pytasz. Jedynym, ktory moglby nim byc to Tomek Gollob, ale mam dziwne wrazenie, ze z jakichs niezrozumialych powodow chodzilo Ci o Rafala Klimka. No coz, chyba mnie z kims pomyliles. I nie wiem po co te uszczypliwosci.
Niestety Talib nie wiem o jakiego idola pytasz. Jedynym, ktory moglby nim byc to Tomek Gollob, ale mam dziwne wrazenie, ze z jakichs niezrozumialych powodow chodzilo Ci o Rafala Klimka. No coz, chyba mnie z kims pomyliles. I nie wiem po co te uszczypliwosci.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
mikas pisze:Ehh Talib Talib jednak ze wzrokiem to cieniutkoTerrorysty to już z Ciebie nie będzie
Co racja to racja, ale tak to już jest jeśli przesiaduje się ciągle w ciemnych jaskiniach Afganistanu pod jankeskimi bombami i rakietami...
RadeKas pisze:Niestety Talib nie wiem o jakiego idola pytasz. Jedynym, ktory moglby nim byc to Tomek Gollob, ale mam dziwne wrazenie, ze z jakichs niezrozumialych powodow chodzilo Ci o Rafala Klimka. No coz, chyba mnie z kims pomyliles. I nie wiem po co te uszczypliwosci.
Co do Rafała Klimka to chyba z nikim Cię nie pomyliłem, ale oczywiście uszczypliwości są całkowicie zbędne.
I jeszcze na koniec, żeby było na temat.
Całkowicie się zgadzam z następującą wypowiedzią z rzeczonego TŻ:
"...Pozostaje walka o awans do pierwszej czwórki i to będzie w tym sezonie szczyt marzeń."
Nic dodać, nic ująć.
Talib pisze:Co do Rafała Klimka to chyba z nikim Cię nie pomyliłem, ale oczywiście uszczypliwości są całkowicie zbędne.
Na tym forum jest chyba tylko jeden wielki fan Rafala Klimka. Jego nick podobnie jak moj, zaczyna sie na R, ale nie jestesmy jedna osoba
Talib pisze:"...Pozostaje walka o awans do pierwszej czwórki i to będzie w tym sezonie szczyt marzeń."
Zeby bylo na temat, rowniez zgadzam sie z ta wypowiedzia, aczkolwiek po awansie do czworki rozne rzeczy moga sie zdarzyc. Swoja droga wiadomo cos na temat rozszerzenia eligi? Gdzies ostatnio przeczytalem jakis komentarz, ze nie przyjeto tego projektu, ale nie wydaje mi sie to zbyt pewnym zrodlem.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2006, o 15:38 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
Narazie ruszyla sprawa ligi zawodowej
Torun oglosil, ze nie jest tym zainteresowany i nie beda sie przeksztalcac w SSA po to zeby smigac e ekstralidze. Jesli tak bedzie faktycznie to znajac zycie poprostu nikt nie spadnie i dolaczy jeszcze ZG / Ostrow
Torun oglosil, ze nie jest tym zainteresowany i nie beda sie przeksztalcac w SSA po to zeby smigac e ekstralidze. Jesli tak bedzie faktycznie to znajac zycie poprostu nikt nie spadnie i dolaczy jeszcze ZG / Ostrow
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Musial bym zajrzec w Lexa ale o ile pamietam to faktycznie samorzady moga finasowac stowarzyszenia, fundacje itp. Natomiast nie ma zmoliwosci finasowania osob prawnych prowadzacych dzialnosc gospodarcza [czyli np. SSA]. Ale mysle, ze dobry radca moglby sobie z tym poradzic.
Np. mozna do rozgrywek zglosic klub dzialajacy w formie SSA a szkoleniem juniorow, zawodnikow itp. Moze sie zjamowac Stowarzyszenie [wypozyczajace pozniej ebzplatnie zawodnikow do SSA]. Tym samym miasto pokrywa koszty wychowania mlodych, koszty startow juniorow, wychowankow i mozna by wcisnac w to jeszcze sporo rzeczy np. promocje sportu Pole do popisu jest. Jak ladnie to rezegrac nawet sie niekt nie przyczepi.
Np. mozna do rozgrywek zglosic klub dzialajacy w formie SSA a szkoleniem juniorow, zawodnikow itp. Moze sie zjamowac Stowarzyszenie [wypozyczajace pozniej ebzplatnie zawodnikow do SSA]. Tym samym miasto pokrywa koszty wychowania mlodych, koszty startow juniorow, wychowankow i mozna by wcisnac w to jeszcze sporo rzeczy np. promocje sportu Pole do popisu jest. Jak ladnie to rezegrac nawet sie niekt nie przyczepi.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Musial bym zajrzec w Lexa ale o ile pamietam to faktycznie samorzady moga finasowac stowarzyszenia, fundacje itp. Natomiast nie ma zmoliwosci finasowania osob prawnych prowadzacych dzialnosc gospodarcza [czyli np. SSA].
TŻ jest osobą prawną (stowarzyszenie) i przedsiębiorcą (wpisanym do rejestru przedsiębiorców stowarzyszeniem proowadzącym działalność gospodarczą) - a mimo to jest chyba w jakimś stopniu dotowany przez miasto. Więc może lepiej zajrzyj do tego Lexa
Torsen pisze:bkapusta pisze:Musial bym zajrzec w Lexa ale o ile pamietam to faktycznie samorzady moga finasowac stowarzyszenia, fundacje itp. Natomiast nie ma zmoliwosci finasowania osob prawnych prowadzacych dzialnosc gospodarcza [czyli np. SSA].
TŻ jest osobą prawną (stowarzyszenie) i przedsiębiorcą (wpisanym do rejestru przedsiębiorców stowarzyszeniem proowadzącym działalność gospodarczą) - a mimo to jest chyba w jakimś stopniu dotowany przez miasto. Więc może lepiej zajrzyj do tego LexaNiestety, mimo szczerych chęci, nie mogę Cię w tym wyręczyć.
Nieprecyzyjnie sie wyrazilem.
Stowarzyszenie oczywiscie jest osoba prawna, i moze prowadzic dzialanosc gospodarcza jednak, podobnie jak fundacje, stowarzyszenia czesto sa traktowane inaczej od zwyklych komerycjnych podmiotow np. spolek prawa handlowego [czyli np. spolki akcyjnej].
Szczerze mowiac musial bym powaznie pogrzebac, bo nidy sie tym nie zajmowalem, tylko cos tak mi sie kojarzy z czasow kiedy jeszcze uczylem sie administracyjnego, handlowego itp.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Sting mozliwe, ze moze byc udzialowcam i wniesc np. stadion ale finasowanie SA poprzez udzialowcow to juz KSH i zasadniczo nie ma mozliwosci aby akcjonariusze "dokladali" do spolki poza zwiekszeniem kapitalu spolki ale to sporo zamieszania. Pozatym kapital spoloki wniesiony przez akcjonariuszy to nie sa aktywa i spolka nie moze tego "przejesc". Nie wiem zapytam kogos z znajomych, ktorzzy siedza w tematyce samorzadow, ew. sam poszukam bo zaciekawila mnie ta sprawa.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
RadeKas pisze:Talib pisze:Co do Rafała Klimka to chyba z nikim Cię nie pomyliłem, ale oczywiście uszczypliwości są całkowicie zbędne.
Na tym forum jest chyba tylko jeden wielki fan Rafala Klimka. Jego nick podobnie jak moj, zaczyna sie na R, ale nie jestesmy jedna osoba.
No tak! W przerwie między kolejnymi bombadowaniami i wyrzynaniem ludności z wiosek nie przestrzegających szariatu sprawdziłem w moich talibskich archiwach i rzeczywiście muszę przyznać rację. Sorry!
RadeKas pisze:Talib pisze:"...Pozostaje walka o awans do pierwszej czwórki i to będzie w tym sezonie szczyt marzeń."
Zeby nie bylo na temat, rowniez zgadzam sie z ta wypowiedzia, aczkolwiek po awansie do czworki rozne rzeczy moga sie zdarzyc. Swoja droga wiadomo cos na temat rozszerzenia eligi? Gdzies ostatnio przeczytalem jakis komentarz, ze nie przyjeto tego projektu, ale nie wydaje mi sie to zbyt pewnym zrodlem.
A żeby było na temat, albo nie na temat jeszcze jeden cytat z owego nieszczęsnego egzemplarza TŻ:
"W czerwcu dojdzie do spotkania z klubami pierwszoligowymi. Poprosimy przedstawicieli z Ostrowa, Gorzowa, Zielonej Góry i Lublina, aby określili się, czy w przypadku awansu do Ekstraligi, będą w stanie spełnić warunki licencyjne i powołać SSA."
I jeszcze jedna luźna uwaga. Poproszę o wyjaśnienie przytoczonej w tym wątku kwestii, że kluby funkcjonujące jako SA (czy SSA?) nie mogą dostawać dotacji ze strony miasta. A taki np. Widzew to co? SSA był i dotacje jakoś dostawał?
Kwestia SSA [bo klub sportowy dzialajacy jako SA podpada pod przepisy o sporcie profesjonalnym i jest to wtedy SSA] i dotacji z budzetu jest niejasna i jesli chodzi o mnie to nie wiem jak to jest ale staram sie wlasnie to ustalic.
Narazie wychodzi na to, ze SSA moze byc wspierane przez miasto... Zwlaszcza w zakresie szkolenia juniorow.
Narazie wychodzi na to, ze SSA moze byc wspierane przez miasto... Zwlaszcza w zakresie szkolenia juniorow.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Bohumil Brhel (TÅ» Sipma Lublin): „DziÅ› tor byÅ‚ bardzo ciężki i niebezpieczny dla wszystkich zawodników. Mnie po drugim wyÅ›cigu zaczęła bolec rÄ™ka i nie mogÅ‚em utrzymać kierownicy. PowiedziaÅ‚em później dyrektorowi, aby wstawiÅ‚ za mnie kogoÅ› innego. MyÅ›lÄ™, że kolejnym razem tor trzeba bÄ™dzie lepiej zrównać i musi być on bezpieczniejszy.”
Mariusz Staszewski (ZKÅ» Kronopol Zielona Góra): „Rzadko siÄ™ jeździ na takim torze. Trzeba szczerze powiedzieć, że to nie pogoda zrobiÅ‚a taki tor tylko on już taki byÅ‚. My jesteÅ›my zadowoleni z wyniku, a przede wszystkim z tego, że caÅ‚o te zawody ukoÅ„czyliÅ›my.”
Jacek RempaÅ‚a (TÅ» Sipma Lublin): „W pierwszej fazie zawodów wydawaÅ‚o siÄ™, że ten mecz wygramy. TroszeczkÄ™ pogoda popsuÅ‚a nam tor, bo jednak ten deszcz spowodowaÅ‚, że tor siÄ™ rozsypaÅ‚ i byÅ‚ bardzo luźny i przyczepny. GoÅ›cie w drugiej części zawodów zredukowali przeÅ‚ożenia, wygrywali starty i bardzo ciężko byÅ‚o ich dogonić. Można powiedzieć, że nasze motocykle byÅ‚y trochÄ™ za sÅ‚abe i sÅ‚abo wyjeżdżaliÅ›my ze startu. Ja miaÅ‚em dość groźnie wyglÄ…dajÄ…cy upadek. Na szczęście nic siÄ™ nie staÅ‚o. Motocykl praktycznie caÅ‚y zostaÅ‚ „skasowany”. No cóż, trzeba szybko zapomnieć o tym meczu i robić wszystko, aby kolejne mecze wygrać i walczyć o te 3 miejsce.”
RafaÅ‚ Okoniewski (ZKÅ» Kronopol Zielona Góra): „Na wstÄ™pie musze powiedzieć, że bardzo szkoda mi kibiców, ponieważ dzisiaj nie byÅ‚o żadnego widowiska tylko corrida. ByÅ‚o widać, że nie tylko my sobie nie radziliÅ›my, ale i także gospodarze. Dziwie siÄ™ dziaÅ‚aczom, że zrobili taki tor.”
Lubos Tomicek (TÅ» Sipma Lublin): „Jakby ktoÅ› przed meczem powiedziaÅ‚, że zdobÄ™dÄ™ 10 punktów w meczu z ZielonÄ… GórÄ… to braÅ‚bym ten wynik w ciemno, natomiast teraz pozostaÅ‚ maÅ‚y niedosyt. Ogólnie jestem zadowolony, ze swojego wystÄ™pu jednak czeka mnie jeszcze wiele pracy. Szkoda, że ten mecz przegraliÅ›my.”
Grzegorz Walasek (ZKÅ» Kronpol Zielona Góra): „Cieszymy siÄ™ ze zwyciÄ™stwa i to jest najważniejsze. ChcÄ™, abyÅ›my wraz z Ostrowem awansowali do ekstraligi i żeby coÅ› w GKSÅ» siÄ™ zmieniÅ‚o. Bardzo ważne jest także to, żebyÅ›my caÅ‚o i zdrowo dojechali ten sezon do koÅ„ca.”
Daniel Jeleniewski (TÅ» Sipma Lublin): „Nie ma, co uciekać od wywiadów tylko powiedzieć, wprost, że dziÅ› drużyna z Zielonej Góry byÅ‚a lepsza. Potrafili siÄ™ dopasować do naszego toru i zasÅ‚użenie wygrali. ByÅ‚oby inaczej, gdyby tor byÅ‚ taki jak w sobotÄ™ na treningu. Po opadach tor siÄ™ diametralnie zmieniÅ‚ i to goÅ›cie zdoÅ‚ali siÄ™ lepiej spasować.”
No i mistrz techniki tłumaczy sie torem - amatorszczyzna!!!
Mariusz Staszewski (ZKÅ» Kronopol Zielona Góra): „Rzadko siÄ™ jeździ na takim torze. Trzeba szczerze powiedzieć, że to nie pogoda zrobiÅ‚a taki tor tylko on już taki byÅ‚. My jesteÅ›my zadowoleni z wyniku, a przede wszystkim z tego, że caÅ‚o te zawody ukoÅ„czyliÅ›my.”
Jacek RempaÅ‚a (TÅ» Sipma Lublin): „W pierwszej fazie zawodów wydawaÅ‚o siÄ™, że ten mecz wygramy. TroszeczkÄ™ pogoda popsuÅ‚a nam tor, bo jednak ten deszcz spowodowaÅ‚, że tor siÄ™ rozsypaÅ‚ i byÅ‚ bardzo luźny i przyczepny. GoÅ›cie w drugiej części zawodów zredukowali przeÅ‚ożenia, wygrywali starty i bardzo ciężko byÅ‚o ich dogonić. Można powiedzieć, że nasze motocykle byÅ‚y trochÄ™ za sÅ‚abe i sÅ‚abo wyjeżdżaliÅ›my ze startu. Ja miaÅ‚em dość groźnie wyglÄ…dajÄ…cy upadek. Na szczęście nic siÄ™ nie staÅ‚o. Motocykl praktycznie caÅ‚y zostaÅ‚ „skasowany”. No cóż, trzeba szybko zapomnieć o tym meczu i robić wszystko, aby kolejne mecze wygrać i walczyć o te 3 miejsce.”
RafaÅ‚ Okoniewski (ZKÅ» Kronopol Zielona Góra): „Na wstÄ™pie musze powiedzieć, że bardzo szkoda mi kibiców, ponieważ dzisiaj nie byÅ‚o żadnego widowiska tylko corrida. ByÅ‚o widać, że nie tylko my sobie nie radziliÅ›my, ale i także gospodarze. Dziwie siÄ™ dziaÅ‚aczom, że zrobili taki tor.”
Lubos Tomicek (TÅ» Sipma Lublin): „Jakby ktoÅ› przed meczem powiedziaÅ‚, że zdobÄ™dÄ™ 10 punktów w meczu z ZielonÄ… GórÄ… to braÅ‚bym ten wynik w ciemno, natomiast teraz pozostaÅ‚ maÅ‚y niedosyt. Ogólnie jestem zadowolony, ze swojego wystÄ™pu jednak czeka mnie jeszcze wiele pracy. Szkoda, że ten mecz przegraliÅ›my.”
Grzegorz Walasek (ZKÅ» Kronpol Zielona Góra): „Cieszymy siÄ™ ze zwyciÄ™stwa i to jest najważniejsze. ChcÄ™, abyÅ›my wraz z Ostrowem awansowali do ekstraligi i żeby coÅ› w GKSÅ» siÄ™ zmieniÅ‚o. Bardzo ważne jest także to, żebyÅ›my caÅ‚o i zdrowo dojechali ten sezon do koÅ„ca.”
Daniel Jeleniewski (TÅ» Sipma Lublin): „Nie ma, co uciekać od wywiadów tylko powiedzieć, wprost, że dziÅ› drużyna z Zielonej Góry byÅ‚a lepsza. Potrafili siÄ™ dopasować do naszego toru i zasÅ‚użenie wygrali. ByÅ‚oby inaczej, gdyby tor byÅ‚ taki jak w sobotÄ™ na treningu. Po opadach tor siÄ™ diametralnie zmieniÅ‚ i to goÅ›cie zdoÅ‚ali siÄ™ lepiej spasować.”
No i mistrz techniki tłumaczy sie torem - amatorszczyzna!!!
-
keram
Brehl: powinien powiedzieć jak się tor rozsypał to bałem się jeździć i to jest dla mnie tłumaczenie. Bo bać się każdy może i to rozumiem. Ręka rozbolała a nie główka.
Jeleniewski: nie umiem jeździć na przyczepnych torach bo nie mam kondycji i siły w rękach. Postaram się popracować do nastepnego meczu.
A dziurawy tor słabe maszyny to się mówi na początku sezonu jest mało pieniędzy nie możemy za dużo zainwestować w sprzęt. A mówili,że mają po trzy kompletne motocykle i kilka silników. Wszystko bajki niech teraz powiedzą na co poszła forsa z kontraktów, albo niech ich zarząd rozliczy.
Jeleniewski: nie umiem jeździć na przyczepnych torach bo nie mam kondycji i siły w rękach. Postaram się popracować do nastepnego meczu.
A dziurawy tor słabe maszyny to się mówi na początku sezonu jest mało pieniędzy nie możemy za dużo zainwestować w sprzęt. A mówili,że mają po trzy kompletne motocykle i kilka silników. Wszystko bajki niech teraz powiedzą na co poszła forsa z kontraktów, albo niech ich zarząd rozliczy.
Tor był trudny? Może i tak, ale jakoś taki Walasek nie miał najmniejszych problemów na nim jeździć. Poza tym bardzo podobało mi się, że jak była jakaś przerwa Walasek wychodził i robił jakieś czary na starcie. A co do meczu to trochę żal mi Louisa, że do Polski wrócił. Ciekawe czy po tej przygodzie przyjedzie jeszcze do Lublina.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Kolejne wypowiedzi pomeczowe:
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_lubl ... 1089887253
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_lubl ... 1089887253