Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Przypomnij sobie Feddka i Śwista i zaraz Ci sie Dryła spodoba na nowo 
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Robson pisze:Przypomnij sobie Feddka i Śwista i zaraz Ci sie Dryła spodoba na nowo
Ale Dryła na silę próbuje się lansować. Wkurzające jest to zdrabnianie imion i nazwisk. Zamiast Piotr , Piter, zamiast Dominik , Domin, zamiast Smektała, Smyk. Bez obrazy ale zalatuje wiochą i wychodzi brak profesjonalizmu komentatorskiego.
A to nie Jabłoński głównie tak mówi?
Dziki Nicki! :D Po nóżce Pawlickiego w taki amok wpadł, że się z rozpędu do niewinnego Smyka prz...bał

"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Dla mnie najlepszy duet komentatorski to Mitrut/Korościel. Największe dno to obecnie Olkowicz :)
Najbardziej denerwujące jest robienie na siłę emocji z niczego, niezależnie od tego, kto to robi. Maciuszczak na stadionie, czy gardłujący panowie w TV. Dryła wprowadził modę na natłok mowy podczas biegu, tak, jakby nie wystarczyło powiedzenie o tym, co się dzieje i ewentualnie dlaczego. Dodatkowo, każdy bez wyjątku bieg komentuje "pogrubiając" swój głos sztuczną chrypą, podkreślając dramaturgię, nawet jak nic się nie dzieje. Ponieważ, generalnie, gada z sensem, kiedyś można było tego posłuchać, ale po latach już męczy, przynajmniej mnie.
Aż momentami tęsknię za "kultowym" komentarzem z lat 90. gościa, który generalnie co jakiś czas powtarzał kolejność, wymieniając jedynie nazwiska jadących zawodników. Kiedyś ktoś to wrzucał tu na forum jako humoreskę i zapadło mi w pamięć. Dziś komentatorzy wychodzą z błędnego założenia, że jeśli podczas transmisji telewidzowie choć przez chwilę nie słyszą ich głosu, to zmienią kanał, albo będą dzwonić i zawracać głowę, że awaria. Albo, że żużel ogląda się po to, aby ich słuchać.
Aż momentami tęsknię za "kultowym" komentarzem z lat 90. gościa, który generalnie co jakiś czas powtarzał kolejność, wymieniając jedynie nazwiska jadących zawodników. Kiedyś ktoś to wrzucał tu na forum jako humoreskę i zapadło mi w pamięć. Dziś komentatorzy wychodzą z błędnego założenia, że jeśli podczas transmisji telewidzowie choć przez chwilę nie słyszą ich głosu, to zmienią kanał, albo będą dzwonić i zawracać głowę, że awaria. Albo, że żużel ogląda się po to, aby ich słuchać.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Komentarz jak z syntezatora Ivona. Więcej emocji dostarcza słuchanie Hołowczyca w nawigacji
luCas pisze:https://www.youtube.com/watch?v=JzF3_4RehII
Sam nie wiem, czy to lepsze niz obecna komentatorka.
"Jacek Wozniak i Matousek...Matousek....Matousek....i Leigh Adams...."
No mistrz
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
papi pisze:Więcej emocji dostarcza słuchanie Hołowczyca w nawigacji
Jasne, że to jest przesada, ale właśnie widać u Ciebie błąd w założeniu, który popełniają również współcześni komentatorzy. Emocji ma dostarczać wyścig, a nie komentarz. Jeśli wyścig jest emocjonujący, rozumiem emocje u komentatora. Ale jeśli jest nudny, to emocje komentatora jedynie denerwują, bo są sztuczne.
Absolutnie nie zgadzam się z Torsenem.
Drylson to 100% profesjonalista, zawsze świetnie przygotowany, zawsze bezstronny, zawsze pełen szacunku i uznania dla wszystkich uczestników żużlowego cyrku.
Jest przy tym barwny i jego komentarz współgra z emocjami jakie generuje sam żużel.
To nie jest snooker, tu kipi adrenalina, to jest sport śmiertelnie niebezpieczny i to co dokłada do niego Drylson to jest absolutny majstersztyk.
Torsen - jakim Ty jesteś kibicem? Napisz w paru zdaniach co lubisz w żużlu. Przyznaję, że trudno mi zrozumieć Twój punkt widzenia.
Drylson to 100% profesjonalista, zawsze świetnie przygotowany, zawsze bezstronny, zawsze pełen szacunku i uznania dla wszystkich uczestników żużlowego cyrku.
Jest przy tym barwny i jego komentarz współgra z emocjami jakie generuje sam żużel.
To nie jest snooker, tu kipi adrenalina, to jest sport śmiertelnie niebezpieczny i to co dokłada do niego Drylson to jest absolutny majstersztyk.
Torsen - jakim Ty jesteś kibicem? Napisz w paru zdaniach co lubisz w żużlu. Przyznaję, że trudno mi zrozumieć Twój punkt widzenia.
Bezstronny, chyba ze akurat komentuje mecz Motoru :)
Ja Dryle lubie, ale rowniez denerwuje mnie to podniecanie sie byle czym, a wrecz niczym. Zdarzaja sie nudne biegi w Ekstralidze i trudno, nie ma sensu na sile robic z jazdy gesiego jakiegos wielkiego spektaklu, bo jest to zwyczajnie smieszne.
Ja Dryle lubie, ale rowniez denerwuje mnie to podniecanie sie byle czym, a wrecz niczym. Zdarzaja sie nudne biegi w Ekstralidze i trudno, nie ma sensu na sile robic z jazdy gesiego jakiegos wielkiego spektaklu, bo jest to zwyczajnie smieszne.
METHANOL ADVENTURE TEAM
Ja bym go usprawiedliwiał - paradoksalnie jego największą wadą (moim zdaniem). Bo o ile w R1 wrzutki do żużla z innych sportów motorowych lub w ogóle wrzutki motoryzacyjne doprowadzają do szewskiej pasji (mam alergię od czasów Lorka), to podniecając się "byle czym" w komentatorce Dryła pokazuje po prostu zamiłowanie do motocykli i sportów motorowych. Jego przeżywane z załamywaniem głosu jest jego znakiem rozpoznawczym. A jak komuś nie pasuje - no cóż - na pilocie zawsze jest odpowiedni przycisk.
Nie ma komentatora idealnego. Jednym podoba się styl Dryły, innym Korościela, a jeszcze innym Wojtka Jagody (Ci, którzy kojarzą gościa będa wiedzieć o czym mówię). Jeszcze na jedno zwrócmy uwagę. Kwestia przesadnego entuzjazmu w sytuacjach , które tego nie uzasadniają, to domena wszystkich komentatorów w NC+. Ryczel robił to nagminnie, Noskowicz tez ma ku temu tendencje. Być może takie jest zalecenie od "góry"? NC+ sprzedaje przecierz produkt i ten produkt ma być ciekawy dla widza. Jeśli mecz jest nudny jak falki z olejem, to komentatorzy muszą trochę pomóc w sprzedawaniu tych emocji.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Komentatorzy to nic. Niech mi ktoś wytłumaczy jakie haki na swoich szefów ma Pan Mercedes Benz, że dalej przeprowadza wywiady po "angielsku".
Ewentualnie czemu nie zasponsorują mu szybkiego kursu rozmowy z jakimś native speakerem.
Ewentualnie czemu nie zasponsorują mu szybkiego kursu rozmowy z jakimś native speakerem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Że tak pojadę klasykiem: "Don't you? Yes, I don't" :D
Mnie to już w sumie przestało bardzo po uszach bić, chyba się człowiek przyzwyczaja. Czasem mam wrażenie, że on to robi specjalnie :)
Mnie to już w sumie przestało bardzo po uszach bić, chyba się człowiek przyzwyczaja. Czasem mam wrażenie, że on to robi specjalnie :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ja mam wrażenie, że to taki poczciwy Tadzio Norek i nikt nie chce mu przykrości robić.
Ale tyle lat mija i serio wystarczyłby pewnie dwu miesięczny kurs i koleś wygładziłby te wszystkie niedociągnięcia, bo niewątpliwie podstawy języka ma.
Ale tyle lat mija i serio wystarczyłby pewnie dwu miesięczny kurs i koleś wygładziłby te wszystkie niedociągnięcia, bo niewątpliwie podstawy języka ma.
Richie Faulkner:
Benz jest slaby, Dryla niektorych drazni, Jabol drazni prawie wszystkich, ale wg mnie problemem NC+ sa Marcin 'yyyy... prosze panstwa' Majewski i Michal 'oczywiscie zartowalem' Lopacinski i to oni powinni byc pierwsi do zwolnienia.
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:Benz jest slaby, Dryla niektorych drazni, Jabol drazni prawie wszystkich, ale wg mnie problemem NC+ sa Marcin 'yyyy... prosze panstwa' Majewski i Michal 'oczywiscie zartowalem' Lopacinski i to oni powinni byc pierwsi do zwolnienia.
Pełna zgoda.
Mi Majewski jakoś specjalnie nie przeszkadza. Studia zarówno na Eleven, jak i na NC+ rzadko kiedy słucham, ważne, że Łopacinskiego zdjęli z budki. No i plus dla NC+ za brak Golloba w studiu (choć to pewnie wynik pandemii, a nie ich swiadomej decyzji), ale przy całym szacunku dla jego wyników, to jako eksperta nie dało się go słuchać.
Swoją drogą swego czasu Łopaciński też strasznie kaleczył jako "wywiadowca". Już go wolę jak w studio siedzi.
Richie Faulkner:
grzesieck pisze:Benz jest slaby, Dryla niektorych drazni, Jabol drazni prawie wszystkich, ale wg mnie problemem NC+ sa Marcin 'yyyy... prosze panstwa' Majewski i Michal 'oczywiscie zartowalem' Lopacinski i to oni powinni byc pierwsi do zwolnienia.
Ja w ogóle nie rozumiem jak taka osoba jak Majewski o takim braku charyzmy i wyrazu trafiła na wizję. Chyba tylko swoją decyzją jako, że tam szefuje. Może i ma inne atuty np. jest świetnym organizatorem i szefem ale wtedy tym bardziej powinien mieć świadomość iż na wizję się po prostu nie nadaje.
A łysy z NC drażni mnie od dłuższego czasu. Ostatnimi zdaje się, że swoją osobą ubił projekt magazynu żużlowego w Kanale Sportowym na co trochę czekałem.
Ze wszystkich reporterów 'parkingowych' najlepiej chyba odbierałem Filipa Czyszanowskiego jeszcze z czasów TVP Sport. Zresztą dalej siedzi w tym TVP i prowadzi ostatnio 'żużlowe niedziele'
Patrząc na to co Benz odwalił w Kanale Sportowym to nie powiedziałbym, że to taki poczciwy Tadzio Norek, któremu nikt nie chce robić przykrości ;)
-
CKM1946
- Zawodowiec
Prawde mówiąc to cała ta ekipa nc+ to jest gówno warta niestety. Tylko lizanie sie po jajkach i unikanie niewygodnych pytań. Dobrze że czasem tam wpadnie Jacek Gajewski albo Wojtek Koerber bo nie boją się mówić co myślą.