Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Snys
Zawodowiec

#1526 Postautor: Snys » 18 marca 2006, o 14:31

Kod: Zaznacz cały

Podczas prezentacji Stali Gorzów, która zaplanowana została na 25 marca zostanie podana nazwa nowego sponsora tej drużyny. Jak donosi Gazeta Lubuska będzię to firma międzynarodowa, która przekaże 1 milion złotych na gorzowski speedway.

hayabusarider

#1527 Postautor: hayabusarider » 18 marca 2006, o 15:43

Snys pisze:

Podczas prezentacji Stali Gorzów, która zaplanowana została na 25 marca zostanie podana nazwa nowego sponsora tej drużyny. Jak donosi Gazeta Lubuska będzię to firma międzynarodowa, która przekaże 1 milion złotych na gorzowski speedway.

Jeżeli to okaże się prawdą znamy to wiemy już kto wejdzie do e-ligii z biegu.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1528 Postautor: Smirnek » 18 marca 2006, o 16:04

Tylko żeby ta firma nie skończyła jak Mars RTV AGD i jej prezes Kałamaga czy jakoś tak :wink: :twisted:

meesha
Trener
Kontakt:

#1529 Postautor: meesha » 18 marca 2006, o 16:24

hayabusarider pisze:Jeżeli to okaże się prawdą znamy to wiemy już kto wejdzie do e-ligii z biegu.
Oczywiście, że wiemy :D To już trzeci sezon z rzędu Gorzów będzie awansował do E-ligi z biegu :lol: Wygrywają w cuglach I ligę, ale zostają w niej na następny sezon bo lubią :lol: :lol: :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1530 Postautor: jas » 18 marca 2006, o 16:35

hayabusarider pisze:
Snys pisze:

Jeżeli to okaże się prawdą to wiemy już kto wejdzie do e-ligii z biegu.

z Paluchem, Lukaszewskim, Rajkowskim, Kylmaekorpim i Klingbergiem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ?

w zeszlym roku mieli o wiele mocniejszy sklad, wiecej kasy i liga byla slabsza i dali ciala, wg mnie w tym roku 4te miejsce to max co osiagna.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

hayabusarider

#1531 Postautor: hayabusarider » 21 marca 2006, o 11:53

No nasz rywal podchodzi konkretnie do walki o e-ligÄ™ a u nas co??
KICHA

[url] http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=113246
[/url]

Może u nas w Lublinie taką maszyną osuszyć tor??
Wtedy to napewno by zdążyli położyć sjenit i odjechać choć z jeden trening,nie mówiąc o jakimkolwiek sparingu na nowej nawierzchni który jest niezbędny

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#1532 Postautor: Saint » 21 marca 2006, o 12:55

Wiecznie niezadowolony.... Tegoroczne transfery zadowoliły w pewnym stopniu nawet Gela :wink: a tobie już nawet mokry tor się nie podoba....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1533 Postautor: Gelo » 21 marca 2006, o 13:18

Saint pisze:Wiecznie niezadowolony.... Tegoroczne transfery zadowoliły w pewnym stopniu nawet Gela :wink: a tobie już nawet mokry tor się nie podoba....

Już nie rób ze mnie dyżurnego malkontenta :wink: - aż tak źle ze mną nie jest - jak coś jest dobre to to chwalę i się cieszę... chociaż moze trudno w to uwierzyć.

hayabusarider

#1534 Postautor: hayabusarider » 21 marca 2006, o 13:57

Najbardziej niezadowolony jestem z pogody!.
Ale powiedzcie szczerze czy klub wyrobi siÄ™ ze wszystkim do 9 kwietnia.
Nowa nawierzchnia,trening,sparing???

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1535 Postautor: jas » 21 marca 2006, o 14:56

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1536 Postautor: Łoptymista » 21 marca 2006, o 15:05

Oj ale tam sie kotłuje. A moze za dwa dni pojawia sie kolejne newsy. Stal ma sponsora, który daje 2 mln. Za kolejne dwa dni wszystko sie odkreci, po to tylko zeby za tydzien powalic Polske wiadomoscia o dobrym wujku, ktory obiecal trzy banki. :twisted:

Najlepsze jest zdanie prezia Stali : " Nie mogliśmy przystać na zaproponowane nam warunki". A co oni od nich mogli chciec. W zamian za milion złoty stawiali jeszcze jakies warunki?? No chyba ze sponsor dowiedzial sie o zobowiazaniach Gorzowa i wycofal sie na z gory upatrzone pozycje.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1537 Postautor: bkapusta » 21 marca 2006, o 15:08

Tylko czekac az ktorys z licznych wierzycieli Stali pozwie ja do sadu za odrzucenie tej oferty. Klub z takimi dlugami ktory nie ma nic odrzuca 1 milion zlotych. No tak po co im pieniadze, jeszcze by musieli je oddac bylym zawodnikom czy cos ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1538 Postautor: mikas » 21 marca 2006, o 16:10

Ten sponsor mógł na przykład postawic warunek awansu do E-ligi albo podobny a wiadomo,że z tym w Gorzowei może być problem. Podobno ten sponsor to miała byc firma MOW Międzyrzecz, mogła np. zazyczyc sobie nazwy miasta "Międzrzecz" w nazwie klubu na co przeciez Stal nie mogła się zgodzić ;) No ale to tylko moje przypuszczenia.
Ale z drugiej strony ciekawe kiedy nasze miasto zdecyduje sie aby przekazać tyle pieniędzy na nasz klub jak to robi Gorzów. Przypomne, że miasto dało w tym sezonie już Stali 350tys. zł a obiecało dalszą pomoc w trakcie sezonu. Patrząc na nasze podwórko to mnie krew zalewa. Nie dość że w Lublinie o takiej kwocie od miasta możemy pomarzyc to wydaje mi się że gdyby nasze władze zdecydowały sie przekazac nawet troche mniejsza kwotę niz miasto Gorzów to miałoby szanse przebić naszego sponsora tytularnego Sipme :roll:
Dlatego czapki z głów przed naszymi włodarzami klubu za skompletowanie składu na ten sezon. Mam tylko nadzieje, że długów z tego po sezonie nie będzie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1539 Postautor: bkapusta » 21 marca 2006, o 16:21

mikas pisze:Ten sponsor mógł na przykład postawic warunek awansu do E-ligi albo podobny a wiadomo,że z tym w Gorzowei może być problem. Podobno ten sponsor to miała byc firma MOW Międzyrzecz, mogła np. zazyczyc sobie nazwy miasta "Międzrzecz" w nazwie klubu na co przeciez Stal nie mogła się zgodzić ;) No ale to tylko moje przypuszczenia.
Ale z drugiej strony ciekawe kiedy nasze miasto zdecyduje sie aby przekazać tyle pieniędzy na nasz klub jak to robi Gorzów. Przypomne, że miasto dało w tym sezonie już Stali 350tys. zł a obiecało dalszą pomoc w trakcie sezonu. Patrząc na nasze podwórko to mnie krew zalewa. Nie dość że w Lublinie o takiej kwocie od miasta możemy pomarzyc to wydaje mi się że gdyby nasze władze zdecydowały sie przekazac nawet troche mniejsza kwotę niz miasto Gorzów to miałoby szanse przebić naszego sponsora tytularnego Sipme :roll:
Dlatego czapki z głów przed naszymi włodarzami klubu za skompletowanie składu na ten sezon. Mam tylko nadzieje, że długów z tego po sezonie nie będzie.

Jelsi by podpisali umowe, ze daja milion ale ma byc awans i awansu nie bylo sponsor moglby ich cmoknac. Prawo cywilne sie klania ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1540 Postautor: mikas » 21 marca 2006, o 16:33

bkapusta pisze:Jelsi by podpisali umowe, ze daja milion ale ma byc awans i awansu nie bylo sponsor moglby ich cmoknac. Prawo cywilne sie klania ;-)

Oj takie podstawy to znam :wink:
Zinterpretuj moją wypowiedź tak jak powinienes zrobic to na początku i jakbym ja chciał żebyś zrozumiał, bo nie chce mi sie pisać od początku i tłumaczyć jak chłop krowie na miedzy o co mi chodziło dokładnie a czego z pewnością sie domyślasz :wink:
P.S. SwojÄ… drogÄ…, czepiasz siÄ™ 8)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1541 Postautor: bkapusta » 21 marca 2006, o 16:34

mikas pisze:
bkapusta pisze:Jelsi by podpisali umowe, ze daja milion ale ma byc awans i awansu nie bylo sponsor moglby ich cmoknac. Prawo cywilne sie klania ;-)

Oj takie podstawy to znam :wink:
Zinterpretuj moją wypowiedź tak jak powinienes zrobic to na początku i jakbym ja chciał żebyś zrozumiał, bo nie chce mi sie pisać od początku i tłumaczyć jak chłop krowie na miedzy o co mi chodziło dokładnie a czego z pewnością sie domyślasz :wink:
P.S. SwojÄ… drogÄ…, czepiasz siÄ™ 8)

Wiem wiem, chodzilo mi tylko i wylacznie o czepienie sie. Nic wiecej ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1542 Postautor: jas » 21 marca 2006, o 16:40

bkapusta pisze:Wiem wiem, chodzilo mi tylko i wylacznie o czepienie sie. Nic wiecej ;-)

juz Cie lubie :wink:

a wracajac do Gorzowa, to nie zdziwilbym sie gdyby ten milion zlotych byl tak prawdziwy jak sponsor. i moze dlatego wlasnie sponsora tez nie ma 8)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1543 Postautor: Torsen » 21 marca 2006, o 17:23

mikas pisze:Ten sponsor mógł na przykład postawic warunek awansu do E-ligi albo podobny

Umowa o świadczenie niemożliwe jest nieważna :)
Przypomne, że miasto dało w tym sezonie już Stali 350tys. zł a obiecało dalszą pomoc w trakcie sezonu. Patrząc na nasze podwórko to mnie krew zalewa. Nie dość że w Lublinie o takiej kwocie od miasta możemy pomarzyc

Mam nadzieję, że nikomu w lubelskim Ratuszu nie przyjdzie do głowy dotowanie drużyn sportowych w takim zakresie, przynajmniej dopóki nie ma w mieście rzeczy istotniejszych, chociażby normalnych dróg. Mało dziś k@#%a koła nie urwałem.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1544 Postautor: mikas » 21 marca 2006, o 20:29

Torsen pisze:
mikas pisze:Ten sponsor mógł na przykład postawic warunek awansu do E-ligi albo podobny

Umowa o świadczenie niemożliwe jest nieważna :)
Przypomne, że miasto dało w tym sezonie już Stali 350tys. zł a obiecało dalszą pomoc w trakcie sezonu. Patrząc na nasze podwórko to mnie krew zalewa. Nie dość że w Lublinie o takiej kwocie od miasta możemy pomarzyc

Mam nadzieję, że nikomu w lubelskim Ratuszu nie przyjdzie do głowy dotowanie drużyn sportowych w takim zakresie, przynajmniej dopóki nie ma w mieście rzeczy istotniejszych, chociażby normalnych dróg. Mało dziś k@#%a koła nie urwałem.

U siebie pod domem mam ten sam problem, dziura na dziurze :evil:
Jeśli byłbym pewien że te pieniądze zamiast na ten durny żużel pojdą na drogi, edukacje czy inne potrzebne w mieście rzeczy to OK. Jednak gdy widze, że te pieniądze idą np. na nikomu niepotrzebne lodowisko za 700tys., na rauty pana Pruszkowskiego i jeszcze wiele niepotrzebnych rzeczy to ja juz wolę zeby to poszło na drużyne żużlową a przynajmniej na żużlową szkółkę.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1545 Postautor: Torsen » 21 marca 2006, o 21:01

mikas pisze:Jeśli byłbym pewien że te pieniądze zamiast na ten durny żużel pojdą na drogi, edukacje czy inne potrzebne w mieście rzeczy to OK. Jednak gdy widze, że te pieniądze idą np. na nikomu niepotrzebne lodowisko za 700tys., na rauty pana Pruszkowskiego i jeszcze wiele niepotrzebnych rzeczy to ja juz wolę zeby to poszło na drużyne żużlową a przynajmniej na żużlową szkółkę.

A sądzisz, że żużel uszczupliłby pulę rautów i wojaży, czy może właśnie miejskich inwestycji i remontów? :twisted:

Snys
Zawodowiec

#1546 Postautor: Snys » 21 marca 2006, o 21:27

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1547 Postautor: mikas » 21 marca 2006, o 21:34

Torsen, rozumiem że to pytanie retoryczne :wink: Nie oszukujmy się czy na żużel miasto wyda 10 tys czy milion to na pewno nie kosztem ani dróg ani tym bardziej rautów czy wojaży. Ja zgadzam sie w Tobą w całej rozciągłości,ze pieniądze powinny iśc na ważniejsze sprawy jednak i Ty i ja i pozostali forumowicze (no może wyłączając pana prezydenta ;) ) wiemy że te pieniądze dalej będą szły na kolejne lodowisko za rok (teraz będzie przynajmniej argument za, bo lodowisko na Globusie ma być zlikwidowane), na kolejne rauty i wojaże (oby tylko do jesieni) i kolejne nietrafione projekty (najbliższy: dmuchana banda dopasowana wymiarami do obecnego toru żużlowego, która po jego modernizacji będzie do wyrzucenia). I dlatego nasza dyskusja jest bezcelowa, bo i tak kupa pieniędzy pojdzie w błoto czy tego chcemy czy nie, jednak jak już mają iść w błoto to niech idą przynajmniej w to błoto które teraz jest przy Zygmuntowskich na torze ;)

Z tego co się orientuje niedawno weszła w życie ustawa o sporcie kwalifikowanym, nie znam jej treści ale z założenia miała ona umożliwić pomoc finansową klubom sportowym. Ciekawe ja nasze miasto wykorzystało możliwości które daje ta ustawa, bo na razie coś o tym cicho.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1548 Postautor: boxing » 21 marca 2006, o 21:34

Jak tak bedziecie pisac o miejskich dotacjach dla klubu i narzekac na dziury w drogach, to miasto znajdzie "salomonowe" rozwiazanie: rzuci pare zlotych na klub, a dziury w drogach zasypie przywiezionym sjenitem - 200 ton sjenitu na tor, 200 ton na drogi miejskie. I bedzie git :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1550 Postautor: mikas » 21 marca 2006, o 21:39

Mam nadzieję, że masz racje...
Chociaz z tego co się orientuje liczy siię też to jak wygląda brama wyjazdowa dla polewaczki (obecnie) i np. gdy zostanie ona wymieniona może się okazać że elementy które teraz do niej będą pasowały do nowej juz niekoniecznie będa sie nadawały. No cóż jak zwykle musimy sie zdać na wiedzę urzędników, chociaż po budowie trybuny głównej nie wiem czy to najlepszy pomysł :roll:
MOTOR LUBLIN
Obrazek