Dokladnie, to juz nie smieszy... Z jednej strony przedstawia sie na oficjalnej strony zaslugi Pana Wojciechowskiego dla klubu, z ktorymi nie pamietam aby ktos wowczas dyskutowal na forum. Byly pojedyncze glosy ze takiej reklamy politycznej na oficjalnej stronie klubu nie powinno sie zamieszczac ale wowczas nikt zle nie pisal o Panu Zbigniewie. Teraz Pan Wojciechowski przedstawiony jako przyjaciel lubelskiego zuzla, a przeciez nie ma lubelskiego zuzla bez lubelskich kibicow wystepuje przeciwko nim z wnioskiem podajac zupelnie nielogiczna argumentacje. To na pewno musi kazdego myslacego czlowieka dziwic. Natomiast cala otoczka tej sprawy juz nie tylko dziwi ale irytuje..._piotrusss pisze:Może na tzlublin.com pojawi się ponownie banner reklamowy z usmiechniętą twarzą Pana Wojciechowskiego i jakimś propagandowym tesktem na teamt np. krat na stadionie... Pamiętacie? http://www.tzlublin.com/?action=fullnew ... s=1&id=316
To już nawet nie śmieszy...
Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Bo tak to jest. Kbicie niby najwiekszym sponsorem, niby bez kibicow to by nie bylo calej tej imprezy ale... Kibice sa anonimowi, niezorganizowani itp. itd.
Wiec lepiej trzymac sie jakiegos konkretnego, okreslonego ukladu.
Wiec lepiej trzymac sie jakiegos konkretnego, okreslonego ukladu.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
- _piotrusss
- Kadrowicz
Ja tylko nie rozumiem jak inteligentny czlowiek mógł być tak naiwny i pomyśleć, że przekona do swoich racji kibiców tego typu argumentami... a raczej ich brakiem.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
_piotrusss pisze:Ja tylko nie rozumiem jak inteligentny czlowiek mógł być tak naiwny i pomyśleć, że przekona do swoich racji kibiców tego typu argumentami... a raczej ich brakiem.
Wsrod wielu politykow panuje przekonanie, ze ludzie to ciemnogrod i da sie nim manipulowac. Jednak kibice zuzlowi, zwlaszcza na tym forum, no coz... Trafila kosa na kamien
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Koper pisze:Tym wiekszy jest sens tego ze powstal Fan Klub...bkapusta pisze:Bo tak to jest. Kbicie niby najwiekszym sponsorem, niby bez kibicow to by nie bylo calej tej imprezy ale... Kibice sa anonimowi, niezorganizowani itp. itd.
Dokladnie. W niektorych klubach dobrze dzialajace fan kluby zyskaly duzy wplyw na dzialalnosc klubow... Moze kiedys u nas...
Bylo nie bylo Sipma dajaca XXX zlotowek ma Prezesa, wchodzi w nazwe itp.
A kibice? Nic. Jeszcze Wojciechowski klody pod nogi rzuca.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Stanowisko Pan Wojciechowskiego jest plitycznie poprawne. Zbliżaja się wybory samorządowe dlatego ani On ani P.Pruszkowski nie chca brać odpowidzialności za pewne sprawy. Wiedząc ze opcja za demontazem krat zostanie przeglosowana staja po drugiej stronie wysuwajac mniej lub bardziej logiczne argumenty.
Wyobraźmy sobie ze po skroceniu krat dochodzi do burd na stadionie. Kogo bedą za to winić media?
W takim wypadku obaj panowie są "czyści".
Wyobraźmy sobie ze po skroceniu krat dochodzi do burd na stadionie. Kogo bedą za to winić media?
W takim wypadku obaj panowie są "czyści".
Gawrzyk pisze:1. Wyjaśnienie od Z. Wojciechowskiego otrzymałem w czwartek wieczorem. Prosił, żeby zamieścić je dopiero w piątek. Dlaczego? Ponieważ wysłał je także do Kuriera, bo tam powinno się znaleźć jako pierwsze. To chyba oczywiste. Dlaczego Kurier tego nie wydrukował? Nie mam zielonego pojęcia. Może takie same zarzuty jak do strony tzlublin.com można wysunąc do Kuriera?.
Kurier ma 7 dni na zamieszczenie sprostowania
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Z tego co ja zauwazylem to zarzuty sa przede wszystkim wobec faktu ze wyjasnienia Gela nie zostaly zamieszczone na stronie http://www.tzlublin.com po tym jak bylo opublikowane to sprostowanie. Poza tym jak juz napisalem w poprzednim poscie w moim odczuciu to sprostowanie a szczegolnie argumentacja Pana Zbigniewa Wojciechowskiego jaka w nim przedstawil odniosla odwrotny skutek.Gawrzyk pisze:2. Kolejny zarzut, który stawiacie dotyczy zasadności umieszczenia komentarza Wojciechowskiego na stronie tzlublin.com. Czy coś złego jest w fakcie, że prezes klubu wypowiada się na oficjalnej stronie klubu? To chyba normalne i nie ma w tym nic niestosownego.
BR pisze:Czy prawo prasowe odnosi sie także do strony internetowej tzlublin?
Art 7 ust 2. pkt 1 ustawy prawo prasowe:
"prasa oznacza publikacje periodyczne, które nie tworzą zamkniętej, jednorodnej całości, ukazujące się nie rzadziej niż raz do roku, opatrzone stałym tytułem albo nazwą, numerem bieżącym i datą, a w szczególności: dzienniki i czasopisma, serwisy agencyjne, stałe przekazy teleksowe, biuletyny, programy radiowe i telewizyjne oraz kroniki filmowe; prasą są także wszelkie istniejące i powstające w wyniku postępu technicznego środki masowego przekazywania, w tym także rozgłośnie oraz tele - i radiowęzły zakładowe, upowszechniające publikacje periodyczne za pomocą druku, wizji, fonii lub innej techniki rozpowszechniania; prasa obejmuje również zespoły ludzi i poszczególne osoby zajmujące się działalnością dziennikarską".
Serwis internetowy nie jest periodykiem, więc zastosowanie prawa prasowego może budzić pewne wątpliwości. Odpowiedź na postawione pytanie nie jest zatem łatwa dla osoby nie siedzącej w temacie. Trzeba by zajrzeć do jakiegoś komentarza. Moim zdaniem ustawa nie ma zastosowania.
- Łoptymista
- Trener
Gawrzyk pisze:bla bla bla bla bla (- moje omowienie wypoiedzi - Å.)
Pan G. nie mial odwagi napisac czemu:
- nie puscil odpowiedzi Gela.
- nie powiedzial Gelowi o paszkwilu Wojciechowskiego
- odebral Stingowi w białoruski sposb prawo do pisania na stronie tzlublin.com
Ogolnie cala sytuacja jest mocno niesmaczna. Gelo zaczal akcje majaca na celu ulatwienie nam kibicom ogladania zawodow zuzlowych. Teraz prezes klubu (ponoc honorowy choc to slowo w kontekscie calej sprawy brzmi dziwnie) obrzuca go blotem za pomoca klubowej strony. Oczernionemu Gelowi ta sama strona uniemozliwia obrone i przedstawienie swoich racji. Gdzie my do cholery jestesmy?! Powiem tylko tyle, ze postawa niektorych osob wielce mnie rozczarowala i zniesmaczyla. Zastawiam sie do czego jeszcze beda one zdolne gdyby spor toczyl sie o cos wiecej niz artykul? Jak bardzo jestescie w stanie sie ...?
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Trudno się nie zgodzić z tym, że cała sytuacja śmierdzi. Po co umieszczać na stronie internetowej "wyjaśnienie", po czym uniemozliwia się kulturalna polemikę na ten temat? To już nie lepiej w ogóle zostawić było temat dla gazet? To nie fair. I uważam że pretensje są jak najbardziej słuszne i zasadne.
Ciekawym odpowiedzi Gela.
Ciekawym odpowiedzi Gela.
Gawrzyk pisze:To chyba oczywiste. Dlaczego Kurier tego nie wydrukował? Nie mam zielonego pojęcia. Może takie same zarzuty jak do strony tzlublin.com można wysunąc do Kuriera?.
Moze nie? Roznica jest subtelna. Kurier, wg informacji Gela, ma jutro ukazac sprostowanie Z. Wojciechowskiego. A wiec prezentuje zdanie obojga stron. Tymczasem na tzlublin.com ukazuje sie wylacznie zdanie jednej osoby, ktore przecietny kibic, nie zagladajacy na forum, a czytajace strone przyjmie za jedyne i sluszne (zyjac w bledzie zreszta).
Oczywiscie zwroce honor, jesli w jutrzejszym KL nie ukaze sie wyjasnienie Z.Wojciechowskiego.

wojtas pisze:Gawrzyk pisze:To chyba oczywiste. Dlaczego Kurier tego nie wydrukował? Nie mam zielonego pojęcia. Może takie same zarzuty jak do strony tzlublin.com można wysunąc do Kuriera?.
Moze nie? Roznica jest subtelna. Kurier, wg informacji Gela, ma jutro ukazac sprostowanie Z. Wojciechowskiego. A wiec prezentuje zdanie obojga stron. Tymczasem na tzlublin.com ukazuje sie wylacznie zdanie jednej osoby, ktore przecietny kibic, nie zagladajacy na forum, a czytajace strone przyjmie za jedyne i sluszne (zyjac w bledzie zreszta).
Oczywiscie zwroce honor, jesli w jutrzejszym KL nie ukaze sie wyjasnienie Z.Wojciechowskiego.
Proszę nie nazywać wypowiedzi Pana Wojciechowskiego "sprostowaniem". Sprostowanie z istoty rzeczy powinno coś prostować - kłamstwa lub przekłamania. W tym przypadku wszystko co zostało napisane jest prawdą, wiec nnic nie podlega sprostowaniu. Ta wypowiedz to jedynie nieudolna polemika - jak wiadomo najlepszą obroną jest atak - z czego Pan prezes skorzystał. Szkoda tylko, że argumentów mu zabrakło. Te na szczeście są w moim ręku.
- Łoptymista
- Trener
wojtas pisze:Oczywiscie zwroce honor, jesli w jutrzejszym KL nie ukaze sie wyjasnienie Z.Wojciechowskiego.
gazeta ma prawo odmowic drukowania "sprostowania" jesli nie spelnia ono okreslonych wymogow. Za kazdym razem jego autor jest o tym informowany i dostaje tez podstawe prawna takiej decyzji. To standardowe dzialanie.
Na stronie tzlublin.com standardy sa jednak inne. Tu panuje...[ocenzurowano]
EDIT Poza tym co tu ma do rzeczy Kurier. Bydlo zostalo zrobione na tzlublin.com. A pisanie o Kurierze jest tylko odwroceniem uwagi od ostatnich, skandalicznych poczynan "wladz" strony, ktora w piekny sposob prezentuje sie jako niezalezne i godne zaufania zrodlo informacji.
W piatek Gelo, w sobote Sting. Co dalej wymyslicie chlopcy?
- Łoptymista
- Trener
Gawrzyk pisze:Okej. Miałem już nie zabierać głosu w tej sprawie bo dla mnie jest temat zakończony.
Ale jeszcze chciałem poruszyć jedną rzecz, która jest dla mnie dość dziwna. Od piątku zarzucano Wojciechowskiemu, stronie tzlublin że bezprawnie opublikował wyjaśnienie, bo prawo do tego ma Kurier. A dziennikarze Kuriera udzielający się na forum szli w zaparte że niczego takiego redakcja nie otrzymała. Dziś Gelo oznajmił, że wyjaśnienie jednak jest i zostanie opublikowane.
Bo moze w sobote dotarlo do redakcji. A po za tym nie wiem czy wiesz, ale Gelo nie jest sekretarzem redakcji i do niego od razu korespondencja nie trafia. Ale Tobie jest wygodniej zarzucic komus probe oszukiwania...
Czy dziwne jest że Wojciechowski chciał poprzez strone klubową przedstawić swoje stanowisko w tej sprawie? Być może gdyby nie strona przeszło ono by bez mniejszego echa. Do Kuriera przeciez od czwartku nie dotarło. Dopiero dziś jakimś cudem się znalazło....Pomijam fakt jego merytorycznej zawrtości.
Bezczelnie probujesz insynuowac i przypisujesz dzialania, ktorymi moze poszczycic sie Twoja strona.
Tak jak powiedział Torsen - nie wiem czy ustawa z 1984 roku odnosi się w taki sam sposób do gazety jak i strony interenetowej. Przypomnę, że w przeciwieństwie do np. sportowychfaktów.pl tzlublin.com nie jest zarejestrowana.
Buhahaha
To sie dowiedz. Zamiast odstawiac lipe. Juz dawno nie slyszalem lepszej bajki. "Nie jestesmy zarejestrowani nas prawo nie obowiazuje". Super. Gratuluje dobrego samopoczucia.
Znam pare spraw wytoczonych za publikacje tekstow w necie i tam podstawa prawna bylo prawo prasowe.
Nie muszę tłumaczyć się przed Tobą z przyczyn. Nie są one związane z kratą. Dziwne, że Ty, rzetelny dziennikarz wyrażasz opinie podpierając się jednym źródłem informacji.
Wszak zostalo mi tylko jedno zrodlo. Przeciez drugie "nie musi sie przede mna tlumaczyc". A po wtore jakie sa dziwne te zbiegi okolicznosci.
....a także prostować wiadomości nieścisłe, lub zagrażające dobrom osobistym
A dales Gelowi szanse odpowiedziec na atak Wojciechowskiego. Na to jak go obrazil? Zrobiles cos zeby ten tekst sie ukazal? A moze poszedles dalej. Postanowiles bronic kolege i wspolpracownika swojej strony internetowej, ktory ostatnio zamiescil tam kilka wywiadow i powiedziales Wojciechowskiemu "panie prezesie honorowy dam ten list, ale prosze zmienic poczatek, bo jest on obrazliwy". Zrobiles to? Czy poprostu wkleiles na strone. Nie wnikam juz czy z satysfakcja czy bez.