21 maja: ZKŻ Zielona Góra - TŻ MOTOR Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#101 Postautor: $korzen$ » 10 maja 2006, o 16:40

harry pisze:Ja za to wspominam ZielonkÄ™ 2 lata temu.
I Piszcz i Karlsson też pojechali "fenomenalnie i poetycko" :wink: 8) :twisted: .
A tydzień wcześniej byli naprawdę wyśminici.
I jak tu być prorokiem???

Wystep Tomka i Karlssona byl walkowany juz miliony razy, dlaczego poszlo tak a nie inaczej wiedza chyba tylko sami zainteresowani. Wtedy przynajmniej mielismy tego Karlssona, do Zielonej jechalo sie z nadziejami, ja teraz tej nadzieji raczej nie mam. Wystarczy popatrzec w kartke, w pierwszej dziesiatce zawodnikow I ligi jest czterech reprezentantow ZKZ, nasz tylko jeden, w dodatku Brhel ze srednia 2,235 pkt/b. Pozniej dopiero na 18 i 19 miejscu jest Louis i Rempala ... Co najgorsze chyba kazdy z wyzej wymienionych nie spelnia naszych nadzieji, szczegolnie Rempala ktory mydlil nam oczy swoimi kosmicznymi zamiarami. Lepsza srednia ma nawet Gluchy i Laukkanen. A co najgorsze zaden z wyzej wymienionych nie gwarantuje w Zielonej nawet tych 9pkt. Oczywiscie wierze w naszych, ale ostrzegam przed bezpodstawnym optymizmem, nie ma ku temu podstaw.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#102 Postautor: jataman21 » 10 maja 2006, o 20:59

Przesadzacie troszeczkę 8) Gorzów mógł... czemu my nie mozemy powalczyć?? Od razu że 35pkt to max... bedzie cód... spokojnie w Ostrowie w jakim skłądzie zrobiliśmy 29pkt...
Moim zdaniem jestesmy skazani przez wielu na porażke, ale pokusić się o dobry rezultat można... wybieram się do Zielonej Góry napewno z nastawieniem na wygraną, napewno nie jade z myślami typu: "i tak przegramy oby zdobyc ze 35pkt". To jest sport i wszystko może się zdażyć...
Mój skład wyglądałby tak:
1.Brhel
2.Åšwist
3.Rempała
4.Norris/Shields mimo że obaj są mało prawdopodobni...
5.Louis
6.Pavlić
7.Messing/Tomicek
8.Jeleniewski/Klimek

Grześka bym nie wystawił... Zielona tor dla startowców... jak wiadomo Grzesiek takim zawodnikiem nie jest, a wątpie aby na dystansie wyprzedzał Okoniewskich Staszewskich czy Walasków...
Norris/Shields... jakby dało się któregoś ściągnąć... jak nie to wstawiłbym Jeleniewskiego pod 4, na 8 Tomicka bądz Messinga...
Pod 7 dylemat... Pavlić ma podpisany kontrakt na ten mecz i przyjeżdza... więc zostaje jedno juniorskie miejsce... Tomicek nie zawodzi jak na juniora w tym sezonie robi notorycznie po 7-8pkt średnio... więc czemu mielibyśmy z niego rezygnować... zresztą jak narazie w drużynie tylko on mnie nie zawiodł...
Co do Klimka... na treningach wyśmienicie... tylko że jak wiadomo... nie ma jeszcze żadnego doświadczenia... jest niewiadomą.
Jakby nie było, to przynajmniej w chwili obecnej mamy jakikolwiek wybór... może w końcu zaczynamy wychodzić z dołka pod tytułem "kontuzje".
Panie Kasiński ma Pan ciężki orzech do zgryzienia :wink:

Pozdrawiam

katrin

#104 Postautor: katrin » 10 maja 2006, o 21:23

jataman21 pisze:Przesadzacie troszeczkę 8) Gorzów mógł... czemu my nie mozemy powalczyć?? Od razu że 35pkt to max... bedzie cód... spokojnie w Ostrowie w jakim skłądzie zrobiliśmy 29pkt...
Moim zdaniem jestesmy skazani przez wielu na porażke, ale pokusić się o dobry rezultat można... wybieram się do Zielonej Góry napewno z nastawieniem na wygraną, napewno nie jade z myślami typu: "i tak przegramy oby zdobyc ze 35pkt". To jest sport i wszystko może się zdażyć...
Mój skład wyglądałby tak:
1.Brhel
2.Åšwist
3.Rempała
4.Norris/Shields mimo że obaj są mało prawdopodobni...
5.Louis
6.Pavlić
7.Messing/Tomicek
8.Jeleniewski/Klimek

Grześka bym nie wystawił... Zielona tor dla startowców... jak wiadomo Grzesiek takim zawodnikiem nie jest, a wątpie aby na dystansie wyprzedzał Okoniewskich Staszewskich czy Walasków...
Norris/Shields... jakby dało się któregoś ściągnąć... jak nie to wstawiłbym Jeleniewskiego pod 4, na 8 Tomicka bądz Messinga...
Pod 7 dylemat... Pavlić ma podpisany kontrakt na ten mecz i przyjeżdza... więc zostaje jedno juniorskie miejsce... Tomicek nie zawodzi jak na juniora w tym sezonie robi notorycznie po 7-8pkt średnio... więc czemu mielibyśmy z niego rezygnować... zresztą jak narazie w drużynie tylko on mnie nie zawiodł...
Co do Klimka... na treningach wyśmienicie... tylko że jak wiadomo... nie ma jeszcze żadnego doświadczenia... jest niewiadomą.
Jakby nie było, to przynajmniej w chwili obecnej mamy jakikolwiek wybór... może w końcu zaczynamy wychodzić z dołka pod tytułem "kontuzje".
Panie Kasiński ma Pan ciężki orzech do zgryzienia :wink:

Pozdrawiam

Trzeba jechac tym co się ma najlepsze na dzisiaj wiadomo, że raczej z Ostrowem bonusa nie będzie ale z Zielonką różnie może być, żeby myśleć o trzecim miejscu trzeba napewno wygrać wszystkie pozostałe mecze u siebie do końca sezonu i liczyć na jakiś bonus, walka będzie zacięta do końca, jest jeden warunek my musimy zacząć wkońcu jechać...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#105 Postautor: Torsen » 10 maja 2006, o 21:30

Niestety trudno być dobrej myśli w kontekście meczu w Zielonej Górze. TŻ w tym roku nie pokazał na wyjazdach nic, co możnaby uznać za światełko w tunelu. Grudziądz - tragedia, Gorzów - nędza. W Ostrowie dzielnie wywalczone 29 punktów w dziadowskim składzie, jako największy pozytyw wyjazdowej części pierwszej kolejki. Doprawdy, podziwiam optymistów.

katrin

#106 Postautor: katrin » 10 maja 2006, o 21:38

Torsen pisze:Niestety trudno być dobrej myśli w kontekście meczu w Zielonej Górze. TŻ w tym roku nie pokazał na wyjazdach nic, co możnaby uznać za światełko w tunelu. Grudziądz - tragedia, Gorzów - nędza. W Ostrowie dzielnie wywalczone 29 punktów w dziadowskim składzie, jako największy pozytyw wyjazdowej części pierwszej kolejki. Doprawdy, podziwiam optymistów.

Ja jeszcze mam nadzieje, że trzecie miejsce jest realne, ale uważam, że jeszcze cały żużlowy Lublin nie jest przygotowany jeździć ewentualnie w ekstralidze takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#107 Postautor: Nazir » 10 maja 2006, o 23:13

jataman21 napisał:
ciężki orzech do zgryzienia

Na Boga!!!
Twardy orzech... TWARDY nie ciężki :roll:
Sorry za "czepialstwo" ale... dziatwa czyta i sie uczy!

Aby stworzyć pozory pozostania w temacie:
katrin napisała:
cały żużlowy Lublin nie jest przygotowany jeździć ewentualnie w ekstralidze takie jest moje zdanie.

Po pierwsze (i jedyne zarazem): jak żużlowy- to nie cały...
Bo gdyby cały był "żużlowy" to ekstralige mielibyśmy juz od dawna

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#108 Postautor: marcin_lub » 10 maja 2006, o 23:50

Kod: Zaznacz cały

Obcokrajowiec ZKŻ-u Kronopol Zielona Góra Fredrik Lindgren nabawił się kontuzji podczas wczorajszego meczu ligi szwedzkiej. Popularny "Freddie" doznał urazu nogi i krwotoku wewnętrznego. Młody Szwed wymaga dalszego leczenia, które nie pozwoli mu wystapić w dwóch najbliższych meczach.

Jeśli nie wystąpi w meczu z Tż to może to być dla nas duży plus... Z tego co obserwuję Lindgren seryjnie zdobywa dwucyfrówki na polskich torach...
8)

Koper
Trener
Kontakt:

#109 Postautor: Koper » 11 maja 2006, o 04:12

Z forum ZKZ Zielona Gora:
Mi Sie Zdaje Ze Musimy Wyniesc Konsekfencje z Meczu w Ostrowie
i musimy wytoczyc najwieksze dziala czyli
1.Okoniewski
2.D.Daviddson
3.Staszewski
4.Hamill
5.Walasek
6.Wolbert
7.Lindgren
8.J.Daviddson
Co myslicie o tym skladzie :]?

oszalałes! po co mam przyjsc na mecz w ktorym bedzie wynik np. 70-20
niech pojedzi Nowaczyk, Kasprowiak.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#110 Postautor: grzesieck » 11 maja 2006, o 10:21

Bez Lindgrena Zielonka duzo traci, w juniorskim mamy szanse przywiezc 1:5 : D

W zwyciestwo w ZG nie wierze ale w bonusa w dwumeczu jak najbardziej.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#112 Postautor: grzesieck » 11 maja 2006, o 10:42

ale Suchecki to senior, wiec w biegu juniorskim z nim nie bedzie trzeba walczyc : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

rob7
Senior

#113 Postautor: rob7 » 11 maja 2006, o 10:49

... raczej na forum widać realizm a nie optymizm a że żużel to najbardziej nieprzywidywalny sport (kontuzje, defekty) to na niespodziankę można liczyć, co do Lindgrena pewnie chodzi o dwa mecze w lidze szwedzkiej czyli pauza dwa, trzy tygodnie więc może go nawet w Lublinie nie być
już Gniezno pokazało że biegi juniorski rządzą się swoimi prawami i zaczeli od 5:1 i Lindgren nie pomógł...

Czarek
Trener

#114 Postautor: Czarek » 11 maja 2006, o 10:55

rob7 pisze:... raczej na forum widać realizm a nie optymizm a że żużel to najbardziej nieprzywidywalny sport

W przypadku wyjazdowych meczów lubelskiej drużyny niestety od zawsze bardzo przewidywalny...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

harry
Trener

#115 Postautor: harry » 11 maja 2006, o 11:05

Czarek pisze:W przypadku wyjazdowych meczów lubelskiej drużyny niestety od zawsze bardzo przewidywalny...

Bzdury. Rozumiem rozżalenie ale... poniosło cię.
Mnie kilka razy bardzo mile zaskoczyli.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

rob7
Senior

#116 Postautor: rob7 » 11 maja 2006, o 11:10

... co to znaczy "lubelskiej" drużyny? przecież co sezon jest inny skład, kogo masz na myśli? Pietraszke? Piszcza? Frankowa? Dominiczaka?
czy Louisa? Brhela? Śwista? Pavlica? Messinga? więc pisanie jakich ogólników z przeszłości nijak ma się do teraźniejszości a już o przyszłości to można sobie najwyżej pospekulować

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#117 Postautor: Kiry » 11 maja 2006, o 11:49

rob7 pisze:... ciekawe to kto tym drugim rezerwowym miałby być, bo jak Jeleń będzie jechał słabo to będzie to robił czy będzie wystawiony pod 8 czy w podstawowym, drugim rezerwowym w tej koncepcji jest Messing bowiem junior z nr 7 też może zastąpić dowolnego zawodnika i w tym układzie jest największa możliwość zastępowania mniej dysponowanych danego dnia zawodników...

a wcześniej:
rob7 pisze:wówczas powinno to wyglądać tak:
1. Åšwist
2. Rempała
3. Brhel
4. Jeleniewski
5. Louis
6. Pavlic
7. Messing
8. Tomicek

Kiry pisze:Po pierwsze jeśli już to zamieniłbym Messinga i Pavlica.
Po kontuzji nie wiadomo ile wytrzyma wiec lepiej mieć zdrowego Pavlica w rezerwie.

:twisted:
Obrazek

Czarek
Trener

#118 Postautor: Czarek » 11 maja 2006, o 11:58

harry pisze:
Czarek pisze:W przypadku wyjazdowych meczów lubelskiej drużyny niestety od zawsze bardzo przewidywalny...

Bzdury. Rozumiem rozżalenie ale... poniosło cię.
Mnie kilka razy bardzo mile zaskoczyli.

Kiedy?!

harry
Trener

#119 Postautor: harry » 11 maja 2006, o 12:25

A chociażby w 2003 w Rzeszowie.
I jeszcze Ostrów i Gorzów itd
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#121 Postautor: ravajas » 11 maja 2006, o 13:13

Pokemon pisze:Wątpię aby Lindgrena zabrakło- raczej była mowa o dwóch meczach ale nie polskiej ligi :wink:

to ty myślisz, że przekraczając nasza granicę doznaje cudownego uzdrowienia, a wyjeżdżając znów łamie nogę?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#122 Postautor: bkapusta » 11 maja 2006, o 13:15

ravajas pisze:
Pokemon pisze:Wątpię aby Lindgrena zabrakło- raczej była mowa o dwóch meczach ale nie polskiej ligi :wink:

to ty myślisz, że przekraczając nasza granicę doznaje cudownego uzdrowienia, a wyjeżdżając znów łamie nogę?

Moc uzdrowicielska Radia M. i IV RP ;-)

Patrz jak Leppera uleczylo byl bandyta zostal wicepremierem, zlamanie nogi przy tym to pikus ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Czarek
Trener

#124 Postautor: Czarek » 11 maja 2006, o 13:25

harry pisze:A chociażby w 2003 w Rzeszowie.
I jeszcze Ostrów i Gorzów itd

Patrząc wtedy na składy i wyniki przeciwników były podstawy do dużego optymizmu, a teraz...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#125 Postautor: ravajas » 11 maja 2006, o 16:58

Pokemon pisze:
ravajas pisze:

W Zielonej nie wiedzÄ… (przynajmniej jeszcze nie):

http://www.sport.zgora.pl/forum/viewtopic.php?t=1015

ale widać Lublin ma lepszych "szpionów" :shock:

Ravajas, a może masz też tak dobre info w sprawie Shieldsa i Messinga?
PojadÄ… w Zielonej? :roll:

przeczytaj jeszcze raz Twój post, do którego się odniosłem. Potem przeczytaj mój...
teraz rozumiesz o co mi chodziło?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks