30 kwietnia 2006: Stal Gorzów-TŻ Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
staleczkaaa
Kontakt:

#251 Postautor: staleczkaaa » 28 kwietnia 2006, o 14:39

dziwna sprawa z tym Ruudem. zz stosuje sie jak zawodnik ma 9 dni zwolnienia. jak pojedzie w tym czasie w innym meczu to grozi mu zawieszenie i kara. choc moze w anglii sa inne przepisy?

W tym przypadku akurat Anglia nie ma nic do tego :wink:

David Ruud nie pojechal w takim meczu przed sezonem w lidze szwedzkiej.. i to nie ma zadnego wplywu, regulaminu czy cos.. Tylko nie wiadomo czy nie przyjechal po prostu na te zawody czy moze cos mu sie stalo na jakims treningu np.

Widząc po wyniku sparingu Stali z Lotosem, gdzie w 4 startach Franków zdobywa 8 pkt i cały wynik spotkania to jestem zupełnie naładowany optymistycznie że wynik będzie na styku i mam nadzieje że min. na naszą korzyść nawet jeżeli dołączą Szwedzi i Fin do składu Gorzowa.

Ale na kim ten Frankow zrobil te 8 punktow? :D Bo podstawowi zawodnicy ktorzy pojada w niedziele a jechali w tym treningu punktowanym to dwaj seniorzy: Paluch i Lukaszewski... na nich nie zrobil. A sila Stali maja byc wlasnie obcokrajowcy.. Kylmaekorpi, Klingberg, Ruud... Ten trening punktowany nic ciekawego nie pokazuje przed nasza potyczka... no moze tylko ze nadal problemy ma Rajkowski.. a Lukaszewski cos pojechal, ale czy tak bedzie na meczu, tego nikt nie wie:D

Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#252 Postautor: Cooper » 28 kwietnia 2006, o 14:58

http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35617,3309198.html

Ma ktos gdzies dokladniejsze wyniki tego sparingu?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Snys
Zawodowiec

#253 Postautor: Snys » 28 kwietnia 2006, o 15:02

Cooper pisze:http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35617,3309198.html

Ma ktos gdzies dokladniejsze wyniki tego sparingu?

GKŻ Lotos Gdańsk:
Krzysztof Jabłoński 12 (3,3,3,3)
Artur Pietrzyk 6 (2,2,2,d)
Mariusz Franków 8 (2,1,3,2)
Rafał Kowalski 3 (3,0,d)
Paweł Baran 5 (0,3,2,0)
Piotr Jędrzejkiewicz 2 (0,1,0,1)
Marcin Jankowski 1 (1)
Sebastian Trumiński 5 (0,3,2,d)

Stal Gorzów:
Michał Rajkowski 7 (1,1,1,1,3)
Kamil Brzozowski 4 (w,2,d,1,1)
Jarosław Łukaszewski 12 (3,3,2,3,1)
Adrian Szewczykowski 0 (0,-,-,-)
Piotr Paluch 11 (t,2,3,3,3)
Sławomir Dąbrowski 5 (2,0,1,2)
Andrzej Głuchy 9 (3,2,1,1,2)

Pebas
Szkółkowicz

#254 Postautor: Pebas » 28 kwietnia 2006, o 15:25

w niedziele w gorzowie ma lac jak cholera :shock:

Awatar użytkownika
prawn

#255 Postautor: prawn » 28 kwietnia 2006, o 15:38

Pebas pisze:w niedziele w gorzowie ma lac jak cholera :shock:

Lepiej dla nas, rzeź niewinnych koziąt sie opoźni :x

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#256 Postautor: marcin_lub » 28 kwietnia 2006, o 17:40

Może nie będzie tak źle z wynikiem tego meczu. Skoro Gawrzyk obstawia w typerze na wygraną, a on przecież wie dużo co się dzieje w klubie... :roll: :roll: :roll: Może jakaś zasłona dymna z Norrisem... :)

Piotrbaz

#257 Postautor: Piotrbaz » 28 kwietnia 2006, o 17:41

Szczerze mówiąc takiej sytuacji się przed sezonem nei spodziewałem... mamy bardzo szeroki skład a tylko przez glupote naszych dzialaczy nie mozemy sklejic 8 zawodnikó na mecz <lol2> to zalosne... po co było kontraktowac louisa, czy norrisa (ktory juz nie pojedzie) albo pavlica który pojedzie w meczach z najsilniejszymi gdzie i tak mamy baty.. hm..

szkoda ze nie ma jakis kar za udzielanie wywiadów w gazetach w ktorych są same bzdury.. jak pamietam podobno mielismy zając minimalnie drugie miejsce w lidze :D ...

CO do śwista.. jesli i tak przegramy ten mecz to po co jemu dawac szanse.. zeby zonwu przywiózł 6 ptk ?? zreszyta jego wizyta na stadionie w gorzowie moze sie zakonczyc tragicznie wiec :twisted:

Esprito

#258 Postautor: Esprito » 28 kwietnia 2006, o 17:45

godzilla pisze:Oby przyjechal Luis. Ja mam taka nadzieje ze beda jakies zmiany np Luis albo Norris

Louis dziecko, ty masz chyba 10 latek a twój poziom inteligencji na tym forum równa się 0. Widać, że na żużel chodzisz od niedawna a udajesz extra fana, synku do piaskownicy. Daruj nam nie wypowiadaj się już tu.

Esprito Team

Awatar użytkownika
Extreme

#259 Postautor: Extreme » 28 kwietnia 2006, o 18:17

Pebas pisze:
KogoÅ› zdrowo pokrÄ™ciÅ‚o. Panie KasiÅ„ski – Chris ma 1 maja bardzo ważny mecz z Belle Vue i nie wybiera siÄ™ do Polski na niedzielÄ™, bo po pierwsze klub mu nie pozwala a po drugie – najważniejsze – on sam nie chce.

pewne to? rozmawiales z nim? gdzie to piszą? Sam sobie nie pozwala? troche sprzeczności jest w tym co piszesz.

Mam znajomych angielskich kibiców „Czarownic” z Ipswich i wiem co siÄ™ tam dzieje na bieżąco.Nie ma sprzecznoÅ›ci – zarzÄ…d Ipswich nie wypuÅ›ci go na ten mecz do Polski, nie ma nawet mowy. Oprócz tego tak jak pisaÅ‚em, Chris specjalnie zainteresowany przyjazdem nie jest.
Zresztą nawet gdyby mógł i chciał, to jest po ciężkiej chorobie płuc i nie jest jeszcze w stanie punktować w polskiej lidze tak jak byśmy wszyscy chcieli.
Co z tego że David Norris, Jurica Pavlic, Chris Louis podpisali kontrakty w Lublinie jak nie można korzystać z ich usług w czasie najważniejszych dla klubu zawodów.
Trzeba byÅ‚o Szwedów brać, oni siÄ™ walki i polskich torów nie bojÄ…, a najlepsze jest to że tam nadal jest kilku takich którzy by spokojnie w okolicy 10 punktów na mecz robili, a nikt ich nie zatrudniÅ‚…

Jurek Mordel i Rysio Brzozowski – trenujcie bo inaczej to nic z tego nie bÄ™dzie… :P

hayabusarider

#260 Postautor: hayabusarider » 28 kwietnia 2006, o 18:18

Esprito pisze:
godzilla pisze:Oby przyjechal Luis. Ja mam taka nadzieje ze beda jakies zmiany np Luis albo Norris

Louis dziecko, ty masz chyba 10 latek a twój poziom inteligencji na tym forum równa się 0. Widać, że na żużel chodzisz od niedawna a udajesz extra fana, synku do piaskownicy. Daruj nam nie wypowiadaj się już tu.

Esprito Team

Spokojnie!!!. FORUM jest po to by każdy mógł zabrać głos.
Jak komuś nie odpowiada czyjś post , to go nie czyta i finał!!.
Mamy demokracjÄ™ Esprito :lol:

A co do najbliższych 3-meczy. Jeden z trzech może fartem zremisujemy!!
Bez zbędnych emocji, poczekajmy aż do pełni sił wrócą Messing oraz Shields.
Do tego czasu wyklaruje nam siÄ™ krajowy lider!!.
[/i]

hayabusarider

#261 Postautor: hayabusarider » 28 kwietnia 2006, o 18:21

Trzeba byÅ‚o Szwedów brać, oni siÄ™ walki i polskich torów nie bojÄ…, a najlepsze jest to że tam nadal jest kilku takich którzy by spokojnie w okolicy 10 punktów na mecz robili, a nikt ich nie zatrudniÅ‚…

Jurek Mordel i Rysio Brzozowski – trenujcie bo inaczej to nic z tego nie bÄ™dzie… :P

Szwedzi i Finowie to "Wikingowie" oni nie bojÄ… siÄ™ polskiej ligii!!!.
A Mordel i Brzozowski na trenerów może i sie będą nadawać!!!. :lol:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#262 Postautor: Torsen » 28 kwietnia 2006, o 18:52

hayabusarider pisze:Szwedzi i Finowie to "Wikingowie"

Szwedzi i Finowie mają tyle wspólnego z Wikingami, co Ukraińcy z zakopiańską góralszczyzną.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#263 Postautor: kilar » 28 kwietnia 2006, o 19:05

Esprito pisze:Louis dziecko, ty masz chyba 10 latek a twój poziom inteligencji na tym forum równa się 0. Widać, że na żużel chodzisz od niedawna a udajesz extra fana, synku do piaskownicy. Daruj nam nie wypowiadaj się już tu.

Esprito Team

Nie to, zebym bronil godzilli, ale Ty tez nie zablyszaczles w swoim pierwszym poscie :roll:

W dzisiejszym KL jest wywiad z Piotrem Swistem. Mowi, ze musi podregulowac swoje silniki, bo na dystansie nie ciagna. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po jego mysli i zacznie w koncu solidnie punktowac.

Awatar użytkownika
Extreme

#264 Postautor: Extreme » 28 kwietnia 2006, o 19:37

kilar pisze:W dzisiejszym KL jest wywiad z Piotrem Swistem. Mowi, ze musi podregulowac swoje silniki, bo na dystansie nie ciagna. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po jego mysli i zacznie w koncu solidnie punktowac.

Moim zdaniem w przypadku Piotrka to nie o sÅ‚abe silniki chodzi, tylko o wiek, brak kondycji, i brzuszek coraz wiÄ™kszy…
I jeszcze sobie pizze ciÄ…gle zajada. Oj „Twisty” 8)
Z drugiej strony – zna tor i bÄ™dzie miaÅ‚ coÅ› do udowodnienia, tym wszystkim ludziom którzy na pewno porzÄ…dnie zaryczÄ… przy prezentacji.
Oby mu siÄ™ udaÅ‚o, jak nie to już nie mamy co na niego liczyć…

Derlan
Kontakt:

#265 Postautor: Derlan » 28 kwietnia 2006, o 19:48

Szwedzi i Finowie mają tyle wspólnego z Wikingami, co Ukraińcy z zakopiańską góralszczyzną.[/quote]

Szwedzi mają akurat dużo wspólnego z Wikingami.

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#266 Postautor: Pietter » 28 kwietnia 2006, o 20:15

http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=9308

Prezes WÅ‚adysÅ‚aw Komarnicki zaprasza wszystkich kibiców do przybycia na stadion. „Zapraszam wszystkich na nasz stadion, przyjdźcie zobaczyć jak Andrzej GÅ‚uchy bÄ™dzie wygrywaÅ‚ z Piotrem Åšwistem.”

jaka pewność, przypomina mi to troche teatrzyk Krzysia Pecyny który wierzył w wygraną 55:35 Gniezna w Lublinie :lol:

cessar
Kontakt:

#267 Postautor: cessar » 28 kwietnia 2006, o 20:33

Szwedzi i Finowie mają tyle wspólnego z Wikingami, co Ukraińcy z zakopiańską góralszczyzną.

Wikingowie
to skandynawscy rozbójnicy morscy, którzy od VIII do XII wieku podejmowali dalekie wyprawy o charakterze kupieckim, rabunkowym lub osadniczym.

Czyli na mój łep , to jednak maja cos wspólnego :D choćby to ze Szwecja i Finlandia to kraje skandynawskie :P

taki offtop przypadkowy :twisted:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#268 Postautor: Torsen » 28 kwietnia 2006, o 20:43

Sorry za OT, ale nie cierpiÄ™, jak ktoÅ› mi wciska ciemnotÄ™ i jeszcze siÄ™ przy niej upiera.
Z tego samego źródłą, tylko dalej:
"Organizatorami wypraw do krajów Europy Zachodniej byli Normanowie duńscy i norwescy (czyli właśnie "wikingowie"), a także mieszkańcy dzisiejszej południowej Szwecji (prowincje Bohuslän, Halland, Skania i Blekinge). Normanowie szwedzcy, głównie Swionowie i Goci, organizowali wyprawy do krajów położonych na wschód i południe od ich ojczyzny."
Jak na moje oko, to jasno z tego wynika, że Wikingowie to Normanowie norwescy, ewentualnie róznież duńscy. ALe na pewno nie szwedzcy, czy tym bardziej fińscy.
Z mojej strony EOT.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#269 Postautor: dannie » 28 kwietnia 2006, o 21:04

jak juz tak rozmawiamy o meczu ;)
to Szwedzi to Waregowie... i tak jak pisal Torsen oni zasiedlali terytoria wschodnie... m.in. Ruś. A, że potocznie wyrazu "wikingowie" uzywa się do wszystkich tych grup to juz inna sprawa...
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#270 Postautor: Snys » 28 kwietnia 2006, o 21:09

Szwedzi także identyfikują się z wikingami. Widać to np na meczach reprezentacji

http://widenhorizons.com/media/logos/VM ... Viking.jpg

:wink:

Awatar użytkownika
Dave
Kontakt:

#271 Postautor: Dave » 28 kwietnia 2006, o 23:49

Czy będzie jakaś relacja radiowa z meczu, poza Radiem Lublin (o ile w ogóle RL tam będzie)?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#272 Postautor: Łoptymista » 29 kwietnia 2006, o 00:00

Torsen pisze::
"Organizatorami wypraw do krajów Europy Zachodniej byli Normanowie duńscy i norwescy (czyli właśnie "wikingowie"), a także mieszkańcy dzisiejszej południowej Szwecji. Normanowie szwedzcy, głównie Swionowie i Goci, organizowali....".

a pozniej napisał:.
Jak na moje oko, to jasno z tego wynika, że Wikingowie to Normanowie norwescy, ewentualnie róznież duńscy. ALe na pewno nie szwedzcy, czy tym bardziej fińscy.

Sam cytujesz ze drakarami plywali tez normanowie szwedzcy :roll: I moim zdaniem Twoje zrodlo pisze prawde.
A co do finskich wikingow... Perkele :!: :twisted: Ale bzdura. Tak samo jak ktos chcialby wmowic, ze Wegrzy to Slowianie.

A jesli chodzi o mecz... to licze na solidna zlewe i zatopienie toru. Do czasu ew. powtorki moze zly los sie odmieni.[/quote]

piotr76
Senior
Kontakt:

#275 Postautor: piotr76 » 29 kwietnia 2006, o 07:50

Gawrzyk nie przesadzaj że najsilniejszym jakim możemy .... bo wtedy byłby Luis i Norris ... a wiadomo że tak nie będzie ...wystawić możemy, ale wiadomo że nie przyjadą ...
Ps. jak by był Shields i Messing, Luis w pełni sił, myśle że mogli byśmy poważnie wierzyć w zwycięstwo a tak kolejny sezon komplikują nam kontuzje ... dostaniemy pewnie mnie niż w ostrowie jak by było 50:40 będę zadowolony wszystko powyżej dl mnie to niespodzianka, chociaż serce kibica podpowiada będzie 44:46 :lol:
Pozdrawiam
Piotrek