Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2526 Postautor: RadeKas » 26 kwietnia 2006, o 17:04

Czekamy na posty obroncow "niewinnego" rasizmu kibicow Motoru. Przeciez nie ma nic zlego w tym, ze czuja sie lepsi :lol:.

Niedlugo zacznie sie pewnie "uk uk" na stadionie. Wstyd na caly kraj, ale co tam. Przeciez "kibice" pilki nic zlego nie robia 8).

A wiekszosc uzytkownikow forum Motoru najwyrazniej nie przekracza IQ 50, a jakie piekne ojki w avatarach, ku klux klany. Nic tylko podziwiac :lol: :lol: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#2527 Postautor: arturek111 » 26 kwietnia 2006, o 18:07

Mam pytanie - czy ktoś z forumowiczów wie jaki dziś jest mecz transmitowany na Poloni 1 o godz. 21.00?
Bo transmisja jest, a raczej retransmisja.
[/b]PUB 4 PRZYJAZNE DLA KIBICÓW ŻUŻLA

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2528 Postautor: RadeKas » 26 kwietnia 2006, o 18:21

ciapek pisze:RadeKas kibicom Motoru nie podobał się murzyn ,a tobie niepodoba się ich poziom intelektualny ( nie mówie ,ze popieram rasizm ) ,a może być sam sprawdził czy twój jest wyższy od tego co napisałes :? Myślisz ,że na mecze Piłki Nożnej w Lublinie chodzą sami ''hooligani''?? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Sprawdzilem, mam wyzszy 8) :lol: .

A teraz jeszcze raz przeczytaj moj post i znajdź to miejsce, w którym napisałem, ze na mecze pilki noznej chodza sami "hooligani". Milego szukania.

Acha i oczywiscie, ze nie podoba mi sie ich poziom intelektualny, bo ciezko zeby podobaly mi sie hasla "ku klux" "nie chcemy Murzyna, Motor biala druzyna" bazujace na ideologii, ktora przez wieki przyniosla olbrzymie zniwa smierci.

Ale wedlug niektorych nie ma czego potepiac, wszystko jest ok :lol: .

ps. czytanie ze zrozumieniem lezy, Ciapek :( .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2529 Postautor: boxing » 26 kwietnia 2006, o 20:54

Najlepiej sie ubawilem czytajac "przestroge" :

"Że nierozumiesz to widzimy. Tak bardzo chcesz by Polska była jak reszta świata? Przez takie myślenie liga np. francuska wygląda tak a nie inaczej. To Nasz kraj i dajmy Naszym
chłopakom szanse pograć i robić (jaka by nie była) karierę".

Kolo jest przerazony, ze Legia, Wisla albo nie daj Boze Motor beda graly jak Lyon :lol:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Klusek

#2530 Postautor: Klusek » 26 kwietnia 2006, o 22:50

być może już wcześniej zwróciliście uwage na felietony Łukasza Charznowskiego z http://www.espedway.pl, jeżeli jednak nie to myślę, że warto do nich zajrzeć. Są ciekawe, autor ma własny styl, po prostu fajnie się je czyta. to link do najnowszego
http://www.espeedway.pl/index.php?co=felietony&id=122
jest w nim fajny kawałek o Jeleniu, cała druzyna została oceniona generalnie jako "emeryci" ale tekst o Danielu jest bardzo pozytywny

jataman21

#2531 Postautor: jataman21 » 26 kwietnia 2006, o 23:41

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2532 Postautor: sadychor » 26 kwietnia 2006, o 23:48

A teraz jak już Ci się skończyło zatwardzenie :wink: i oczy wróciły do oczodołów, wytłumacz mniej światłym o co do wuja biega :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

jataman21

#2533 Postautor: jataman21 » 26 kwietnia 2006, o 23:50

Mundialowa forma Jelenia w Lubinie. Widać mało spostrzegawczy jesteś :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2534 Postautor: sadychor » 26 kwietnia 2006, o 23:52

A mało to Jeleni w tym kraju :?: :)
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2535 Postautor: bkapusta » 27 kwietnia 2006, o 10:28

http://net-fans.org/inne/billboard3.jpg

Ladny billboard... Torun wykupil go w... Bydgoszczy 8) 8) 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Koper
Trener
Kontakt:

#2536 Postautor: Koper » 28 kwietnia 2006, o 00:45

luCas pisze:http://img143.imageshack.us/my.php?imag ... 321adr.jpg
:shock: :shock: :shock: :shock: TERAZ TO NIEZLE DALI...skad sie biora tacy ludzie?

portal gazeta.pl pisze:W Motorze tylko biały grać może

Wiesław Pawłat, Michał Pielak 27-04-2006 , ostatnia aktualizacja 27-04-2006 22:18

Nie chcemy murzyna. Motor Biała Drużyna - plakaty o takiej treści pojawiły się w Lublinie. Sprawa dotyczy nigeryjskiego piłkarza III-ligowego Motoru Bernarda Ocholeche.

Ostatnio wokół lubelskiego klubu zrobiło się bardzo głośno. Bynajmniej nie z powodu dobrych wyników sportowych, a raczej dlatego, że piłkarze nie spełnili nadziei, jakie w nich pokładano, mianowicie stracili szansę na awans do II ligi. Władze klubu wyciągnęły wnioski, pożegnały się z kilkoma piłkarzami, a niektórych przesunęły do rezerw. Jednym z zawodników, do których nie można mieć większych zastrzeżeń, jest Nigeryjczyk Ocholeche. Czarnoskóry gracz najwyraźniej nie przypadł jednak do gustu grupie pseudokibiców, którzy powywieszali w różnych punktach miasta, między innymi na przystankach autobusowych, plakaty z wizerunkiem zawodnika, domagając się jego odejścia z klubu. - Cóż mogę powiedzieć... jest mi po prostu bardzo przykro - mówi piłkarz. - Staram się najlepiej jak potrafię grać dla klubu, więc trudno mi zrozumieć skąd ta niechęć do mnie. Szkoda, że te plakaty wywieszono w czasie, kiedy powinienem koncentrować się przed meczem. Mimo to dam z siebie wszystko i nie będę reagować na jakieś ewentualne rasistowskie zaczepki.

Dziś piłkarze Motoru grają na własnym boisku mecz z Tłokami Gorzyce. Wszystko wskazuje na to, że Ocholeche zagra, choć stanie przed ciężkim zadaniem. Z pewnością będzie mógł liczyć na wsparcie ze strony trenera Ryszarda Kuźmy i kolegów z drużyny. - Potępiamy z całą stanowczością takie postępowanie - stwierdził Waldemar Paszkiewicz, prezes Motoru. - Żyjemy w XXI wieku i nie ma u nas miejsca na rasizm. Ja to traktuję jako wygłup ludzi niezwiązanych z klubem. Dodam jeszcze tylko, że od ustalania składu jest trener i tylko forma decyduje o tym, czy ktoś wystąpi na boisku. Nie ma tu znaczenia, czy ktoś jest Chińczykiem, Nigeryjczykiem lub Polakiem. Nie będziemy ulegali żadnej presji. Dodam tylko, że do tej pory żadnych incydentów na tle rasistowskim u nas nie było.

Potwierdzeniem słów prezesa jest fakt, że na internetowym forum kibiców Motoru absolutnie dominują wypowiedzi odcinające się od plakatu.

Dla Gazety

Janusz Wójtowicz, rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji

Takie zachowania nie są zgodne z prawem i podlegają karze. To przejaw rasizmu. Na pewno zajmiemy się tą sprawą, to nasz moralny obowiązek. Na szczęście jesteśmy krajem tolerancyjnym i takie zachowania zdarzają się coraz rzadziej. Przy okazji apeluję do wszystkich, którzy coś takiego zobaczą, o natychmiastowy kontakt z policją, będziemy reagowali błyskawicznie.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#2537 Postautor: jas » 28 kwietnia 2006, o 21:23

czy zna ktos jakis sklep inernetowy, w ktorym maja plakaty zuzlowe? chodzi mi o jakis taki wiekszy na sciane.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2539 Postautor: sadychor » 28 kwietnia 2006, o 23:37

Pewnie jestem gorzej poinformowany, bo na meczu nie byłem, ale w relacji obok nazwiska Shields widniało: 2,W. Czyli jak to w końcu było :?:
Obrazek

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#2540 Postautor: Metalliczny » 29 kwietnia 2006, o 08:39

To ja mam podobne pytanie jak Darek - na jakiej zasadzie za Sucheckiego w XIV biegu w Zielonej jechał Laukkanen?

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#2541 Postautor: yamahaR1 » 29 kwietnia 2006, o 08:56

sting126 pisze:A ja mam pytanie na temat meczu w Grudziadzu. Mialem ta kwestie poruszyc jakis czas temu,ale wylecialo mi z glowy. Chodzi o sytuacje z biegu VI. Sedzia dopuscil do powtorki cala czworke zawodnikow, Shields zostal odwieziony do szpitala i nie mogl kontynuowac zawodow czemu wiec w jego miejsce nie pojechal Tomicek?

Fragment regulaminu :
Art.86
d) zawodnik rezerwowy może zastąpić w biegu powtórzonym zawodnika,
który uległ kontuzji lub uszkodził motocykl, a który nie został
wykluczony " . Shields został wykluczony z biegu jako sprawca jego przerwania dlatego nie można było za niego wprowadzić zmiany (właśnie nie jestem pewny czy był wykluczony w końcu ale pewnie tak i dlatego nie było zmiany)

Metalliczny pisze:To ja mam podobne pytanie jak Darek - na jakiej zasadzie za Sucheckiego w XIV biegu w Zielonej jechał Laukkanen?

'Art. 773"

"W przypadku przerwania i powtórzenia XIV biegu z udziałem zawodnika
spełniającego warunki jak w Art. 86 pkt d), może on być zastąpiony przez
innego uprawnionego zawodnika z uwzględnieniem przepisów Art. 771.

( Art. 771 mówi, że w biegu XIV nie mogą wystartować zawodnicy, którzy według klasyfikacji zdobyli dla swoich drużyn najwyższe sumy punktów)

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#2542 Postautor: DonKamizi » 29 kwietnia 2006, o 14:04

Ja słyszałem dokładnie jak spiker powiedział, że powtórka biegu VI odbędzie się w CZTEROSOBOWYM składzie.
Więc także za cholerę nie rozumiem dlaczego za kontuzjowanego Shieldsa nie pojechał Suchanek albo ewentualnie Tomicek.
Niedopatrznie w parkingu :?: :?:

Chociaż siędzący w pobliżu nas Harry stwierdził, że nie było takiej mozliwośći :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

harry
Trener

#2544 Postautor: harry » 29 kwietnia 2006, o 21:26

Chodzi o to, że gdyby inny zawodnik spowodował upadek i niezdolność do jazdy Shieldsa to w takim przypadku ktoś mógłby go zastąpić ( konkretnie Suchanek lub Tomićek). Jeżeli nikt nie był wykluczony to Adam powinien zameldować się pod taśmą. A ponieważ tego nie zrobił to został wykluczony.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2545 Postautor: RadeKas » 29 kwietnia 2006, o 23:02

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=120349

Myslalem, ze Lindbaeck nie jest juz juniorem :shock:.
Richie Faulkner:

Snys
Zawodowiec

#2546 Postautor: Snys » 30 kwietnia 2006, o 20:32

Kod: Zaznacz cały

Ekipa gospodarzy złożyła protest dot. żużlowca Budlex Polonii Piotra Protasiewicza. Protest dotyczy wątpliwości co do trzeźwości bydgoszczanina. Jest on badany za pomocą alkomatu. Badanie wykazało 0,0 promila, więc spotkanie toczy się dalej.

:D :D

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#2547 Postautor: dilucio » 30 kwietnia 2006, o 20:34

a w Rybniku jezdzi pijany Protasiewicz :wink: :shock:

"Ekipa gospodarzy złożyła protest dot. żużlowca Budlex Polonii Piotra Protasiewicza. Protest dotyczy wątpliwości co do trzeźwości bydgoszczanina. Jest on badany za pomocą alkomatu. Badanie wykazało 0,0 promila, więc spotkanie toczy się dalej.
hehe mozna sie przyczepic do wszystkiego aby tylko wygrac mecz pomyslowi ci rybniczanie :wink:
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2006, o 20:50 przez dilucio, łącznie zmieniany 1 raz.

Snys
Zawodowiec

#2548 Postautor: Snys » 30 kwietnia 2006, o 20:41

popatrz post wyżej :wink:

Ale historia faktycznie niecodzienna :P

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#2549 Postautor: dilucio » 30 kwietnia 2006, o 20:52

Snys pisze:popatrz post wyżej :wink:

Ale historia faktycznie niecodzienna :P

jak pisalem posta to twojego jeszcze nie bylo :D