Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012

#501 Postautor: go! » 7 lutego 2012, o 00:20

kibicLBN pisze: Powiedz mi czy któryś zawodnik który jest zadowolony z współpracy z klubem, a klub to zadowolenie odwzajemnia, nie ma poważnych podstaw do przedłużenia umowy?

Taki mariaż to niestety rzadkosc. Wyjatkiem moze tu byc relacja Cooper-Franciszek. Oni sa niezmiennie zadowoleni z siebie ;P mimo, ze jeden w LBN a drugi w Pile :)
A powaznie to nawet zyczylbym sobie takiego scenariusza w ukladzie Lublin-Miskowiak, tyle, ze jakos trudno mi w to wierzyc. Chyba ze psim swedem awansujemy to njwyzszej ligi - wtedy oczywiscie kazdy scenariusz jest mozliwy.

dumbli
Szkółkowicz

#502 Postautor: dumbli » 7 lutego 2012, o 00:39

dumbli pisze:
lucek pisze:Wyluzuj chłopczyku i kup sobie nerwosol. A ty wiesz co będzie? Nikt tego nie wie. Miśkowiak jest bardziej perspektywicznym zawodnikiem, młodszym i idącym w górę, a nie jak Karlsson w dół. Tak gdzie wjedzie Misiek, tam nie wjedzie dziadek. Widać kto się bardziej zna na tym sporcie ... .

ps. postanowiłeś ponabijać dzisiaj trochę postów? bo przez 8 lat widać nic nie miałeś do powiedzenia o tym sporcie.

Dla twoich chłopczyków to na pewno przydałby sie nerwosol. Byliby łatwiejsi na pewno. Po sezonie zobaczymy który zawodnik będzie lepszy. Ale teraz to tylko jak co roku loteria. Dla mnie najlepiej by było gdyby u nas byli i Miśkowiak i Karlsson zamiast na przykład Barana i Miesiąca ale o tym to trzeba było myśleć dużo wcześniej.

lucek pisze:Widzę, że dużo wiesz o kontaktach męsko-męskich. Nawet o jakiś zagrodach, to już nie macie lepszego miejsca? Gratuluje. - znasz się na żużlu debilu jak świnia na gwiazdach, ale przynajmniej na chłopcach, nie zazdroszcze.

To wiadomość z PW
To sa najlepsi doradcy prezesa?No to współczuje.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#503 Postautor: Marun » 7 lutego 2012, o 00:50

Co kogo obchodzi wasza wymiana zdań na pw? Może ja napiszę przepis na zupę kalafiorową? To by był bardzo pomocny post w dziale "Nasi pierwszoligowi rywane w sezonie 2012".

go!
Trener

#504 Postautor: go! » 7 lutego 2012, o 00:54

No worries.
Ja od doradcow Prezesa dostaje takie:
"jesteś skończonym kretynem...
To napiszę ci piesku, że jesteś...
Bo gówno wiesz i się mądrzysz..."
Dostaje tez "dobre rady" co mam robic w zyciu... ale fakt faktem, ze nie zawracam nikomu tym glowy

dumbli
Szkółkowicz

#505 Postautor: dumbli » 7 lutego 2012, o 01:01

W sumie masz rację. Niech te kundelki same sie obronią wynikami swego gończego.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

dumbli
Szkółkowicz

#506 Postautor: dumbli » 7 lutego 2012, o 01:04

Marun pisze: Może ja napiszę przepis na zupę kalafiorową? .

Czekam, bo to mój ulubiony temat,
niespokojny napisał(a):

go!
Trener

#507 Postautor: go! » 7 lutego 2012, o 01:09

dumbli pisze:W sumie masz rację. Niech te kundelki same sie obronią wynikami swego gończego.

Akurat ja im nie zycze niepowodzen. Osobiste antypatie zostawiam na boku. Zycze druzynie jak najlepszych wynikow. Sam jestem z Lublina i sila rzeczy kawalek mnie tam gdzies tkwi. Powiem wiecej, tegoroczna druzyna to dla mnie calkiem mila niespodzianka. Podobnie jak trener jestem zwolennikiem polskiego zaciagu. Paradoksalnie najbardziej ciesze sie z Dawida i Daniela, mimo wszystkiego zlego co o nich wiemy, wierze w najlepsze sezony w ich karierach.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#508 Postautor: Gelo » 7 lutego 2012, o 08:32

Od zawsze mówiłem, że Peter to idealny zawodnik na 1 ligę. I bardzo się zdziwiłem, że pchał się do Gorzowa na stare lata. Trzeba wziąć pod uwagę, że jeździł z najlepszymi na świecie i niejednokrotnie z nimi wygrywał. A że o wpadki w ekstralidze łatwiej - to chyba oczywiste. Do wieku dorzuciłbym jeszcze tłumiki, które wyraźnie mu nie podeszły. Baraże skopał po całości i nie da się go tutaj wybronić za chińskiego boga. Ku mojej rozpaczy dał pożywkę zwolennikom "barażowych analogii" :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#509 Postautor: istred » 7 lutego 2012, o 09:17

Peter jest dużo pewniejszy od Miśkowiaka i nawet nie powinno to podlegać jakimkolwiek wątpliwościom.
Po czym wnioskuję? Po wynikach osiąganych do tej pory przez obydwu zawodników.
Jasne, ktoś napisze, że to nie musi mieć przełożenie na wyniki w przyszłym sezonie - ale taki argument jest tak samo logiczny jak stwierdzenie, że być może od Miśkowiaka lepszy będzie Łukaszewski. Może, ale zgodnie z logiką nie można tak zakładać przed sezonem.

Ludzie, przecież Miśkowiak w całej swojej karierze tylko raz ledwo osiągnął granicę 2.0 w I lidze. Jak w takiej sytuacji można zakładać, że jest lepszy od zawodnika, który w tej lidze zawsze przekraczał 2.0 i to najczęściej znacznie. ...a startował w niej 7 sezonów?! Wybaczcie, ale to jest po prostu głupie :)

Miśkowiak to zawodnik pokroju Jeleniewskiego, choć uważam, że Daniel osiągnie lepszą średnią od Roberta ze względu na lubelski tor.

I co do "kilkuletniej współpracy" Miśkowiaka...
Po pierwsze, każdy kto obserwuje trochę żużel wie, że takie deklaracje to czysta kurtuazja. Jeśli zależało mu na kilkuletnim kontrakcie, to mógł taki podpisać.
Po drugie, wystarczy posłuchać wypowiedzi Miśkowiaka z konferencji, żeby zobaczyć, że dla niego Lublin nie jest szczytem marzeń.

I jeszcze jedno:
Wyluzuj chłopczyku i kup sobie nerwosol.
Kiedyś za takie teksty były bany. Może warto wrócić do tamtych zwyczajów? To jest miejsce do dyskutowania o żużlu, a nie do obrażania innych użytkowników.

Piguła
Szkółkowicz

#510 Postautor: Piguła » 7 lutego 2012, o 11:01

rioletto pisze:Z tymi 10 pkt to trochę się zagalopowałeś. Patrząc na ostatnie dwa mecze okularnika w Częstochowie a chodzi mi o baraże z Gnieznem klubem 1-szo ligowym Peter w dwumeczu wykręcił jak dobrze pamiętam 7 lub 8 pkt( w dwumeczu!) Nie była to liga tylko mecz o życie dla całej Częstochowy, który notabene przegrało w sportowej walce, ale przy zielonym stoliku wygrali. Poziom, ligi z każdym rokiem wzrasta a nasze gwiazdy już nie te same, choć nazwiska te same.

jednak chyba Ty się trochę zagalopowałeś. Ja też wolałem Miśkowiaka od Karlssona, ale raczej Peter te 8-10 punktów w meczu będzie robić niż 7-8 w dwumeczu. Czy liga będzie mocniejsza niekoniecznie, a na pewno większość zespołów ma słabszy skład niż Gniezno rok temu.

Natomiast kto będzie lepszy czy Robert czy Peter zobaczymy za kilka miesięcy, mam nadzieje, że Robert.

istred pisze:I co do "kilkuletniej współpracy" Miśkowiaka...
Po pierwsze, każdy kto obserwuje trochę żużel wie, że takie deklaracje to czysta kurtuazja. Jeśli zależało mu na kilkuletnim kontrakcie, to mógł taki podpisać.

Podpisanie kilkuletniego kontraktu też niczego nie gwarantuje, przykład Walaska niby kontrakt z Bydgoszczą miał, ale nie podpisali aneksu finansowego i będzie jeździć w Rzeszowie z tego co pamiętam.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#511 Postautor: grzesieck » 7 lutego 2012, o 11:46

istred pisze:I jeszcze jedno:
Wyluzuj chłopczyku i kup sobie nerwosol.
Kiedyś za takie teksty były bany. Może warto wrócić do tamtych zwyczajów? To jest miejsce do dyskutowania o żużlu, a nie do obrażania innych użytkowników.

wczoraj dalem mu bana, ale dzieki, ze czuwasz : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#512 Postautor: $korzen$ » 7 lutego 2012, o 13:26

istred pisze:
Ludzie, przecież Miśkowiak w całej swojej karierze tylko raz ledwo osiągnął granicę 2.0 w I lidze. Jak w takiej sytuacji można zakładać, że jest lepszy od zawodnika, który w tej lidze zawsze przekraczał 2.0 i to najczęściej znacznie. ...a startował w niej 7 sezonów?! Wybaczcie, ale to jest po prostu głupie :)

Miśkowiak to zawodnik pokroju Jeleniewskiego, choć uważam, że Daniel osiągnie lepszą średnią od Roberta ze względu na lubelski tor.

Miskowiako-maniakom radze wydrukowac ten cytat i powiesic nad lozkiem. Zeby nie bylo, ja sie z Roberta bardzo ciesze, ale w duzej czesci dlatego, ze wobec tego, iz odpadl Peter, nie bylo juz chyba nikogo lepszego. Oczywistym jest, ze Peter jest pewniejszy i mozecie byc pewni, ze to udowodni. Tak jak juz pisalem, murzyn czy Bjarne powalcza, ale takich Ljungow, Wattow, Korneliussenow Peter wciagal bedzie nosem i wypuszczal czterema literami.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#513 Postautor: Cooper » 7 lutego 2012, o 13:36

$korzen$ pisze:Tak jak juz pisalem, murzyn czy Bjarne powalcza, ale takich Ljungow, Wattow, Korneliussenow Peter wciagal bedzie nosem i wypuszczal czterema literami.

Ten cytat moga sobie natomiast wydrukowac wszyscy, ktorzy prorokuja ostateczny krach kariery Petera - moze byc pyszny:)

W ogole jestem fanem takich przedsezonowych teorii 100% KMO "wcignie nosem", "bedzie wozil" itp. itd. :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
iks

#514 Postautor: iks » 7 lutego 2012, o 13:43

Co prawda jeśli nie do nas, to wolałem żeby Peter trafił do Piły, bo liga jeszcze bardziej by się wyrównała. Ale skoro trafił do Ostrowa to i tak nie ma tego złego, ze sportowego punktu widzenia mecze z serkami będą jeszcze ciekawsze ;) A co do wciągania nosem Ljungow, Wattow i Korneliussenow, to i tak wszystko zweryfikuje tor, bo przykładów że ktoś miał błyszczeć, a był cieniem samego siebie nie brakuje ;)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#515 Postautor: istred » 7 lutego 2012, o 13:45

Pewnie jak zawsze, jak to w sporcie - z kimś wygra, z kimś przegra.
Jednak twierdzenie, że Miśkowiak jest lepszy niż Karlsson w świetle faktów może wywoływać jedynie uśmiech :)

meesha
Trener
Kontakt:

#516 Postautor: meesha » 7 lutego 2012, o 13:54

Jezu... niekoniecznie lepszy.

Bardziej perspektywiczny.

To też sobie wydrukujcie :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#517 Postautor: istred » 7 lutego 2012, o 13:54

Ale co nam z tego, że jest bardziej perspektywiczny? Podpisaliśmy z nim kontrakt na 10 lat? :)

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#518 Postautor: Bozena » 7 lutego 2012, o 15:14

Bardziej perspektywiczny jak dla mnie można by było napisać, gdyby Miśkowiak był np. juniorem, w dodatku rodem z Lublina.
Meeshy chodziło chyba raczej o to, że Robert jest młodszy od Karlssona. Jak będzie się spisywać w naszych barwach to się dopiero okaże. Mieliśmy już różnych "liderów " w swoim składzie i oby tym razem było inaczej. Karlssona natomiast pamiętamy z dobrej jazdy w 2004 roku.
Jednak faktycznie od tamtej pory parę lat minęło, więc dopiero po sezonie zobaczymy, czy Miśkowiak również potrafi stanąć na wysokości zadania, podobnie jak kiedyś P.K. Nasuwają się też inne pytania: czy Robert okaże się perspektywicznym, dobrym zawodnikiem, a jeżeli tak, to czy akurat dla nas ? Swoją drogą to mamy jakiś urodzaj na żużlowców Robertów w naszym klubie:)
Jak dla mnie, gdybyśmy poza pewnym liderem mieli super zapowiadającego się i gwarantującego dobre wyniki juniora w składzie, to byłby dopiero powód do radości :D

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#519 Postautor: ravajas » 7 lutego 2012, o 16:58

Bozena pisze:Swoją drogą to mamy jakiś urodzaj na żużlowców Robertów w naszym klubie:)

Robert Stachyra,
Robert Jeleniewski
Robert Miesiąc
Robert Baran
Robert Korneliussen
Robert Woodward
Robert Fisher
Robert Łukaszewski
...

aha, i jeszcze zapomniałem o tercecie Robertów: Sprawce, Dzikowskim i Żiółkowskim...
no... 8)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#520 Postautor: stefanzdzialek » 7 lutego 2012, o 22:18

chodziło jej chyba o Robertów w lubelskim klubie, np:
Robert Birski
Robert Jucha
Robert Szewczyk
Robert Dados

A nie w tegorocznej zbieraninie

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#521 Postautor: sadychor » 7 lutego 2012, o 22:39

Robert Nagy - nie mial szans na debiut w naszych barwach, bo ktos mu przejechal po glowie :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#522 Postautor: grzesieck » 7 lutego 2012, o 22:45

Robert Słaboń
Robert Przygódzki
Robert Paśko : D

pewnie jeszcze paru by sie znalazlo
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#523 Postautor: meesha » 7 lutego 2012, o 23:28

aaaaaaand, last but not least (jak mawiają starzy Meksykanie)... Robert Woźniak :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#524 Postautor: Bozena » 8 lutego 2012, o 00:12

ravajas pisze:Robert Stachyra,
Robert Jeleniewski
Robert Miesiąc
Robert Baran
Robert Korneliussen
Robert Woodward
Robert Fisher
Robert Łukaszewski
...

aha, i jeszcze zapomniałem o tercecie Robertów: Sprawce, Dzikowskim i Żiółkowskim...
no... 8)
Tak, tak, jeszcze dopisz Robert Borowski :lol:
Bardzo dowcipny jesteś i najwyraźniej wydaje Ci się, że jesteś fajny, a może raczej pycha to się nazywa 8) Chciałby się odpowiedzieć innymi słowami św. Tomasza:
"Zachowaj mnie miłym dla ludzi,
choć z niektórymi z nich doprawdy trudno wytrzymać." :wink:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#525 Postautor: sadychor » 8 lutego 2012, o 11:50

grzesieck pisze:Robert Słaboń
Robert Przygódzki
Robert Paśko : D

pewnie jeszcze paru by sie znalazlo

Zapomnialem o tych 'informatycznych", jezdzacych systemem zero-jedynkowym :-P