GTÅ» GrudziÄ…dz - TÅ» Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#176 Postautor: Koper » 13 kwietnia 2006, o 16:38

Jesli myslac o awansie mamy sobie wkalkulowac jakies porazki w sezonie zasadniczym to moga to byc bardziej w Zielonej i Ostrowie niz Grudziadzu. Jak to ktos juz slusznie zauwazyl mamy zawodnikow o ktorych trudno powiedziec ze sa zawodnikami lubelskiego toru tak jak to juz kiedys przyzwyczailismy sie ze lubelska druzyna tracila znacznie na swojej wartosci na wyjazdach. Obecnie pod tym wzgledem jest o niebo lepiej, mamy doswiadczonych zawodnikow, wszystko wskazuje na to ze trafilismy w super juniorow w osobach Tomicka i Messinga wiec nie ma co biadolic tylko jechac po 2 punkty do Grudziadza a pozniej przy pelnych trybunach podejmowac Gniezno z Jesperm w skladzie a po wygranej kolejna wyprawa po dwa punkty tym razem do miasta gdzie Piotr Swist jesli wystapi w tym meczu to bedzie bardzo cieplo przywitany.
Wracajac do meczu z GTZ to jesli wystawimy Knappa do skladu na ten mecz i jesli reprezentatywne sa wypowiedzi na grudziadzkim forum po tym jak Grzesiek przeszedl do Lublina o tym ze zdradzil klub i kibicow itd. to mozna sie spodziewac ze Grzesiek moze otrzymac porcje deprymujacych (lub mobilizujacych ale u Grzeska chyba bardziej to pierwsze) gwizdow w czasie prezentacji przed meczem.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#177 Postautor: kilar » 13 kwietnia 2006, o 16:55

Ja mimo wszystko w tym meczu wystwilbym Swista. 4 punkty z Krosnem na pewno "siadly" mu na ambicji, wiec teraz bedzie chcial pokazac, ze byl to tylko wypadek przy pracy. Tymbardziej, ze starty ma dobre, a to na betonie polowa sukcesu. No i koniecznie trzeba ich w juniorach zmiazdzyc - Tomicek i Pavlic i 5-1 w 1 wyscigu murowane 8)

hayabusarider

#178 Postautor: hayabusarider » 13 kwietnia 2006, o 17:03

A jabym wstawił Kanppa.To "jego" tor,może być przydatny i to bardzo
na tamtejszym torze.
A co do Śwista, chciał cwaniaczyć z oszczędzaniem w inwestycje sprzętowe na I ligę?? Jeśli taki cwaniak z niego,to niech teraz pauzuje.
I niech dalej cwaniaczy!!.
Dlaczego dawać szansę cwaniakowi który chciał Cwaniaczyć na starym sprzęcie w I lidze. Dlaczego inni nie cwaniaczą i są w porządku??
Wstawiając go teraz do składu, to nie fair dla reszty uczciwych zawodników.
Niech wie że ma go kto zastąpić,niech zobaczy co to jest walka o miejsce w składzie.Mogę się założyć że np.Jeleniewski będzie się starał na maksa wskoczyć do podstawowego składu.Jeleń doskonale wie jak pachnie ławka rezerwowa!!.

piotr76
Senior
Kontakt:

#179 Postautor: piotr76 » 13 kwietnia 2006, o 17:07

Witam,
Sądze że spacerek to nie będzie i że będzie dużo ciężej niż w z Krosnem ...
moja punktacja (kolejność przypadkowa)
1. Åšwist 8
2. Brhel 10
3. Rempała 10
4. Shields 10
5. Knapp 8
6. Tomicek 4
7. Michaluk 0
Obstawiam że Staszek będzie jednak najlepszym zawodnikiem meczu
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#180 Postautor: Regdal » 13 kwietnia 2006, o 17:10

Dlaczego dawać szansę cwaniakowi który chciał Cwaniaczyć na starym sprzęcie w I lidze.

SkÄ…d masz takÄ… wiedzÄ™ ? Przedstaw jakieÅ› argumenty.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

hayabusarider

#181 Postautor: hayabusarider » 13 kwietnia 2006, o 17:11

Ciekawe czym Tomicka skuszą nasi działacze, by opuścił mecz na wyspach??
Przecież w Anglii jest straszny rygor pod względem nieobecności na meczu.

hayabusarider

#182 Postautor: hayabusarider » 13 kwietnia 2006, o 17:13

Regdal pisze:
Dlaczego dawać szansę cwaniakowi który chciał Cwaniaczyć na starym sprzęcie w I lidze.

Skąd ty się urwałeś?? Nic nie wiesz o poczynaniach Śwista w poprzednim klubie???
To stary cwany lis!!.Jak byłeś na meczu z Krosnem napewno widziałeś żew motocykle miał zmulone, napewno zaoszczędził na remontach, to podobne do niego

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#183 Postautor: RadeKas » 13 kwietnia 2006, o 17:18

To w koncu ma Tomicek ten mecz w Anglii czy nie?

Nigdzie jakos nie moge znalesc o nim informacji, a z tego co czytalem, w poniedzialek jest tylko jedno spotkanie. Bez udzialu druzyny Tomicka. W zasadzie jedyna informacja o tym meczu pochodzi z wywiadu z Lubosem zrobionym po meczu. Pewnie byl podekscytowany debiutem i mu sie cos pomylilo :wink:.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#184 Postautor: Drabol » 13 kwietnia 2006, o 17:21

hayabusarider pisze:Ciekawe czym Tomicka skuszą nasi działacze, by opuścił mecz na wyspach??
Przecież w Anglii jest straszny rygor pod względem nieobecności na meczu.

Nie mam szczerze mówiac pojęcia o jakim meczu ciągle mówi Tomicek, toż Hans jezdzi w Peterborough - rzekomym poniedziałkowym przeciwnikiem Oxfordu - i on o tym meczu nic nie wie, a terminarzu ligi też go nie ma. Najblizszy mecz Panter z Gepardami jest zaplanowany na 25 kwietnia w Peterborough. Coś chłopak majaczy.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

ogis1

#185 Postautor: ogis1 » 13 kwietnia 2006, o 18:23

piotr76 pisze:Witam,
moja punktacja
1. Åšwist 8
2. Brhel 10
3. Rempała 10
4. Shields 10
5. Knapp 8
6. Tomicek 4
7. Michaluk 0
Pozdrawiam
Piotrek

Jasnowidz jaki czy co ??? Podaj jeszcze wyniki bieg po biegu, nie będę się wtedy wysilał aby dojść na stadion no i na bilecie zaoszczędzę.
Naprawdę nie wiem śmiać się czy płakać. Być może drużyna lubelska wygra w Grudziądzu, (moim zdaniem są faworytem tego spotkania) ale wcale nie jest to pewne w 100% ... zaczekajmy do poniedziałku.

Pozdrawiam

piotr76
Senior
Kontakt:

#186 Postautor: piotr76 » 13 kwietnia 2006, o 18:39

ogis1 pisze:
piotr76 pisze:Witam,
moja punktacja
1. Åšwist 8
2. Brhel 10
3. Rempała 10
4. Shields 10
5. Knapp 8
6. Tomicek 4
7. Michaluk 0
Pozdrawiam
Piotrek

Jasnowidz jaki czy co ??? Podaj jeszcze wyniki bieg po biegu, nie będę się wtedy wysilał aby dojść na stadion no i na bilecie zaoszczędzę.
Naprawdę nie wiem śmiać się czy płakać. Być może drużyna lubelska wygra w Grudziądzu, (moim zdaniem są faworytem tego spotkania) ale wcale nie jest to pewne w 100% ... zaczekajmy do poniedziałku.

Pozdrawiam

To są moje typowania, wiedza + życzenia ... na waszym forum też są piękne wyniki dominuje wynik 50:40 .... dla GTŻ jakoś tego nie komentuje macie prawo do wiary w zwycięstwo ... i jakoś swoim kolegom nie mówisz że są jasnowidzami .... jak zauważyłeś są to orientacyjne wyniki a nie dokładne w sumie jest tylko 3 różne typy 10 jako dobry występ, 8 jako dobry - , oraz 4 jako średni ... poza komentarzem 0
Typy są orientacyjne, bo nie uwzględniają chociażby :
- stanu toru
- dyspozycji danego dnia zawodników i to zarówno Motoru jak i GKŻ
- i innych aspektów ...
poza tym to tylko zabawa więc luz ....
w poniedziałek wszysto się wyjaśni ...
Pozdrawiam
i do zobaczenia w poniedziałek na stadionie
Piotrek

Snys
Zawodowiec

#187 Postautor: Snys » 13 kwietnia 2006, o 19:52

http://www.tzlublin.com/index.php?actio ... ews&id=484

Czyli juz wiadomo, że jedzie Chris. Mam nadzieje ze Tomicek tez.
Za Polaka pewnie ktos z dwojki Grzecho-Swist (ten ktory nie wypadnie).

ogis1

#188 Postautor: ogis1 » 13 kwietnia 2006, o 20:08

Drogi Piotrze76, nie wiem czy zauważyłeś ale mój post był w tonie bardzo żartobliwym, jeśli poczułeś się urażony - przepraszam.
Nigdy nie decyduję się na tego rodzaju typowanie i moim kolegom zalecam to samo, jeśli typuję to tylko ewentualnego zwycięzcę, którego w tym wypadku trudno wytypować, choć jak wspomniałem, moim zdaniem macie trochę więcej atutów. Oczywiście, że chciałbym aby wygrała drużyna grudziądzka ale starając się być obiektywnym... nie jestem o tym przekonany. No cóż, wszystko okaże się w poniedziałek.

Pozdrawiam

PS. Na stadionie w Grudziądzu jestem od lat zawsze w tym samym miejscu - na wejściu w pierwszy łuk (w pobliżu takiej mini wieżyczki dla kamerzysty). Będzie mi bardzo miło Cię spotkać.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2006, o 21:04 przez ogis1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#189 Postautor: Radzio » 13 kwietnia 2006, o 20:09

Więc pewnie za:
Polaka będzie Świst lub Knapp
a pod 7 Tomicek lub Pavlic
chyba, że za Michaluka pojedzie junior.
Innych możliwości raczej nie będzie:)
pod 8 Jeleń lub Suchanek.
Z uwagi na to, że będzie Luis myślę, że pod 8 pojedzie Suchanek. dla czego? Bo jeśli Luisowi nie wyszło by najlepiej zastąpić go może zawodnik pod 8 a chyba lepszy pod 8 jednak będzie Suchanek niż Jeleń

Awatar użytkownika
j23

#190 Postautor: j23 » 13 kwietnia 2006, o 20:26

BINGO panie RADZIO

baranek
Junior

#191 Postautor: baranek » 13 kwietnia 2006, o 20:28

Więc pewnie za:
Polaka będzie Świst lub Knapp
a pod 7 Tomicek lub Pavlic
chyba, że za Michaluka pojedzie junior.
Innych możliwości raczej nie będzie:)
pod 8 Jeleń lub Suchanek.
Z uwagi na to, że będzie Luis myślę, że pod 8 pojedzie Suchanek. dla czego? Bo jeśli Luisowi nie wyszło by najlepiej zastąpić go może zawodnik pod 8 a chyba lepszy pod 8 jednak będzie Suchanek niż Jeleń

niech jedzie Dannnnnnnnnny Jeleniewski :twisted: w jego przypadku też można mówić o podrażnionej ambicji- tylko dwa biegi

Awatar użytkownika
j23

#192 Postautor: j23 » 13 kwietnia 2006, o 20:33

Typuje wynik meczu GRUDZIADZ- LUBLIN ; 40-50 :P :P

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#193 Postautor: K.A.M.I.L. » 13 kwietnia 2006, o 21:02

Naprawde ciężki orzech do zgryzienia ma nasz dyro. Kogo wystawić do składu Knappa czy Śwista, za pierwszym przemawia znajomość toru i może pomóc innym z zespołu jak się przłożyć, natomiast za drugim olbrzymie doświadczenie. Bardzo trudna decyzja, z jednej strony dając szansę Świstowi, gdyby zawiódł (tfu, tfu) na 100% nie pojechałby w meczu z Gnieznem. Jednak ja bym postawił na Śwista. Mam nadzieję, że działacze dogadali się z Pavlicem i w awizowanym składzie dojdzie do regulaminowych dwóch zmian :

1.Brhel
2.Åšwist
3.Louis
4.Shields
5.Rempała
6.Pavlic
7.Tomicek
8.Suchanek

Sądze iż nasza drużyna wywiezie z Grudziądza 2 pkt.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2006, o 21:06 przez K.A.M.I.L., łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#194 Postautor: Regdal » 13 kwietnia 2006, o 21:06

hayabusarider pisze:
Regdal pisze:

Skąd ty się urwałeś?? Nic nie wiesz o poczynaniach Śwista w poprzednim klubie???
To stary cwany lis!!.Jak byłeś na meczu z Krosnem napewno widziałeś żew motocykle miał zmulone, napewno zaoszczędził na remontach, to podobne do niego

Nie zauważyłem "zmulonych" motocykli Śwista,wręcz przeciwnie,w jednym z biegów wypuścił Shieldsa na prowadzenie,potem może się źle spasował do coraz trudniejszego toru.O poczynaniach Śwista w poprzednim klubie słyszałem tyle,że nie wypłacali mu na czas należności za punkty,a skoro nie wypłacali to się facet nie wysilał.Jeśli chodzi o oszczędzanie to myślę,że Świst raczej nie oszczędza,np.jako jeden z nielicznych w 1 lidze jeździ na dużo droższych ramach angielskiego Antiga,zamiast tańszych czeskich,no i używa silników GM-a.Zupełnie nie rozumiem,dlaczego tak krytycznie oceniasz zawodnika u progu sezonu,po odjechaniu zaledwie kilku wyścigów.Świst to doświadczony zawodnik.Poczekajmy z ocenami kilka tygodni.Niech odjedzie kilka meczy, a wtedy zobaczymy.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Piszczyk

#195 Postautor: Piszczyk » 13 kwietnia 2006, o 21:14

Witam wszystkich
Jutro w Grudziadzu odbędzie sie sparing tamtejszego GTŻ z LOSOSEM Gdańsk. W druzynie z Grudziadza wystąpi az 9 zawodników którzy sprawdzą formę przed meczem z Lublinem.
OTO SKŁAD
Krzyzaniak
Bajerski
Robacki
Staszek
Fijałkowski
Fencl
Barański
Charczenko
Linhart

Wszyscy ci zawodnicy sprawdzą forme przed ponidziłkowym meczem

A tak powinnien wygladać skład GTŻ
1. Krzyzaniak
2. Bajerski
3. Robacki
4. Fijałkowski/Watt
5. Staszek
6. Barański/Linhart
7. Charczenko
8. Fencl

Zapowiada sie niezle widowisko stawiam
50-40

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#196 Postautor: sadychor » 13 kwietnia 2006, o 22:04

j23 pisze:Typuje wynik meczu GRUDZIADZ- LUBLIN ; 40-50 :P :P

Dział "Nasza liga" piętro niżej.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#197 Postautor: DonKamizi » 13 kwietnia 2006, o 23:35

Tak się zastanawiam po kiego na oficjanej stronie jest post z 13.04.2006 o tym, że decyzja jeszcze nie zapadła kiedy wiadomo jest, że w Grudziądzu nie jedzie Knapp i Jeleń.
"W takiej sytuacji w składzie zabraknie miejsca dla Grześka Knappa lub Piotra Śwista. Decyzja o tym, który z nich nie wystąpi w Grudziądzu jeszcze nie zapadła - powiedział menadżer zespołu Bogusław Kasiński."
Niech mnie Dyro nie rozśmiesza.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2006, o 14:50 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#198 Postautor: marcin_lub » 13 kwietnia 2006, o 23:38

Po tym co dzisiaj sobą zaprezentował Suchanek chyba lepiej wziąść Jelenia, może jakieś punkty przywiezie jak sie zmobilizuję...

sledzio

#199 Postautor: sledzio » 14 kwietnia 2006, o 01:42

Powiem szczerze ! Po co nam Chris w Grudziądzu ? Czy nie możemy jego formy sprawdzić w Lublinie z Gnieznem ? Dla Chrisa to zadna różnica bo dawno już w Polsce nie jeżdził wiec to rybka gdzie można jego forme sprawdzić ! a skład powinien być taki sam jak był w Krosnem bo Piotrek będzie chciał zamazać plame po Krośnie a Knapp będzie jechał u siebie na torze a napewno stać go pokonać Bajerskie czy krzyżaniaki a obco nie mają za dobrych, a takim składem jak jechaliśmy z Krosnem dałbym sobie ręke obciąć jak przegramy, bo 60 pkt ładnie wyglada nawet na takim rywalu jak Krosno !

Awatar użytkownika
Dave
Kontakt:

#200 Postautor: Dave » 14 kwietnia 2006, o 03:12

Przewijają się na forum pytania dotyczące relacji radiowej z meczu w Grudziądzu. Spieszę donieść, że radio Pik będzie relacjonowało ten mecz i nie tylko ten. Info