Dawid Stachyra
Re: Dawid Stachyra
tylko ze mają jeszcze Slabonia ktory wcale nie jest słabszy od maxa i schleina.
Wcale bym sie nie zmartwil jakby w finale Mistrzostw Polski wystartował Polak (a chocby nawet Karol
), a nie Norweg 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Chyba akurat niewielu jest "urodzonych w Polsce Polakow" jezdzacych rownie efektownie, walecznie i skutecznie jak "Polak urodzony w Norwegii" - także moim zdaniem dla widowiska to spora strata. Można Holtę lubic lub nie (przy jego pazerności na kase, stylu rozstania z Czewa i Rzeszowem pewnie raczej nie
) ale nie można chyba nie doceniac jego widowiskowej jazdy. I nie można mu zarzucic, że olewał czy przechodzil obok" finalow IMP. Ale że z gustami sie nie dyskutuje - zatem mozna sobie rzecz jasna wolec Polaka, Karola Polaka i ja to rzecz jasna szanuje 
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Ja tam Holte zaczalem szanowac po tym z jakim poswieceniem jezdzil w DPS w tym i zeszlym roku... Kasy z tego wielkiej przeciez nie mial, a trzymal gaz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
No i kasa z tego bedzie, tylko, ze w przerwie zimowej przy zmianie klubu
Mnie tylko wkurza u niego brak checi do nauczenia sie "ojczystego" jezyka. Podobno mieszka w Polsce juz z 10 lat, a jednego zdania sklecic nie potrafi
Wiesz jaka by zyskal sympatie u Polakow gdyby w wywiadach zamiast "ju noł" mowil "ze tak powiem" 
Mnie tylko wkurza u niego brak checi do nauczenia sie "ojczystego" jezyka. Podobno mieszka w Polsce juz z 10 lat, a jednego zdania sklecic nie potrafi
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Oprócz polskiego mógłby jeszcze nauczyć się płynnie pokonywać łuki, bo jego technika woła o pomstę do nieba.
Co z tego, że brzydko technicznie jeździ skoro dobrze punktuje. To nie jazda figurowa na lodzie.
Gelo pisze:Oprócz polskiego mógłby jeszcze nauczyć się płynnie pokonywać łuki, bo jego technika woła o pomstę do nieba.
O tak, zgadzam sie zdecydowanie, uwazam ze to najwiekszy parasol w GP, i jeden z wiekszych w Ekstralidze
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ge(L)o pisze:Co z tego, że brzydko technicznie jeź��oro dobrze punktuje. To nie jazda figurowa na lodzie.[/qu[t[]
masz absolutnie racje tylko, ze nie zawsze dobrze punktuje a swoim brakiem techniki stwarza zagrozenie dla siebie i i rywali. to zawodnik ktory niestety czesto upada nieatakowany.
Dawid zdecydował sie na starty w lidze duńskiej, mianowicie w Holsted.
Może właśnie dlatego, że w polskiej II lidze mniej startów?
Może właśnie dlatego, że w polskiej II lidze mniej startów?
Wie ktos moze co z Dawidem, dzwon wygladal strasznie ...
Ps. Dawid szybkiego powrotu na tor
zamiast 500 + program Beryl +
Sportowefakty.pl -> poczytaj
piotr76 pisze:Wie ktos moze co z Dawidem, dzwon wygladal strasznie ...
Dobrze, ze glowa i kregoslup cale.
Swoja droga zastanawiam sie czy cos jest "nie hallo" z dmuchanymi bandami. Z jednej strony fajny myk taka poducha na wirazu, z drugiej jak sie ktos tak wbije pod poduszke jak Dawid to nie jest tak wesolo.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Davv pisze:Sportowefakty.pl -> poczytaj
Czytam, i czytam i nic ... daj linka skoro cos znalazles ....
Ja tylko wyczytalem to co Swider powiedzial, a o tym to wiedzialem na meczu jak sie Dawid trzymal za reke :
"Dawid ma problemy z nadgarstkiem i barkiem, jednak nie są jeszcze znane pełne wyniki badań i nie można nic wyrokować."
bkapusta pisze:Dobrze, ze glowa i kregoslup cale.
Swoja droga zastanawiam sie czy cos jest "nie hallo" z dmuchanymi bandami. Z jednej strony fajny myk taka poducha na wirazu, z drugiej jak sie ktos tak wbije pod poduszke jak Dawid to nie jest tak wesolo.
Bez bandy Bartek to by bylo po kregoslupie... przeciez Dawid na wyprostowanym szedl prosto w bande, pod poduche to zdaje sie ze go maszyna troche wciagnela ... byly juz przypadki ze zuzlowca nie bylo widac po upadku, tutaj amortyzacja byla okurat ok ...
piotr76 pisze:bkapusta pisze:Dobrze, ze glowa i kregoslup cale.
Bez bandy Bartek to by bylo po kregoslupie... przeciez Dawid na wyprostowanym szedl prosto w bande, pod poduche to zdaje sie ze go maszyna troche wciagnela ... byly juz przypadki ze zuzlowca nie bylo widac po upadku, tutaj amortyzacja byla okurat ok ...
Nie no Piotrek nie mowie, ze trzeba zrezygnowac z band dmuchanych. Zastanawiam sie tylko czy jednak nie powinny byc zabezpieczone przed takim "wciaganiem" zawodnikow.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Podejzewam ze to nie wykonalne, bo jesli nawet ktos cos wymysli zeby nie wciagalo zawodnikow pod bande to pojawi sie problem ze bedzie ich wyrzucac nad ...
piotr76 pisze:Podejzewam ze to nie wykonalne, bo jesli nawet ktos cos wymysli zeby nie wciagalo zawodnikow pod bande to pojawi sie problem ze bedzie ich wyrzucac nad ...
Nie no to nad to nie ma problemu: siatki na motyle.
A tak serio - moze masz racje. Z dmuchanymi nie jest tak zle. Kontuzji jest mniej. Moze nie ma co kombinowac.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
dobrze że nic mu nie jest... tylko poobijany dość mocno.
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /634856485
a tu wypadek dawida:
http://www.skysports.com/video/clips/0, ... &ssvPage=1
a tu wypadek dawida:
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
Stereeo pisze:dobrze że nic mu nie jest... tylko poobijany dość mocno.
a tu wypadek dawida:
No nareszcie jakas rzeczowa informacja a nie pierzenie "poczytaj mi mamo na syfach"
no i dobra informacja
Ps. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mam na forum
Kolejny raz pokazuje jak bardzo ważne są bandy dmuchane na meczach speedway"a.
Wracaj do zdrowia Dawid.
Wracaj do zdrowia Dawid.
bkapusta pisze:Nie no Piotrek nie mowie, ze trzeba zrezygnowac z band dmuchanych. Zastanawiam sie tylko czy jednak nie powinny byc zabezpieczone przed takim "wciaganiem" zawodnikow.
Nie jestem co prawda znawca tematu, ale po obejrzeniu kilkanascie razy video z tego upadku jestem wiecej niz przekonany, ze dmuchane bandy uratowaly Dawidowi mnostwo zdrowia. Szybkiego powrotu do zdrowia i na tor Dawid.