Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nazir pisze:DW (16.03.2006) napisaÅ‚:– JeÅ›li kraty zostanÄ… usuniÄ™te to
na pewno kibicom bÄ™dzie siÄ™ lepiej oglÄ…daÅ‚o rywalizacjÄ™ na torze – powiedziaÅ‚ dyrektor TÅ» Sipma, BogusÅ‚aw KasiÅ„ski. – Z drugiej jednak strony należaÅ‚oby siÄ™ zastanowić czy warto narażać klub na dodatkowe koszty wynikajÄ…ce z likwidacji ogrodzenia, gdy w perspektywie mamy caÅ‚kowitÄ… modernizacjÄ™ obiektu.
To tak w kwestii stanowiska dyrektora.
To ja inny cytat z konkurencyjnej gazety a mianowicie Kuriera Lubleskiego:
Jestem jak najbardziej za usuniÄ™ciem kraty. – MyÅ›lÄ™, że wspólnie z kierownictwem klubu żużlowego bÄ™dziemy zgodnie wnioskować o jej demontaż. – Moim zdaniem krata powinna być obniżona o poÅ‚owÄ™ – odpowiada BogusÅ‚aw KasiÅ„ski, dyrektor TÅ» Sipma.
Jeszcze cytat z tej samej gazety wypowiedzi prezydenta Lublina:
Ja nie widzÄ™ najmniejszego problemu, żeby krata zniknęła – powiedziaÅ‚ autorom listu prezydent Lublina Andrzej Pruszkowski. – Mnie też siÄ™ ona nie podoba i uważam, że utrzymanie jej, w sytuacji gdy jest monitoring, mija siÄ™ z celem. W tym tygodniu zwoÅ‚amy posiedzenie z KomendÄ… MiejskÄ… Policji w Lublinie. Jeżeli komendant stwierdzi, że nie ma zastrzeżeÅ„ co do usuniÄ™cia konstrukcji, od razu podejmiemy decyzjÄ™ o demontażu. RadzÄ™ jednak, aby kibice przedstawili policji swoje stanowisko. To w koÅ„cu im sÅ‚uży obiekt sportowy.
No comment...
na róznych komisjach byliscie? dzis w sport expresie jest spory wywiad z wojciechowskim. przedstawia on tam swoje argumenty, ktorych jak on twierdzi, nie uwzglednil kotyllo w kurierze. chetnie bym zrobil skan ale nie mam
dlatego przepisze w skrocie.
- wojciechowski spokojny jest o kibicow zuzla. gdyby stadion byl zuzlowy to moglby nawet zaglosowac za calkowitym demontazem kraty.
- policja twierdzi ze po usunieciu kraty na stadionie bedzie niebezpiecznie ze wzgledu do kiboli kopanej.
- usuniecie kraty sprawi ze kluby poniosa dodatkowe koszty. paszkiewicz z Motoru stwierdzil ze sporo zaoszczedzi....bo w ogole nie przystpia do rozgrywek ze wzgledu na ogromne koszty ochrony.
- za demontazem kraty bylo trzech radnych oraz fanklub zuzlowy.
- deklaracja PiÄ…tka to chwyt pod publiczke. Na pytanie Wojciechowskiego czy wezmie odpowiedzalnosc za bezpieczenstwo nie otrzymal juz odpowiedzi.
- przeciw usunieciu kraty byli przedstawiciele prezydenta i policja.
- jesli prezydent zdecyduje o usunieciu krat, on bierze odpowiedzialnosc za bezpieczenstwo na stadionie, glownie podczas meczow kopanej
- oficjalnego stanowiska zarzadu tz w sprawie kraty nie ma.
- gdy krata zostanie zdemontowana uderzy to tez w tz, bo o 30 % wzrosna koszty ochrony.
jeszcze raz podkresle ze to nie moje argumenty tylko ex-prezydenta. pisze je bo relacja w kurierze, wyjasnienia fan klubu a slowa troche sie roznia.
- wojciechowski spokojny jest o kibicow zuzla. gdyby stadion byl zuzlowy to moglby nawet zaglosowac za calkowitym demontazem kraty.
- policja twierdzi ze po usunieciu kraty na stadionie bedzie niebezpiecznie ze wzgledu do kiboli kopanej.
- usuniecie kraty sprawi ze kluby poniosa dodatkowe koszty. paszkiewicz z Motoru stwierdzil ze sporo zaoszczedzi....bo w ogole nie przystpia do rozgrywek ze wzgledu na ogromne koszty ochrony.
- deklaracja PiÄ…tka to chwyt pod publiczke. Na pytanie Wojciechowskiego czy wezmie odpowiedzalnosc za bezpieczenstwo nie otrzymal juz odpowiedzi.
- jesli prezydent zdecyduje o usunieciu krat, on bierze odpowiedzialnosc za bezpieczenstwo na stadionie, glownie podczas meczow kopanej
- oficjalnego stanowiska zarzadu tz w sprawie kraty nie ma.
- gdy krata zostanie zdemontowana uderzy to tez w tz, bo o 30 % wzrosna koszty ochrony.
jeszcze raz podkresle ze to nie moje argumenty tylko ex-prezydenta. pisze je bo relacja w kurierze, wyjasnienia fan klubu a slowa troche sie roznia.
DonKamizi pisze:Wpływ na kwestię obniżenia krat mieli również działacze oraz kibice LKP Motor a oni w przeciwieństwie do Nas, kibiców żużla byli przeciwni.
Kraty na 100 % nie zostaną obniżone.
Jeśli tak, to chciałbym zobaczyć takie zdjęcie: panowie Wojciechowski, Pruszkowski i Paszkiewicz wśród chuliganów w kominiarkach i podpis "Dzięki nim oglądacie mecze przez kraty". A może ktoś zdolny wykona taki fotomontażyk?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Pebas pisze:- usuniecie kraty sprawi ze kluby poniosa dodatkowe koszty. paszkiewicz z Motoru stwierdzil ze sporo zaoszczedzi....bo w ogole nie przystpia do rozgrywek ze wzgledu na ogromne koszty ochrony.
To jest chyba najlepszy argument ZA zdjeciem krat
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
meridol
Dziadostwo majace problem z zapewnieniem bezpieczenstwa na swoich meczach powinno sie rozgonic.
Boniek raz w zyciu powiedzial cos madrego: jesli nie potrafimy sobie dac rady z bandytami na stadionach to moze pora przestac sie w to bawic i zawiesic rozgrywki ligowe [cytat niedokladny bo z pamieci].
Boniek raz w zyciu powiedzial cos madrego: jesli nie potrafimy sobie dac rady z bandytami na stadionach to moze pora przestac sie w to bawic i zawiesic rozgrywki ligowe [cytat niedokladny bo z pamieci].
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
sting126 pisze:Pebas pisze:- wojciechowski spokojny jest o kibicow zuzla. gdyby stadion byl zuzlowy to moglby nawet zaglosowac za calkowitym demontazem kraty.
Bardzo mnie to cieszy. Podczas posiedzienia komisji padla deklaracji,ze bardzo realne jest stworzenie dwoch stadionow.
Stingu mozesz to rozwinac bo nie wiem czy zartujesz czy piszesz powaznie - emoticonow brak...
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- Łoptymista
- Trener
bkapusta pisze:Pebas pisze:- usuniecie kraty sprawi ze kluby poniosa dodatkowe koszty. paszkiewicz z Motoru stwierdzil ze sporo zaoszczedzi....bo w ogole nie przystpia do rozgrywek ze wzgledu na ogromne koszty ochrony.
To jest chyba najlepszy argument ZA zdjeciem krat
Ale to jest bzdura i klamstwo. Obecnosc krat nie ma wplywu na ilosc ochroniarzy na stadionie. Wystarczy poczytac przepisy a nie bezczelnie wciskac kit.
Dokładnie tak, kluby wysyłaja (gdzies tam
) przewidywaną ilośc kibiców na meczu. Występuja też o pozwolenie na organizacje imprezy masowej i wtedy okreslaja jaka ilośc osób przewidywalnie znajdzie się na stadionie. Od tej ilości osób zależy też ilośc ochroniarzy. Krata nie ma najmniejszego znaczenia. Niech nasz nadprezes (takie modne to "nad"ostatnio
) przestanie sie już ośmieszać. Chociaż z drugiej strony czy można jeszcze bardziej 
na róznych komisjach byliscie? dzis w sport expresie jest spory wywiad z wojciechowskim. przedstawia on tam swoje argumenty, ktorych jak on twierdzi, nie uwzglednil kotyllo w kurierze.
Jakby kotyllo uwzglednił wszystkie wypowiedzi z komisji - z tymi najgłupszymi Wojciechowskiego na czele - nie wystarczyłoby 30 stron Kuriera nie mówiąc o wyrobieniu się w 2000 znaków. Poza tym Wojciechowski nie podał ani jednego argumentu - zadawał tylko pytania, potem wyłapał po dwa zdania wyrwane z kontekstu wypowiedzi Paszkiewicza (ktorego notabene całego nie słyszał bo się spóźnił) oraz policji i złożył wniosek o utrzymanie krat. Dodam, że na wszystkie pytania dostał odpowiedzi - i o koszty (od Piątka) i sprawy bezpieczeństwa (ode mnie). Puścił je mimo uszu.
A jak jest krata to jest bezpiecznie na kopanej? To mecz z Avią się komuś przyśnił, a tak naprawdę go nie było? Burdy były są będą - czy krata będzie czy nie. Szkoda, że Wojciechowski tego nie rozumie.
- usuniecie kraty sprawi ze kluby poniosa dodatkowe koszty.
To jest mocne - na żużlu w całym sezonie może (i to wcale niekoniecznie) jeden mecz podwyższonego ryzyka - z Zieloną Górą. Na kopanej - proszę zobaczyć jak rozwiązano problem w lidze szkockiej czy anglielskiej kibice siedzą dwa metry od boiska, bez niczego, obok kordony policji. Niestety - jak sie ma kretyńskich kibiców trzeba płacić.
paszkiewicz z Motoru stwierdzil ze sporo zaoszczedzi....bo w ogole nie przystpia do rozgrywek ze wzgledu na ogromne koszty ochrony.
Najważniejsza częsc wypowiedzi Paszkiewicza, ktorej nie słyszał Wojciechowski to - cytuję: nam ta krata jest obojętna - może być może nie być - z punktu widzenia bezpieczeństwa nie ma żadnego znaczenia.
Nie pisz bzdur kolego - Fan Klub żużlowy w przedstawicielstwie jednej osoby w dodatku nie głosującej.
otrzymał od stinga
policja wcale tak bardzo nie artykułowała potrzeby utrzymania krat - powiedzieli, że to nie ich sprawa.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Tyle tylko ze dotyczy to zarowno polskiej ligii jak i Serie A, tam tez zdarzaja sie zadymy...bkapusta pisze:Dziadostwo majace problem z zapewnieniem bezpieczenstwa na swoich meczach powinno sie rozgonic.
- Łoptymista
- Trener
Åoptymista pisze:Carew pisze:A wiadomo kiedy Prezydent podejmiÄ™ decyzjÄ™ czy demontować kraty czy nie![]()
![]()
Na razie pojechal walczyc o interes Lublina do Meksyku. Wiec sami rozumiecie, ze ma wazniejsze sprawy na glowie.
O moze nawiazemy kontakty gospodarcze z zapartystami. Mialo by to zbawienny wplyw na stan drog na lubelszczyznie, a dosiwadczenia meksykanskiej fabryki VW garbusa mozna by wykorzystac w bylym FSC
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 3213&kom=1
Jak widać kibice w Częstochowie mają ten sam problem co my z kratami.
Jak widać kibice w Częstochowie mają ten sam problem co my z kratami.
Swietny jest ten argument, ze jesli krata zostanie obnizona, to wzrosna koszty ochrony
Skoro, wg przepisow, jest teraz za wysoka
To jak sie ja podwyzszy, to ochrona potanieje
W jednym przyznaje racje Wojciechowskiemu. Deklaracja Piatka wydaje sie rzeczywiscie pod publiczke. Demontaz musi przeprowadzic firma z uprawnieniami, anie radny wraz z fanklubowiczami wyposazonymi w gumowki. No chyba, ze Piatek mial namysli, ze demontaz sfinansuje wraz z FanKlubem
W jednym przyznaje racje Wojciechowskiemu. Deklaracja Piatka wydaje sie rzeczywiscie pod publiczke. Demontaz musi przeprowadzic firma z uprawnieniami, anie radny wraz z fanklubowiczami wyposazonymi w gumowki. No chyba, ze Piatek mial namysli, ze demontaz sfinansuje wraz z FanKlubem
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Swietny jest ten argument, ze jesli krata zostanie obnizona, to wzrosna koszty ochrony![]()
![]()
Skoro, wg przepisow, jest teraz za wysoka
![]()
![]()
To jak sie ja podwyzszy, to ochrona potanieje
![]()
![]()
![]()
![]()
Pewnie sie czepiam ale jakimi uprawnieniami?
Moze sie nie lapie w przepisach dot. bezpieczenstwa na imprezach masowych ale chyba zdemontowanie czesci plotu nie wymaga certyfikatow i atestow? Nie dochodzi do zmiany konstrukcyjnej tylko do usuniecia gornej czesci ogrodzenia. Szczerze watpie zeby do tego byly potrzebne jakies okreslone uprawnienia.
A znalesc firme ktora to zrobi za grosze, badz tez gratis to chyba nie problem
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Hmm, a to nie jest sprawa zahaczajaca o przepisy budowlane? To nie jest taka latwa sprawa wyciac tyle kraty, bezpiecznie
Mysle, ze znajac MOSiR, to nie bedzie mogl zrobic tego byle kto. Oczywiscie wcale nie musi to sie wiazac z jakimis mega kosztami, ale znajac MOSiR...
Ja nie mowie, ze to zly pomysl, ze Piatek zaoferowal zdjecie kraty przy pomocy FanKlubu. Ale zachowal sie tak, jakby nie znal realiow. Zreszta, naprawde ma ochote dac na wlasne ryzyko fanklubowiczom gumowki do reki?
Toz to bedzie istna Zygmuntowska Masakra Gumowka Piatkowa 
Ja nie mowie, ze to zly pomysl, ze Piatek zaoferowal zdjecie kraty przy pomocy FanKlubu. Ale zachowal sie tak, jakby nie znal realiow. Zreszta, naprawde ma ochote dac na wlasne ryzyko fanklubowiczom gumowki do reki?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Łoptymista
- Trener
Cooper pisze:Hmm, a to nie jest sprawa zahaczajaca o przepisy budowlane? To nie jest taka latwa sprawa wyciac tyle kraty, bezpiecznieMysle, ze znajac MOSiR, to nie bedzie mogl zrobic tego byle kto. Oczywiscie wcale nie musi to sie wiazac z jakimis mega kosztami, ale znajac MOSiR...
![]()
![]()
Ja nie mowie, ze to zly pomysl, ze Piatek zaoferowal zdjecie kraty przy pomocy FanKlubu. Ale zachowal sie tak, jakby nie znal realiow. Zreszta, naprawde ma ochote dac na wlasne ryzyko fanklubowiczom gumowki do reki?![]()
Toz to bedzie istna Zygmuntowska Masakra Gumowka Piatkowa
Cooper od kiedy znasz sie na prawie budowlanym i sprawach zwiazanych ze sprawami demontowania konstrukcji metalowych? Napisz o co tak naprawde Ci chodzi, a nie przypierdzielasz sie do Piatka, ktrory zlozyl deklaracje pomocy dla kibicow?