Obrady GKSŻ 2005 r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SAS

#51 Postautor: SAS » 24 listopada 2004, o 23:27

Snys pisze:
meesha pisze:No dobrze, że przynajmniej bonus za dwumecz przeszedł chociaż dla nas to chyba nie za dobrze, bo na wyjazdach przeważnie dostajemy wyżej niż wygrywamy u siebie :? ...

a ma to znaczenie ? nie jest tak ze bonus dostaje sie za OBA mecze WYGRANE ? czy za lepszy bilans punktów ? z tego wynika ze jak wygramy u siebie np. z rybnikiem 10-cioma a na wyjezdzie 20-toma przegramy to oni mają bonus ??

Za lepszy bilans mam nadzieję!!! Trzeba będzie walczyć o każdy punkt, na wyjeździe szczególnie, chyba chodzi o prawdziwą rywalizację drużyn, prawda???

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#52 Postautor: Cz@rek » 24 listopada 2004, o 23:31

Bonus za lepszy bilans w dwumeczu jest zywcem ściągnięty z ligi
angielskiej.Więc jak sądze bonus otrzyma drużyna która wygra oba
mecze lub przy remisie w meczach będzie miała lepszy stosunek małych
punktów.

Czarek
Trener

#53 Postautor: Czarek » 25 listopada 2004, o 07:51

Fire pisze:
Czarek pisze:
Prosta sprawa - producent deflektorów dał komuś z GKSŻ w łapę i interes się kręci.
Tyle, że deflektorów nie kupuje się na każde zawody lecz raz, a na długi czas.

No i co z tego. Ważne, że się kupuje (drogie to ponoć) czyli płaci. To tak jak z kasami fiskalnymi - dogadano się z producentem.
A co do ważenia motocykli - czy kluby posiadają wagi, czy muszą je nabyć? Bo jeśli tak, to szykuje się nam zdecydowanie najdroższy sezon w historii.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#54 Postautor: WBA » 25 listopada 2004, o 08:11

mnie martwi co innego: "...nie znaleziono sponsora strategicznego..."
znowu z szumnych zapowiedzi wyszlo wielkie g...

no i jeszcze: "W najbliższym czasie rozstrzygnie się natomiast kwestia transmisji telewizyjnych."
było już z 10 terminów :lol: w których miało być "ostatecznie rozstrzygnięte" o sprawach transmisji w 2005 r., byli odpowiedzialni za to ludzie, narady spotkania, "uświadamioanie" jak newralgiczne i powiązane są kwestie transmisji i sponsora strategicznego itp...
no to sponsora już mamy :twisted: ciekawe jak to będzie z TV

go!
Trener

#55 Postautor: go! » 25 listopada 2004, o 08:27

Cz@rek pisze:Bonus za lepszy bilans w dwumeczu jest zywcem ściągnięty z ligi
angielskiej.Więc jak sądze bonus otrzyma drużyna która wygra oba
mecze lub przy remisie w meczach będzie miała lepszy stosunek małych
punktów.

Zaraz, zaraz! Jak przy dwu remisach ktokolwiek moze miec lepszy stosunek malych punktow?
Bez watpienia w dwumeczu bonus dostaje lepszy bilans punktowy. Przy remisach pewnie bez bonusa. To w koncu po to zeby nie odpuszczac, tak jak my np. w Gdansku z mlodziezowcami.
A mam jeszcze do wszystkich pytanie. Po PlayOffach musza sie jeszcze odbyc baraze, tak? To kiedy sie bedzie konczyc sezon? Juz na lodzie?

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#56 Postautor: Talib » 25 listopada 2004, o 09:04

Jedno pytanko odnośnie bonusa za wygranie meczu. Jaki będzie miał wpływ na kolejność w tabeli. Czy będzie tak, że przy równej ilości duzych punktów o wyższym miejscu decyduje właśnie większa ilość bonusów, czy nadal lepszy bilans w dwumeczu pomiędzy zainteresowanymi zespołami?

Czarek
Trener

#57 Postautor: Czarek » 25 listopada 2004, o 09:28

Jeszcze o deflektorze. Wydajeje mi się, że deflektor wprawdzie zmniejsza rozmiary szprycy, ale powoduje, iż leci ona z większą siłą w nogi i dolną część motocykla przeciwnika. Czy jest to korzystniejsze?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#58 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 25 listopada 2004, o 09:43

To jak to w końcu z tymi bonusami, bo można to rozumieć na dwa sposoby:
1. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra obydwa spotkania( na wyjeździe i na własnym podwórku)-wg. mnie o to właśnei chodzi...
2. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra dwumecz lepszym stosunkiem małych punktó...
Proszę kogoś kto jest na 100% pewny o wyjaśnienie, jak i o wyjaśnienie nowych zasad play-off bo nadal są dla mnie nie zrozumiałe(moim zdaniem nie chodzi o to żeby dwie pierwsze dróżyny czekały pół sezonu na rostrzygnięcie dróżyn z miejsc 3-6)
Z góry dzięki za informacje.

POZDRO!

go!
Trener

#59 Postautor: go! » 25 listopada 2004, o 10:11

m.a.c.i.e.k.s pisze:1. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra obydwa spotkania( na wyjeździe i na własnym podwórku)-wg. mnie o to właśnei chodzi...

A wedlug mnie nie!
Chodzi chyba o to, ze jak juz przegrywac to minimalna iloscia punktow, bo:
1° jesli jeden mecz wygrasz a drugi przegrasz (co zdazac sie bedzie b. czesto) to bonusa musi dostac ten z lepszym bilansem chyba
2° jesli nawet u siebie wygrasz wysoko to na wyjezdzie nie mozesz odpuscic, bo bedzie tak jak jak z nami w ZG

Krychs
Senior

#60 Postautor: Krychs » 25 listopada 2004, o 10:13

m.a.c.i.e.k.s pisze:To jak to w końcu z tymi bonusami, bo można to rozumieć na dwa sposoby:
1. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra obydwa spotkania( na wyjeździe i na własnym podwórku)-wg. mnie o to właśnei chodzi...
2. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra dwumecz lepszym stosunkiem małych punktó...
Proszę kogoś kto jest na 100% pewny o wyjaśnienie, jak i o wyjaśnienie nowych zasad play-off bo nadal są dla mnie nie zrozumiałe(moim zdaniem nie chodzi o to żeby dwie pierwsze dróżyny czekały pół sezonu na rostrzygnięcie dróżyn z miejsc 3-6)
Z góry dzięki za informacje.

POZDRO!

Drugi punkt jest prawidłowy na 100%. Drużyna mająca lepszy bilans małych punktów w dwumeczu dostaje punkt bonusowy.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#61 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 25 listopada 2004, o 10:20

go! pisze:
m.a.c.i.e.k.s pisze:1. Punkt bonusowy dostaje dróżyna która wygra obydwa spotkania( na wyjeździe i na własnym podwórku)-wg. mnie o to właśnei chodzi...

A wedlug mnie nie!
Chodzi chyba o to, ze jak juz przegrywac to minimalna iloscia punktow, bo:
1° jesli jeden mecz wygrasz a drugi przegrasz (co zdazac sie bedzie b. czesto) to bonusa musi dostac ten z lepszym bilansem chyba
2° jesli nawet u siebie wygrasz wysoko to na wyjezdzie nie mozesz odpuscic, bo bedzie tak jak jak z nami w ZG

Drugi punkt jest prawidłowy na 100%. Drużyna mająca lepszy bilans małych punktów w dwumeczu dostaje punkt bonusowy.

Jak tak to troche niekorzystnie, bo ja to myślałęm tak, że ten bonusowy nie będzie w każdym dwumeczu tylko w tym, że ta dróżyna dostanie bonusa która wygra obydwa spotkania...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#62 Postautor: Łoptymista » 25 listopada 2004, o 10:42

Czytam sobie te info z GKSŻ i smutno mi sie robi. Miało być rtak pieknie, a wyszło jak zawsze. Padła klubowa koncepcja zbudowania dobrej i wzgędnie taniej drużyny w oparciu o samych zawodników zagranicznych. Niby wiedziałem, że GKSŻ tak zrobi, ale jakoś zawsz iskierka nadzieji tli sie w człowieku. Znowu wyszło jednak na to, że to co mówi Lublin nikogo nie interesuje, nie mamy żadnego wsparcia w innych klubach.

meesha
Trener
Kontakt:

#63 Postautor: meesha » 25 listopada 2004, o 10:45

No to krótko i (mam nadzieję) konkretnie: mamy dwie drużyny X i Y w meczach między nimi padły następujące wyniki:
X - Y 50:40
Y - X 40:50

Oba mecze wygrane przez X (stosunek małych punktów 100:80)
Punkt bonusowy otrzymuje drużyna X

Sytuacja 2:

Y - X 51:39

W obu meczach zwycięstwa gospodarzy ale stosunkiem małych punktów 91:89 - punkt bonusowy otrzymuje drużyna Y

Sytuacja 3:

Y - X 50:40

W obu meczach zwycięstwa gospodarzy, stosunek małych punktów 90:90 (czyli remisowy 8) ) - obie drużyny otrzymują po 0,5 pkt bonusowego (przynajmniej tak powinno być ale nie wiem czy już zostało zapisane)

Jedno pytanko odnośnie bonusa za wygranie meczu. Jaki będzie miał wpływ na kolejność w tabeli. Czy będzie tak, że przy równej ilości duzych punktów o wyższym miejscu decyduje właśnie większa ilość bonusów, czy nadal lepszy bilans w dwumeczu pomiędzy zainteresowanymi zespołami?

Punkty bonusowe są pełnoprawnymi "dużymi punktami" ze wszystkimi konsekwencjami takiej sytuacji. To znaczy o miejscu w tabeli decydują duże punkty + bonusy, a przy równej ilości tychże - bilans meczów pomiędzy zainteresowanymi drużynami.

Jeśli coś pokręciłem to sorri i proszę o sprostowanie :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

meesha
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: meesha » 25 listopada 2004, o 10:51

Panowie :!: Ale wy ciągle (celowo?) zapominacie o jednej drobnej sprawie - kosztach przyjazdu (przylotu itp) obco na mecz. Przecież ściągnięcie na jeden mecz 4 obco będzie kosztowało 4x(tu wpisać kwotę, której nie znam, ale myślę że Gawrzyk zna). Czy to tak tanio wyjdzie?? Nie sądzę...
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2004, o 10:59 przez meesha, łącznie zmieniany 2 razy.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#67 Postautor: Łoptymista » 25 listopada 2004, o 11:00

Gawrzyk pisze:zgadza sie zgadza. tylko ze taki obco nie bierze kilkudziesieciu/kilkuset tysiecy zlotych na "dosprzetowienie przed sezonem". niektorzy chca jeszcze kase za "reprezentowanie barw klubowych".

No i teraz pewno jeszcze wymyślą stawkę za inhalacje metanolem i pracę w niedziele i święta. Teraz to już nic nie powstrzyma takiego Frankowa przed podnoszeniem stawek. Przezcież on już przed posiedzeniem GKSŻ chciał więcej niż w sezonie 2004, a wszyscy wiemy jak "udany" miał sezon.

meesha
Trener
Kontakt:

#69 Postautor: meesha » 25 listopada 2004, o 11:06

:lol: dobre - reprezentowanie barw klubowych. To pewnie tej kasy klub nie dał Jurkowi Mordelowi, że się tak odstroił na bankiecik :wink:
Ale mówiąc serio - nawet biorąc pod uwagę to co napisałeś to wg mnie dawanie możliwości startu nieograniczonej liczbe Europejczyków nie jest lekarstwem na tę bolączkę. Trzeba raczej pomyśleć co zrobić żeby zachęcić kluby do szkolenia młodzieży, bo jeśli wystarczy raz na trzy lata nowy wychowanek to trochę mało... I stąd się później bierze mała konkurencja na rynku transferowym a w związku z tym oczywiście horrendalne kwoty jakich żądają nasze rodzime "gwiazdy" (cudzysłów nieprzypadkowy)

TRZEBA LECZYĆ PRZYCZYNY A NIE SKUTKI

go!
Trener

#70 Postautor: go! » 25 listopada 2004, o 11:17

meesha pisze::, bo jeśli wystarczy raz na trzy lata nowy wychowanek to trochę mało... I stąd się później bierze mała konkurencja na rynku transferowym I[/b]

No nie wiem czy to wplynelo by na wieksza konkurencyjnosc tegoż.
Jesli bylo by 3 Hlibów to myslisz ze kazdy bylby tanszy niz jak jest jeden?
Moze....?
A w temacie otworzenia klubów na zagranicznych zawodników to mysle ze Gawrzyk ma racje i tylko chodzi tu o zachowanie umiaru dzialaczy klubowych, bo fakt, ze mnie nie interesuje jak sobie na lubelskim torze radzi 10ciu Duńczyków i 7miu Szwedów.
PS. SwojÄ… drogÄ… to paranoja. Od kiedy to np. GKSÅ» ustala zasady zatrudniania obywateli UE w RP?

rob7
Senior

#71 Postautor: rob7 » 25 listopada 2004, o 11:36

jedynym lekarstwem na chore kontrakty byłoby OBOWIĄZKOWE przekształcenie stowarzyszeń sportowych w sportowe spółki akcyjne
wówczas przy pełnej księgowości prezesi nie mogli wydawać kasy niewiadomego pochodzenia a przepływy finansowe musiałyby być jawne a bilans roczny publikowany w KRS-ie
co do "obco" GKSŻ ustala zasady i regulamin DRUŻYNOWYCH MISTRZOSTW POLSKI i nie zasady zatrudnienia nie mają w tej sprawie znaczenia, zatrudnianie zawodnika to problem klubu, zgłoszenie drużyny do rozgrywek DMP to problem regulaminu

go!
Trener

#72 Postautor: go! » 25 listopada 2004, o 11:42

rob7 pisze: co do "obco" GKSŻ ustala zasady i regulamin DRUŻYNOWYCH MISTRZOSTW POLSKI i nie zasady zatrudnienia nie mają w tej sprawie znaczenia

No ale na jedno wychodzi, nie?
To tak jakby cukrownia powiedziala, ze zakontraktuje od ciebie buraki, ale pod warunkiem, ze nie zatrudnisz wiecej niz jednego obywatela UE na 100ha, a w zasadzie powinno ich to gówno obchodzic

rob7
Senior

#73 Postautor: rob7 » 25 listopada 2004, o 11:58

cukrownia prowadzi działalność gospodarczą i obowiązują ją stosowne przepisy i w warunkach kontraktacji takiego zapisu zamieścić,
GKSŻ ustala regulamin DMP i ma do tego prawo i przepisy unijne nic do tego nie mają to są mistrzostwa POLSKI drużynowe

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#74 Postautor: Łoptymista » 25 listopada 2004, o 12:03

Bimmer pisze:
rob7 pisze:co do "obco" GKSŻ ustala zasady i regulamin DRUŻYNOWYCH MISTRZOSTW POLSKI i nie zasady zatrudnienia nie mają w tej sprawie znaczenia, zatrudnianie zawodnika to problem klubu, zgłoszenie drużyny do rozgrywek DMP to problem regulaminu

Nie do końca. GKSŻ nie tylko ogranicza liczbę obcokrajowców mogących wziąć udział w zawodach, ale również kontraktowanie obcokrajowców (dwóch w drużynie). Pytanie, czy to kontraktowanie ma cokolwiek wspólnego z prawem pracy i zasadą swobodnego przepływu pracowników.

Obaj wiemy, że nie ma. Podstawowe pytanie brzmi tylko "CO Z TEGO". Jedziemy po staremu i nic tego nie zmieni.
Opowieści o sprawach w sądach trzeb włożyć między bajki, bo nic z tego szybko nie wyjdzie. Nie wiem czy TŻ ma zamiar dalej szarpać ten temat czy też odpuści i zajmie się po prostu kompeltowaniem składu, złożonego z bezczelnych przeciętniaków ceniących się niczym gwiazdy.

Snys
Zawodowiec

#75 Postautor: Snys » 25 listopada 2004, o 12:17

No dobra a co w przypadku jak dwa kluby osiągnęly identyczny rezultat w dwumeczu (50:40 i 40:50) a na koniec mają tyle samo pktów ? Liczą sie małe punkty z wszystkich meczy , czy bonusy z wszystkich meczy ??