23 kwietnia 2006: TÅ» Motor Lublin - TÅ» Start Gniezno

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#326 Postautor: Torsen » 24 kwietnia 2006, o 11:43

Conrad pisze:To chyba byłeś na innych meczach, albo jesteś kumplem Dawidka.

Taa, ze szkolnej ławy :lol: ;)

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#327 Postautor: Dobromir » 24 kwietnia 2006, o 11:51

Buahaha 4 punkty meczowe Ja się bede cieszył jak przywieziemy 40 punktów w gorzowie. A w Ostrowie i Zielonej to mogą dostać po 70:20 to przynajmniej przyoszczędzi klub troche. Takie są realia niestety :(

Awatar użytkownika
volf

#328 Postautor: volf » 24 kwietnia 2006, o 11:57

Snys pisze:Piotr Świst, żużlowiec Sipmy
- W wyścigu z Knappem musiałem wyhamować motocykl, ponieważ najpierw wpadłem w dziurę, a później omal nie uderzyłem w Grześka. .
DW

Siedziałem na środku 1 łuku i dobrze wszystko widziałem!!Knapp nie pojechał do końca parą ale za strate punktów odpowiada w 100% Świst!!A popełnił taki błąd że tuż przed dziurą w którą wpadł odwrócił głowę do tyłu (nie wiem kogo szukał :twisted: ).W tym momencie wpadając w dziurę,ktrórej nie mogł zobaczyc (bo nie patrzył), został zaskoczony i zanim odwrócił głowę już znalazł sie przy Knappie i musiał puścić manetkę!!Ale pewny jestem że jakby patrzył sie przed siebie i odrazu próbował jechac tuż przy krawężniku na wyjściu z łuku to nie straciłby punktów!!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#329 Postautor: _piotrusss » 24 kwietnia 2006, o 11:58

Mi się takie amerykańskie podejście Dyra podoba. Jak by to wyglądało, gdyby powiedział, ze nie ma co liczyć na jakieś punkty w tych spotkaniach? Jedzie się zawsze po zwycięstwo.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#330 Postautor: Torsen » 24 kwietnia 2006, o 12:30

_piotrusss pisze:Mi się takie amerykańskie podejście Dyra podoba. Jak by to wyglądało, gdyby powiedział, ze nie ma co liczyć na jakieś punkty w tych spotkaniach? Jedzie się zawsze po zwycięstwo.

Każdemu się podoba. Każdy też chyba wie, że takie bzdety mówi się publicznie tylko po to, żeby nie demotywować swoich zawodników. Obawiam się, że osoba znająca się dobrze na żużlu, jaką Kasiński z pewnością jest, w prywatnej rozmowie w cztery oczy nie podtrzymałaby tak durnej opinii. Niestety urzędowy optymizm dyra nie ma oparcia w niczym: ani w składach na papierze, ani w dotychczasowej ligowej rzeczywistości, ani w przywileju własnego toru.
Według mnie, dwa punkty w tych trzech meczach to absolutny szczyt marzeń, graniczący z cudem.

harry
Trener

#331 Postautor: harry » 24 kwietnia 2006, o 12:52

ravajas pisze: biegiem 9. Knapp mnie obraził ( ;) ) jako kibica. Tak jeździ zawodnik? to ma być walczak?? chyba waldemar

Właśnie w tym biegu rozpadło mu się sprzęgło.
Najpierw zapytaj a potem obrażaj.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jataman21

#332 Postautor: jataman21 » 24 kwietnia 2006, o 12:52

Mi się wydaje że naszym celem jest zdobycie 2pkt i wszyscy byliby zadowoleni... najłatwiej o nie będzie w Gorzowiem... jednak uwazam ze też bedzie je cholernie trudno zdobyć.
Ale panowie troche wiecej wiary... Gorzów mógł powalczyć w ZG? mógł....
Ostrów mógł wygrac w Gorzowie?? mógł....
Dlaczego my nie mozemy powalczyc i niektórzy jak dla mnie "idioci" od razu piszą "dostaniemy 70:20".
Ludzie! to nasza drużyna nasz klub... wierzmy chociaż troche, bo jak w tamtym sezonie wiara była niepoprawna, tak w tym wcale nie musi się mijać z prawdą...

Pozdrawiam

harry
Trener

#333 Postautor: harry » 24 kwietnia 2006, o 13:03

hayabusarider pisze:Cieślewicza powinno się zlinczować po jego kopniaku w Śwista!!!.
Nie wiecie,zy sędzia ma takie uprawnienia by ukarać w jakiś sposób nie sportowe zachowanie zawodnika??

Jeżeli sędzia by to zobaczył to od razu by dostał karę meczu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#334 Postautor: grzesieck » 24 kwietnia 2006, o 13:04

sadychor pisze:Chociaż szczerze to Grzesiecku głos przy 37:37 miałeś niepewny.

27:27 Marku : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#335 Postautor: Apocalips » 24 kwietnia 2006, o 14:01

Dlaczego prawie wszystkie portale i oficjalna strona klubowa podaje, że Grzecho Knapp zrobił 10+2 bonusy, jak tak naprawdę należy mu się 1 bonus. W biegu 9 Cieślewicz został wykluczony, więc Grześkowi się ten bonus nie należy. Mam rację czy nie ? Jeśli nie to proszę mnie poprawić.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#336 Postautor: grzesieck » 24 kwietnia 2006, o 14:05

Moze mi ktos podac czas 15 biegu?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#337 Postautor: Portek » 24 kwietnia 2006, o 14:07

69,34 chyba... niech ktos potwierdzi :D

JAG
Senior

#338 Postautor: JAG » 24 kwietnia 2006, o 14:32

mecz wygrany ale niezbyt ciekawy,jedyne co mnie trzymało w napięciu to wynik 27:27 po 9 biegach 8)
postawy Jelonka się spodziewałam,w końcu sprzęt ma szybki a dodatkowo próbuje różnych ustawień na treningach.poza tym ma refleks na starcie.
po raz kolejny zawiodłam się na Twistym który poprostu olał sprzęt a teraz sprzęt olewa jego :evil:
zastanawiam się czy w tym roku zobaczymy jazdę parą naszych?bo skoro do tej pory tego nie ma to z trudniejszymi przeciwnikami chyba stoi to pod większym znakiem zapytania :roll: albo musza nasi starty poprawić albo choć szybszym(lepiej ustawionym) sprzętem dysponować-myslę że nad jednym i drugim da się popracować tylko trzeba chcieć.

mam nadz. ze przed kolejnym meczem u siebie odbędzie się więcej niż jeden trening bo tylko w przypadku świetnego spasowania z nawierzchnią powalczymy z zielonką,inaczej nasi zawodnicy,może poza Jeleniem(no chyba że wykurują się kontuzjowani) będą oglądac plecy rywali.
:),czasami :(

Snys
Zawodowiec

#339 Postautor: Snys » 24 kwietnia 2006, o 15:02

Kolejne wypowiedzi, tym razem z Kuriera

W Ekstralidze nieraz udawaÅ‚o mi siÄ™ wygrywać mecze dla drużyny w ostatnich wyÅ›cigach. PrzywoziÅ‚o siÄ™ za sobÄ… Rickardssonów, Gollobów i innych. Tym razem udaÅ‚o siÄ™ wygrać z Jensenem. Ogólnie jestem zadowolony ze swojego wystÄ™pu, ale nie ustrzegÅ‚em siÄ™ błędu w teoretycznie Å‚atwym wyÅ›cigu. To nie powinno mi siÄ™ przytrafić. MiaÅ‚em po prostu defekt motocykla – już na starcie czuÅ‚em, że nie pracuje, jak powinien. Mecz byÅ‚ bardzo trudny, ale czekajÄ… nas kolejne. MyÅ›lÄ™, że z meczu na mecz lepiej poznam lubelski tor i nie bÄ™dÄ™ przegrywaÅ‚ wyÅ›cigów.
Jacek Rempała, TŻ Lublin

To był bardzo trudny mecz dla mnie. Wciąż nie czuję się w pełni formy po zeszłorocznej kontuzji, potrzebuję czasu i dużej ilości startów, żeby odzyskać pewność na motocyklu. Chciałem wypaść jak najlepiej, po słabym występie w Grudziądzu. Wiem, że pojechałem poniżej oczekiwań, ale miałem ogromne kłopoty ze sprzęgłami. Cały tydzień naprawiałem te usterki. Cieszy mnie szczególnie ostatni wyścig. Dobrze wyjechałem spod taśmy, zablokowałem Jensena, a Jacek pojechał po zewnętrznej. To były ważne punkty.
Bohumil Brhel, TÅ» Lublin

Jestem zadowolony ze swojego występu. Nie wyszedł mi jeden wyścig, ale rozsypało się sprzęgło. Czy 16 punktów to wystarczająco dużo, żeby wywalczyć bonus? Trudno powiedzieć, trzeba jechać i walczyć.
Grzegorz Knapp, TÅ» Lublin

Lubelski tor jest dla mnie pechowy. Albo chcę pomagać kolegom z pary, albo wpadam w koleiny i głupio tracę punkty. A tor w Lublinie nie sprzyja teraz walce na dystansie. Sam nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie zacznę normalnie punktować. Nie mam pretensji, że nie pojechałem w biegach nominowanych. Byłem najsłabszy i tyle. Inaczej było w Grudziądzu, gdzie punktowałem dobrze, a mimo to odsunięto mnie od biegów nominowanych.
Piotr Åšwist, TÅ» Lublin

Początek meczu był nerwowy, bo przegraliśmy bieg juniorski. Ale od początku było widać, że jesteś- my drużyną mocniejszą. Byłem spokojny o końcowy wynik. Czy uda nam się wywalczyć punkt bonusowy w dmumeczu z Gnieznem? Liczę na 5 punktów.
Bogusław Kasiński, dyrektor TŻ
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2006, o 15:03 przez Snys, łącznie zmieniany 2 razy.

Piotrbaz

#340 Postautor: Piotrbaz » 24 kwietnia 2006, o 15:02

4. Jesper B. Jensen - (2,3,3,3,3,1) 15

-----------------------------------
10. Grzegorz Knapp - (2,3,1*,1*,3) 10+2

Jensen jak mówilem od początku :) myslałem tylko ze 15 bedzie w pieciu biegach a w 6 to jakies 17-18 :)

Knapp jeszcze nie jest w najwyżeszej formie .. 10+2 i tak dobrze i pozostaje sie cieszyć ze zakońćzył mecz cały i zdrowy. Świst najwyrażniej jeśli mu nie idzie to próbuje zwrócic na siebie uwage w każdy sposób.. :)

Mam tylko głęboką nadzieję ze to był ostatni mecz Śwista w naszych barwach.. nie po to było tyle konraktów zeby nam zawodnik psuł cały mecz..

harry
Trener

#342 Postautor: harry » 24 kwietnia 2006, o 15:36

Przed Gorzowem wyrzucać Swista????????? :shock: :shock: :shock:
No ktoś musiałby się chyba z ....em na rozumy zamienić.
Toż to tamtejsi kibice skazali go na wygnanie do Lublina (bagatela 600km w jedną stronę prawie co tydzień). No lepszej motywacji to chyba nikt nie będzie miał.
No i przy okazji od razu się wiele wyjaśni: Czy silniki złe, czy tor lubelski nie pasuje itp,.
Jak da ciała u SIEBIE to wszystko jasne. Wóz albo przewóz.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#343 Postautor: Torsen » 24 kwietnia 2006, o 15:50

harry pisze:Przed Gorzowem wyrzucać Swista????????? :shock: :shock: :shock:
Toż to tamtejsi kibice skazali go na wygnanie do Lublina (bagatela 600km w jedną stronę prawie co tydzień). No lepszej motywacji to chyba nikt nie będzie miał.
No i przy okazji od razu się wiele wyjaśni: Czy silniki złe, czy tor lubelski nie pasuje itp,.

Ja się z tym generalnie zgadzam i dałem już temu wyraz wcześniej, ale... ciśnie się jedno na usta. Czy sytuacja z Knappem w Grudziądzu nie była przypadkiem analogiczna? I czy, biorąc to pod uwagę, Knapp nie poczuje się źle potraktowany, jeśli znów będzie musiał ustąpić miejsca w składzie Świstowi po lepszym występie?
Tylko proszę nie mówić, że obaj pojadą. Bo to będzie niechybny znak, że do Gorzowa wybiera się również Karol Polak.

harry
Trener

#344 Postautor: harry » 24 kwietnia 2006, o 15:55

Torsen pisze:Tylko proszę nie mówić, że obaj pojadą. Bo to będzie niechybny znak, że do Gorzowa wybiera się również Karol Polak.

A za przeproszeniem: co ma piernik do wiatraka?
Ja nie widzę żadnego związku Polaka z występem obu zawodników.
Na szczęście to nie ja ustalam skład :P :roll: :lol:

JAG
Senior

#345 Postautor: JAG » 24 kwietnia 2006, o 16:07

harry pisze:Przed Gorzowem wyrzucać Swista????????? :shock: :shock: :shock:

jesli istnieje cień wątpliwości ze to nieumiejętność przełożenia się do lubelskiego(niestety nie tylko)toru :roll: a nie kwestia zbyt wyeksploatowanego sprzętu-do czego bardziej jestem przekonana,to Świst faktycznie powinien wg mnie jechać w Gorzowie.motywacja naprawdę potrafi czynić cuda ale obawiam się że nie aż takie aby furmankę przerobić na merca.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#346 Postautor: DonKamizi » 24 kwietnia 2006, o 16:25

Torsen pisze:.....Tylko proszę nie mówić, że obaj pojadą. Bo to będzie niechybny znak, że do Gorzowa wybiera się również Karol Polak.

A skÄ…d taki wniosek ??
W miejsce Polaka na ten mecz koniecznie trzeba ściągnąć Norrisa a reszta składu pozostanie prawdopodobnie bez zmian.
Dyrekotor nie popełni chyba już podobnego błędu (brak Grzecha w Grudziądzu) i Świst pojedzie w Gorzowie.
Muszę się zgodzić z Harrym (ło matko :twisted: ).Jeżeli Świst da ciała w Gorzowie powinien sobie odpocząć i przemyśleć dotychczasowe występy.Na tym torze MUSI wreszcie zrobić ładny wynik.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Piotrbaz

#347 Postautor: Piotrbaz » 24 kwietnia 2006, o 16:42

Knapp nie pojechał do Grudziaza to teraz Świst nie pojedzie do gorzowa.. albo niech pojedzie z nami i tam juz zostanie :)

"Tylko proszę nie mówić, że obaj pojadą. Bo to będzie niechybny znak, że do Gorzowa wybiera się również Karol Polak."

tego tez niestety nie zrozumialem.. :)

P.S moze ktos wreszcie naprawi to forum bo baza sie sypie ze niedlugo enibedzie co zbierac..

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#348 Postautor: kilar » 24 kwietnia 2006, o 16:43

InDorka pisze:Byc moze moja niechec do P.Åš. ma swoje zrodlo w tym,ze ja go po prostu nie lubie,ale nie musze,no nie?

Tak. Nie musisz go lubic, ale to nie oznacza ze automatycznie mozesz stawiac go nizej w stosunku do innych. Prosty przyklad, po wczorajszym meczu zmienilem - na gorsze - zdanie o Jensenie, ktory swoim zachowaniem prowokowal kibicow, ale obecnie przydalby sie taki zawodnik jak on, ktory ciagnie wynik jak nie idzie. Przeciez nie powiem, ze jest gorszy od jakiegos tam Fekete, tylko dlatego ze go nie lubie.

InDorka pisze:A moze to odzywa sie moja tesknota za skladem z lubelskich zawodników?

Naprawde tesknisz za sredniakamii ?

InDorka pisze:A wracajac do Śwista.Piszesz,ze ma potencjał,ale jak widac to za,malo aby spelnic nasze oczekiwania.
Jesli zacznie jechac - obiecuje zjeśc krzyzyk.Nawet publicznie.

Teraz bedzie mial okazje do rehabilitacji... mecz z Gorzowem pokaze na co go stac na macierzystym torze.
Chcialbym po tym meczu powiedziec Ci smacznego :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#349 Postautor: Torsen » 24 kwietnia 2006, o 17:12

Już tłumaczę. Moim zdaniem, obecnie w optymalnym składzie nie ma miejsca ani dla Knappa, ani dla Śwista. Jeśli mieliby obydwaj jechać, to by znaczyło, że znów nie sięgniemy po zawodników, którzy zakontraktowani są tylko na konkretne mecze, a w kontekście kontuzji - że jedziemy w składzie z ostatniego meczu.
Cóż, pokrętna logika, a właściwie w ogóle nie logika ;) Bo to, że nie może pojechać Louis za Śwista i Norris za Knappa nie oznacza, że za Polaka nie może pojechać Pavlic.
Nadal jednak chciałbym się dowiedzieć, jak na wystawienie Śwista na mecz w Gorzowie zareaguje Knapp i czy kogoś to w ogóle obchodzi. Bo tak jak logicznym jest wystawienie Śwista w Gorzowie, tak też logiczne było wystawienie Knappa w Grudziądzu, a jednak do tego nie doszło. Warto też odnotować fakt, że w obydwu przyadkach lepszy poprzedni występ miał Knapp. Ale czy aktualnie Knapp i Świst rywalizują o jedno miejsce w składzie, czy dzieje się tak tylko wtedy, kiedy dostępny jest Louis? Knapp może się poczuć urażony, jeśli Świst pojedzie, nie mówiąc już o sytuacji, gdy dodatkowo dla niego samego zabraknie miejsca w składzie.
Nie twierdzę, że głównym kryterium ustawiania składu powinny być urażone uczucia poszczególnych zawodników, przeciwnie. Ale uważam, że trzeba wyjaśniać im motywy swoich decyzji i dbać o ich morale. Bo gazetowe wypowiedzi urażonych zawodników nie poprawią atmofery w klubie. Jeśli Świst jedzie do Gorzowa, a zakładam, że jedzie (i słusznie), ktoś z klubu powinien wyjaśnić tę sytuację Grześkowi.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2006, o 17:22 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#350 Postautor: neir1 » 24 kwietnia 2006, o 17:15

Czepiliscie sie tego Åšwista :/ ja jestem za tym zeby pojechal do Gorzowa !!!!
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"