GTÅ» GrudziÄ…dz - TÅ» Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#51 Postautor: Speedway » 10 kwietnia 2006, o 22:42

A ja myślę że pozycja Knappa też nie powinna być taka pewna. Fakt że zna tor nie znaczy że musi być lepszy od innych. A w końcu Louis to pewna firma i o niego byłbym spokojny. .. Niech zdecyduje sparing w Tarnowie.

Z kolei cieszę się że nikt nie próbuje wciskać do składu Chucka Norrisa. Nie jestem za bardzo do niego przekonany a jego jazda na Wyspach zdaje się potwierdzać moje obawy.

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#52 Postautor: Pils » 10 kwietnia 2006, o 22:42

Moim zdaniem bardzo wazny bedzie srodowy sparring.
Swist musi podejsc do niego bardzo powaznie.Jesli pokaze sie z dobrej strony na tle wymagajacego rywala to jego szanse na wystep w Grudziadzu znacznie podskocza.Teoretycznie lepiej odrazu byloby wystawienie na jego miejsce Louisa,ale nie mamy pewnosci jak on sie zaprezentuje na polskich torach po dlugiej przerwie.
Kierownictwo ma zatem trudny orzech do zgryzienia.Miejmy nadzieje ze decyzja jaka podejmnie bedzie trafiona.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#53 Postautor: marcin_lub » 10 kwietnia 2006, o 22:43

Snys pisze:Knapp na rezerwie pojechać nie moze bo ma wiecej niz 23 lata.

No tak :!: :oops: Zapomniało mi sie troszke o tym :roll:

harry
Trener

#54 Postautor: harry » 10 kwietnia 2006, o 22:46

A mi się wydaje, że środowy sparing może nie dojść do skutku bo prognozy pogody są fatalne. A jeżdżenie na trudnym, przyczepnym torze mija się z celem. I wtedy dopiero będzie zagwozdka kto jedzie :roll:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#55 Postautor: bkapusta » 10 kwietnia 2006, o 22:47

Fakt jak sprawdzac zawodnikow to na betonie. Bo beton bedzie w Grudziadzu na 100%.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#56 Postautor: maestro76 » 10 kwietnia 2006, o 22:57

od poczatku powinny byc reguly jasne-najslabszy w meczu wypada ze skladu-swistowi narazie dziekujemy

1.louis/noris
2.knapp
3.shields
4.rempala
5.brhel
6.tomicek
7.pavlic
8.suchanek

optymalny sklad wg mnie do wygranej w grudziadzu
never ride faster than your angel can fly

max3
Zawodowiec

#57 Postautor: max3 » 10 kwietnia 2006, o 23:04

Ja bym skladu nie zmienial .W Grudziadzu jest twardy tor , bedzie liczyl sie glownie start , a startowcow w koncu mamy niezlych (Rempala,Brhel,Sheilds) Sadze,ze Siwst dozuci swoje punkty bo kiedy ma robic kase jak nie na Grudziadzu. Jedyna obawa jest Knapp,ktory nie jest startowcem dla mnie zawodnik na max 7 punktow .I oczywiscie sciagnac Pavlice.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#58 Postautor: dilucio » 10 kwietnia 2006, o 23:13

widzialbym taki sklad na mecz z grudziadzem
1.Brhel
2.Åšwist
3.Rempała
4.Knapp/Louis
5.Shields
6.Tomicek
7.Pavlic
8.Suchanek/Jeleniewski

w Grudziadzu stawiam 49-41 dla nas :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#59 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2006, o 00:10

Może się niektórym narażę ale w Grudziądzu nie puściłbym ... Knappa. Świst jest po prostu lepszym zawodnikiem i nawet znajomość toru moim zdaniem tego nie niweluje. Grzecho nigdy nie grzeszył dobrymi startami, co na betonie jest sprawą kluczową. Jeździ zbyt chaotycznie na moje oko. Mam nadzieję, że sparing w Tarnowie to potwierdzi.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#60 Postautor: Cooper » 11 kwietnia 2006, o 00:16

O, zgadzam sie z Gelem, tez zostawilbym Knappa w domu (choc ten pewnie ma w Grudziadzu 8) ), mysle, ze to nienajlepszy pomysl, zeby akurat na betonie puszczac Grzecha przeciwko bylym kolegom. Grzecho moze sie niestety spalic psychicznie (tfu, tfu). A ambicja na betonie wiele nie nadrobi.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

hayabusarider

#61 Postautor: hayabusarider » 11 kwietnia 2006, o 07:53

Sparningu zapewne nie będzie na 100%,chyba że w innej części kraju gdzie pogoda dopisze i tor jest podobny do tego Grudziądzkiego.
A jak padać będzie cały tydzień??
Mogłoby popadać sobota/niedziela w Grudziądzu to tor by się przyczepniejszy stał. Jak będzie pogoda taka jak jest teraz to nigdzie nie pojeżdżą,
nawet w Lublinie.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#62 Postautor: Prymus » 11 kwietnia 2006, o 08:51

hayabusarider pisze:Sparningu zapewne nie będzie na 100%...

:lol:

Ale generalnie zgodzę się, że w sobotę mogłoby pokropić.
Oby nie za wiele :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#63 Postautor: grzesieck » 11 kwietnia 2006, o 11:35

niech leje caly weekend i przeloza mecz : D
METHANOL ADVENTURE TEAM

Czarek
Trener

#64 Postautor: Czarek » 11 kwietnia 2006, o 11:38

grzesieck pisze:niech leje caly weekend i przeloza mecz : D

Niech popada w poniedziałek i będzie przyczepny tor.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Kamil78
Kontakt:

#65 Postautor: Kamil78 » 11 kwietnia 2006, o 11:51

Niestety tam w Grudziadzu nie lubi padać, pamiętam 2 lata temu też liczyliśmy na deszcz padało, 60 km przed Grudziądzem, nad stadionem były chmury a w samym mieście ani kropli deszczu.
Ja osobiście liczę na 9-10 punktów Śwista i nie zgadzam się z opinią większość o fatalnym występie Pana Piotra w ostatnim meczu. Dwa razy biegi z jego udziałem wygraliśmy 4 : 2 a raz 5 : 1 czy to zły wynik?? A to jest znakomity startowiec czyli na Grudziądz powinien być jak znalazł.
Pozdrawiam

Sober
Senior

#66 Postautor: Sober » 11 kwietnia 2006, o 11:56

Zarząd może mieć na prawde spory dylemat, kogo wziąc do Grudziądza. Na pewno muszą tam pojechać Rempała, Brhel i Shields. GTŻ może być mocny na swoim torze, także trzeba namawiać Louisa... Zostaje problem z Knappem i Świstem. Na miejscu działaczy, mimo wszystko postawiłbym na Grzecha. W obwodzie jest jeszcze Norris, ale chyba nie ma sensu go sciagac do Grudziądza... Widziałbym go natomiast w meczu z Gnieznem.

Kto by nie pojechał :wink: mysle, że zrobimy kolejny krok do awansu :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#67 Postautor: bkapusta » 11 kwietnia 2006, o 12:01

Swoja droga to chyba pierwszy raz w histori forum kiedy jest pwazny dylemat z wytypowaniem skladu. Tyle mozliwosci miejsc teoretycznie dwa [Bo Brhel, Adam i Jacek to pewniaki :P] a chetnych kilku: Grzesiek, Swist, Louis, Norris... Tego chyba jeszcze nie bylo.

Do tej pory najwieksze dyskusje o skladzie dotyczyly tego czy Jurek Mordel powinien dostac szanse. I osobiscie sie dziwie, ze nawet najwierniejsi fani zrezygnnowali z Jurka i w tym sezonie nikt na powaznie nie proponuje go do skladu ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

rob7
Senior

#68 Postautor: rob7 » 11 kwietnia 2006, o 12:29

wydaje się że powinien pojechać skład bez zmian, bo jeśli na Grudziądz Ch.L. to kto do Gorzowa? a tym bardziej do Ostrowa? i Z-G?
Świst? powinien popracować nad sprzętem bo wyraźnie odstawał (Wilk i Trojan byli szybsi na dystansie a w pierwszym biegu ładnie rozegrał łuk dla Shiedsa) i w Grudziądzu powinien pojechać obawy mam co do Knappa... ale też powinien pojechać..
jeśli dałoby sie namówić Pavlicza to oczywiście a pod 8 miech jedzie Jeleń
pewnie i tak nie wystartuje a jakby jest niezłym startowcem to na betonie kto wie co przywiezie...

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#69 Postautor: maestro76 » 11 kwietnia 2006, o 12:51

bo jeśli na Grudziądz Ch.L. to kto do Gorzowa? a tym bardziej do Ostrowa? i Z-G?

w wyjazdowych meczach w ostrowie i z.g. nie mamy szans na zwyciestwo nawet w najsilniejszym mozliwym skladzie--wiec te mecze mozna odpuscic( w gorzowie pewnie tez poplyniemy) ale pozostale wyjazdy sa w naszym zasiegu i na te nalezy jechac z najlepszymi zawodnikami
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#70 Postautor: Smirnek » 11 kwietnia 2006, o 12:54

maestro76 pisze:
bo jeśli na Grudziądz Ch.L. to kto do Gorzowa? a tym bardziej do Ostrowa? i Z-G?

w wyjazdowych meczach w ostrowie i z.g. nie mamy szans na zwyciestwo nawet w najsilniejszym mozliwym skladzie--wiec te mecze mozna odpuscic( w gorzowie pewnie tez poplyniemy) ale pozostale wyjazdy sa w naszym zasiegu i na te nalezy jechac z najlepszymi zawodnikami

O nie!! Tych meczy nie można odpuścić i trzeba jechać na maximum. Zawsze jest szansa jak nie na zwycięstwo to przynajmniej na bonus. Zacznie się oduszczanie i okarze się na koniec sezonu że nam brakuje np. 2pkt do baraży i co wtedy?

Czarek
Trener

#71 Postautor: Czarek » 11 kwietnia 2006, o 12:58

maestro76 pisze:

Z takim podejściem to już można zrezygnować z walki o awans.

PS. Czy kontaktowano siÄ™ z Pavliciem w sprawie przyjazdu na treningi i do GrudziÄ…dza?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#72 Postautor: grzesieck » 11 kwietnia 2006, o 12:58

dyrektor Kasiński mowil ze w tym roku nie ma odpuszczania meczy.
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#73 Postautor: meesha » 11 kwietnia 2006, o 13:17

Sober pisze: W obwodzie jest jeszcze Norris

Sorry za OT, ale już nie mogę :roll:

Co to jest do cholery ten obwód :?: :?: :?: Klatki piersiowej, bicepsa czy uda :?: :twisted:

Zawodnika można mieć w odwodzie :!:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: bkapusta » 11 kwietnia 2006, o 13:19

Norris potrafi wszystko jak chce moze byc takze w obwodzie ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,