Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1476 Postautor: grzesieck » 3 lutego 2006, o 21:26

Walasek i Okoniewski:

Obrazek

:lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1477 Postautor: Fork » 3 lutego 2006, o 21:45

W sumie to dobry pomysł :lol:
Lepsze to niż nic.
Niedługo zostaną wyprodukowane nowe kevlary dla "pudzianów" :wink:
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#1478 Postautor: maestro76 » 4 lutego 2006, o 15:05

Warto jednak zauwazyc ze lotnisko w Swidniku ma miec pas o dlugosci 1500m a w Rzeszowie jest juz teraz prawie 3500m. Roznica taka ze jesli nawet zostanie przebudowane lotnisko fabryczne w Swidniku to nie bedzie moglo przyjmowac duzych samolotow a jedynie male i srednie. Tanie linie lotnicze takie jak Ryanair lataja wlasnie na duzych. To wlasnie dzieki tanim liniom lotniczym Rzeszow zyskal kilka ciekawych polaczen lotniczych w Europie.

jesli kogos interesuje co ma do powiedzenia prezes portu lotniczego w swidniku:

http://www.swidnik.pl/

m.inn.:

"I etapie i w pierwszej kolejności budowa, i oddanie do użytkowania drogi startowej o długości 1540m. [...]Równolegle prowadzona byłaby budowa modułowej wersji terminalu, pozwalającego na obsługę lotów pasażerskich oraz bazy cargo, gdyż na takiej długości drogi startowej mogą operować samoloty, takie jak np. ATR-42, ATR-72, Boeing BBJ, IŁ-114 (samoloty, które mogą pomieścić ok. 40-60 pasażerów). Mają one zasięg ok. 1200-1400km - łatwo zaznaczyć sobie cyrklem na mapie Europy okrąg o takim promieniu i stwierdzić dokąd już z takiego pasa moglibyśmy dolecieć.
[...]II etap projektu to wydłużenie drogi startowej do 2200m, co pozwoliłoby na obsługę samolotów z większą liczbą pasażerów, jak np. Boeing 737, Airbus 320, Embraer 170, oraz ewentualna rozbudowa wspomnianej, modułowej wersji terminalu.
never ride faster than your angel can fly

Mawiik
Szkółkowicz
Kontakt:

#1479 Postautor: Mawiik » 4 lutego 2006, o 15:40

przed niecalym tygodniem odlatywalem wlasnie z lotniska w rzeszofie,smiesznie tam jest bo to takie male lotnisko i tylko pare samolotow lata dziennie
wiec jak u nas ma byc mniejsze to trudno mi sobie wyobrazic :lol:

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1480 Postautor: Smirnek » 4 lutego 2006, o 19:31

Mawiik pisze:przed niecalym tygodniem odlatywalem wlasnie z lotniska w rzeszofie,smiesznie tam jest bo to takie male lotnisko i tylko pare samolotow lata dziennie
wiec jak u nas ma byc mniejsze to trudno mi sobie wyobrazic :lol:

Ty a dokąd leciałeś? Do Lwowa czy Kijowa?

Koper
Trener
Kontakt:

#1481 Postautor: Koper » 4 lutego 2006, o 21:36

maestro76 pisze:
Warto jednak zauwazyc ze lotnisko w Swidniku ma miec pas o dlugosci 1500m a w Rzeszowie jest juz teraz prawie 3500m. Roznica taka ze jesli nawet zostanie przebudowane lotnisko fabryczne w Swidniku to nie bedzie moglo przyjmowac duzych samolotow a jedynie male i srednie. Tanie linie lotnicze takie jak Ryanair lataja wlasnie na duzych. To wlasnie dzieki tanim liniom lotniczym Rzeszow zyskal kilka ciekawych polaczen lotniczych w Europie.

jesli kogos interesuje co ma do powiedzenia prezes portu lotniczego w swidniku:

http://www.swidnik.pl/

m.inn.:

"I etapie i w pierwszej kolejności budowa, i oddanie do użytkowania drogi startowej o długości 1540m. [...]Równolegle prowadzona byłaby budowa modułowej wersji terminalu, pozwalającego na obsługę lotów pasażerskich oraz bazy cargo, gdyż na takiej długości drogi startowej mogą operować samoloty, takie jak np. ATR-42, ATR-72, Boeing BBJ, IŁ-114 (samoloty, które mogą pomieścić ok. 40-60 pasażerów). Mają one zasięg ok. 1200-1400km - łatwo zaznaczyć sobie cyrklem na mapie Europy okrąg o takim promieniu i stwierdzić dokąd już z takiego pasa moglibyśmy dolecieć.
[...]II etap projektu to wydłużenie drogi startowej do 2200m, co pozwoliłoby na obsługę samolotów z większą liczbą pasażerów, jak np. Boeing 737, Airbus 320, Embraer 170, oraz ewentualna rozbudowa wspomnianej, modułowej wersji terminalu.

Nie rozumiem po co w tym wypadku inwestycje dzielic na te dwa etapy :roll: W Bydgoszczy od razu powstal port lotniczy z pasem startowym o dlugosci 2500m, podobnie 2500m maja porty lotnicze np. we Wroclawiu czy Poznaniu i tam planuje sie przedluzenie odpowiednio o 500m i 300m, tak wiec pomimo ze maja dluzsze pasy startowe to w swojej strategii przewiduja dalsze przedluzanie, w Rzeszowie juz maja 3200m i tez planuja rozbudowe, warto aby bylo przedstawione czy taka mozlisc przedluzenia w przyszlosci pasu startowego o dlugosci 2200m istnieje w przypadku Swidnika, nie przemawiaja do mnie arguemtny ze dluzszy pan nie jest potrzebny bo jesli w strategii innych portow lotniczych w Polsce w strategii rozwoju juz teraz jest uwzglednianie przedluzenie pasu startowego(drogi startowej, w tym wypadku, jak zwal tak zwal, kazdy wie o co chodzi) nie rozumiem tez czemu od razu nie przewiduje sie tego pasa o dlugosci 2200m co pozwoliloby ladowanie samolotom takich linii lotniczych jak Ryanair, to dla lubelszczyzny jest tak samo wazne aby samoloty takich tanich linii lotniczych mogly ladowac jak to aby mogly ladowac odrzutowce prezesow roznych firm-potencjalnych inwestorow na lubelszczyznie, obecnie przedstawione plany budowy bez scislego okreslenia kiedy mialby powstac pas o dlugosci 2200m nie sa dla mnie satysfakcjonujace podobnie jak brak okreslenia czy jest mozliwe dalsze wydluzanie tego pasu startowego,
kolejna sprawa to taka ze zastanawiajace jest ze loklana prasa podajac koszty budowy lotniska w Swidniku poczatkowo podawala 40 mln, pozniej 60 mln, nastepnie byla mowa o 80 mln, ostatnio czytalem az o 150 mln PLN wiec roznice znaczna porownujac z 40 mln PLN.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1482 Postautor: luCas » 6 lutego 2006, o 20:45

Jeździec naszego portalu Michał Robacki ma rękę w gipsie. Dzisiaj zespół GTŻ-u Grudziądz rozpoczął zgrupowanie. Popularny "Robak" stawił się na nie z ręką w gipsie. Powodem tego jest zbyt duże obiciążenie ręki, która w przeszłości była już złamana.Michał nie był w stanie sam jechać samochodem, dlatego też został odwieziony z powrotem do domu.
Źródło: robak.com.pl

Sezon jeszcze sie nie zaczal, a w Grudziadzu juz kontuzje...przypomina sie sezon 2005
:roll:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1483 Postautor: Cooper » 6 lutego 2006, o 23:50

Swoja droga, to maja zgrupowanie... Szczerze mowiac to nie wiem, czy to dobrze czy zle, ale u nas nic poza sparingami nie wiadomo w tym temacie. Kazdy sobie...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#1484 Postautor: meesha » 7 lutego 2006, o 00:08

Cooper pisze:Swoja droga, to maja zgrupowanie... Szczerze mowiac to nie wiem, czy to dobrze czy zle, ale u nas nic poza sparingami nie wiadomo w tym temacie. Kazdy sobie...

Odpowiedź na to pytanie będzie prostsza po tym jak dowiemy się o kolejnych kontuzjach a szeregach naszych przeciwników nabytych podczas "zgrupowań" (jeden ochlej i wyżerka :D :P )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

rob7
Senior

#1485 Postautor: rob7 » 14 lutego 2006, o 10:26

Z-G odwałał się od decyzji PZM, ciekawie wygląda uzasadnienie
http://www.zuzel.zgora.pl/news.php3?id= ... 3_18_24_18

Koper
Trener
Kontakt:

#1486 Postautor: Koper » 26 lutego 2006, o 22:47

Pawel Gałuszka na pzld pisze:Przed chwila TVP3 Gdansk zakonczyl sie program sportowy. Goscmi byli miedzy
innymi zuzlowcy oraz p. Polny prezes II ligowego klubu i p. Gerard Sikora ,
dzialajacy w Korporacji razem z Plechem (nie orientuje sie niestety jakie
oficjalne funkcje pelnia tam obecnie obaj panowie). Pan Sikora podzieli sie
z kibicami sensacyjna informacja, ze w czwartek doszlo do spotkania z
wladzami grupy Lotos i dzieki medjacji Jacka Kurskiego uzyskano pieniadze na
funkcjonowanie druzyny w I lidze !! Tak wiec prawdopodobnie w tym sezonie
beda jezdzic w Gdansku dwie druzyny. Nie ogladalem calosci i czesc programu
znam tylko z relacji telefonicznej znajomego wiec moga byc przeklamania

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#1487 Postautor: Nazir » 27 lutego 2006, o 01:34

Awatar użytkownika
neo
Kontakt:

#1488 Postautor: neo » 27 lutego 2006, o 21:40

Nazir pisze:Baran - wilkiem ??
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... ial_id=361
&news_id=109066

jeszcze awansujÄ… 8)
- 30 C Rosjanie zamykają okna w łazienkach...

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1489 Postautor: luCas » 28 lutego 2006, o 07:38

neo pisze:
Nazir pisze:Baran - wilkiem ??
&news_id=109066

jeszcze awansujÄ… 8)

Chyba z ostatniego miejsca na przedostatnie...choc ich szanse na pokonanie Gniezna troche by sie zwiekszyly. Baran jakos mnie nie przekonuje, w sezonie 2004 wyniki mial przyzwoite, w 2005 juz tak kolorowo nie bylo.
Zeby bylo bardziej kolorowo cytat kibica Wilkow ze sportsboard.pl:
krótka piłka - jeśli faktycznie do składu doskoczy jeszcze carlos baran ze stali - to jesteśmy w czwórce.

Kolega zapomnial dodac o ktora czworke mu chodzi, bo realnie patrzac to ich szanse na gorna sa raczej znikome.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1490 Postautor: bkapusta » 1 marca 2006, o 16:10

Jak wiecie w Gdnasku sa dwa kluby. Gwardia ktora zostala zdegradowana z eligi i nowy twor GKZ Gdansk. Do niedawna wygladalo to tak, ze Gwardia teoretycznie miala jechac w 1 lidze [szans praktycznych nie bylo] a GKZ mial smigac w II lidze.

Powoli sytuacja sie zmienia. Okazalo sie, ze Lotos zdecydowal sie wspierac druzyne 1 ligowa [Gwardie prowadzona obecnie przez Plecha i Sikore] a nie nowy twor GKZ [Polny i Dzikowski]. GKZ moze pojechac w II lidze, jednakze nie ma pieniedzy nawet na kaucje...

Wiec jest realna szansa, ze pojedziemy 8 zespolowa liga...

Swoja droga chciaalem z cala odpowiedzialnoscia stwierdzic, ze dzialacze w Gdansku to pierdoly. Wyglada to tak [przynajmniej dla mnie] jakby byl ustawowy zakaz robienia czegokolwiek bez Lotosu. Kilka lat Gdnask ma problemy z zuzlem itp.itd. I co roku to samo: czyli czekanie czy Lotos da czy tez nie. Czy naprawde w takim miescie nie da sie zorganizowac pieniedzy na II / I lige bez Lotosu? Czy poprostu im sie niechce? Skocza tu do jednego Prezesa i jest kasa... A tak pewnie trzeba by sie bujac po kilku firmach.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
neo
Kontakt:

#1491 Postautor: neo » 1 marca 2006, o 16:15

mnie zastanawia fakt czy to że Lotos wesprze Gdańsk będzie miało odbicie w tym że nie zasponsorują Rzeszów....szczerze mówiąc nie ubolewał bym nad tym....
- 30 C Rosjanie zamykają okna w łazienkach...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1492 Postautor: bkapusta » 1 marca 2006, o 16:24

neo pisze:mnie zastanawia fakt czy to że Lotos wesprze Gdańsk będzie miało odbicie w tym że nie zasponsorują Rzeszów....szczerze mówiąc nie ubolewał bym nad tym....

Gdansk wspiera rafineria Gdansk a Rzeszow Jaslo, decyzje jednej nie wplywaja na decyzje drugiej. Bo to co robi Jaslo, robi z funduszy ktore ma do wlasnej dyspozycji.

Lotos ogolnie wspiera duza liczbe sportowcow, jesli bby zrezygnowali z zuzla [chociaz twierdza, ze zalezy im na zuzlu w Gdansku] to przezucili by sie na cos innego tez w Gdansku.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Snys
Zawodowiec

#1493 Postautor: Snys » 3 marca 2006, o 14:29

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1494 Postautor: bkapusta » 11 marca 2006, o 12:11

Kod: Zaznacz cały

Somerset Rebels
1. Magnus Zetterstroem (3,3,3,3,3) 15
2. Pavel Ondrasik (1,1,1,0) 3
3. Jamie Smith (2*,1,3,2,1) 9+1
4. Paul Fry (3,3,0,3) 9
5. Glenn Cunningham (1,3,3,1) 8
6. Simon Walker (3,2*,d,2*) 7+2
7. Ben Barker (1,d,0,0) 1

Newport Wasps
1. Neil Collins (0,2,1*,0) 3+1
2. Chris Schramm (2,0,6,2,0) 10
3. Carl Wilkinson (0,0,1*,3) 4+1
4. Tony Atkin (1,1,2,1) 5
5. Craig Watson (3,2,2,2,2) 11
6. Joel Parsons (2,2*,0,2*,1*,1,0) 8+3
7. Billy Legg (w,-,-,-) 0

Zorro zaszalal ale... konkurencja wsumie byla zerowa.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

hayabusarider

#1495 Postautor: hayabusarider » 12 marca 2006, o 17:04

Snys pisze:Intar Lazur Ostrów :wink:

&news_id=109806

Widać że każdy klub myśli że zbudował skład który jest w stanie wywalczyć E-ligę.
Myślę że ten sezon dla TŻ, będzie na zasadzie "wóz albo przewóz",
jak w tym sezonie nie zdobędą E-ligii, to już nie ma co mieć wątpliwości gdzie jest nasze miejsce w szeregu!!!.
Perła jako sponsor powinna zadbac o odpowiedni doping.
Myślę że jako główny sponsor w E-lidze wypromowałby Lubelską Perełę, na wzór harnasia naprzykład.

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#1496 Postautor: FantyÅ› » 12 marca 2006, o 17:05

Do pierwszego meczu jeszcze nie spełna miesiąc a na stronie KSŻ-tu już obstawiają wynik meczu.I powiem że te wyniki sa bardz optymistyczne dla kibiców KSŻ-tu(44-46;45-45)ale i nie którzy podają wyniki 60-30;55-35 dla TŻ-tu.I co Tu o Tym myśleć :).Nawet już zapisy są na pierwszy mecz i już jest ich ok 40 osób :)
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

hayabusarider

#1497 Postautor: hayabusarider » 12 marca 2006, o 20:09

Fantyś pisze:Do pierwszego meczu jeszcze nie spełna miesiąc a na stronie KSŻ-tu już obstawiają wynik meczu.I powiem że te wyniki sa bardz optymistyczne dla kibiców KSŻ-tu(44-46;45-45)ale i nie którzy podają wyniki 60-30;55-35 dla TŻ-tu.I co Tu o Tym myśleć :).Nawet już zapisy są na pierwszy mecz i już jest ich ok 40 osób :)

To wszystko jest śmieszne!!.Ale powiem wam tyle,jak nie rozniesiemy w pył KSŻ to nie mamy się co łudzić że poradzimy sobie z innymi,mocniejszymi klubami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1499 Postautor: Gelo » 12 marca 2006, o 21:50

Gawrzyk pisze:Czy ja wiem? Mecz meczowi nierówny. Rzeszowiaki praie dostali bęcki u siebie z Krosnem i póxniej bez problemów zrobili elige.

Co nie zmienia faktu, że trzeba wygrać przynajmniej 20 oczkami, żeby to wszystko miało ręce i nogi. Dlatego obstawiam wynik 55:35.

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#1500 Postautor: FantyÅ› » 12 marca 2006, o 21:54

Gelo pisze:
Gawrzyk pisze:Czy ja wiem? Mecz meczowi nierówny. Rzeszowiaki praie dostali bęcki u siebie z Krosnem i póxniej bez problemów zrobili elige.

Co nie zmienia faktu, że trzeba wygrać przynajmniej 20 oczkami, żeby to wszystko miało ręce i nogi. Dlatego obstawiam wynik 55:35.

Ja tak myśle że 58-32 lub 60-30 bedzie :D i po pierwszym meczu już TŻ obejmie prowadzenie w tabeli :P
Tż Sipma Lublin-Mój Klub