Kiedy "Motor" wróci do nazwy Klubu???
-
Michael
Heh czleniu chyba za bardzo sie przejales odpieraniem moich "atakow"
Pisalem wyraznie ze chodzi o to jak ogol ludzi odbierze to (tych ktorzy zobacza na ulicy owe koszulki i mzoe w innych miastach)
Wiadomo ze: mi sie niepodoba- nienosze. Sprawa oczywista.
Nie myslalem o sobie tylko o dobrym mieniu klubu.
Niektorzy niepotrafia tego zrozumiec i beda dalej brnac w bagno.
Ja swoje powiedzialem.
Pisalem wyraznie ze chodzi o to jak ogol ludzi odbierze to (tych ktorzy zobacza na ulicy owe koszulki i mzoe w innych miastach)
Wiadomo ze: mi sie niepodoba- nienosze. Sprawa oczywista.
Nie myslalem o sobie tylko o dobrym mieniu klubu.
Niektorzy niepotrafia tego zrozumiec i beda dalej brnac w bagno.
Ja swoje powiedzialem.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:a rzuc okiem na to wszystko z drugiej strony.
Może to kibice doÅ‚ożyli kilka swoich groszy w to, że w klubie byÅ‚a taka zawierucha ? Nie raz czytaÅ‚em wywiady ze sponsorami, którzy nie wkÅ‚adali pieniÄ™dzy w zespoÅ‚, albo po krótkiej przygodzie rezygnowali tylko dlatego, że kibice Å›piewajÄ… Montex i tÄ… firmÄ™ reklamuja ? A patrzÄ…c z punktu siedzenie sponsora nie osiÄ…ga on z tego powodu korzyÅ›ci marektingowych. Åoży kase, a owoce zbiera ktoÅ› inny
Ciekawe czy teraz w Toruniu wszyscy kibice podporzadkuja sie aby juz nie uzywac nazwy Apator. Nazwa Montex jest czyms wiecej dla kibicow niz tylko nazwa sponsora strategicznego klubu, podobnie jak zapewne dla wielu kibicow w Toruniu nazwa Apator jest nierozerwalnie zwiazana z klubem ktoremu kibicuja. Na stronie oficjalnej KS Torun juz dzis mozna przeczytac: "Z góry wiadomym było, iż prawdopodobnie nowy herb drużyny będzie przypominać herb Apatora, gdyż toruńscy fani są bardzo przywiązani do niego.". Przypuszam ze w najblizszych sezonach kibice w Toruniu beda wyrazac swoje przywiazanie nie tylko do herbu ale rowniez do nazwy Apator.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Co do mojego poprzedniego postu to oczywiscie ze stadionu w Toruniu nie znikly okrzyki , flagi, szaliki itd Apator Toruń i mysle ze chociaz Apator to firma to bedzie tak samo jak z Montexem ze pozostanie dla kibicow rowniez nazwa klubu ktoremu kibicuja.
Zastanawiam sie ze w naszym klubie mysli sie jeszcze o powrocie do nazwy Motor Lublin, bo ze sie myslalo to mozna byc pewnym chociazby dlatego ze w drugiej lidze byly plastrony z nazwa MOTOR a jeszcze przed odejsciem do Rzeszowa o takiej opcji mowil Jacek Ziolkowski. Mysle ze to bylalby dobra rzecz aby do nazwy wszedl oficjalnie ponownie Motor, a w tle pojawil sie potezny sponsor ktory nie chcialby wchodzic w nazwe klubu ewetualnie jako dodatek do nazwy Motor po myslniku
. Jest to mozliwe chociazby patrzac na przyklad Unii Tarnow gdzie Rafineria Trzebinia miala doskonala promocje bez wchodzenia w nazwe klubu.
Zastanawiam sie ze w naszym klubie mysli sie jeszcze o powrocie do nazwy Motor Lublin, bo ze sie myslalo to mozna byc pewnym chociazby dlatego ze w drugiej lidze byly plastrony z nazwa MOTOR a jeszcze przed odejsciem do Rzeszowa o takiej opcji mowil Jacek Ziolkowski. Mysle ze to bylalby dobra rzecz aby do nazwy wszedl oficjalnie ponownie Motor, a w tle pojawil sie potezny sponsor ktory nie chcialby wchodzic w nazwe klubu ewetualnie jako dodatek do nazwy Motor po myslniku
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Odkopalem ten temat z dwoch powodow:) Niedlugo beda do odebrania koszulki u Mikasa a wsrod nich duza popularnoscia cieszyly sie te z napisem TZ Motor Lublin
i juz na meczu z Gnieznem wielu kibicow wlasnie w takich koszulkach bedzie kibicowac Koziolkom, na stadionie na meczu z Krosnem pieknie prezentowala sie flaga z napisem Motor Lublin
wiec temat jakby naturalnie wraca aby tez nazwa Motor ponownie pojawila sie w nazwie naszego klubu.
i juz na meczu z Gnieznem wielu kibicow wlasnie w takich koszulkach bedzie kibicowac Koziolkom, na stadionie na meczu z Krosnem pieknie prezentowala sie flaga z napisem Motor Lublin
wiec temat jakby naturalnie wraca aby tez nazwa Motor ponownie pojawila sie w nazwie naszego klubu.
-
Mała_Kasia
- Kontakt:
- _piotrusss
- Kadrowicz
A ja będę miał na koszulce TŻ Lublin
Za czasów motoru znałem z naszej drużyny tylko Nielsena (którego zresztą nie wiem czemu nazywalem Jelcynem... ale mały bylem
)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Apropos przeszlosci pamietacie dziewczyne Motoru z okladki Tygodnika ZuzlowegoMała_Kasia pisze:TZ Motor to duch przeszlosci...zyjcie tym co jest teraz.
http://motor-lublin.webpark.pl/dziewczyna.htm
- Łoptymista
- Trener
- Łoptymista
- Trener
Koper pisze:I mowi to ktos, kto w podpisie ma logo: Fan Klub TZ Motor Lublin.Åoptymista pisze:harry pisze:Nawet jeden kwant Å›wiatÅ‚a nie przeleciaÅ‚ przez umysÅ‚ zarzÄ…du itp. o tym temacie.
Hura.
Tak trzymać panowie
Ale tylko dlatego, ze tak tendencyjnie zostalo zrobione logo FK. Ja w tym gronie reprezentuje opcje skrajnieantymotorowa.
tylko Motor
jest według mnie jedna ważna kwestia ze gdyby nie sukcesy Motoru to moze nie byłoby dziś żużla w lublinie lub nie byłby tak popularny. szczerze troche dziwi mnie ze w innych miastach polskich kibice dbaja o tradycje a u nas jest taki podzial powiedzmy na pół bo tak naprawde nikt nie wie kto jak mysli procentowo na ten temat.moje argumenty za nazwa Motor
-klub dzis uzywa barw ,historii,koziołka chodz przerobionego Motoru
-na Motorze wychowały sie pokolenia kibiców i pod taka nazwą nasz klub jest znany w Polsce
-w Motorze swego czas mielismy mistrza świata seniorów i juniorów i mamy kilku zawodników którzy przeszli do historii polskiego żużla jak kępa,śledz,stenka,nielsen,adams itd
-Motor był typowo lubelskim klubem i wiez z kibicami była ogromna i zdecydowanie większy fanatzym stadion naprawde zył...fale pamiętne hip hip hurra czy naprawde dobry doping był nasza wizytówka
-od czasu Motoru w lublinie nie wychowano chodz jednego dobrego zawodnika a ostatnim ktory jezdzil w ekstralidze był wychowanek Motoru Tomek Piszcz
- herb Motoru na pocztaku lat 90-tych został uznany za najlepszy z wszystkich herbów zużlowych a nazwa Motor jest idealna do sportu zużlowego
-jak wygladałaby liga gdyby w niej byli gks,tz,ksz itp a jak gdy byłoby wybrzeze ,motor,polonia,unia itd
-klub dzis uzywa barw ,historii,koziołka chodz przerobionego Motoru
-na Motorze wychowały sie pokolenia kibiców i pod taka nazwą nasz klub jest znany w Polsce
-w Motorze swego czas mielismy mistrza świata seniorów i juniorów i mamy kilku zawodników którzy przeszli do historii polskiego żużla jak kępa,śledz,stenka,nielsen,adams itd
-Motor był typowo lubelskim klubem i wiez z kibicami była ogromna i zdecydowanie większy fanatzym stadion naprawde zył...fale pamiętne hip hip hurra czy naprawde dobry doping był nasza wizytówka
-od czasu Motoru w lublinie nie wychowano chodz jednego dobrego zawodnika a ostatnim ktory jezdzil w ekstralidze był wychowanek Motoru Tomek Piszcz
- herb Motoru na pocztaku lat 90-tych został uznany za najlepszy z wszystkich herbów zużlowych a nazwa Motor jest idealna do sportu zużlowego
-jak wygladałaby liga gdyby w niej byli gks,tz,ksz itp a jak gdy byłoby wybrzeze ,motor,polonia,unia itd
Re: tylko Motor
facett pisze:szczerze troche dziwi mnie ze w innych miastach polskich kibice dbaja o tradycje a u nas jest taki podzial powiedzmy na pół bo tak naprawde nikt nie wie kto jak mysli procentowo na ten temat
Spójrz na wyniki ankiety w tym temacie
Jest to jakaś tam reprezentatywna część kibiców naszego klubu i wyniki są jednoznaczne.
Jeśli dla jakichs OBOP-ów czy innych PBS-ów reprezentatywną grupą dla wszystkich mieszkańców Polski jeśli chodzi o sondaże jest około 1000 osób to myślę, że te 90 osób które zagłosowało w ankiecie można uznac za reprezentatywną ilość dla kilku tysięcy osób które interesują się w Lublinie żużlem
Gorzej niestety wyniki z ankiety przełożyć na stadion i trybuny
m
czytam teksty o nieuczciwych działaczach a powiedzcie mi czy w prl-u byli jacys uczciwi działacze?kazdy krecil byle dla siebie dzialy sie cuda .jesli to ma byc argumentem przeciw motorowi to jest to zaden argument.bo owiele wieksze dlugi miała piła czy bydgoszcz swego czasu uwazane za swietnie zarzadzane i za wzory klubow.mysle ze wszyystko opiera sie na jednej waznej sprawie kto jak traktuje sport.jesli jest sie osoba ktora kibicuje na zasadzie ze jakas druzyna w jakiejs dyscyplinie prezentuje wysoki poziom to sie chodzi a jak niewysoki to sie nie chodzi to jest 1 grupa,ktos moze tez lubic dana dyscypline niezaleznie od wszystkiego nazwy,poziomu itd a ja np jestem osoba dla ktorej wazna jest tzw historia marka tradycja klubu bo bez niej klub nie mialby kibicow,nie wazne w ktorej lidze gra ale ja sie z tym klubem identyfikuje z nazwa z zawodnikami ktorzy pracowali na ta nazwe z kibicami ktorzy robia atmosfere itd.....Motor ma ogrone zalslugi dla uratowania lubelskiego zuzla bo przypominam ze 1989 bylismy bankrutem z dlugami i gdyby nie jak na tamte czasy kosmiczny pomysl z nielsenem to smiem twierdzic ze bylibysmy dzis takim slaskiem slwietochlowice czy co najwyzej krosnem
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
W sumie juz dzis nasza klubowa stronke mozna odpalac jako:
http://www.tzlublin.com jak i
http://www.motor.lublin.pl
co w sumie daje wlasnie TZ Motor Lublin
A jesli juz mowimy o nawiÄ…zywaniu do tradycji to swietna jest stronka:
http://www.sparta.wroclaw.pl
http://www.tzlublin.com jak i
http://www.motor.lublin.pl
co w sumie daje wlasnie TZ Motor Lublin
A jesli juz mowimy o nawiÄ…zywaniu do tradycji to swietna jest stronka:
http://www.sparta.wroclaw.pl
Witam,
Jako człowiek wychowany na Motorze powiem tak
im szybciej wrócimy do nazwy tym lepiej
jakoś śrdnio mi się kojarzy krzyczeć Sipma, Sipma ... bo o ile dobrze rozumiem to nazwa naszego klubu to "TŻ Sipma", a nie samo "TŻ" więc zwolenników "TŻ" nakłaniam do prawidłowego dopingowania, a nie idziecie na skróty ... poprostu tak jak dla niektórych jest TŻ Motor tak dla drugich TŻ Sipma .... bo samego TŻ nie ma !
2 sprawa mam nadzieje że Ci którzy odcinają się od nazywania naszego klubu Motorem, tłumacząc że tego klubu już nie ma itp .... niech nie przypisują sobie zasług :
1. V-ce mistrzostwa DMP
2. Osiągnięć juniorskich w czasach Motoru
3. Hansa Nielsena
4. Wychwanków ... : Śledzia, Mordela, śp Dadosa i wielu innych (nawet Jeleń o ile się nie myle to LKŻ )
5. Niech nie domagają się wejściówek darmowych dla ludzi zasłużonych Motorowi, bo przecież to inny klub ...
Reasumując łatwo sobie przypisać cudze zasługi ....gorzej spojrzeć obiektywnie że Motor, LKŻ, TŻ, i TŻ Sipma to jeden i ten sam klub ... Myśle że dobrze było by wrócić do własnych korzeni i do nazwy ....
Pozdrawiam
Piotrek
Ps. Nie to żebym był fanatykiem nagłej zmiany nazwy chociaż wolałbym TŻ Motor od TŻ Sipma ale takie właśnie refleksje mnie ogarneły po czytaniu wypowiedzi co po niektórych ....
Jako człowiek wychowany na Motorze powiem tak
jakoś śrdnio mi się kojarzy krzyczeć Sipma, Sipma ... bo o ile dobrze rozumiem to nazwa naszego klubu to "TŻ Sipma", a nie samo "TŻ" więc zwolenników "TŻ" nakłaniam do prawidłowego dopingowania, a nie idziecie na skróty ... poprostu tak jak dla niektórych jest TŻ Motor tak dla drugich TŻ Sipma .... bo samego TŻ nie ma !
2 sprawa mam nadzieje że Ci którzy odcinają się od nazywania naszego klubu Motorem, tłumacząc że tego klubu już nie ma itp .... niech nie przypisują sobie zasług :
1. V-ce mistrzostwa DMP
2. Osiągnięć juniorskich w czasach Motoru
3. Hansa Nielsena
4. Wychwanków ... : Śledzia, Mordela, śp Dadosa i wielu innych (nawet Jeleń o ile się nie myle to LKŻ )
5. Niech nie domagają się wejściówek darmowych dla ludzi zasłużonych Motorowi, bo przecież to inny klub ...
Reasumując łatwo sobie przypisać cudze zasługi ....gorzej spojrzeć obiektywnie że Motor, LKŻ, TŻ, i TŻ Sipma to jeden i ten sam klub ... Myśle że dobrze było by wrócić do własnych korzeni i do nazwy ....
Pozdrawiam
Piotrek
Ps. Nie to żebym był fanatykiem nagłej zmiany nazwy chociaż wolałbym TŻ Motor od TŻ Sipma ale takie właśnie refleksje mnie ogarneły po czytaniu wypowiedzi co po niektórych ....
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Po awansie do I ligi zmieniła się nazwa Gdańskiego Klubu Żużlowgo. Od 22 września może on się posługiwać historyczną nazwą "Wybrzeże".
- Dla wszystkich sympatyków gdańskiego sportu żużlowego mamy oczekiwaną i jakże miłą informację. Spełniły się życzenia nas wszystkich, aby w nazwie znalazł się człon "Wybrzeże", z racji kontynuowania historii żużla w Gdańsku - informuje Maciej Polny, prezes Gdańskiego Klubu Żużlowego "Wybrzeże".
Nowy herb.
- Dla wszystkich sympatyków gdańskiego sportu żużlowego mamy oczekiwaną i jakże miłą informację. Spełniły się życzenia nas wszystkich, aby w nazwie znalazł się człon "Wybrzeże", z racji kontynuowania historii żużla w Gdańsku - informuje Maciej Polny, prezes Gdańskiego Klubu Żużlowego "Wybrzeże".
Nowy herb.