7 urodziny forum

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ge(L)o
Trener

#601 Postautor: Ge(L)o » 16 kwietnia 2007, o 09:48

Metalliczny pisze: żeby jakikolwiek cień dopingu czy oprawy był na Zygmuntowskich.

spokojna głowa. Zapewniam Cię, że bez Was doping by nie zdechł.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#602 Postautor: marcin_lub » 16 kwietnia 2007, o 09:48

Fan - osoba podziwiająca człowieka, grupę ludzi, dzieło sztuki, bądź ideę. Jest to skrót od słowa fanatyk, jednak ma mniej pejoratywny, a nawet pozytywny wydźwięk. Fani określonego zjawiska często organizują się, tworząc tzw. fankluby.

Dla mnie Metaliczny czy to jest fan piłkarski, czy fan żużlowy czy fak siatkarski, koszykarski czy jaki jeszcze powinien być tak samo oddany klubowi :!:
Dla mnie z ust prawdziwego fana nie powinno paść stwierdzenie: "KAŻDY KIBICUJE JAK CHCE MY TAK A INNI TAK" i do tego odnosi sie cały mój "atak"w waszym kierunku. Mówię waszym bo w fanklubie pewnie jest zasad że jeden to wszyscy a wszyscy to jeden :wink:
Ja nic wam nie zarzucam tylko w dosadny sposób próbuję uzmysłowić pewne elementy.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#603 Postautor: Metalliczny » 16 kwietnia 2007, o 10:00

O to może rzucimy wszystko w cholerę i zobaczymy jak inni sobie radzą. Nie ma dopingu - źle, jest doping - jeszcze gorzej. Ja po raz dwudziesty napiszę, że użyłem tych słów w kontekście, że Fan Klub, nie będzie lepciał z kijami na ludzi którzy dopingują inaczej niż my sami. Fan Klub krzyczy Motor, inni TŻ. Mamy stanąć na śródku murawy albo pójśc do Stypuły i powiedzieć : "Ludzie - macie krzyczeć Motor, bo jak nie, to FK w liczbie 25 osób wam wpierdzieli, czy coś?" Trochę powagi.

My naprawdę mamy co robić, wiele razy apelowaliśmy o pomoc, uważam, że mimo wszystko należy nam się choć odrobina szacunku za to co robimy, bo my tak naprawdę nie jesteśmy do niczego zobligowani. Robimy to, bo chcemy, bo kochamy ten sport, ten klub, to miasto. Ale skoro wam to przeszkadza, może czas skończyć? Niech inni się tym zajmują.

I na koniec powiem to co mnie dotknęło najbardziej -nie rozumiem pretensji do Fan Klubu, że doping jest słaby, że cały stadion nie krzyczy jednakowo, że cały stadion nie robi fali. Wszystkiemu winny Fan Klub. Tak jest najprościej.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#604 Postautor: Radzio » 16 kwietnia 2007, o 10:11

Ge(L)o pisze:
Metalliczny pisze: żeby jakikolwiek cień dopingu czy oprawy był na Zygmuntowskich.

spokojna głowa. Zapewniam Cię, że bez Was doping by nie zdechł.

Jakoś mnie nie przekonałeś i byłem świadkiem jak doping zdechł jak Fan Klub jeden mecz całkowicie odpuścił. Przypomnij sobie mecz z Grudziądzem u nas 12.07.06. Może z 5 osób coś krzyczało. Więc twoje zapewnienia nie pokrywają się.

meesha
Trener
Kontakt:

#605 Postautor: meesha » 16 kwietnia 2007, o 10:55

Misiu kororowy (to zwracam się do marcina_lub) jakieś kompleksy masz z tą Legią :?: Na tle żużlowych fanklubów w pierwszej lidze jesteśmy w czubie tabeli na co składa się wiele czynników. To, że słaby doping na stadionie jest naszą bolączką to nic nowego, doskonale zdajemy sobie z tego sprawę. A jest słabo właśnie dlatego, że średnia wieku w FanKlubie jest zdecydowanie za wysoka (coś koło 25 lat). Brakuje właśnie takich 16-18-letnich narwańców czy jak to nazywasz "fanatyków". Choć tak naprawdę ten doping na żużlu i tak jest gówno wart. Zapytaj któregoś z zawodników czy cokolwiek słyszy z trybun stojąc na starcie lub jadąc podczas wyścigu :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#606 Postautor: marcin_lub » 16 kwietnia 2007, o 11:14

meesha pisze:Misiu kororowy (to zwracam siÄ™ do marcina_lub) jakieÅ› kompleksy masz z tÄ… LegiÄ… :?:

Dlaczego od razu kompleksy :?: Pierwszy raz porównałem cokolwiek do Legii i od razu uważasz że mam kompleksy :?: Nie rozumiem :!:

meesha pisze:Na tle żużlowych fanklubów w pierwszej lidze jesteśmy w czubie tabeli na co składa się wiele czynników.

Na tle drugiej ligi np. w porównaniu do Ukrainy Równe to w ogóle jesteśmy mistrzostwo świata...

meesha pisze:To, że słaby doping na stadionie jest naszą bolączką to nic nowego, doskonale zdajemy sobie z tego sprawę.

Jeśli zdajecie sobie z tego sprawę i nic nie robicie w kierunku żeby to zmienić to tez nie najlepiej o was świadczy.

meesha pisze:A jest słabo właśnie dlatego, że średnia wieku w FanKlubie jest zdecydowanie za wysoka (coś koło 25 lat). Brakuje właśnie takich 16-18-letnich narwańców czy jak to nazywasz "fanatyków".

To w takim układzie Ci starsi "fanklubowicze" chyba siedzą na trybunie honorowej, bądź w domu na rodzinnym obiedzie bo wczoraj na stadionie w waszym gronie widziałem kilka osób w wieku ok 24-25 lat, a reszta młodsza. Więc albo masz problemy z matematyką albo tak jak napisałem wyżej.

meesha pisze:Choć tak naprawdę ten doping na żużlu i tak jest gówno wart.

To po co w ogóle drzecie sie jak i tak to jest gówno warte :?: Nie szkoda gardziołek :?: Tym zdaniem w mojej opinii podkreśliłeś swoje podejście do kibicowania. Jestem ciekawy dlaczego wczoraj Hansen wywoływał doping machając do kibiców rękami skoro i tak nic nie słyszy :?: Na jakiej podstawie żużlowcy w wywiadach wypowiadają sie o atmosferze na trybunach skoro nic nie słyszą :?: Na podstawie liczby siedzących czy stojących :?: :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#607 Postautor: mikas » 16 kwietnia 2007, o 11:17

marcin_lub pisze:To w takim układzie Ci starsi "fanklubowicze" chyba siedzą na trybunie honorowej, bądź w domu na rodzinnym obiedzie bo wczoraj na stadionie w waszym gronie widziałem kilka osób w wieku ok 24-25 lat, a reszta młodsza. Więc albo masz problemy z matematyką albo tak jak napisałem wyżej.

To napisz mi może po czym odrózniasz fanklubowicza od niefanklubowicza :?: :D

edit
marcin_lub pisze:
Jeśli zdajecie sobie z tego sprawę i nic nie robicie w kierunku żeby to zmienić to tez nie najlepiej o was świadczy.

Bo większość z nas jest już za stara na darcie japy a tym bardziej non stop, dlatego dobrze by było gdyby zajeli się tym inni, na przykład Ty.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#608 Postautor: marcin_lub » 16 kwietnia 2007, o 11:27

mikas pisze:Bo większość z nas jest już za stara na darcie japy a tym bardziej non stop, dlatego dobrze by było gdyby zajeli się tym inni, na przykład Ty.

Jeżeli wy jesteście za starzy to mi tym bardziej nie wypada krzyczeć na stadionie...

A za fanklubowiczów uważam grupę osób siedzącą w większości w jednakowych koszulkach tyle że z różnymi nickami na plecach. Innej możliwości nie widzę w jaki sposób zwykły kibic mógłby odróżnić fanklubowicza.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#609 Postautor: Metalliczny » 16 kwietnia 2007, o 11:28

Pewno kolega uważa, że jak ktoś siedzi na sektorze krzesełkowym to już jest w Fan Klubie. A jak dodatkowo ma koszulkę to nie daj Boże, musi być :) :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#610 Postautor: mikas » 16 kwietnia 2007, o 11:37

No właśnie i tu masz problem, bo 3/4 osób w tych koszulkach nie należy do fanklubu, bo mógł je kupic każdy, więc Twoje przypuszczenia są o kant pupy potłuc za przeproszeniem.

Dla Twojej wiadomości w fanklubie są całe 3 osoby które mają mniej niż 20 lat.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#611 Postautor: kdsz » 16 kwietnia 2007, o 11:38

Hobby każdego Polaka - zasiadanie w loży szyderców. Najbardziej dostaje się ludziom, którzy coś próbują zrobić. Taki kraj.

PS. Wywalcie tę tabelę ze strony tzlublin.com . Będzie po kłopocie

Awatar użytkownika
istred
Trener

#612 Postautor: istred » 16 kwietnia 2007, o 11:40

Choć tak naprawdę ten doping na żużlu i tak jest gówno wart. Zapytaj któregoś z zawodników czy cokolwiek słyszy z trybun stojąc na starcie lub jadąc podczas wyścigu
Wtedy zazwyczaj się nie dopinguje... Na pewno słychać to w parku maszyn, poza tym myślę, że czują że stadion dopinguje i to jest na pewno mobilizujące.
Jak szedłem na stadion, około 15:45, doping słyszałem z Zygmuntowskich. Także nie przesadzajmy, nie jest tak źle. Nigdy nie będzie tak, że dopinguje cały stadion i w tym naprawdę nie ma nic dziwnego. Trzeba skupić się, na tym żeby jak najlepiej wyglądał doping na sektorze na przeciwko startu, ewentualnie na całej prostej. Sektor wczoraj był podzielony, dużo osób przy fanklubie, dużo w przeciwległym końcu, a na środku dziura. Najlepiej byłoby się umówić, żeby wszyscy chcący dopingować siedli w jednym miejscu, oddzielić to jakoś może? Taka grupa mogłaby prowadzić na prawdę skuteczny doping. Tylko, że tego przez forum się nie zrobi, bo forumowicze, to wbrew pozorom ułamkowy procent kibiców.

Chyba tematy się pomyliły.

Kdsz ma rację, dostaje się ludziom którzy coś chcą zrobić. Nie zawsze jest idealnie, wiele pewnie trzeba poprawić, ale nie da się zaprzeczyć że FK robi bardzo dużo dobreg. Choć każdy wyobraża sobie taką działalność inaczej to nie ma prawa wtrącać się w to co FK robi. W innych miastach istnieje wiele grup kibicowskich, dlaczego w Lublinie tak być nie może? Jeśli Ci się nie podoba Marcin, to zacznij robić coś na własną rękę, najłatwiej krytykować.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2007, o 11:48 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#613 Postautor: mikas » 16 kwietnia 2007, o 11:44

marcin_lub pisze:
mikas pisze:Bo większość z nas jest już za stara na darcie japy a tym bardziej non stop, dlatego dobrze by było gdyby zajeli się tym inni, na przykład Ty.

Jeżeli wy jesteście za starzy to mi tym bardziej nie wypada krzyczeć na stadionie...

No ale przynajmniej masz sposobność, nie robiąc nic, żeby wypowiadac się na temat ludzi o których nie masz żadnego pojęcia i na podstawie tylko i wyłącznie swoich domysłów i to już Ci wystarcza. OK.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#615 Postautor: istred » 16 kwietnia 2007, o 11:50

To w takim układzie Ci starsi "fanklubowicze" chyba siedzą na trybunie honorowej, bądź w domu na rodzinnym obiedzie bo wczoraj na stadionie w waszym gronie widziałem kilka osób w wieku ok 24-25 lat, a reszta młodsza. Więc albo masz problemy z matematyką albo tak jak napisałem wyżej.
Albo jesteś ślepy, albo głupi... obawiam się, że to drugie. Jeśli nie masz o czymś pojęcia, to poprostu nie pisz.

A za fanklubowiczów uważam grupę osób siedzącą w większości w jednakowych koszulkach tyle że z różnymi nickami na plecach. Innej możliwości nie widzę w jaki sposób zwykły kibic mógłby odróżnić fanklubowicza.
I tu jest Twój błąd.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#616 Postautor: mikas » 16 kwietnia 2007, o 12:00

istred pisze:
W innych miastach istnieje wiele grup kibicowskich, dlaczego w Lublinie tak być nie może? Jeśli Ci się nie podoba Marcin, to zacznij robić coś na własną rękę, najłatwiej krytykować.

Dokładnie taka druga grupa bardzo by sie przydała. W fanklubie coraz większej ilości osób już się nie chce i się "wypaliła", coraz więcej osób konczy studia, zaczyna prace, wyjeżdża z Lublina i nie ma już tyle czasu na to wszystko co kiedyś, działamy jeszcze tylko siłą rozpędu przy okazji naszych spotkań towarzyskich.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2007, o 12:03 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Clyde

#618 Postautor: Clyde » 16 kwietnia 2007, o 12:06

Więc może tabelę, ktoś zaktualizuje?

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#619 Postautor: marcin_lub » 16 kwietnia 2007, o 12:32

mikas pisze:No właśnie i tu masz problem, bo 3/4 osób w tych koszulkach nie należy do fanklubu, bo mógł je kupic każdy, więc Twoje przypuszczenia są o kant pupy potłuc za przeproszeniem.

W takim układzie nie wiem jak taki zwykły szary kibic może odróżnić kibica w koszulce od fanklubowicza? Jeśli są z tym problemy to nikt nie ma prawa ani was chwalić ani ganić.

Ja nigdzie nie napisałem że jesteście do bani, że powinniście skończyć swoją działalność, ja po prostu zwróciłem uwagę, że nie jest tak jak być powinno. Mi jest łatwiej ponieważ stoję z boku i widzę pewne elementy których nie widzicie. Najbardziej mnie uderzyła kwestia wypowiedziana na forum przez jednego fanklubowicza i od tej kwestii sie wszystko zaczęło, a mianowicie stwierdzenie żeby każdy kibicował jak chce i nie ma znaczenia że jeden krzyczy motor, a drugi tż. Chciałem również wam przekazać że nie jesteście aż tacy najlepsi (sytuacja podobna do Rafała Klimka) i że jest wiele rzeczy które można i trzeba poprawić. Skąd tyle w was nienawiści? Wiem że najlepsza obrona jest atak, ale jak można stwierdzić że jestem głupi po tym jak stwierdziłem że według mnie i wielu innych zwykłych kibiców fanklub to osoby w typowych jednakowych koszulkach? Przecież ja was nie obraziłem, a to że uważałem że strasznie modzi jesteście związane było właśnie z owymi koszulkami.
Druga sprawa Mikas, nie zrozumiałeś mojej ironii na temat mojego kibicowania, czy krzyczę czy nie. Ale to jest mało ważne.

Gawrzyk pisze:spoko. zapraszam do pisania. chetnych zglosilo sie z 10, ale jeszcze nikt nic nie napisal. Sorry, ale ja wczoraj mialem przejebany dzien a podanie ogolnodostepnego wyniku nie jest dla mnie priorytetem. pobudka z rana po 3 godzinach snu, wypad do rzeszowa na lotnisko, potem mecz wrocilem do domu przed 4. dopiero wstalem.

zachecam do pomocy. nie bedzie 14 godzinnych opoznien.

Gawrzyk ja wiem że nie jesteś sam, i nie pisałem tego w kierunku Twojej osoby tylko w kierunku tych osób które się zgłosiły do pomocy, co zresztą gdzieś w kolejnym poście podkreśliłem. Myślę że jednak ktoś z otoczenia klubu mógłby znaleźć chwilkę i skrobnąć coś po meczu. Niekoniecznie Ty.
Pozdrawiam[/quote]

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#622 Postautor: luckas » 17 kwietnia 2007, o 18:31

byłoby dawno tych wpisów więcej, gdyby nie bezsensowne(wg mnie) usuwanie sporych tematów. Np. chodzi mi o ten z "Trening TŻ Lublin".
Oczywiście niema to już żadnego znaczenia, ale jeśli chodzi o ilość wpisów, to już dawno byśmy przekroczyli te 100 tys i zbliżali się do nowych "rekordów" ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#623 Postautor: kdsz » 27 kwietnia 2007, o 09:14

Czytaliście komentarze do newsów na tzlublin.com? Masakra :shock:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#624 Postautor: bkapusta » 27 kwietnia 2007, o 09:30

kdsz pisze:Czytaliście komentarze do newsów na tzlublin.com? Masakra :shock:

Czasami czytam, zamiast mocnej kawy na sniadanie 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#625 Postautor: Manitou » 27 kwietnia 2007, o 11:48

Można sobie wyobrazić co by się działo jakby Gawrzyk dodał shoutboxa na tym forum :lol: :lol: :lol: