Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1601 Postautor: bkapusta » 26 marca 2006, o 10:59

wojteko pisze:
bkapusta pisze: Zasadniczo od sterowania zaworami to jest walek rozrzadu - przynajmniej w wszystkich innych slinikach spalinowych.

a jak to jest z tymi krzywkami w spalinowym silniku Wankla :?: :wink: :D

Silnik wankla nie ma zaworow ;-) Natomiast krzywke w zaplonie zapewne posiada bo zaplon dziala na tej samej zasadzie co w klasycznym czterosuwie.

http://www.jawa.cz/support/engine_889_10_108.pdf
Niech ktos kto zna czeski poszuka krzywki :P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1602 Postautor: GIGI » 26 marca 2006, o 11:05

bkapusta pisze:Silnik wankla nie ma zaworow ;-) Natomiast krzywke w zaplonie zapewne posiada bo zaplon dziala na tej samej zasadzie co w klasycznym czterosuwie.

http://www.jawa.cz/support/engine_889_10_108.pdf
Niech ktos kto zna czeski poszuka krzywki :P

np. w junaku ;);)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1603 Postautor: sadychor » 26 marca 2006, o 13:08

Wałek rozrządu ma krzywki ale nie da się ich zawinąć bez zabrania samego wałka z nimi :D Wałek obracając się uderza szklanki które to wciskają laski zaworów do komory spalania. Tak się robi szczelina, którą wylatują spaliny lub zasysane jest powietrze. Krzywka występuje też jak najbardziej w układzie zapłonowym.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1604 Postautor: bkapusta » 26 marca 2006, o 13:10

sadychor pisze:Wałek rozrządu ma krzywki ale nie da się ich zawinąć bez zabrania samego wałka z nimi :D Wałek obracając się uderza szklanki które to wciskają laski zaworów do komory spalania. Tak się robi szczelina, którą wylatują spaliny lub zasysane jest powietrze. Krzywka występuje też jak najbardziej w układzie zapłonowym.

dziekujemy profesorze sadychor ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Snys
Zawodowiec

#1605 Postautor: Snys » 29 marca 2006, o 14:47

Jednak Gwardia wystaruje w 1. lidze ??

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=114633

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1606 Postautor: dilucio » 29 marca 2006, o 15:00

Snys pisze:Jednak Gwardia wystaruje w 1. lidze ??

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=114633

niech jada zawsze to dwa mecze wiecej w sezonie :) tylko ciekawe w jakim skladzie mieliby startowac :?:

baranek
Junior

#1607 Postautor: baranek » 29 marca 2006, o 18:54

niech jada zawsze to dwa mecze wiecej w sezonie tylko ciekawe w jakim skladzie mieliby startowac

gdzieś czytałem że Franek i Trumiński są jedną nogą w Gdańsku

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1608 Postautor: bkapusta » 29 marca 2006, o 18:56

baranek pisze:
niech jada zawsze to dwa mecze wiecej w sezonie tylko ciekawe w jakim skladzie mieliby startowac

gdzieś czytałem że Franek i Trumiński są jedną nogą w Gdańsku

Ale w GKZ a nie w GKS/GWARDIA ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1609 Postautor: Marcinex » 29 marca 2006, o 19:21

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 4682&kom=1
W Ostrowie są już bandy, w całości sfinansowane przez miasto, ciekawe kiedy będą u nas. Miejmy nadzieję że miasto jak najszybciej wyłoży na nie pieniądze, gdyż chodzi tu przede wszystkim o zdrowie, a nawet życie zawodników, a w dodatku z pewnością uatrakcyjnią zawody.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#1610 Postautor: Nazir » 29 marca 2006, o 19:34

Ostrów w tym sezonie może poszaleć. Nie dość, ze skład gwarantuje walkę o Ekstraligę to jeszcze miasto patrzy w stronę klubu przychylniejszym okiem niz np. w ... a panie szkoda gadać !
Podobno ostrowska szkółka otrzymała przed tym sezonem 18 :shock: kompletnych motocykli.

meridol

#1611 Postautor: meridol » 29 marca 2006, o 20:34

Marcinex pisze:http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 4682&kom=1
W Ostrowie są już bandy, w całości sfinansowane przez miasto, ciekawe kiedy będą u nas. Miejmy nadzieję że miasto jak najszybciej wyłoży na nie pieniądze, gdyż chodzi tu przede wszystkim o zdrowie, a nawet życie zawodników, a w dodatku z pewnością uatrakcyjnią zawody.

niby czemu maja uatrakcyjnic zawody? myslisz ze zawodnicy beda smielej atakowac wiedzac ze nie czeka na nich krata tylko miekka poduszka... moze i tak ale mi sie wydaje ze nie ma to az takiego wplywu na odwage zawodnikow.
zastanawiam sie tylko nad jednym. przeciez ta banda ma jakas szerokosc i ograniczy w jakis sposob ataki po szerokiej ala Jurek Mordel !!!
oczywiscei jestem za tym zeby byly bandy bo bezpieczenstwo zawodnikow jest najwazniejsze :!:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1612 Postautor: Torsen » 29 marca 2006, o 20:38

Marcinex pisze:Miejmy nadzieję że miasto jak najszybciej wyłoży na nie pieniądze, gdyż chodzi tu przede wszystkim o zdrowie, a nawet życie zawodników, a w dodatku z pewnością uatrakcyjnią zawody.

Mógłbyś to rozwinąć? Bo moim zdaniem zawody będą mniej atrakcyjne - widoczność będzie zakłócona nie tylko kratami, ale jeszcze dodatkowo tym balonem. Co oczywiście nie oznacza, że jestem przeciwnikiem band. Wręcz przeciwnie :) Jestem przeciwnikiem krat.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1613 Postautor: dilucio » 29 marca 2006, o 20:44

Torsen pisze:
Marcinex pisze:Miejmy nadzieję że miasto jak najszybciej wyłoży na nie pieniądze, gdyż chodzi tu przede wszystkim o zdrowie, a nawet życie zawodników, a w dodatku z pewnością uatrakcyjnią zawody.

Mógłbyś to rozwinąć? Bo moim zdaniem zawody będą mniej atrakcyjne - widoczność będzie zakłócona nie tylko kratami, ale jeszcze dodatkowo tym balonem. Co oczywiście nie oznacza, że jestem przeciwnikiem band. Wręcz przeciwnie :) Jestem przeciwnikiem krat.

mozesz to rozwinac :?: :D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1614 Postautor: Łoptymista » 29 marca 2006, o 21:33

dilucio pisze:mozesz to rozwinac :?: :D

A mozesz odpalic wyobraznie? 8)

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1615 Postautor: dilucio » 29 marca 2006, o 21:36

Łoptymista pisze:

moge ci odpalic kopa w d... :D :lol:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1616 Postautor: kilar » 29 marca 2006, o 21:45

No calkiem sie w Gdansku poj.... Na sf jest zapewnienie Gwardii, ze 9 kwietnia jada mecz z Ostrowem, podczas gdy po pewnym czasie ukazuje sie 2 artukul, ktory mowi o bardzo prawdopodobnym podpisaniu kontraktow przez m.in Franka, Trumne, Pietrzyka z GKZ (2 liga). To przepraszam bardzo - kim sie chce Gwardia udac na mecz z Iskra :?: Amatorka ze Swietochlowic :?: Bo GKZ nie moze przeciez wystartowac w 1 lidze :roll:

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#1617 Postautor: pav4u » 29 marca 2006, o 21:55

Nazir pisze:Ostrów w tym sezonie może poszaleć. Nie dość, ze skład gwarantuje walkę o Ekstraligę to jeszcze miasto patrzy w stronę klubu przychylniejszym okiem niz np. w ... a panie szkoda gadać !
Podobno ostrowska szkółka otrzymała przed tym sezonem 18 :shock: kompletnych motocykli.

nie no panowie skończmy w końcu porównywac lublin do miast z wielkopolski bo tylko w jeszcze wieksze kompleksy można wpaść ...
lepiej przecież napisac ze w takim krośnie bida i że złoimy im tyłek 9 kwietnia ... od razu humor sie poprawia ...nie? :wink:

pozdr.
pav4u

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1618 Postautor: Torsen » 30 marca 2006, o 02:11

dilucio pisze:Mógłbyś to rozwinąć? Bo moim zdaniem zawody będą mniej atrakcyjne - widoczność będzie zakłócona nie tylko kratami, ale jeszcze dodatkowo tym balonem. Co oczywiście nie oznacza, że jestem przeciwnikiem band. Wręcz przeciwnie :) Jestem przeciwnikiem krat.

mozesz to rozwinac :?: :D[/quote]
A czego nie rozumiesz? Uważasz, że dmuchane bandy są przezroczyste, czy o co chodzi?

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1619 Postautor: Marcinex » 30 marca 2006, o 09:08

Torsen pisze:

Z pewnością uatrakcyjnią. Zawodnicy na pewo mają w podświadomości to, że jest dmuchana banda, czy jej nie ma. W przypadku jej braku, na pewno czasami odpuszczają jakiś szaleńczy atak, aby nie zrobić krzywdy sobie i innym.
Co do widoczności, to banda jest na wysokości normalnej bandy i odstaje od niej ok 1,5 metra (przynajmniej tak wygląda na zdjęciach), więc nawet kibicom siedzącym na łuku nie przeszkodzi w oglądaniu zawodów (chyba że ktoś siądzie na samym dole, w co wątpię, nawet przy dużej ilości kibiców).
Ostatnio zmieniony 30 marca 2006, o 09:09 przez Marcinex, łącznie zmieniany 1 raz.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1620 Postautor: Manitou » 30 marca 2006, o 09:08

Myslę, że koledze chodziło raczej o wysokość bandy, a nie o to, że jest przezroczysta. W Rzeszowie nie mają siatki tylko drewno, które bynajmniej też przezroczyste nie jest, a w żaden sposób nie utrudnia oglądania zawodów. Peace :lol:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1621 Postautor: Łoptymista » 30 marca 2006, o 09:29

dilucio pisze:
Łoptymista pisze:

moge ci odpalic kopa w d... :D :lol:

Bladzisz synku

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1622 Postautor: Lublin_Fan » 30 marca 2006, o 10:50

W Tarnowie oglądałem zawody, na których były zamontowane bandy pneumatyczne. Nie przeszkadzają ni chu chu. Szerokie są maksymalnie na metr. A nawet jakby ich nie było to i tak w tym miejscu wisiałyby reklamy więc na jedno wychodzi.
A czy zawody będą bardziej widowiskowe?? No nie wiem.. Kołodziej jak raz w nią rypnął na finale IMP to raczej nie wyglądał na zadowolonego po wstaniu. Zresztą to pewnie zależy od zawodnika. Podejrzewam, że jakby na starcie stanęli Knapp, Nicki Pedersen (koniecznie na lewo od Grzecha), Świst i Piszcz to byłoby ostro.
Mimo wszystko, oni dobrze wiedzą, że nawet takie bandy nie dają gwarancji na bezpieczną jazdę. Inna sprawa, że jeden z nich nie musi wcale do płotu dolecieć, żeby sobie coś połamać, naciągnąć, wybić itp....

Pozdr.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1623 Postautor: dilucio » 30 marca 2006, o 11:10

Torsen pisze:
dilucio pisze:Mógłbyś to rozwinąć? Bo moim zdaniem zawody będą mniej atrakcyjne - widoczność będzie zakłócona nie tylko kratami, ale jeszcze dodatkowo tym balonem. Co oczywiście nie oznacza, że jestem przeciwnikiem band. Wręcz przeciwnie :) Jestem przeciwnikiem krat.

mozesz to rozwinac :?: :D

A czego nie rozumiesz? Uważasz, że dmuchane bandy są przezroczyste, czy o co chodzi?[/quote]

Manitou juz napisal o co mi chodzilo :D tylko myslalem ze ty uwazasz ze dmuchane bandy to takie duze balony ktore beda zaklocaly twoja widocznosc :D :evil:

JAG
Senior

#1624 Postautor: JAG » 30 marca 2006, o 13:51

Lublin_Fan pisze:Podejrzewam, że jakby na starcie stanęli Knapp, Nicki Pedersen (koniecznie na lewo od Grzecha), Świst i Piszcz to byłoby ostro.

Konrad Ty to masz wyobraźnię :D
:),czasami :(

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1625 Postautor: mikas » 30 marca 2006, o 14:37

A to teoretycznie nawet jest możliwe w sparingu z Rzeszowem :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek