Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

Re: Stadion

#5476 Postautor: Maxx » 24 kwietnia 2014, o 21:59

stefanzdzialek pisze:
meesha pisze:Nie zmienia to faktu, że już od kilku lat nie widzę ani Ciebie, ani innych kolegów amatorów w wynikach żadnych zawodów (jeszcze się gdziekolwiek w Polsce odbywają? chyba w Śremie ostatnio tylko).

Prawda, ostatnie zawody w październiku 2012 w Zielonej Górze, a potem nastąpiła śmierć naturalna.
Ale zauważ że nawet dookoła stodoły jeździ się na GM :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=HBejfcB9RBY

Zapomniałeś dodać, że GM zrobionym przez Mistera Rempałę 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#5477 Postautor: Koper » 25 kwietnia 2014, o 14:49

Czarek pisze:
Perez pisze:Ja tylko narazie mam nadzieje że od nastepnego sezonu zniknie kolejna ilosc krat tym razem tych z trybun, po owczesnym przeniesieniu kopaczy na krochmalną.

Lubelski kibic żużla to jednak minimalista.

Akurat do następnego sezonu to rzeczywiście na nic więcej nie można liczyć, ale generalnie lobbowanie ze strony klubu za modernizacją tego obiektu powinno być. Przykłady planów modernizacji stadionów Lublinianki i Startu obalają powtarzany slogan, że skoro jest budowany stadion przy ul. Krochmalnej to już nie ma co myśleć o modernizacji kolejnych stadionów w Lublinie. Co do kwestii, że w przypadku stadionu przy Al. Zygmuntowskich kwota 6,5 mln jest za mała to raz, że oczywiście zawsze można prace podzielić na etapy i w kolejnych budżetach miasta uwzględniać środki, a dwa to można pomyśleć o pozyskiwaniu środków w podobny sposób jak w przypadku stadionu Lublinianki. Na razie jednak klub boryka się z bieżącymi problemami więc trudno oczekiwać aby były takie działania jakie przeprowadza chociażby Skrzydlewski w Łodzi czy Marta Półtorak w Rzeszowie, gdzie widać aktywne działanie ze strony klubu, podobnie w Bydgoszczy o modernizację stadionu ubiegały się władze klubu, a nie czekały aż miasto samo wyjdzie z taką inicjatywą:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/35654 ... zebudowany

Te działania nie przynoszą błyskawicznego efektu ale najważniejsze w każdym z tych przypadków, że w ogóle są podejmowane.

W Lublinie głośne wypowiedzi, że albo będzie oświetlenie albo dostaniemy zakaz startu w lidze przyniosły oczekiwany efekt.

Koper
Trener
Kontakt:

#5478 Postautor: Koper » 3 czerwca 2014, o 22:42

I to jest jakiś sposób na pozyskanie kiedyś funduszy na modernizację stadionu przy Zygmuntowskich:
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/34 ... ,id,t.html

Aż dziwne że nie brano pod uwagę na ten cel ewentualny zysk ze sprzedaży terenu na którym stoi dawny pawilon Kamexu. Jednak do takich działań ze strony miasta potrzebny jest oddolny lobbing, na pewno najlepszą okolicznością sprzyjającą planom modernizacji byłby awans Motoru do ekstraligi.

Koper
Trener
Kontakt:

#5479 Postautor: Koper » 26 czerwca 2014, o 14:14

Tymczasem 9 października Polska-Włochy U-20 na nowym stadionie przy Krochmalnej.

Czarek
Trener

#5480 Postautor: Czarek » 26 czerwca 2014, o 16:53

Koper pisze:Tymczasem 9 października Polska-Włochy U-20 na nowym stadionie przy Krochmalnej.

Wielkie otwarcie.... Dobrze, że nie mecz niepełnosprawnych kobiet Bhutan-Somalia, reprezentacji do lat 16...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#5481 Postautor: mundzio » 26 czerwca 2014, o 16:55

Czarek pisze:
Koper pisze:Tymczasem 9 października Polska-Włochy U-20 na nowym stadionie przy Krochmalnej.

Wielkie otwarcie.... Dobrze, że nie mecz niepełnosprawnych kobiet Bhutan-Somalia, reprezentacji do lat 16...

cienko by to wygladalo po intensywnych opadach deszczu na murawie. chociaz z drugiej strony ... 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5482 Postautor: Cooper » 27 czerwca 2014, o 10:55

Czarek pisze:

Mozna zrobic i Real-Barcelona, tylko jak sie pewnie domyslasz to duzo $$$ i dopiero wtedy wszystkie Czarki Lublina zaczelyby hejtowac na potege. A na mecz otwarcia, to i tak frekwencja gwarantowana.

No chyba, ze sie spodziewales meczu Polska-Niemcy w el. ME 2016 przeniesionego ze Stadionu Narodowego ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5483 Postautor: $korzen$ » 27 czerwca 2014, o 10:55

Rowniez spodziewalem sie czegos znacznie lepszego.... ciezko bylo chociaz raz sprawdzic jakas Wisle ( 8) ) czy inne Podbeskidzie?

Do kompletu brakuje tylko wystepu Michala Wisniewskiego z utworem "powiedz, powiedz czemu...." :?

Edit. Cooper skoro wywalili na ten stadion tyle hajsu (obaj wiemy, ze o wiele za duzo) to jednak mogli sie troche bardziej postarac. Czekalem z niecierpliwoscia na ogloszenie kto z kim zagra...... i czuje sie bardzo zawiedziony.

meesha
Trener
Kontakt:

#5484 Postautor: meesha » 27 czerwca 2014, o 10:58

Zdecydowanie powinien być mecz Polska-Argentyna poprzedzony koncertem Metalliki. Inaczej bez sensu ten stadion :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#5485 Postautor: Torsen » 27 czerwca 2014, o 11:00

Lepiej z Urugwajem. W październiku Suarez będzie już mógł eksterminować raz na zawsze naszą reprezentację.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5486 Postautor: $korzen$ » 27 czerwca 2014, o 11:04

Meesha ale po co te docinki? Przeciez wali Cie pilka nozna. Tyyyyle lat bylo pierdzenia o tym stadionie, jaki on nie jest potrzebny.... i na inauguracje tego "kolosa" sprowadzaja anonimowych dla wiekszosci malolatow. Do kompletu jeszcze bilety po 50 albo i wiecej :?

Nikt mi nie wmowi, ze poza zasiegiem tego miasta bylo zorganizowanie spotkania Legia-Widzew czy Lech-Slask. O Argentynach i Barcelonach nawet nie marzylem wiec zluzujcie 8)

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#5487 Postautor: truskawa » 27 czerwca 2014, o 11:09

$korzen$ pisze:Legia-Widzew czy Lech-Slask.

:shock: czasami wypada się zastanowić zanim się coś napisze
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

piteRR

#5488 Postautor: piteRR » 27 czerwca 2014, o 11:09

$korzen$ pisze:Nikt mi nie wmowi, ze poza zasiegiem tego miasta bylo zorganizowanie spotkania Legia-Widzew czy Lech-Slask. O Argentynach i Barcelonach nawet nie marzylem wiec zluzujcie 8)

I już po pierwszym meczu spora część stadionu do remontu. Dopiero wtedy wszystkie "Czarki Lublina" miałyby pożywkę :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5489 Postautor: Cooper » 27 czerwca 2014, o 11:15

Korzen, bez jaj, wole pokibicowac na takim meczu reprezentacji Polski (nawet U20), niz mam ogladac jakies "gwiazdy" w meczu Lech-Legia, gdzie taki mecz jest totalnie obojetny emocjonalnie.

Ja sie wlasnie ciesze, ze miasto skromnie podeszlo do faktu samego otwarcia, a jednoczesnie nie zafundowalo nam meczu Motor -Wisla (Pulawy).

Smirnek_
Senior

#5490 Postautor: Smirnek_ » 27 czerwca 2014, o 11:18

Już nie przesadzajcie. Wiadomo było, że pierwsza reprezentacja tutaj nie przyjedzie, a nie mamy póki co w Lublinie silnego klubu piłkarskiego, żeby zorganizować ciekawy mecz z jego udziałem. Nowe Wembley też inaugurował mecz młodzieżówek 8)

Czarek
Trener

#5491 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2014, o 11:54

Cooper pisze:Korzen, bez jaj, wole pokibicowac na takim meczu reprezentacji Polski (nawet U20), niz mam ogladac jakies "gwiazdy" w meczu Lech-Legia, gdzie taki mecz jest totalnie obojetny emocjonalnie.

Ja sie wlasnie ciesze, ze miasto skromnie podeszlo do faktu samego otwarcia, a jednoczesnie nie zafundowalo nam meczu Motor -Wisla (Pulawy).

Ty chyba nie wiesz co to jest reprezentacja do lat 20 w meczu towarzyskim. Eksperymentalna zbieranina, stanowiąca przedsionek reprezentacji do lat 21, niezgrana, nie walcząca o punkty. Grało to coś w zeszłym roku w Łęcznej. Na szkolnych boiskach jest więcej zgrania i ciekawych akcji.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5492 Postautor: Cooper » 27 czerwca 2014, o 11:56

To moze niech SP6 zagra sparing z SP22 8) A jak bedzie mecz oldboyow tych podstawowek, to i ja wystapie :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5493 Postautor: $korzen$ » 27 czerwca 2014, o 12:17

truskawa pisze:
$korzen$ pisze:Legia-Widzew czy Lech-Slask.

:shock: czasami wypada się zastanowić zanim się coś napisze

Truskawa mozesz nieco rozszerzyc swoja mysl? Dopiero wowczas sie do niej nieco zgrabniej odniose. Zaznaczam, Polska liga to dla mnie dno i kupa gowna, ogladam tylko jak nie mam kompletnie co ze soba zrobic albo leze w lozku na kacu :) Wiec jezeli chodzi o jakies mordobicia-ustawki czy inne beduinskie zachowania to mowie Ci odrazu - nie wiem kto i z kim, bo to dla mnie Dzungla a ludzi ktorzy biora w tym udzial powinno sie zamykac w zoo. Zamiast Slaska mozesz sobie tam wstawic Podbeskidzie. Chodzi o to, ze od x lat to miasto nie ma nic wspolnego z fajna pilka. Pilkarsko jestesmy dnem dna. W zwiazku z tym uwazam, ze przecietny Lublinianin jednak z wiekszym zainteresowaniem podejdzie do meczu Legia-Slask czy Legia-Podbeskidzie niz do zbieraniny jakichs malolatow ktorych zobaczy pierwszy i zapewne ostatni raz na oczy. Duzo bardziej na wyobraznie mieszkanca Lublina zadziala "Legia Warszawa" niz "Mlodziezowa reprezentacja Polski" a jaka to reprezentacja to swietnie napisal Czarek. Spojrz z drugiej strony, jak myslisz, na ktore spotkanie przyjdzie wiecej kibicow zuzla w Lublinie:

1. Reprezentacja Polski Juniorow vs Reprezentacja Danii juniorow

czy

2. Falubaz Zielona Gora vs Stal Gorzow czy tam inny Apator Torun

??

Odpowiedzcie sobie sami.

Liczylem na jakies fajne show, a wyjdzie wiejska balanga na przeplaconym "kolosie" Tak jak mowilem, do kompletu brakuje tylko Michala Wisniewskiego.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#5494 Postautor: Cz@rek » 27 czerwca 2014, o 12:23

...to nie będzie mecz towarzyski tylko w ramach jakiegoś pucharu narodów...
A zaskocznia nie ma,zawodu też nie,prawie rok temu na inauguracji budowy Boniek mówił że postara sie żeby
na otwarcie zagrała reprezentacja młodzieżowa i ...słowa dotrzymał :)
Dziwię sie ze ktoś liczył na coś więcej 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5495 Postautor: Cooper » 27 czerwca 2014, o 12:26

Legia-Widzew i "show"...ok...nie mam wiecej pytan.

Czy to bedzie mecz Legia-Widzew, czy reprezentacja U20 to i tak bedzie kopanina. Z ta roznica, ze na meczu reprezentacji zawsze mozna cos pokibicowac, a na Legia-Widzew tylko Ge(L)o bylby happy :)

Zreszta, ja w ogole nie rozumiem tej spinki z tym meczem otwarcia - chceicie show, to w wakacje w Wawie ma grac Real na urlopie z Fiorentina - co za problem?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5496 Postautor: $korzen$ » 27 czerwca 2014, o 12:43

Dobra Cooper, jalowa dyskusja, ty nie przekonasz mnie, ja nie przekonam Ciebie. Nie bede sie produkowal bo za nic nie chcesz przyjac zadnych argumentow. Jeden woli kopanine w wykonaniu Dwaliszwiliego, Saganowskiego, Koseckiego czy Vdorljaka a inny jakiegos anonimowego 19-latka. Rzecz gustu. Ja jestem zdania, ze jak juz na tej lubelskiej wsi otwiera sie stadion na jakims tam poziomie to powinno sie to zrobic z klasa i kopytem. Ale jakie miasto takie i otwarcie stadionu.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#5497 Postautor: truskawa » 27 czerwca 2014, o 12:49

$korzen$ pisze:Truskawa mozesz nieco rozszerzyc swoja mysl?

Oprócz aspektów kibicowskich o których pisałeś, nie bardzo czaję jak można zorganizować mecz drużyn ekstraklasy z drugiego końca polski w środku rundy jesiennej, szczególnie z udziałem pierwszych jedenastek tychże
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5498 Postautor: $korzen$ » 27 czerwca 2014, o 12:56

To w takim razie niech to w cholere odwolaja i zaoszczedzona kase niech dorzuca na remont Leczynskiej 8) Wtedy bede chyba najbardziej zadowolony 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#5499 Postautor: meesha » 27 czerwca 2014, o 13:06

$korzen$ pisze:Meesha ale po co te docinki? Przeciez wali Cie pilka nozna.

Wali mnie piłka nożna, ale interesują mnie sprawy mojego miasta, a stadion do nich należy.
jak myslisz, na ktore spotkanie przyjdzie wiecej kibicow zuzla w Lublinie:

1. Reprezentacja Polski Juniorow vs Reprezentacja Danii juniorow

czy

2. Falubaz Zielona Gora vs Stal Gorzow czy tam inny Apator Torun

??

Odpowiedzcie sobie sami.

Odpowiadam: ja bym poszedł tylko na ten pierwszy. Na drugim nie bardzo wiem po co miałbym iść i co tam robić? Szalikiem Falubasu pomachać czy co?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Ge(L)o
Trener

#5500 Postautor: Ge(L)o » 27 czerwca 2014, o 13:10

$korzen$ pisze:Duzo bardziej na wyobraznie mieszkanca Lublina zadziala "Legia Warszawa"

To każdemu działa na wyobraźnię :) magia.