Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
Shack jakis problem z galeria jest, zwykle mi dzialala - dzis jednak nie. Laduje sie i zostaje niebieskie pole.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2006, o 11:23 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Radni głosowali też nad drugim wnioskiem, który przemawiał za utrzymaniem kraty w jej obecnej formie. Jego autorem był o dziwo Zbigniew Wojciechowski, który z racji zajmowanego stanowiska prezesa honorowego klubu żużlowego powinien być za usunięciem żelastwa w pierwszej kolejności. Wniosek na szczęście nie został przyjęty.
To ja juz nie mam watpliwosci czy glosowac w przyszlosci na tego Pana...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Hehehe, nie ma to jak utwierdzic sie w swoim przekonaniubkapusta pisze:Koper myslalem, ze te watpliwosci przestales miec kiedy forum postanowilo zglosic swoich kandydatow w wyborach samorzadkowych.
![]()
![]()
Gonzo pisze:bkapusta pisze:Ja czekam na wyjasnienia Pana W.
Nie wiem jak reszta ale Ja uwazam, ze jesli nie uzyskamy wyjasnien, powinnismy przynajmniej wystosowac jakis protest, badz pismo.
Wystosuj...
Nie no przyzwoitosc wymaga dac mu pare dni, moze sie facet zreflektuje i wypowie publicznie w tej kwesti
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Ja czekam na wyjasnienia Pana W.
Nie wiem jak reszta ale Ja uwazam, ze jesli nie uzyskamy wyjasnien, powinnismy przynajmniej wystosowac jakis protest, badz pismo.
Argumenty były dwa - bezpieczeństwo i odpowiedzialność za nie oraz niepotrzebne koszty w perspektywie modernizacji. Na pierwszy argument jest odpowiedz, ze nie ma dowodów na przydatność kraty w zapewnieniu bezpieczenstwa (w koncu nie odgradza ona kibiców od siebie a kibiców od murawy i boiska - gdzie bójki się nie toczą), na drugi odpowiedział Dariusz Piątek - że zrobi to w porozumieniu z kibicami na własny koszt.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nikt w naszym kochanym Urzedzie Miasta nie wpadl na pomysl aby przeprowadzic konsultacje spoleczne w sprawie stadionu, za to z inicjatywy Osrodku Brama Grodzka - Teatr NN beda prowadzone konsultacje w sprawie wizerunku naszego miasta a konretnie reprezentatywnych placow w naszym miescie takich jak ten ktory zdobi sciane pubu "Na Strychu"
Fot. JB
http://www.kurier.lublin.pl/modules.php ... &sid=24066
Ciekawe czy kiedys doczekam sie podobnych konsultacji spolecznych w sprawie stadionu...
Na razie tego typu inicjatywy nie wyplywaja z Urzedu Miasta...
Fot. JB
http://www.kurier.lublin.pl/modules.php ... &sid=24066
Ciekawe czy kiedys doczekam sie podobnych konsultacji spolecznych w sprawie stadionu...
Ostatnio zmieniony 15 marca 2006, o 15:35 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
No faktycznie w tym wypadku to raczej nie pasuje "reprezentacyjnych"beda prowadzone konsultacje w sprawie wizerunku naszego miasta a konretnie reprezentatywnych placow w naszym miescie takich jak ten
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
meesha pisze:No faktycznie w tym wypadku to raczej nie pasuje "reprezentacyjnych"beda prowadzone konsultacje w sprawie wizerunku naszego miasta a konretnie reprezentatywnych placow w naszym miescie takich jak ten
Zalezy co masz meesha na mysli ze nie pasuje "reprezentacyjnych", w kazdym razie niech kazdy sobie wybierze odpowiednie slowo do tego kotekstu na podstawie dwoch definicji ze Slownika jezyka polskiego PWN:
reprezentacyjny-1. reprezentujacy kogos, cos, sluzacy do reprezentacji, przeznaczony na reprezentacje; 2.nadajacy sie do reprezentowania kogos, czegos, dobrze sie reprezentujacy; okazaly, wystawny, wytworny
reprezentatywny-dobrze reprezentujacy kogos, cos, majacy charakterystyczne cechy reprezentanta jakiejs zbiorowosci, typowy
Innymi slowy jaka spolecznosc Lublina takie tez i place reprezentatywne
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Czy naprawdę nikt nie rozumie, że na zachodzie uporali się z burdami na stadionach poprzez konsekwentne karanie bandytów a nie przez stawianie zasieków
Tak jakby 4 metrowe ogrodzenie było lekiem na całe zło.
Myślałem, że ilość ochroniarzy obecnych na stadionie jest związana z oszacowaną jeszcze przed zawodami liczbą widzów. Co do tego ma krata ??
Może mi to ktoś wytłumaczyć ??
Co za bzdury
. Proponuje w tym celu ustanowić "podatek od Lubelaka". Płacić go będzie każdy kto chce mieszkać w tym wspaniałym mieście. Mieście, gdzie są równe drogi, nie ma przestępczości, są nowoczesne stadiony a Urząd Miasta skutecznie przyciąga zagraniczne inwestycje.
Czy ten pan był trzeźwy na posiedzeniu??
Tak jakby 4 metrowe ogrodzenie było lekiem na całe zło.
w przypadku obniżenia krat o połowę kluby: TŻ Sipma, a szczególnie LKP Motor, zmuszone będą zatrudnić o wiele większą liczbę ochroniarzy, co wiąże się
z dodatkowymi kosztami;
Myślałem, że ilość ochroniarzy obecnych na stadionie jest związana z oszacowaną jeszcze przed zawodami liczbą widzów. Co do tego ma krata ??
czy wnioskodawcy popierający usunięcie krat pokryją te koszty?;
Co za bzdury
3. czy ci sami wnioskodawcy zagwarantują bezpieczeństwo na stadionie? A co się stanie jeżeli z powodu obniżenia strat ktoś straci zdrowie, nie mówiąc już o życiu?
Czy ten pan był trzeźwy na posiedzeniu??
Gawrzyk pisze:Myślałem, że ilość ochroniarzy obecnych na stadionie jest związana z oszacowaną jeszcze przed zawodami liczbą widzów. Co do tego ma krata ?? Może mi to ktoś wytłumaczyć ??
Ano ma to, że gdy nie będzie kraty, policja będzie uważała że wszystkie mecze są o podwyższonym ryzyku Stąd liczba ochroniarzy będzie musiała się zwiększyć.
Na jakiej podstawie Policja chce uznac jakikolwiek mecz na zuzlu za mecz wysokiego ryzyka? Jakie sa racjonalne podstawy? Jakies wypadki z przyszlosci moze?
___
A pilka norzna mnie nie obchodzi. Raz sie z Bonkiem zgodze. Powiedzial, ze skoro nie mozna sobie w Polsce poradzic z bandytami wsrod kibicow to moze lepiej poprostu przestac bawic sie w pilke i zawiesic lige. Jestem za
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Ośmielę się podjąć polemikę z Panem Wojciechowskim.
Jeśli tak, to po co te wszystkie argumenty, mające dowodzić rzekomego niebezieczeństwa związanego z usunięciem krat? Czy wraz z modernizacją stadionu znikną z niego awanturnicy? Jeśli tak, to czy nie mogą zniknąć jeszcze przed modernizacją?
Czy liczba potrzebnych ochroniarzy jest odwrotnie proporcjonalna do wysokości klatki, w której trzyma się ludzi? Jeśli tak, to może podwoić wysokość krat, a kluby zwiększą swe oszczędności na zatrudnianej ochronie?
Ten argument jest kompletnie bez sensu. Wystarczy wyeliminować ze stadionu zadymiarzy, co ponoć miało być banalne dzięki zainstalowanemu na stadionie za ciężkie pieniądze monitoringowi. Jeśli natomiast chce się maksymalizować zyski z biletów, trzeba zainwestować w ochronę. Ten sam mechanizm działa wszędzie, gdzie się zarabia pieniądze - żeby zarobić, najpierw trzeba zainwestować.
Czy istnieją jakiekolwiek dowody na to, że krata zwiększa bezpieczeństwo? W jaki sposób? Czy pacyfikuje ogniska problemów? Czy je identyfikuje? Czy oddziela od siebie grupy kibiców?
Chyba łatwiej o wniosek, że ludzie trzymani w klatce dostosowują swoje zachowanie do okoliczności. A sama krata zabezpiecza nie publiczność, a klub, który w razie wtergnięcia bydłą na boisko byłby narażony na sankcje. Tylko że w cywilizowanym świecie te sprawy załatwia się inaczej.
Z powodu obniżenia krat? Bez przesady, przecież demontaż przeprowadzi wyspecjalizowana firma, a fachowcy sobie bubu nie zrobią
Publiczności zaś obniżenie krat nie grozi. Uszczerbek na zdrowiu lub utratę życia, w okolicznościach, o których Pan pisze, spowodowałoby nie usunięcie kraty, ale obecne na stadionie bydło, na odpowiedzialność własną i organizatora, który je nań wpuścił i nie potrafił spacyfikować. W żadnym zaś wypadku winowajcą nie będzie za niski płot.
Z poważaniem
1. w przyszłym roku planuje się modernizację stadionu, w tym likwidację krat zabezpieczających;
Jeśli tak, to po co te wszystkie argumenty, mające dowodzić rzekomego niebezieczeństwa związanego z usunięciem krat? Czy wraz z modernizacją stadionu znikną z niego awanturnicy? Jeśli tak, to czy nie mogą zniknąć jeszcze przed modernizacją?
2. w przypadku obniżenia krat o połowę kluby: TŻ Sipma, a szczególnie LKP Motor, zmuszone będą zatrudnić o wiele większą liczbę ochroniarzy, co wiąże się z dodatkowymi kosztami; czy wnioskodawcy popierający usunięcie krat pokryją te koszty?;
Czy liczba potrzebnych ochroniarzy jest odwrotnie proporcjonalna do wysokości klatki, w której trzyma się ludzi? Jeśli tak, to może podwoić wysokość krat, a kluby zwiększą swe oszczędności na zatrudnianej ochronie?
Ten argument jest kompletnie bez sensu. Wystarczy wyeliminować ze stadionu zadymiarzy, co ponoć miało być banalne dzięki zainstalowanemu na stadionie za ciężkie pieniądze monitoringowi. Jeśli natomiast chce się maksymalizować zyski z biletów, trzeba zainwestować w ochronę. Ten sam mechanizm działa wszędzie, gdzie się zarabia pieniądze - żeby zarobić, najpierw trzeba zainwestować.
3. czy ci sami wnioskodawcy zagwarantują bezpieczeństwo na stadionie?
Czy istnieją jakiekolwiek dowody na to, że krata zwiększa bezpieczeństwo? W jaki sposób? Czy pacyfikuje ogniska problemów? Czy je identyfikuje? Czy oddziela od siebie grupy kibiców?
Chyba łatwiej o wniosek, że ludzie trzymani w klatce dostosowują swoje zachowanie do okoliczności. A sama krata zabezpiecza nie publiczność, a klub, który w razie wtergnięcia bydłą na boisko byłby narażony na sankcje. Tylko że w cywilizowanym świecie te sprawy załatwia się inaczej.
A co się stanie jeżeli z powodu obniżenia strat ktoś straci zdrowie, nie mówiąc już o życiu?
Z powodu obniżenia krat? Bez przesady, przecież demontaż przeprowadzi wyspecjalizowana firma, a fachowcy sobie bubu nie zrobią
Publiczności zaś obniżenie krat nie grozi. Uszczerbek na zdrowiu lub utratę życia, w okolicznościach, o których Pan pisze, spowodowałoby nie usunięcie kraty, ale obecne na stadionie bydło, na odpowiedzialność własną i organizatora, który je nań wpuścił i nie potrafił spacyfikować. W żadnym zaś wypadku winowajcą nie będzie za niski płot.
Z poważaniem