Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
samba
Senior

Re: Żużel w TV

#9976 Postautor: samba » 12 września 2020, o 03:44

Gelo pisze:
samba pisze:Dla mnie to jest jedyny zawodnik ze skladu seniorow ktory raczej bedzie sie rozwijal a nie zwijal jak 37 letni Zagar albo 38 letni Hampel. Utrzymac go w Lublinie to powinien byc priorytet tym bardziej ze gosc ma wielkie ambicje i duze umiejetnosci
wiekowo tak. Ale on rozwija się od czasów Unii Leszno i jakoś nie może się rozwinąć. Skoro w formie zawalił gp challenge w zeszłym roku to wiemy, w którym jest miejscu. Teraz jest słabiej niż w zeszłym roku. Chyba każdy to widzi

Gelu czy wolisz jakiegokolwiek najemnika który zapewni Ci wymarzone playoffy? Ja chciałbym kibicować Mikkkelowi który bądź co bądź w pewnym stopniu utożsamia się z Motorem (szalik który woził na plecach po zdobyciu mistrzostwa Europy). Ja mysle i uwazam całym serduchem że Motor powinien bazowac na wychowankach i robić wszystko aby jeździli oni w naszych barwach - oczywiscie jest to zaprzeczenie oraz glupota tego o co postuluje. Niestety na ten moment jest to nierealne a ostatnia nasza perełka - Emil Peroń została zniszczona przez nasz klub. Być może narażę się na hejt czy cokolwiek innego ale uważam że Emil był największą nadzieją Lubelskiego żużla którą zmarnowaliśmy poprzez nic nie warte zawody juniorskie. Liczę że Cierniak dołączy do Wiktora tak samo wierzę że w kolejnym sezonie WL pokaze na co go stać. Wierzę źe jest najlepszym juniorem i robił Miśkowiaka jak chciał w 1 lidze. Wierzę w to že nie pójdzie złą drogą a Dawid ogarnie brata bo ma szanse zostac kims w tyn sporcie ;)

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#9977 Postautor: rieper » 12 września 2020, o 07:50

Oby tak było. Niestety, póki co nie bardzo widzę podstawy żeby tak miało się stać. Dotychczasowy przebieg jego "kariery" bardziej przypomina mi Klimka i Hliba niż Dudka i Janowskiego.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#9978 Postautor: niespokojny » 12 września 2020, o 08:18

Co do Lamparta to bardzo skreca w strone brata, rzeklbym ze juz podaza ta sama droga.

Co do Michelsena to szalenstwem byloby wyrzucac z druzyny. Pierwszy do odpalu jest Jamrog i Miesiac bo ekstraliga to nie jest ich poziom. Zagara i Michelsena dzieli 0,07 w sredniej za ten rok i ponad 10 lat wiekowo. I jest to najlepszy sezon Zagara od 7 lat.

No ale jestes tak dobry jak twoj ostatni sezon, m.in dlatego Zagar u nas jezdzi :). Mam nadzieje ze nikomu nie przyjdzie do glowy pozbywac sie Duna.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9979 Postautor: Kargolo » 12 września 2020, o 08:45

blajar pisze:Ja już tego wzajemnego lizania się po jajkach słuchać nie mogę. Do porzygu.

Mnie już mdli od tego.
Wczoraj przy pierwszym starcie Zmarzlika komentator prawie popuścił z ekstazy. Przez to wszechobecne umiłowanie dla Bartosza ja osobiście po prostu nie potrafię mu kibicować.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Kaman
Kadrowicz

#9980 Postautor: Kaman » 12 września 2020, o 08:58

Kargolo pisze:
blajar pisze:Ja już tego wzajemnego lizania się po jajkach słuchać nie mogę. Do porzygu.

Mnie już mdli od tego.
Wczoraj przy pierwszym starcie Zmarzlika komentator prawie popuścił z ekstazy. Przez to wszechobecne umiłowanie dla Bartosza ja osobiście po prostu nie potrafię mu kibicować.

Do tego jego świętojebliwość... Duda był u niego tylko czekać aż Bartuś zacznie się utożsamiać z jedynym słusznym radiem ;]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9981 Postautor: Gelo » 12 września 2020, o 09:04

samba pisze:
Gelo pisze:
samba pisze:Dla mnie to jest jedyny zawodnik ze skladu seniorow ktory raczej bedzie sie rozwijal a nie zwijal jak 37 letni Zagar albo 38 letni Hampel. Utrzymac go w Lublinie to powinien byc priorytet tym bardziej ze gosc ma wielkie ambicje i duze umiejetnosci
wiekowo tak. Ale on rozwija się od czasów Unii Leszno i jakoś nie może się rozwinąć. Skoro w formie zawalił gp challenge w zeszłym roku to wiemy, w którym jest miejscu. Teraz jest słabiej niż w zeszłym roku. Chyba każdy to widzi

Gelu czy wolisz jakiegokolwiek najemnika który zapewni Ci wymarzone playoffy? Ja chciałbym kibicować Mikkkelowi który bądź co bądź w pewnym stopniu utożsamia się z Motorem (szalik który woził na plecach po zdobyciu mistrzostwa Europy). Ja mysle i uwazam całym serduchem że Motor powinien bazowac na wychowankach i robić wszystko aby jeździli oni w naszych barwach - oczywiscie jest to zaprzeczenie oraz glupota tego o co postuluje. Niestety na ten moment jest to nierealne a ostatnia nasza perełka - Emil Peroń została zniszczona przez nasz klub. Być może narażę się na hejt czy cokolwiek innego ale uważam że Emil był największą nadzieją Lubelskiego żużla którą zmarnowaliśmy poprzez nic nie warte zawody juniorskie. Liczę że Cierniak dołączy do Wiktora tak samo wierzę że w kolejnym sezonie WL pokaze na co go stać. Wierzę źe jest najlepszym juniorem i robił Miśkowiaka jak chciał w 1 lidze. Wierzę w to že nie pójdzie złą drogą a Dawid ogarnie brata bo ma szanse zostac kims w tyn sporcie ;)

Cel uświęca środki. Żużel w Lublinie ma 70 lat a mamy jeden medal mistrzostw Polski. Jako wieloletni kibic tej dyscypliny po prostu cierpię na brak sukcesów. Teraz to cierpienie jest jeszcze większe, bo wokół żużla jest świetny klimat i wrócili kibice. Ten sukces jest potrzebny i każdy sposób na jego osiągnięcie jest dobry. Do tego szalika i pokazywania serduszek Mikkela nie przywiązywałbym zbyt wielkiej wagi. To samo robił jak jeździł w Gdańsku. Jako gość udzielający się na social mediach po prostu robi sobie wizerunek. Miłe to ale nie ma większego wpływu na wynik. A ten jest najważniejszy. Nawet ważniejszy niż jakość widowiska.

blajar
Trener

#9982 Postautor: blajar » 12 września 2020, o 10:22

Kaman pisze:Do tego jego świętojebliwość... Duda był u niego tylko czekać aż Bartuś zacznie się utożsamiać z jedynym słusznym radiem ;]

Przed kamerami wszystkich szanuje, wszystkim dziękuje, a w parku maszyn "jazda z k...wami". Nie kupuję tego image i tyle.

Edit: a Noskowicz praktycznie co mecz zachowuje się jak kretyn. Jadą 8 metrów od siebie, a ten się wydziera, że piękna walka i niesamowity bieg. Przez to, że podczas nawet najnudniejszych biegów jedzie na tych "emocjach" to jak sie coś faktycznie dzieje, to nie ma z czego już przyłożyć i podnieść głosu. Bieda, bieda straszna.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Kaman
Kadrowicz

#9983 Postautor: Kaman » 12 września 2020, o 10:49

blajar pisze:Edit: a Noskowicz praktycznie co mecz zachowuje się jak kretyn. Jadą 8 metrów od siebie, a ten się wydziera, że piękna walka i niesamowity bieg. Przez to, że podczas nawet najnudniejszych biegów jedzie na tych "emocjach" to jak sie coś faktycznie dzieje, to nie ma z czego już przyłożyć i podnieść głosu. Bieda, bieda straszna.

Szczerze Dryła również wywołuje sztuczne emocje przy jeździe gęsiego.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#9984 Postautor: kibicLBN » 12 września 2020, o 10:58

Prawda. Jednak Noskowicz jest w tym najbardziej zabawny i szuka emocji na siłę
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#9985 Postautor: Flagg » 12 września 2020, o 11:53

Przed turniejem liderem SGP był jakby nie patrzeć Janowski. Tymczasem w przed-turniejowym studiu przed 20 minut słuchaliśmy spuszczania się nad Zmarzlikiem. O Magicu wspomniano może ze 2 razy. DO samego Bartka nic nie mam, nawet go lubię, ale zgadzam się, że nie da się znieść tego powszechnego umiłowania jego osoby.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Raf
Zawodowiec

#9986 Postautor: Raf » 12 września 2020, o 12:17

Ale zwróćcie uwagę, że to też jest trochę znak czasów, że tak na to reagujemy. Kiedyś tak samo spuszczali się na Gollobem, pomimo że był w bardzo podobnej sytuacji pod względem innych Polaków jeżdżących w GP. Problem polega na tym, że obecnie żużel to jest tak wąski sport, że tak naprawdę nie ma znaczenia narodowość zawodnika. Wyobrażacie sobie, żeby kiedyś ktokolwiek kibicował np. Nielsenowi, tak jak teraz my kibicujemy np. Mikkelowi? Przecież to niedorzeczne! Potem liczył się tylko Gollob, pomimo że w porównaniu do Bartka, to sorry ale Tomka nie dało się lubić... Ale i tak każdy miał nadzieję, że IMŚ zdobędzie Gollob.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#9987 Postautor: kibicLBN » 12 września 2020, o 12:32

Nie wiem czy jest w jakiejś innej dyscyplinie paradoks jak problem tytułem IMŚ dla Polaka na żużlu. Hurtowo zdobywane tytuły juniorskie, nieraz cale podium, zdominowane na lata zawody drużynowe (przecież nie mogli tego przeżyć i DPŚ zmieniono formułę na SON), zdecydowanie najlepsza i najbogatsza liga, 3 zawodników w top 8 SGP i w trudzie i znoju zdobywamy tytuł raz na 10 lat. Jestem w stanie zrozumieć ze w dyscyplinach olimpijskich można mieć pecha i średnio trafiać w lata olimpijskie z formą albo nie mieć dobrej dyspozycjiw dzieńzawodów, ale tu do jasnej anielki mamy cykl odbywający się co roku.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#9988 Postautor: tezetomaniak » 12 września 2020, o 16:49

Niestety Mikkel ma wasze kibicowanie w GP głęboko w deflektorze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9989 Postautor: Gelo » 12 września 2020, o 17:37

Macie może jakiś stream na GP bez zacinania?

Raf
Zawodowiec

#9990 Postautor: Raf » 12 września 2020, o 17:48

https://www.twitch.tv/kergel62

lepszego nie znajdziesz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9991 Postautor: Gelo » 12 września 2020, o 17:49

Wielkie dzięki

Smirnek_
Senior

#9992 Postautor: Smirnek_ » 12 września 2020, o 17:49

Gelo pisze:Macie może jakiś stream na GP bez zacinania?

https://www.canalplus.com/pl/

Raf
Zawodowiec

#9993 Postautor: Raf » 12 września 2020, o 17:51

Racja. Zapomniałem, że teraz canal+ online jest za darmo przez miesiąc. Więc to zapewne będzie najlepszy stream... Ale jak nie chce Ci się logować i podawać danych karty płatniczej, to Kergel62 tez daje radę...

Kaman
Kadrowicz

#9994 Postautor: Kaman » 12 września 2020, o 17:54

dzikidzik twitch

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#9995 Postautor: mundzio » 12 września 2020, o 19:36

Smirnek_ pisze:
Gelo pisze:Macie może jakiś stream na GP bez zacinania?

https://www.canalplus.com/pl/
Dziś nie leci na canal plus sport 2,tylko na czymś innym i właśnie mi wywaliło że nie mam tego programu w pakiecie... I weź tu człowieku płać jak za darmo kradzione działa, a zapłacone nie.

Flagg
Trener

#9996 Postautor: Flagg » 12 września 2020, o 19:41

Dla MM chyba lepiej, żeby ten sezon się już skonczyl. Z każdymi kolejnymi zawodami jest coraz bardziej zagubiony
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9997 Postautor: Gelo » 12 września 2020, o 19:52

Jego jazda to wyciskacz łez. Nie wiem co się dzieje z tym chłopakiem.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#9998 Postautor: mundzio » 12 września 2020, o 20:11

Pewnie ciągle ma w głowie porażkę z Częstochową, a dodatkowo jutrzejszy mecz o honor ;)

Skończy się liga to się Mikkel ogarnie na gp [emoji14]

Talmai
Junior

#9999 Postautor: Talmai » 12 września 2020, o 20:22

Lindback d,0,1 (na Dudku)
Dudek t,0,0

Gdyby nie fakt, że Matej i MM też są przeraźliwie wolni i zbierają jedynki,
to byłby fajny powiew optymizmu przed Falubazem.
O ile Zagar na lubelskim torze nie zawodzi i powinien się ogarnąć,
to na dużą zdobycz Duńczyka nie liczę.
W ogóle zrobiło się GP kilku prędkości:
Zmarzlik + chwilowo Janowski z Lagutą wspierani przez Anlasy, potem grupa na średnich silnikach,
a potem wolne osły, na których jeżdżą nasi obcokrajowcy.
Osobną kategorię sprzętową tworzy Lindback.
Jeśli on zrobi w Lublinie 3 punkty na naszych to chyba zjem papier toaletowy

TreleMorele
Senior

#10000 Postautor: TreleMorele » 12 września 2020, o 20:23

Na TV Maniak są wszyskie mecze za Free
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...