Sparringi 2006
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Darecky pisze:A mnie stac ,ale nie przyjde bo 10 zł za sparing to za drogo
To nie musisz przecież przyjść. Åaski bez
Mnie jedynie to denerwuję że za sparing (jeżeli, w ogóle się odbędzie) będę musiał tyle zapłacić co dorośli,a przecież nie pracuję i pieniążków nie zarabiam
Ostatnio zmieniony 5 kwietnia 2006, o 18:36 przez Speedway-Mati, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dokladnie wszystko wskazuje ze sparingiem na naszym torze to bedzie pierwszy mecz ligowy z Krosnem a pozniej zaczynamy juz prawdziwe sciganie$korzen$ pisze:Ludzie ja proponuje popatrzec za okno, tor juz teraz jest w kiepskim stanie, a za oknem snieg z deszczem. Ja sie martwie o niedziele, nie ukrywajmy bez porzadnego ubicia nasz tor do scigania sie teraz nie nadaje.
- marcin_lub
- Junior
Ale to nie chodzi o to czy sie sparingo dbędzie. Chodzi o sam fakt. Jeżeli jest tylu "bogatych" kibiców którzy każde pieniądze oddadzą na żużel to dziwię się czemu nie zasponsorują drużyny? Przeciez was stać i reszte macie w dupie. Najważniejsze dla was w życiu to WY sami. I dlatego mnie to wkurw..rza, że ludzie maja takie podejście do życia. Jeśli podchodzi do Cibie człowiek i prosi o pieniądze na chleb nie chcesz to nie dawaj ale dlaczego masz go od razu kopać!! Myślałem że w Lublinie nie ma takich pazernych i zapatrzonych w siebie kibiców... Myliłem się!!!!
- marcin_lub
- Junior
Torsen pisze:marcin_lub pisze:jest też masa ludzi zgłodniałych tak samo jak Ty lecz nie stać ich na wypłacenie 25 czy 30 zł w tygodniu na biletyPomyśl w ten sposób a nie patrzysz tylko na siebie
Przypominam że żyjemy w najbiedniejszym regionie UE.
W sklepach też marudzisz, że za drogo i argumentujesz, że mieszkamy w najbiedniejszym regionie? Kogo to obchodzi?
Ceny biletów nie są ukłonem w stronę ludzi, tylko mają zapewnić płynność finansową. Jak kogoś nie stać - nie przychodzi. Nie koażdy musi mieć telewizor, nie każdy musi codziennie żreć szynkę i nie każdy może pójść 15 razy w roku na żużel. Dopóki to nie wpływa na kondycję finansową sprzedających, czy organizatorów, to mają oni to w głębokim poważaniu.
Sorry za ten post, ale właśnie czytałem na onecie wypowiedź Leppera i mnie cholera wzięła.
A co zapewni większą płynnośc fonansową: 500 kibiców którzy zapłacili za bilety 10zł czy 2000 kibiców którzy zapłacili za wejście 5zł? Zastanów sie o czym piszesz. I nie porównuj ceny za wejście do towaru w sklepie. Bo w sklepie jest wymiana ty dajesz sare oni tobie towar. A w przypadku meczu czy przyjdzie 10 kibiców czy 10000 mecz i tak sie odbędzie a zarząd poniesie takie same koszty organizacji w jednym i drugim przypadku!! Zastanów sie na drugi raz i policz co sie bardziej opłaca a nie atakujesz od razu!
P.s. Dam odpowiedź w sprawie płynności finansowej.
a) 500 kibiców x 10zł = 5000zł
b) 2000 kibiców x 5zł = 10000zł
Płynnośc finansowa oraz większe przychody zapewni przypadek (b)
marcin_lub pisze:
Mozesz se taka odpowiedz w dupe wsadzic, bo jaka masz gwarancje, ze po obnizeniu cen biletow o polowe liczba kibicow wzrosnie 4-krotnie
Ja rozumiem zbulwersowanie, mysle, ze sprawe rozwiazalyby bilety ulgowe. A poza tym, zawsze przed sezonem mozna kupic karnet, zeby zaoszczedzic.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
marcin_lub pisze:Torsen pisze:(...) nie każdy może pójść 15 razy w roku na żużel. Dopóki to nie wpływa na kondycję finansową sprzedających, czy organizatorów, to mają oni to w głębokim poważaniu.
A co zapewni większą płynnośc fonansową: 500 kibiców którzy zapłacili za bilety 10zł czy 2000 kibiców którzy zapłacili za wejście 5zł? Zastanów sie o czym piszesz.
Nie tylko się zastanowiłem, ale również przedstawiłem mój tok myślenia. Skrótowo, ale jednak. Specjalnie dla Ciebie mogę to rozwiąć.
Po pierwsze, na razie klub liczy na duży popyt na żużel i sądzi, moim zdaniem słusznie, że wyższa cena nie odstraszy wyposzczonych kibiców. Po drugie, zawodnicy nie biorą punktówki za sparing, więc wpływy z biletów będą czystym zyskiem. Jeśli przyjdzie mniej osób, strat nie będzie. Po trzecie, jakoś trzeba wybadać rynek, sprawdzić zainteresowanie i finansowe możliwości kibiców
I nie porównuj ceny za wejście do towaru w sklepie. Bo w sklepie jest wymiana ty dajesz sare oni tobie towar. A w przypadku meczu czy przyjdzie 10 kibiców czy 10000 mecz i tak sie odbędzie a zarząd poniesie takie same koszty organizacji w jednym i drugim przypadku!!
Koszty organizacji sparingu? Co masz na myśli? To wszystko, co i tak trzeba zapewnić podczas każdego treningu, na który nie sprzedaje się żadnych biletów?
Z matematyki - piątka. Z zarządzania i z logiki - pała
- marcin_lub
- Junior
Cooper pisze:marcin_lub pisze:
Mozesz se taka odpowiedz w dupe wsadzic, bo jaka masz gwarancje, ze po obnizeniu cen biletow o polowe liczba kibicow wzrosnie 4-krotnie![]()
![]()
Ja rozumiem zbulwersowanie, mysle, ze sprawe rozwiazalyby bilety ulgowe. A poza tym, zawsze przed sezonem mozna kupic karnet, zeby zaoszczedzic.
Wiesz w Polakach jest coś takiego że jeżeli zobaczy za półce w sklepie towar za 3złz napisem "promocja" czy "obniżka", a obok towar taki sam tylko innej niekoniecznie gorszej firmy za 2,80zł to i tak weźmie ten z promocji (większość). Aleowszem masz racje że nie ma gwarancji przybycia 4x więcej kibiców ale nawet niech przyjdzie 2x więcej to wyjdzie dla klubu na to samo a atmosfera na stadionie będzie lepsza. Owszem zgadzam się że bilety ulgowe rozwiązałyby problem.
Czarek pisze:Ja proszę tylko o jak najszybsze podanie informacji czy sparring się odbędzie czy nie.
Widzisz, bo z tym jest mały problem.
Całym organizatorem zawodów jest... pogoda.
Jest to troche dziwne, ale prawdziwe.
Jeżeli nie będzie padać (a co za tym idzie, tor będzie w dobrym stanie) to raczej sparng powinien sie odbyc.
Natomiast wszystko popsuć może deszcz.
Dlatego nikt Ci nie może potwierdzić na 100% że wszystko pojdzie zgodnie z palnem.
Rozpoczęcie spotkania zaplanowane jest na godzinę 16.
Bilety w cenie 10zł
tyle..
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.
- jas
- Senior
- Kontakt:
marcin_lub pisze:A co zapewni większą płynnośc fonansową: 500 kibiców którzy zapłacili za bilety 10zł czy 2000 kibiców którzy zapłacili za wejście 5zł? Zastanów sie o czym piszesz. I nie porównuj ceny za wejście do towaru w sklepie. Bo w sklepie jest wymiana ty dajesz sare oni tobie towar. A w przypadku meczu czy przyjdzie 10 kibiców czy 10000 mecz i tak sie odbędzie a zarząd poniesie takie same koszty organizacji w jednym i drugim przypadku!! Zastanów sie na drugi raz i policz co sie bardziej opłaca a nie atakujesz od razu!
reszte Twojego postu juz inni wysmiali, wiec znecac sie bede, ale chcialbym sie od Ciebie dowiedziec, czym w takim przypadku jest bilet na mecz? bo wg mnie jest to wlasnie produkt, dokladnie taki sam jakie kupujesz w sklepie. placisz za bilet i w zamian otrzymujesz prawo obejrzenia mecz, czyli emocje i rozrywke. w sklepie placisz okreslona cene i w zamian otrzymujesz towar lub usluge, ktore zaspokajaja te same co w przypadku wejscia na mecz badz inne Twoje potrzeby (zalezy od towaru).
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
- marcin_lub
- Junior
Torsen pisze:P.s. Dam odpowiedź w sprawie płynności finansowej.
Z matematyki - piątka. Z zarządzania i z logiki - pała
Postawmy się w takiej sytuacji. Nie każdy kibic ma dostęp do netu i nie każdy czyta forum, oraz nie każdy zna cene biletu. Mały Kazio zebrał grupke chłopaków(kolegów z klasy) powiedzmy że 10. Mówi tak: słuchajcie jest żużel. Idziemy, a że jest to sparing to bilety nie będą drogie weźcie od rodziców po 10zł (w tym 2zł na bilety autobusowe) i jedziemy. Po przybyciu na stadion okazuję się że każdemu z nich brakuję 2 zł do wejścia na stadion. Więc zasmuceni chłopcy wracają do domu.
Patrząc na to logicznie klub zarobiłby na nich jakby mieli po 10zl w kieszeni 20zł więcej a tak stracił 80zł jeżeli bilety byłyby po 8zł (każdy kibic odprawiony z kwitkiem to strata dla klubu). Jest to tylko głupi przykład chłpoców z podstawówki. A ile takich przypadków mogłoby być? Nie sztuką jest zarobić 1000zł i 100 zadowolonych kibiców! sztuką jest zarobić 1000zł i 200 zadowolonych kibiców!
Już wiesz o co mi chodzi?
Pozdrawiam
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Snys pisze:Sparing odwołany
Niestety
Hehe sorry, że nie na temat ale jak marcin_lub zaczął rzucać przykłady z życia wzięte z małym Kaziem i kolegami to nie przypomina Wam to trochę pewnego forumowicza, który niestety nas opuścił ?
A tak bardziej na temat moim zdaniem nawet jak jutro nic nie będzie padało to raczej nie ma co ryzykować sparingu na takim torze. Lepiej pojechać zwykły trening, może nawet popróbować spod taśmy ale mecz towarzyski na takim torze to średni pomysł
A tak bardziej na temat moim zdaniem nawet jak jutro nic nie będzie padało to raczej nie ma co ryzykować sparingu na takim torze. Lepiej pojechać zwykły trening, może nawet popróbować spod taśmy ale mecz towarzyski na takim torze to średni pomysł
- ahuramazda
marcin_lub pisze:Postawmy się w takiej sytuacji. Nie każdy kibic ma dostęp do netu i nie każdy czyta forum, oraz nie każdy zna cene biletu. Mały Kazio zebrał grupke chłopaków(kolegów z klasy) powiedzmy że 10. Mówi tak: słuchajcie jest żużel. Idziemy, a że jest to sparing to bilety nie będą drogie weźcie od rodziców po 10zł (w tym 2zł na bilety autobusowe) i jedziemy. Po przybyciu na stadion okazuję się że każdemu z nich brakuję 2 zł do wejścia na stadion. Więc zasmuceni chłopcy wracają do domu.
Patrząc na to logicznie klub zarobiłby na nich jakby mieli po 10zl w kieszeni 20zł więcej a tak stracił 80zł jeżeli bilety byłyby po 8zł (każdy kibic odprawiony z kwitkiem to strata dla klubu).
Zalozmy, ze klub idac tym tokiem myslenia ustalil cene biletow na 8 zl. Maly Kazio zebrał grupke chłopaków(kolegów z klasy) powiedzmy że 10. Mówi tak: słuchajcie jest żużel. Idziemy, a że jest to sparing to bilety nie będą drogie weźcie od rodziców po 5zł (w tym 2zł na bilety autobusowe) i jedziemy. Po przybyciu na stadion okazuję się że każdemu z nich brakuję 5 zł do wejścia na stadion. Więc zasmuceni chłopcy wracają do domu. (...)
Tak tez mogloby byc - przeciez maly Kazio nie ma dostepu do netu i nie czyta forum, wiec nie ma zielonego pojecia, ile ma wziac. A ze nie jest przewidujacy - to nie bierze pelniejszego portfelika, tylko "akuratnie" wyliczona wg wlasnego widzimisie kwotke pieniazkow.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- marcin_lub
- Junior
Skoro wszyscy jesteście tacy mądrzy, tacy bogaci no to sory... Z mojej strony wszystko w tm temacie, moje zdanie znacie niektórzy się zgodzą, niektórzy nie! Tylko jestem przekonany że większoś z tych co są zdania "masz to idziesz", jakby stargowali z jakiegoś towaru te marne, marniutkie, malutkie 10zł to by prawie po nogach całowali... No ale na forum to każdy wszystko może powiedzieć, nawet to że wygrał miliony w totka... A jaka jeste prawda każdy niech sobie sam odpowie, jaką ma sytuację materialną... A swoją drogą to nie wiedziałem że sami bogacze na żużel przychodzą
Tym postem zakańczam dyskusję w tym temacie
Pozdrawiam
Tym postem zakańczam dyskusję w tym temacie
Pozdrawiam
-
Speedway Fan
- Senior
Weź typie skończ juz z ta kasą.
Nie masz to nie idziesz, a jak masz to idziesz.
co Ty myslisz, że tu jakieś caritas i bedziemy za ciebie płacić ?
Na internet w domu masz to i na żużel powinieneś mieć.
Wkurzają mnie tacy. Narzekają, że hajsu brak ale codziennie na paczke fajek zawsze zdobędzie, a inni na pryte
Nie masz to nie idziesz, a jak masz to idziesz.
co Ty myslisz, że tu jakieś caritas i bedziemy za ciebie płacić ?
Na internet w domu masz to i na żużel powinieneś mieć.
Wkurzają mnie tacy. Narzekają, że hajsu brak ale codziennie na paczke fajek zawsze zdobędzie, a inni na pryte