Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
blajar
Trener

Re: Żużel w TV

#9251 Postautor: blajar » 7 lipca 2020, o 21:19

Barti pisze:
blajar pisze:Orientujecie się czy znajdę gdzieś w sieci (na ich stronie nie ma) wczorajszy magazyn Ekstraligi z Eleven? Zgapiłem się i nie wiem czy gdzieś da się znaleźć czy trzeba polować na powtórkę.

A był? Bo włączyłem Eleven i leciał akurat Magazyn ale Formuły 1.

Tak, na 21 przesunęli.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Sledzio
Trener
Kontakt:

#9252 Postautor: Sledzio » 7 lipca 2020, o 21:30

toinoja pisze:I pozornie przytomny Hans Nielsen. Pan Witold Miszczak w roli głównej!
https://youtu.be/hOdaVu0ANtw

Pamięta ktoś co się działo po zawodach ???

vertigo_07

#9253 Postautor: vertigo_07 » 7 lipca 2020, o 21:48

blajar pisze:Orientujecie się czy znajdę gdzieś w sieci (na ich stronie nie ma) wczorajszy magazyn Ekstraligi z Eleven? Zgapiłem się i nie wiem czy gdzieś da się znaleźć czy trzeba polować na powtórkę.

Jeśli korzystasz z UPC, to można obejrzeć przez usługę HorizonGo (w aplikacji albo na stronie horizon.tv).

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9254 Postautor: Kargolo » 7 lipca 2020, o 23:35

Nie zapomnę jak bardzo zawiodłem się na Gollobie kiedy po raz pierwszy wystąpił jako ekspert. Takich banałów i ogólników chyba żaden z komentatorów nigdy nie mówił.

Co do Olkowicza to wierzyłem, że programu o ustawieniach motocykla nie jest w stanie spieprzyć, ale się mylilem. W ogóle najlepiej byłoby go z tego wyrzucić i dołożyć Dobruckiemu któregoś z byłych zawodników, Tomka Piszcza czy coś.

Pan Noga całkiem ok, ale to "czy do czech", o którym ktoś wspomniał jest irytujące.

Styl Korościela kompletnie mi nie leży. Może to ze mną jest coś nie tak, ale jego żarty śmieszą mnie w takim samym stopniu jak chłop przebrany za babę, a gwizdanie w czasie biegu to już dyskwalifikacja.

Ryczel nie czuł speedwaya. Kiedyś mu się pomyliło i jazdę parą kolegów z drużyny komentował jako fantastyczną walkę o 3 punkty.

Mirek Jabłoński ciągle jakiś najarany i głupkowaty.

"Allleż" Łopaciński, "Łokeć" Bajerski. Jakoś ciężko się ich słucha, chociaż każdego z innego powodu.

Lorek czuje żużel i gdyby skupił się na samym speedwayu i mówieniu po polsku miałby potencjał na najlepszego komentatora w Polsce. Ale ten pseudokalifornijski akcent i wstawki z fristajla, tenisa i cholera wie czego jeszcze obniżają jego ocenę. Mam czasem wrażenie, że on sam nie wie gdzie się znajduje i co mówi i wymyśla historie na bieżąco.

Czołówka to wciąż Dryła i Kuźbicki. Każdy ma swoje wady, ale jednak zdecydowanie więcej zalet.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#9255 Postautor: Perez » 8 lipca 2020, o 05:44

Jeszcze się nie urodził taki co by wszystkim dogodził...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9256 Postautor: Gelo » 8 lipca 2020, o 07:38

Ja bym Golloba bronił. Przypominam, że kiedy wszyscy po nas jechali, że nie wygramy meczu on jako jedyny mówił, żeby być ostrożnym z takimi opiniami i że jego ostatnia drużyna nie będzie miała łatwo w Lublinie w pierwszej kolejce. Miał rację...

Kaman
Kadrowicz

#9257 Postautor: Kaman » 8 lipca 2020, o 07:45

Gelo pisze:Ja bym Golloba bronił. Przypominam, że kiedy wszyscy po nas jechali, że nie wygramy meczu on jako jedyny mówił, żeby być ostrożnym z takimi opiniami i że jego ostatnia drużyna nie będzie miała łatwo w Lublinie w pierwszej kolejce. Miał rację...

Kurtuazja nic więcej...

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#9258 Postautor: kdsz » 8 lipca 2020, o 08:09

Kargolo pisze:Ryczel nie czuł speedwaya. Kiedyś mu się pomyliło i jazdę parą kolegów z drużyny komentował jako fantastyczną walkę o 3 punkty.

Ale się tną!
https://youtu.be/uFEjFLxs_ng

Kargolo pisze:Lorek czuje żużel i gdyby skupił się na samym speedwayu i mówieniu po polsku miałby potencjał na najlepszego komentatora w Polsce. Ale ten pseudokalifornijski akcent i wstawki z fristajla, tenisa i cholera wie czego jeszcze obniżają jego ocenę. Mam czasem wrażenie, że on sam nie wie gdzie się znajduje i co mówi i wymyśla historie na bieżąco.

Ale trzeba mu oddać, że komentując mecze tenisowe promuje również speedway, w nieoczywisty i zaskakujący sposób porównując wydarzenia na korcie do akcji żużlowych Anglosasów. Nie ogranicza się tylko do postaci znaczących, jak Leigh Scott Adams czy Jason Kevin Doyle, ale potrafi też przemycić nazwiska totalnych nołnejmów pokroju Lewisa Kerra czy Kyle'a Howartha.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9259 Postautor: Gelo » 8 lipca 2020, o 08:18

taaak - ja myślę że ten backhand był niczym backflip Lewisa Pastrany na południowo-zachodnim wybrzeżu Kalifornii... ble do porzygu.

Czarek
Trener

#9260 Postautor: Czarek » 8 lipca 2020, o 08:50

kdsz pisze:
Kargolo pisze:Ryczel nie czuł speedwaya. Kiedyś mu się pomyliło i jazdę parą kolegów z drużyny komentował jako fantastyczną walkę o 3 punkty.

Ale się tną!
https://youtu.be/uFEjFLxs_ng

Kargolo pisze:Lorek czuje żużel i gdyby skupił się na samym speedwayu i mówieniu po polsku miałby potencjał na najlepszego komentatora w Polsce. Ale ten pseudokalifornijski akcent i wstawki z fristajla, tenisa i cholera wie czego jeszcze obniżają jego ocenę. Mam czasem wrażenie, że on sam nie wie gdzie się znajduje i co mówi i wymyśla historie na bieżąco.

Ale trzeba mu oddać, że komentując mecze tenisowe promuje również speedway, w nieoczywisty i zaskakujący sposób porównując wydarzenia na korcie do akcji żużlowych Anglosasów. Nie ogranicza się tylko do postaci znaczących, jak Leigh Scott Adams czy Jason Kevin Doyle, ale potrafi też przemycić nazwiska totalnych nołnejmów pokroju Lewisa Kerra czy Kyle'a Howartha.

Czym pewnie tak wkurza fanów tenisa, którzy nie znają żużla, że chce im się rzygać na samą myśl o tej dyscyplinie, tak jak fanom żużla na myśl o freestyle'u.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9261 Postautor: papi » 8 lipca 2020, o 09:04

Gelo pisze:taaak - ja myślę że ten backhand był niczym backflip Lewisa Pastrany na południowo-zachodnim wybrzeżu Kalifornii... ble do porzygu.

Ale Lorek musi edukować dalej, przecież Pastrana ma na imię Travis :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#9262 Postautor: Gelo » 8 lipca 2020, o 09:06

To jest niezwykle istotne :) Travis ma na imię Scott tak naprawdę :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#9263 Postautor: tezetomaniak » 8 lipca 2020, o 09:09

Czarek pisze:Czym pewnie tak wkurza fanów tenisa, którzy nie znają żużla, że chce im się rzygać na samą myśl o tej dyscyplinie, tak jak fanom żużla na myśl o freestyle'u.

Są ludzie, których zainteresowania nie ograniczają się do jednej rzeczy : )

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#9264 Postautor: Kargolo » 8 lipca 2020, o 10:44

Gelo pisze:Ja bym Golloba bronił. Przypominam, że kiedy wszyscy po nas jechali, że nie wygramy meczu on jako jedyny mówił, żeby być ostrożnym z takimi opiniami i że jego ostatnia drużyna nie będzie miała łatwo w Lublinie w pierwszej kolejce. Miał rację...

Dla mnie przy ocenie eksperta nie jest to okoliczność łagodząca. Spodziewałem się czegoś ekstra, a słyszałem banały. Może zbyt dużo oczekiwałem.
W każdym razie Tomek przez lata tyle potrafił wyciągnąć z motocykli, że chciałbym zobaczyć jak opowiada o ustawieniach sprzętu, od podstaw. To by było coś!

PS: Właśnie oglądam powtórkę niedzielnego magazynu. Mirek spoważniał i od razu przyjemnie się go słucha. Chyba bura po pierwszej kolejce przyniosła skutek ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
slawky

#9265 Postautor: slawky » 8 lipca 2020, o 10:47

Sledzio pisze:
toinoja pisze:I pozornie przytomny Hans Nielsen. Pan Witold Miszczak w roli głównej!
https://youtu.be/hOdaVu0ANtw

Pamięta ktoś co się działo po zawodach ???

Sędzia h...j , tłum musiała rozganiać policja

Czarek
Trener

#9266 Postautor: Czarek » 8 lipca 2020, o 12:28

tezetomaniak pisze:
Czarek pisze:Czym pewnie tak wkurza fanów tenisa, którzy nie znają żużla, że chce im się rzygać na samą myśl o tej dyscyplinie, tak jak fanom żużla na myśl o freestyle'u.

Są ludzie, których zainteresowania nie ograniczają się do jednej rzeczy : )

Nie o to chodzi. Sam lubię piłkę nożną, ale gdyby komentator meczu meczu siatkówki gadał o futbolu, a nie o tym co dzieje się na parkiecie to odebrałbym to jako brak profesjonalizmu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#9267 Postautor: Perez » 8 lipca 2020, o 19:13

Btw. Pan który komentuje teraz sec z Korościelem, moim zdaniem jeden z lepszych.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#9268 Postautor: Saeyl » 8 lipca 2020, o 19:18

Fakt, dobrze się go słucha.
Grisza ładnie odjechał od Madsena, zobaczymy jak będzie dalej, bo bardzo szybki był.

blajar
Trener

#9269 Postautor: blajar » 8 lipca 2020, o 19:21

Trochę za dużo informacji sobie przygotował i nie wyrabia z przedstawieniem zawodników przed biegiem, mnie trochę tym irytuje.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#9270 Postautor: Perez » 8 lipca 2020, o 19:24

Akurat on zawsze ma sporo informacji i to tych ciekawych a nie jakieś głupoty.

mema
Senior

#9271 Postautor: mema » 8 lipca 2020, o 19:39

Perez pisze:Btw. Pan który komentuje teraz sec z Korościelem, moim zdaniem jeden z lepszych.

To Jakub Pieczatowski.Swoją drogą dzisiaj rewelacyjne ściganie w porównaniu z Toruniem w sobotę.

mechanizator
Junior

#9272 Postautor: mechanizator » 8 lipca 2020, o 19:42

Czemu Zmarzlik nie jedzie ?

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#9273 Postautor: Saeyl » 8 lipca 2020, o 19:45

mechanizator pisze:Czemu Zmarzlik nie jedzie ?

Bo miał dziką kartę na jedno spotkanie tylko ;)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#9274 Postautor: Perez » 8 lipca 2020, o 19:56

Bydgoszcz to był zazwyczaj jeden z najlepszych torów do ścigania. Brakuje mi tego toru np. W GP.

TreleMorele
Senior

#9275 Postautor: TreleMorele » 8 lipca 2020, o 19:59

Emil zrobił Grisze jak juniora:)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...