Sparringi 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#476 Postautor: bkapusta » 8 kwietnia 2006, o 13:55

marcin_lub pisze:Jeżeli uważasz że tak właśnie powinien wyglądać sparing, że nic nienormalnego nie ma w tym że doświadczony zawodnik daje sie objechać juniorowi, że ten sam doświadczony zawodnik zdobywa 2 punkty s spotkaniu no to ok. To jest Towje zdanie. Moje zdanie jest takie że doświadczonemu zawodnikowni nie wypada przegrać z juniorem bo traci jednak troszke swoją renome. W każdej dyscyplinie sportu u meczach sparingowych każdy chce się pokazać z jak najlepszej strony. Takie jest moje zdanie, jeśli ktoś ma inne, sznuję.
Pozdrawiam

Widzisz bo dla Ciebie sparing jest zeby sie pokazac, dla kibica.

Dla mnie sparing jest dla zawodnika. Dla mnie moze on przywisc same 0, ba nawet nie dojechac do mety w zadnym wyscigu. Byle zrobil to co chce zrobic - dogral sobie sprzet, ustawil go odpowiednio, rozjedzil sie troche, przetestowal kazdy z posiadanych motocykli itp.

Sparing to nie zawody, widowisko tylko poligon doswiadczalny dla zawodnika.

Wnioski co do przygotowania, umiejetnosci czy +/- do renomy zawodnika to po meczach.

I prosze nie pisac "W kazdej dyscyplinie sportu" bo w kazdym sporcie sparing/trenig ma inna charakterystyke.

Zreszta nie wiem czy ogolnie sparingi gdzies sa robione po to zeby poproawiac sobie renome czy pokazywac sie. Chociazby taki bokser nie bierze na sparing partnerow jakis leszczy i nie masakruje ich chyba dla renomy i checi pokazania sie. To samo Polska reprezentacja nie gra meczu w pilce noznej z WKS Tlocznia Blotnikow Klepkowice Male dla renomy.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

piotr76
Senior
Kontakt:

#477 Postautor: piotr76 » 8 kwietnia 2006, o 14:02

bkapusta pisze:
marcin_lub pisze:Jeżeli uważasz że tak właśnie powinien wyglądać sparing, że nic nienormalnego nie ma w tym że doświadczony zawodnik daje sie objechać juniorowi, że ten sam doświadczony zawodnik zdobywa 2 punkty s spotkaniu no to ok. To jest Towje zdanie. Moje zdanie jest takie że doświadczonemu zawodnikowni nie wypada przegrać z juniorem bo traci jednak troszke swoją renome. W każdej dyscyplinie sportu u meczach sparingowych każdy chce się pokazać z jak najlepszej strony. Takie jest moje zdanie, jeśli ktoś ma inne, sznuję.
Pozdrawiam

Dla mnie sparing jest dla zawodnika. Dla mnie moze on przywisc same 0, ba nawet nie dojechac do mety w zadnym wyscigu. Byle zrobil to co chce zrobic - dogral sobie sprzet, ustawil go odpowiednio, rozjedzil sie troche, przetestowal kazdy z posiadanych motocykli itp.

Wnioski co do przygotowania, umiejetnosci czy +/- do renomy zawodnika to po meczach.

Będziesz się kopał z koniem kolega powiedział wyraźnie że tak sądzi i już .... argumenty nie docierają zobaczymy co powie po meczu z korsnem ... pewnie że jeden traning pomógł na tyle że z zawodników nie przygotowanych stali się 1 planowymi zawodnikami Motoru :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kolega zapewne nie uprwiał sportu zawodo.... ja owszem i na sparingach i treningach byl luzik ... próbowało się nowych rzeczy .... tak więc rozumiem olewkę ... przecież za springi się nie płaci ... a i sprzętu i kości szkoda ....
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#478 Postautor: istred » 8 kwietnia 2006, o 14:31

Jakich kodeków wymagają te filmiki? Mi działają ale źle sie dzieje z kolorami i nic nie widac :x

piotr76
Senior
Kontakt:

#479 Postautor: piotr76 » 8 kwietnia 2006, o 14:37

istred pisze:Jakich kodeków wymagają te filmiki? Mi działają ale źle sie dzieje z kolorami i nic nie widac :x

Mi na allplayer -e działa mam wersje 2.1
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
istred
Trener

#480 Postautor: istred » 8 kwietnia 2006, o 14:45

Dzięki, rzeczywiście wystarczyło playera zmienić :P

Koper
Trener
Kontakt:

#481 Postautor: Koper » 8 kwietnia 2006, o 15:45

Gelo pisze:
Teraz widać jak największy ekspert na forum zmienia zdanie po jednym sparingowym występie :lol: :lol: :lol:

Podobno tylko krowa nie zmienia zdania
Wiedzialem Gelu ze podasz przykład krowy, powaznie :lol: Nawet wczoraj mialem napisac posta o tresci: Gelo mial prawo zmienic zdanie bo tylko krowa nie zmienia zdania :lol:

Snys
Zawodowiec

#482 Postautor: Snys » 10 kwietnia 2006, o 19:15

http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=8917

Troche "bidny" ten nasz sklad.Prawie krajowy. Nie można by sprawdzić Suchanka zamiast zapychać 8. Ciesielskim ?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#483 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2006, o 19:20

A jesli juz nie da sie zabrac obco to nie lepiej zabrac Polaka? 8)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Shack
Administrator

#484 Postautor: Shack » 10 kwietnia 2006, o 19:32

Snys pisze:http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=8917

Troche "bidny" ten nasz sklad.Prawie krajowy. Nie można by sprawdzić Suchanka zamiast zapychać 8. Ciesielskim ?

liga czeska jedzie w środe

Snys
Zawodowiec

#485 Postautor: Snys » 10 kwietnia 2006, o 19:32

A to peszek. Szkoda....

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#486 Postautor: RadeKas » 10 kwietnia 2006, o 19:33

Cena biletu 10 zl :wink:.

Swoja droga Tarnow tez troche okrojony, wiec moze z 30 wyjdziemy :D :P :twisted:.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

BR
Senior

#487 Postautor: BR » 10 kwietnia 2006, o 19:33

Tomicek to chyba ma jakieÅ› zawody w swoim kraju:
http://www.lubostomicek.com/results.html
http://www.totalspeedway.com/index.php?view=news&id=517
...Tomasz Piszcz zastąpi drugiego rezerwowego Oxfordu Lubosa Tomicka, który już wcześniej ten termin miał zarezerwowany na zawody w swoim kraju.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#488 Postautor: marcin_lub » 10 kwietnia 2006, o 22:13

bkapusta pisze:
Pozdrawiam

I prosze nie pisac "W kazdej dyscyplinie sportu" bo w kazdym sporcie sparing/trenig ma inna charakterystyke.

Zreszta nie wiem czy ogolnie sparingi gdzies sa robione po to zeby poproawiac sobie renome czy pokazywac sie. Chociazby taki bokser nie bierze na sparing partnerow jakis leszczy i nie masakruje ich chyba dla renomy i checi pokazania sie. To samo Polska reprezentacja nie gra meczu w pilce noznej z WKS Tlocznia Blotnikow Klepkowice Male dla renomy.

Oczywiście masz rację. Lecz dlaczego po sparingu większość forumowiczów zastanawiała się nad tym jak pojedzie Świst czy Rempała? Jednak większoś straciło przekonanie że Rempała to pewniak, że i tak zrobi swoje. Myśle że gdyby w Rzeszowie pojechał by znacznie lepiej to nie było by tematu, każdy traktowałby go jak pewniaka a tak jednak było trochę podtekstu.

piotr76 pisze:Będziesz się kopał z koniem kolega powiedział wyraźnie że tak sądzi i już .... argumenty nie docierają zobaczymy co powie po meczu z korsnem ... pewnie że jeden traning pomógł na tyle że z zawodników nie przygotowanych stali się 1 planowymi zawodnikami Motoru Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Kolega zapewne nie uprwiał sportu zawodo.... ja owszem i na sparingach i treningach byl luzik ... próbowało się nowych rzeczy .... tak więc rozumiem olewkę ... przecież za springi się nie płaci ... a i sprzętu i kości szkoda ....
Pozdrawiam
Piotrek

kolega widzę że strasznie przemądrzały jest. Jeżeli chodzi o sport to o sparingach pisałem z własnego doświadczenia ponieważ uprawiałem sport wyczynowo.
Po meczu powiem że Twój pewniak Świst nic nie pojechał :!: :!: I to jeszcze z jakim zespołem... Więc nie cwaniacz tak bo sam widzisz że moje obawy się w penym stopniu potwierzdiły! Jeśli chodzi o Rempałe to pojechał dobrze ale i tak uwarzam że nie powinien w sparingu przegrać z juniorem... Jakby Tony Rickardson przegrał bieg z Michalukiem to nie dziwiłbyś się??
Pozdrawiam

harry
Trener

#489 Postautor: harry » 10 kwietnia 2006, o 22:23

marcin_lub pisze: Jeśli chodzi o Rempałe to pojechał dobrze ale i tak uwarzam że nie powinien w sparingu przegrać z juniorem... Jakby Tony Rickardson przegrał bieg z Michalukiem to nie dziwiłbyś się??
Pozdrawiam

No ale teraz okazało się, że z tymi juniorami to i Sullivan przegrał i Ułamek a to podstawa extraligi więc i zdziwienie chyba coraz mniejsze :lol: :twisted: :lol:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#490 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2006, o 22:25

marcin_lub pisze:
Oczywiście masz rację. Lecz dlaczego po sparingu większość forumowiczów zastanawiała się nad tym jak pojedzie Świst czy Rempała? Jednak większoś straciło przekonanie że Rempała to pewniak, że i tak zrobi swoje. Myśle że gdyby w Rzeszowie pojechał by znacznie lepiej to nie było by tematu, każdy traktowałby go jak pewniaka a tak jednak było trochę podtekstu.

Dlaczego? Do konca nie wiem.

Ja wiem jedno - sparing w tej dyscyplinie, zwlaszcza jesli wlasciwie jest to pierwsza jazda w sezonie, nie jest dla kibica i dla wyniku.

Jak sam widzisz nalezy do wszystkiego podchodzic spokojnie, zwlaszcza do sparingu. Nie wiemy co siedzi w glowie zawodnika od weryfikacji umiejetnosci jest mecz.

Troche luzu, pamietaj, zawodnik poprostu potrzebuje jazd dla siebie. Nie siedzimy w jego glowie nie wiemy co i dlaczego. Dlatego jak zawala sparing nie wolno nam kategorycznie go oceniac, bo oceniac mozna po meczu.

Nie mowie, ze kazdy kto cieniuje na sparigu blysnie na meczu, chodzi mi tylko o nie skreslanie ludzi po sparingu.
8) 8) 8)

Co do Jacka i Miesiaca, widzisz nawet Ulamek w Rzeszowie przegral z Miesiacem :D

Pozdro^600 ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#491 Postautor: marcin_lub » 10 kwietnia 2006, o 22:38

harry pisze:No ale teraz okazało się, że z tymi juniorami to i Sullivan przegrał i Ułamek a to podstawa extraligi więc i zdziwienie chyba coraz mniejsze :lol: :twisted: :lol:

hehehe. jasne lecz po sparingu nikt sie tego nie spodziewał :D
Ehhh swoją droga pere groszy to przez tego Miesiąca przegrałem... Mial nie jechac tak dobrze :evil:
Pozdrawiiam

Snys
Zawodowiec

#492 Postautor: Snys » 11 kwietnia 2006, o 22:38

Jesli dojdzie do sparingu z Unią to pewnie bez Jacy, bo dzis znow nie odbył się krajowy finał do IME i przeniesli na jutro.

Koper
Trener
Kontakt:

#493 Postautor: Koper » 12 kwietnia 2006, o 01:27

Snys pisze:Jesli dojdzie do sparingu z Unią to pewnie bez Jacy, bo dzis znow nie odbył się krajowy finał do IME i przeniesli na jutro.

Ze strony Unii Tarnow:
O godzinie 14.00 na torze w Mościcach mieli trenować m.in Tomasz i Jacek Gollobowie, Paweł Hlib oraz pozostali zawodnicy Jaskółek. Mieli, ponieważ pogoda skutecznie utrudnia przygotowania Mistrzów Polski. Po nocnych opadach na torze zalega kilkucentrymetrowa warstwa błota. Jeżeli aura się nie poprawi jutrzejszy sparing z dryżuną Lublina może zostać odwołany.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#494 Postautor: dilucio » 12 kwietnia 2006, o 10:57

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#495 Postautor: Łoptymista » 12 kwietnia 2006, o 14:27

dilucio pisze:Sparing w Tarnowie odwolany

http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=8944

A jest moze jakas szansa pojechac z kims w czw lub piatek? Grudziadz jedzie ponoc w pt z Gdanskiem. Moze i nam uda sie kogos namowic?

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#496 Postautor: dilucio » 12 kwietnia 2006, o 14:47

niech rzeszowiaki przyjada do lublina trzeba im sie zrewanzowac za ostatnia porazke :D

piotr76
Senior
Kontakt:

#497 Postautor: piotr76 » 12 kwietnia 2006, o 18:48

piotr76 pisze:Będziesz się kopał z koniem kolega powiedział wyraźnie że tak sądzi i już .... argumenty nie docierają zobaczymy co powie po meczu z korsnem ... pewnie że jeden traning pomógł na tyle że z zawodników nie przygotowanych stali się 1 planowymi zawodnikami Motoru Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Pozdrawiam
Piotrek

kolega widzę że strasznie przemądrzały jest. Jeżeli chodzi o sport to o sparingach pisałem z własnego doświadczenia ponieważ uprawiałem sport wyczynowo.
Po meczu powiem że Twój pewniak Świst nic nie pojechał :!: :!: I to jeszcze z jakim zespołem... Więc nie cwaniacz tak bo sam widzisz że moje obawy się w penym stopniu potwierzdiły! Jeśli chodzi o Rempałe to pojechał dobrze ale i tak uwarzam że nie powinien w sparingu przegrać z juniorem... Jakby Tony Rickardson przegrał bieg z Michalukiem to nie dziwiłbyś się??
Pozdrawiam[/quote]

Po 1 nie jestem jakimś "cwaniakiem" :!: cwaniaki to są pod sklepem i "hejnał od rana grają" ja kolegi w żaden sposób nie obrażałem ....
Po 2 Świst nie pojechał tak jak oczekiwaliśmy ale żeby nic nie pojechał ... :?: sorki, sorki ale chyba nie byliśmy na tym samym meczu ... porażaka z najlepszym zawodnikiem drużyny przeciwnej (wiem już czemu chcieli go do nas i nie był to głupi pomysł) wygrana z Wardzałą to przecież nie jest nic... fakt porażka z Trojanowskim chluby nie przynosi ... ale głównie wynikało to nie tyle z braków technicznych czy kondycyjnych ale z tego że Piotrek błędnie myślał że na swoich "osiołkach" zawojuje 1 lige ....
Po 3 Rempała tylko dobrze ... no ciekawe ... pewnie miał dublować rywali ...
Po 4 Zapomniałeś o Grześku ... moim zdaniem pojechał na swoim poziomie, waleczności nie zabrakło trzeba jeszcze popracować nad sprzętem ... nie mówiąc o Dannym :lol: który wiadomo na wyjazdach nie czuje się najlepiej ...
Po 5 Jeżeli chodzi o uprawinie sportu, owszem jak byłem juniorem to mi zależało, ale póżniej springi traktowałem jako próbe swoich umiejętności, zresztą trener często nawet kazał się oszczędzać żeby nie złapać kontuzji i nie odsłaniać wszystkich kart przed przeciwnikami którzy często to obserwowali ...
być może żeczywiście zależy to od dyscypliny ... dlatego w tym punkcie mogę koledze przyznać racje że kolega inaczej do tego podchodził ... jeśli tak to przepraszam ...
ale i tak sądze że nasi podeszli tak jak i ja podchodziłem ...
a i przy okazji Stachyra i Miesiąc to nie tak klasa co Michaluk ... jak by Hlib ich objechał to by było ok nie :lol: ... a jak by Stachyra u nas jeździł to byś powiedział że się chłopak rozwija, a nie że Świst jest cienki ....
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#498 Postautor: KubuÅ› » 28 kwietnia 2006, o 14:37

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=120093

7 maja ma sie odbyc sparing z Unia Leszno.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#499 Postautor: Cooper » 28 kwietnia 2006, o 14:46

KubuÅ› pisze:http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=120093

7 maja ma sie odbyc sparing z Unia Leszno.

Kicha, ze sparing na wyjezdzie... Miesiac bez zuzla w Lublinie... :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

cessar
Kontakt:

#500 Postautor: cessar » 28 kwietnia 2006, o 20:39

Ale przynajmnej wjazd za program po 5 zł a ni jak unas miałobyc za 10 , ze o programie nie wpomne.
Kurde daleko to Leszno :roll: