Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#226 Postautor: Talib » 12 kwietnia 2006, o 16:05

Monter_77 pisze:
1. Na frekwencje wplywaja ceny biletow. 4-sobowa rodzine same biletu koszuja 60zl. to tez sprawia ze na meczach jest stosunkowo malo ludzi. Z drugiej strony jesli bedziemy walczyc o awans i na bedzie chcialo przyjsc 3-4 tys wiecej ludzi to beda oni siedzieli w najnizszych rzedach z ktorych wlasciwie nic nie widac.
2. Co do Lodzi nie zapominaj, ze jest to w tej chwili druga liga. Poza tym nie dziwie sie ze ludzie nie chodza na takie potegi jak Heko Czermno, Drweca Nowe Miasto Lubawskie, Gornik Polkowice czy Swit NDM.
Mecze z Legia gdy Widzew gral w ekstraklasie zawsze byly rozgrywane przy pelnych trybunach, a chetnych na jego obejrzenie bylo znacznie wiecej. Podobnie bylo z Wisla czy Lechem.
3. Nie badzmy minimalistami, oczywiscie pisanie o 30 czy 50 tys to fantazja i pobozne zyczenia, ale w Kielcach jednoczesnie budowano i stadion (na 15, 5 tys) i hale (jest na ukonczeniu ok 3000 miejsc)
Czyli okazuje sie , ze w miescie mniejszym aczkolwiek porownywalnym mozna cos zrobic.
To ze mamy nieudolne wladze (na jesieni szansa by to zmienic) , nie oznacza, ze mamy sie zadowolic kosztowna przebudowa ktora da efekt w postaci stadionu na 11,5 tys w tudno do przewidzenia jakiej perspektywie czasowej. Stadion jest miejski od 1995 roku, od 1998 rzadzi Pruszon i jego ekipa i co?? wielkie g...

Monter ja się z Tobą w zasadzie zgadzam. Tylko kilka małych ale...

1. Że w Łodzi 2 liga? :) Już niedługo, na dodatek chyba po raz pierwszy w historii naszej ligi kopanej przypadek awansu dwóch drużyn z jednego miasta 8) .

2. Że, Heko, że Piast, że Finishparkiet itd. itp., a ilu widzów było na Krośnie? Pomijam już owe mitologiczne 6000 na SF :).

3. Widzew - Legia, no tak były komplety, a np. Lublin - Marne Józki? Też były komplety? A może chociaż te 10 tysięcy przyszło?

piotr76
Senior
Kontakt:

#227 Postautor: piotr76 » 12 kwietnia 2006, o 16:53

Monter ja się z Tobą w zasadzie zgadzam. Tylko kilka małych ale...

1. Że w Łodzi 2 liga? :) Już niedługo, na dodatek chyba po raz pierwszy w historii naszej ligi kopanej przypadek awansu dwóch drużyn z jednego miasta 8) .

2. Że, Heko, że Piast, że Finishparkiet itd. itp., a ilu widzów było na Krośnie? Pomijam już owe mitologiczne 6000 na SF :).

3. Widzew - Legia, no tak były komplety, a np. Lublin - Marne Józki? Też były komplety? A może chociaż te 10 tysięcy przyszło?[/quote]

A ja się przekornie zapytam a w Lublinie nie było kompetów ?
np.... Motor - Widzew, np czasy Nielsena .... ktoś zarzuci że bilety były za darmo rozdawane ... a ja odpowiem, że nie wszystkim bo jakoś kolejki przy kasach były i trzeba było 2- 3 godziny wcześniej przyjść nie to co teraz (to tak do osób marudzących że stali w kolejce po bilet :lol: )
Cena biletu ma zasadniczy wpływ .... jeśli była by niższa to szła by rodzina, a tak idzie jedynie facet ...
2 sprawa że na piłce można zapełnić cały stadion a na żużlu .... siądź sobie na wirażu w 1 rzędzie :lol: :lol: :lol:
reasumując stadion powinien być większy.... łuk zapełni się góra do połowy ... płace za bilet to wymagam komfortu i nie chce po 1 wyścigu zmieniać koloru skóry :lol:
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#228 Postautor: Cooper » 12 kwietnia 2006, o 17:31

Zasadniczo nie czytam tego tematu bo jest niesamowicie przynudzajacy, ale jedno slowo w sprawie biletow: nic nie stoi na przeszkodzie (chyba), zeby klub (zarowno zuzlowy jak i pilkarski) pomyslal o biletach "familijnych" na wzor chocby ligi zuzlowej w UK. Przykladowo rodzina tata+mama+2 dzieci wchodzi za okolo 40 zł (zamiast 60), mowiac o zuzlu, bo na pilce nie wiem jakie ceny biletow. Zawsze to lepiej, niz gdyby mial przyjsc sam tata 8)

P.S. Dla chcacych nawiazac dyskusje-przyklad podany przeze mnie jest tylko przykladem, chodzi mi tylko i wylacznie o pokazanie sensu idei.

Ogolnie uwazam, ze klub powinien popracowac nad strategia zachecenia ludzi do przyjscia na stadion. Nie wystarcza tylko plakaty (teraz w ogole byly?), czy zapowiedzi w gazecie.

Proponuje:

1) samochod z przyczepa bilboardowa na miasto, 3 dni przed meczem,
2) atrakcje na stadionie, vide Rzeszow i akcja Kuzaj-Sledź,
3) autobus w barwach klubu (utrwalenie wizerunku zuzla w LBN),
4) konkurs z numerami biletow jest fajny, ale troche oklepany i sznsa zwyciestwa mala. Proponuje dogadac sie z jakas restauracja (najlepiej typu fastfood), i zrobic tranzakcje wiazana, np. w zamian za reklame(obustronna, na stadionie i w restauracji), w przypadku zwyciestwa Lublina w meczu wszyscy kibice z biletami dostaja 5% znizki na zarcie, a gdy np. Lublin wygra 30 punktami 15%. Warunki umowy do dogadania oczywiscie. Rzecz jasna takie promocje nie musze byc zwiazane tylko z branza gastronomiczna.
5) Oprocz tego mnostwo przyziemnych spraw takich, jak: muzyka w trackcie meczu, wieksza dostepnosc zarcia, wczesniejsze otwarcie bram itp.
6) Piwo na stadionie.

Sorry, ze troche nie do konca na temat sie rozpisalem, ale jakos mnie tak naszlo 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

piotr76
Senior
Kontakt:

#229 Postautor: piotr76 » 12 kwietnia 2006, o 19:40

Ps. Talib dziś na Legi "nadkomplekt" .... i to z Lechem i to w środe ....
Polska potrzebuje normalnych europejskich stadionów ....
Lublin też ...
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#230 Postautor: jas » 12 kwietnia 2006, o 21:14

piotr76 pisze:Ps. Talib dziś na Legi "nadkomplekt" .... i to z Lechem i to w środe ....
Lublin też ...
Pozdrawiam
Piotrek

z Lechem to akurat na Legii prawie zawsze jest komplet
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#231 Postautor: Talib » 12 kwietnia 2006, o 21:34

piotr76 pisze:Ps. Talib dziś na Legi "nadkomplekt" .... i to z Lechem i to w środe ....
Lublin też ...
Pozdrawiam
Piotrek

Pokaż mi mecz żużlowy w Lublinie na którym był nadkomplet. I jeszcze poproszę datę spotkania...

piotr76
Senior
Kontakt:

#232 Postautor: piotr76 » 12 kwietnia 2006, o 21:52

Talib pisze:
Lublin też ...
Pozdrawiam
Piotrek

Pokaż mi mecz żużlowy w Lublinie na którym był nadkomplet. I jeszcze poproszę datę spotkania...

Zużlowy choćby debiut Nielasena w Lublinie 1 kwietnia :lol: sam siedziałem na schodkach i to na wirażu .... :lol:

a Motor - Widzew piłka to chyba było w 89 nie pamiętam rocznika byłem z ojcem i stadion był na fulll

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#233 Postautor: jas » 13 kwietnia 2006, o 01:33

piotr76 pisze:
Talib pisze:

Zużlowy choćby debiut Nielasena w Lublinie 1 kwietnia :lol: sam siedziałem na schodkach i to na wirażu .... :lol:

a Motor - Widzew piłka to chyba było w 89 nie pamiętam rocznika byłem z ojcem i stadion był na fulll

no wiec wlasnie - 17 lat temu :lol: , zanim skonczy sie przebudowa minie jakies 20. od tego czasu zyskalo popularnosc wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele innych sposobow spedzania czasu, co wiaze sie ze spadkiem frekwencji na zawodach sportowych.

uwazam, ze nasz stadion powinien miec jakies 15 tysiecy, z czego komplet zobaczylibysmy moze na 1szym meczu po awansie do eligi i ewentualnym jej finale. bo na pilce mysle, ze nigdy.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Koper
Trener
Kontakt:

#234 Postautor: Koper » 13 kwietnia 2006, o 01:54

jas pisze:uwazam, ze nasz stadion powinien miec jakies 15 tysiecy
Mysle ze po zastosowaniu zmian w obecnym projekcie modernizacji stadionu mozna spokojnie zwiekszyc pojemnosc do 15 tysiecy.
Dla mnie optymalnie to stadion tylko zuzlowy na 18-20 tysiecy co pozwoliloby ubiegac sie o duze imprezy zuzlowe.
Np stadion w Czestochowie bedzie mial 19 tys. 100 miejsc siedzących - krzesełkowych.

Taka pojemnosc 18-20 tysiecy uwazam ze na potrzeby zuzla spokojnie wystarczylaby i nie potrzeba takiego stadionu jak planuje sie w Tarnowie na 25 000 (I wariant) i 35 000 (II wariant) czy planowano w Rzeszowie 35 000 jednoczesnie uwazam ze z kolei 11,5 tysiaca to za malo.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#235 Postautor: Talib » 13 kwietnia 2006, o 09:45

piotr76 pisze:
Talib pisze:
Lublin też ...
Pozdrawiam
Piotrek

a Motor - Widzew piłka to chyba było w 89* nie pamiętam rocznika byłem z ojcem i stadion był na fulll

No pozostańmy przy swoich zdaniach. Jako ciekawostkę podam Ci rekord frekwencji na meczu Widzewa. 65 tysięcy na meczu z GKS-em Tychy. Rok: 1976. Stadion: ŁKS-u (bo tam wtedy grywał Widzew). Podobno ludzie siedzieli półtora metra od linii bocznej.

*2-0 dla was? :wink:

Czarek
Trener

#236 Postautor: Czarek » 13 kwietnia 2006, o 12:38

Talib pisze:
piotr76 pisze:
Talib pisze:
piotr76 pisze:

Jako ciekawostkę podam Ci rekord frekwencji na meczu Widzewa. 65 tysięcy na meczu z GKS-em Tychy. Rok: 1976. Stadion: ŁKS-u (bo tam wtedy grywał Widzew). Podobno ludzie siedzieli półtora metra od linii bocznej.

Akurat. Widziałeś stadion ŁKS-u? Tam można upchać może 30 tys.
65 tys.? Ciekawe pierdoły sobie w Łodzi opowiadają.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#237 Postautor: sadychor » 13 kwietnia 2006, o 22:11

Łódź to spaprane turystycznie miasto. Zero znaków. Dwa razy się w morde zgubiłem na amen, a ludzi na przystankach i obsługa niejednej stacji benzynowej wie tyle co i nic :evil: :evil: Nawet nie wiedzą gdzie mają lotnisko i jak wyjechać na Piotrków Trybunalski :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#238 Postautor: bkapusta » 13 kwietnia 2006, o 22:49

Plan bylo sobie kupic 8) 8) 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

meesha
Trener
Kontakt:

#239 Postautor: meesha » 13 kwietnia 2006, o 23:19

sadychor pisze:Nawet nie wiedzÄ… gdzie majÄ… lotnisko

No przecie lotniseczko majÄ… w Lublinku :D

Pozdro dla Torsena :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#240 Postautor: sadychor » 13 kwietnia 2006, o 23:33

To to i ja wiem, a jak przez okno zapytaliśmy jakiegoś rowerzyste on-line (tak btw zapierdalać na rowerze o 4 rano :? ) "czy tędy na lotnisko" to powiedział że tak. I tym sposobem zobaczyliśmy centrum Łodzi.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#241 Postautor: bkapusta » 13 kwietnia 2006, o 23:34

Uwierzyles afcetowi ktory o 4 rano dobrowolnie wyszedl z domu zeby "popedalowac" ? 8) 8) 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

sledzio

#242 Postautor: sledzio » 14 kwietnia 2006, o 02:27

jas pisze:
piotr76 pisze:
Talib pisze:

no wiec wlasnie - 17 lat temu :lol.

O kurcze to już 17 lat ehhhhhhh... ale czas zapiernicza, aż można złapać sie za głowe i poplakac sobie :(

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#243 Postautor: Talib » 14 kwietnia 2006, o 11:51

Do Czarka:

Młody pewnie jesteś i jeszcze g.... w życiu widziałeś. Jak na Zygmuntowskie przyjdzie te 18 tysięcy to daj znać...

do sadychora:

Sam spaprany jesteÅ›, ale i tak CiÄ™ lubiÄ™ (on-line, of course)

Do Was wszystkich:

Wesołego jajeczka, najlepiej dwóch i do zobaczenia na meczach, a potem w e-lidze.

:D

meeshaaa nazwa Lublinek Ci siÄ™ nie podoba, bo np. mnie bardzo...

8)

facett

motor

#244 Postautor: facett » 15 kwietnia 2006, o 15:38

tak na marginesie to na zygmuntowskich robia słupy i będą pewnie bramy po 2 na dole z kazdej strony(połowa 1 łuku i wejscie w pierwszy łuk) zeby pseudokibice nie mogli zaatakowac gosci i na odwrot.z tego co widze stadion podzielą na pół.a ddzis było mimo zimna i świat 1,5 tys i 4-0 dla Motorka

harry
Trener

#245 Postautor: harry » 15 kwietnia 2006, o 23:34

To zalecenia policji, żeby kibice gości mogli ewakuować się ze swojego sektora w razie ataku.
1,5 tys kibiców? To za darmo dzisiaj wpuszczali? :shock: :lol: 8)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Monter_77

#246 Postautor: Monter_77 » 16 kwietnia 2006, o 01:58

harry pisze:To zalecenia policji, żeby kibice gości mogli ewakuować się ze swojego sektora w razie ataku.
1,5 tys kibiców? To za darmo dzisiaj wpuszczali? :shock: :lol: 8)

No wlasnie nie. Pomimo 2 porazek w fatalnym stylu i raczej niezbyt ciekawej porze rozgrywania meczu.
Jedni lubia jak 22 facetow gania za pilka, inni jak 4 jezdzi w kolko na motorach. De gustibus...
do zobaczenia w Grudziadzu. Heh dawno nie bylem na zuzlowym wyjezdzie ale skoro "moje" laski nie graja to mozna smignac :D
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

harry
Trener

#247 Postautor: harry » 16 kwietnia 2006, o 14:49

Eee tam to klienci zwiewali z domu żeby się nie przepracować. Żebym wiedział o tym meczu też bym nawiał :lol: :lol: :lol:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

facett

motor

#248 Postautor: facett » 16 kwietnia 2006, o 15:12

nie wiem skad ten sarkazm i ironiczny kontekst wypowiedzi szczegolnie mlodych kibicow.piłka był jest i będzie najpopularniejsza w polsce.a motor i tak w końcu będzie mieć tą 2 ligę.prawdą jest że nieliczna grupa bandytów odstrasza 2-3 tys ludzi ktorzy by przyszli gdyby było bez burd.te 2-3 tys własnie przejmuje żuzel.na żużel też chodza zadymiarze lecz prawda jest taka że nie mają się gdzie zaczepić.chodz w czasach zuzlowego motoru byly male potyczki z apatorem czy tarnowem.pamietam jak kumpel mi opowiadał jak musieli uciekac w tarnowie przed unią bodajże w 1991 roku.co ciekawe pozniej lublin miał z tanowem "zgode ":):):):).co niektórzy młodzi kilkunastoletni fani zuzla ktorzy nie zyli w 1 ligowej rzeczywistości bardzo idealizują żużel.na ekstralidze moze co na niekotrych spaść zimny prysznic gdy przyjedzie apator ktorego kibice walczą ramię w ramię z ruchem chorzów

harry
Trener

Re: motor

#249 Postautor: harry » 16 kwietnia 2006, o 15:18

facett pisze:nie wiem skad ten sarkazm i ironiczny kontekst wypowiedzi szczegolnie mlodych kibicow.

Dzięki. Stawiam browara. :lol: :lol: :lol:

BR
Senior

#250 Postautor: BR » 19 kwietnia 2006, o 17:06

czy wiadomo już kiedy bedą na stadionie zamontowane dmuchane bandy?