Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#801 Postautor: papi » 31 grudnia 2006, o 14:49

napisałeś że pasowałby do koncepcji drużyny, ja uważam, że mimo małego wyboru to kilku lepszych by się jeszcze znalazło.
PS. co ma na myśli pisząc "występ ze słabszym rywalem" :?:

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#802 Postautor: luckas » 31 grudnia 2006, o 15:08

hmm. Steen Jensen byc moze moglby sie okazac takim Davidem Ruudem.Tez by przyszedl z II ligi i chyba tez z Piły... kto wie, kto wie... ;)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#803 Postautor: Cooper » 31 grudnia 2006, o 15:19

Gelu-dlatego uwazam, ze sens jazdy Dawidka bedzie tylko wtedy ( i wtedy tez wierze w te 7-8punktow), gdy bedzie mial bardzo dobra furke pod tylkiem. A tego czy i co bedzie mial to nie wie nikt.

Jesli chodzi o porownanie Dawidka i Jasia, to moze rzeczywiscie bylo z mojej strony troche niefortunne, bo nie mam prawa pamietac przebiegu calej kariery Jasia, a najbardziej utkwily mi w pamieci wlasnie ostatnie lata LKŻetowe 8) Na pewno jednak nauczyl syna dobrych startow.

Jesli chodzi o koncepcje budowy zespolu, to wcale nie uwazam, ze jest bardzo radykalna w sensie "odmladzania" kadry. Przeciez Sledz, czy nawet Piszcz to juz doswiadzceni zawodnicy. Zawsze mozna tez na sztuke wkomponowac Mordela. Owszem uwazam, ze dobrze byloby sprowadzic jakiegos bardziej doswiadzconego obco, niz samych mlodych i niepewnych. Mimo wszystko uwazam, ze zagraniczny dosysc dobry zawodnik dobrze wplywa na postawe druzyny, dodaje wiecej wiary w umiejetnosci itd.
Dlatego tez jeszcze bardziej sklanialbym sie ku Parkerowi 8) zwlaszcza, ze przypomnialo mi sie, ze mialem miniaturke zuzlowca wlasnie w tym charakterystycznym kiedys skoro-kevlarze. :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#804 Postautor: K.A.M.I.L. » 31 grudnia 2006, o 15:37

PS. co ma na myśli pisząc "występ ze słabszym rywalem"

Miałem na myśli słabszym od Ostrowa, Gorzowa, Gdańska. Dalej uważam, że Steen Jensen wcale nie byłby taki najgorszy. Przecież wiadomo, że z takim zawodnikiem klub nie podpisałby kontraktu na określoną liczbę spotkań. Może akurat okazałby się strzałem w 10.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
fifiks

#805 Postautor: fifiks » 31 grudnia 2006, o 15:39

Ja na Stachyrę jako lidera bym nie liczył nie mówie, że jest słabo. Według mnie zrobił postępy, ale jest młody i niemożna na niego brać ciężar udźwigania zespołu i bycia jego liderem :x . Skończył wiek juniora powinien swoje robić, zna nasz tor i tak z 6-8 pkt powinien robić na luzie. Na liderów przypisał sobie bym tych panów: Dariusz Śledź, Tomasz Piszcz, Stanisław Burza i Sebastian Trumiński ci już by ten cięzar mogli udźwignąć.
Kolejną kwestią jest, że nie kontraktujemy nazwisko (chodzi mi o żużlowców co ich nazwisko niby oznacza wielkie umiejętności) co pokazał taki Louis :?: Rempała czy Świst :?: no Rempała coś pokazał, ale za mało. To bardzo dobrze, że nie używamy tylko takich sposobów. Kus czy Hansenowie mało kto ich zna a mogą się okazać jakimiś talentami :wink: .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#806 Postautor: Gelo » 31 grudnia 2006, o 15:42

Mam wrażenie, że zaczynamy wymieniać już nazwiska wszystkich którzy są wolni, nie odpowiadając na pytanie "po co"? A przecież najważniejsze jest ktory z wymienianych gwarantuje nam zdobycze punktowe. Zawodnicy typu Parker czy Johnston nawet u szczytu kariery nigdy nie błyszczeli w polskiej lidze - dla mnie to obecnie zawodnicy na 5-6 punktów i to na Poznaniu i Grudziądzu (bez gwarancji). Dlatego już lepszy będzie taki Piszcz, po ktorym przynajmniej wiadomo czego sie spodziewać. O Brhelu nawet nie wspominam - to oczywiste, że powinien zostać.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#807 Postautor: Cooper » 31 grudnia 2006, o 15:53

fifiks pisze:Ja na StachyrÄ™ jako lidera bym .

A czy komukolwiek poza Toba przyszla w ogole taka opcja (Stachyry-lidera) do glowy? Warto chyba dokladnie czytac posty i ze zrozumieniem, zanim sie samemu cos "odkrywczego" napisze.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#809 Postautor: Cooper » 31 grudnia 2006, o 17:01

Gawrzyk pisze:. Dla mnie ktoś kto ma 29 czy 31 lat jeszcze jest młody.

Ehh, polska mentalnosc 8) :wink: A ten ktory ma 21-22 lata jest jaki? I oczywiscie "ma jeszcze czas" itd. itp. :twisted:

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#810 Postautor: bartosch » 31 grudnia 2006, o 18:23

Gawrzyk pisze:Źle się wyraziłem. "Młody" to pojęcie względne. Dla mnie ktoś kto ma 29 czy 31 lat jeszcze jest młody...

dobrze ze sie poprawiles:)
carpe diem!

Awatar użytkownika
ahuramazda

#812 Postautor: ahuramazda » 1 stycznia 2007, o 00:35

Dobrze cooper mówisz Dać Jurkowi fury Dawidka to też by coś pojechał :D A w nowym roku życze WAM wszystki szczęścia i oby nasz TŻecik dostał tą licencje i utrzymał się w I lidze czego wam i sobie życze!!!

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#813 Postautor: auganoff » 1 stycznia 2007, o 10:47

O to to. Utrzymanie przede wszystkim! A co do składu to mówię stanowcze nie Lyonsowi. Eksperyment z emerytami powinien nas czegoś nauczyć, a pamiętam jak poczynał sobie w Pile w jej ostatnim extraligowym sezonie. Oprócz lekceważącego podejścia sprzętowego jechał tak kompromitująco, że po 2 czy 3 biegach został wycofany z zawodów, a potem zdaje się już go nie zapraszano. Wolę mniej doświadczonych walczaków, którzy jeszcze maja motywację.

Wszystkiem wszystkiego (dobrego :wink: )

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#815 Postautor: Marcinex » 1 stycznia 2007, o 15:50

Baran to taki młodszy Świst i na pewno było by z nim więcej kłopotów niż pożytku. Dobrze że kierownictwo nie bierze pod uwagę jego kandydatury jako wzmocnienia naszego zespołu... , co nie zmienia faktu że Baran ma talent i marnuje go tylko przez swoje nieodpowiednie podejście do sportu :roll:
Obrazek

Kamil78
Kontakt:

#816 Postautor: Kamil78 » 1 stycznia 2007, o 18:20

Nie Świst a typa Frankowa - talent ale wszytsko mu trzeba dać, on nic totalna odwrotność Grzesia Knappa

zarfe
Szkółkowicz

#817 Postautor: zarfe » 1 stycznia 2007, o 22:30

Ciekawe kiedy obco przysle kontrakt :roll:
Czekamy na decyzje o licencji.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#818 Postautor: Radzio » 1 stycznia 2007, o 23:21

Kamil78 pisze:Nie Świst a typa Frankowa - talent ale wszytsko mu trzeba dać, on nic totalna odwrotność Grzesia Knappa

??? nie mogę zrozumieć:( pewnie przez ten alkohol, który jeszcze działa:)

yrastanisław

#819 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 2 stycznia 2007, o 07:37

W pierwszej 20 skutecznych na własnym torze jest czterech zawodników którzy startowali dla nas w ubiegłym sezoenie. Najwyżej bo na 10 miejscu jest Daniel - i chyba można się spodziewać, że to on będzie liderem na naszym torze. Pozostali to J.R, G.K, Bo Brhel (sklasyfikowani obok siebie na miejscach 15-16 z identyczną prawie średnią ok.2,3 pkt na bieg).
Myślę, że nad Brhelem trzeba by się poważnie zastanowić. Mamy przecieź wygrywać u siebie.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#820 Postautor: kdsz » 2 stycznia 2007, o 08:04

Nie ma co się zastanawiać, tylko trzeba podpisywać.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#821 Postautor: Dobromir » 2 stycznia 2007, o 08:50

Wie ktoś czy Siergiej Darkin gdzieś podpisał w Polsce???

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#822 Postautor: kdsz » 2 stycznia 2007, o 08:55

Sasza w Lublinie raczej nigdy nie błyszczał, więc nie wiem, czy warto się nad nim zastanawiać.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#823 Postautor: czaszka » 2 stycznia 2007, o 09:00

Dobromir pisze:Wie ktoś czy Siergiej Darkin gdzieś podpisał w Polsce???

Podpisał w Gnieźnie.

piotr76
Senior
Kontakt:

#824 Postautor: piotr76 » 2 stycznia 2007, o 09:55

jak podpisywać to tylko na 2 lata inaczej będzie ciężko o skład w następnym sezonie wiadomo w 2 lidze nikt nie chce jeździć ...
o ile wogóle dostaniemy warunkową ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#825 Postautor: Gelo » 2 stycznia 2007, o 10:01

Oczywiście, że umowy powinno sie podpisywać tylko na rok - moze z wyjatkiem juniorów. Obecny żużel polega na krojeniu garnituru na miarę w zależości czy sie tyje czy chudnie - w zależności od chwili. W zawodowym speedwayu liczy się tu i teraz.