PS. co ma na myśli pisząc "występ ze słabszym rywalem"
Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec
Gelu-dlatego uwazam, ze sens jazdy Dawidka bedzie tylko wtedy ( i wtedy tez wierze w te 7-8punktow), gdy bedzie mial bardzo dobra furke pod tylkiem. A tego czy i co bedzie mial to nie wie nikt.
Jesli chodzi o porownanie Dawidka i Jasia, to moze rzeczywiscie bylo z mojej strony troche niefortunne, bo nie mam prawa pamietac przebiegu calej kariery Jasia, a najbardziej utkwily mi w pamieci wlasnie ostatnie lata LKŻetowe
Na pewno jednak nauczyl syna dobrych startow.
Jesli chodzi o koncepcje budowy zespolu, to wcale nie uwazam, ze jest bardzo radykalna w sensie "odmladzania" kadry. Przeciez Sledz, czy nawet Piszcz to juz doswiadzceni zawodnicy. Zawsze mozna tez na sztuke wkomponowac Mordela. Owszem uwazam, ze dobrze byloby sprowadzic jakiegos bardziej doswiadzconego obco, niz samych mlodych i niepewnych. Mimo wszystko uwazam, ze zagraniczny dosysc dobry zawodnik dobrze wplywa na postawe druzyny, dodaje wiecej wiary w umiejetnosci itd.
Dlatego tez jeszcze bardziej sklanialbym sie ku Parkerowi
zwlaszcza, ze przypomnialo mi sie, ze mialem miniaturke zuzlowca wlasnie w tym charakterystycznym kiedys skoro-kevlarze. 
Jesli chodzi o porownanie Dawidka i Jasia, to moze rzeczywiscie bylo z mojej strony troche niefortunne, bo nie mam prawa pamietac przebiegu calej kariery Jasia, a najbardziej utkwily mi w pamieci wlasnie ostatnie lata LKŻetowe
Jesli chodzi o koncepcje budowy zespolu, to wcale nie uwazam, ze jest bardzo radykalna w sensie "odmladzania" kadry. Przeciez Sledz, czy nawet Piszcz to juz doswiadzceni zawodnicy. Zawsze mozna tez na sztuke wkomponowac Mordela. Owszem uwazam, ze dobrze byloby sprowadzic jakiegos bardziej doswiadzconego obco, niz samych mlodych i niepewnych. Mimo wszystko uwazam, ze zagraniczny dosysc dobry zawodnik dobrze wplywa na postawe druzyny, dodaje wiecej wiary w umiejetnosci itd.
Dlatego tez jeszcze bardziej sklanialbym sie ku Parkerowi
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
PS. co ma na myśli pisząc "występ ze słabszym rywalem"
Miałem na myśli słabszym od Ostrowa, Gorzowa, Gdańska. Dalej uważam, że Steen Jensen wcale nie byłby taki najgorszy. Przecież wiadomo, że z takim zawodnikiem klub nie podpisałby kontraktu na określoną liczbę spotkań. Może akurat okazałby się strzałem w 10.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Ja na Stachyrę jako lidera bym nie liczył nie mówie, że jest słabo. Według mnie zrobił postępy, ale jest młody i niemożna na niego brać ciężar udźwigania zespołu i bycia jego liderem
. Skończył wiek juniora powinien swoje robić, zna nasz tor i tak z 6-8 pkt powinien robić na luzie. Na liderów przypisał sobie bym tych panów: Dariusz Śledź, Tomasz Piszcz, Stanisław Burza i Sebastian Trumiński ci już by ten cięzar mogli udźwignąć.
Kolejną kwestią jest, że nie kontraktujemy nazwisko (chodzi mi o żużlowców co ich nazwisko niby oznacza wielkie umiejętności) co pokazał taki Louis
Rempała czy Świst
no Rempała coś pokazał, ale za mało. To bardzo dobrze, że nie używamy tylko takich sposobów. Kus czy Hansenowie mało kto ich zna a mogą się okazać jakimiś talentami
.
Kolejną kwestią jest, że nie kontraktujemy nazwisko (chodzi mi o żużlowców co ich nazwisko niby oznacza wielkie umiejętności) co pokazał taki Louis
Mam wrażenie, że zaczynamy wymieniać już nazwiska wszystkich którzy są wolni, nie odpowiadając na pytanie "po co"? A przecież najważniejsze jest ktory z wymienianych gwarantuje nam zdobycze punktowe. Zawodnicy typu Parker czy Johnston nawet u szczytu kariery nigdy nie błyszczeli w polskiej lidze - dla mnie to obecnie zawodnicy na 5-6 punktów i to na Poznaniu i Grudziądzu (bez gwarancji). Dlatego już lepszy będzie taki Piszcz, po ktorym przynajmniej wiadomo czego sie spodziewać. O Brhelu nawet nie wspominam - to oczywiste, że powinien zostać.
fifiks pisze:Ja na StachyrÄ™ jako lidera bym .
A czy komukolwiek poza Toba przyszla w ogole taka opcja (Stachyry-lidera) do glowy? Warto chyba dokladnie czytac posty i ze zrozumieniem, zanim sie samemu cos "odkrywczego" napisze.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- ahuramazda
O to to. Utrzymanie przede wszystkim! A co do składu to mówię stanowcze nie Lyonsowi. Eksperyment z emerytami powinien nas czegoś nauczyć, a pamiętam jak poczynał sobie w Pile w jej ostatnim extraligowym sezonie. Oprócz lekceważącego podejścia sprzętowego jechał tak kompromitująco, że po 2 czy 3 biegach został wycofany z zawodów, a potem zdaje się już go nie zapraszano. Wolę mniej doświadczonych walczaków, którzy jeszcze maja motywację.
Wszystkiem wszystkiego (dobrego
)
Wszystkiem wszystkiego (dobrego
-
yrastanisław
W pierwszej 20 skutecznych na własnym torze jest czterech zawodników którzy startowali dla nas w ubiegłym sezoenie. Najwyżej bo na 10 miejscu jest Daniel - i chyba można się spodziewać, że to on będzie liderem na naszym torze. Pozostali to J.R, G.K, Bo Brhel (sklasyfikowani obok siebie na miejscach 15-16 z identyczną prawie średnią ok.2,3 pkt na bieg).
Myślę, że nad Brhelem trzeba by się poważnie zastanowić. Mamy przecieź wygrywać u siebie.
Myślę, że nad Brhelem trzeba by się poważnie zastanowić. Mamy przecieź wygrywać u siebie.