No to krótko i (mam nadzieję) konkretnie: mamy dwie drużyny X i Y w meczach między nimi padły następujące wyniki:
X - Y 50:40
Y - X 40:50
Oba mecze wygrane przez X (stosunek małych punktów 100:80)
Punkt bonusowy otrzymuje drużyna
X
Sytuacja 2:
Y - X 51:39
W obu meczach zwycięstwa gospodarzy ale stosunkiem małych punktów 91:89 - punkt bonusowy otrzymuje drużyna
Y
Sytuacja 3:
Y - X 50:40
W obu meczach zwycięstwa gospodarzy, stosunek małych punktów 90:90 (czyli remisowy

) -
obie drużyny otrzymują po 0,5 pkt bonusowego (przynajmniej tak powinno być ale nie wiem czy już zostało zapisane)
Jedno pytanko odnośnie bonusa za wygranie meczu. Jaki będzie miał wpływ na kolejność w tabeli. Czy będzie tak, że przy równej ilości duzych punktów o wyższym miejscu decyduje właśnie większa ilość bonusów, czy nadal lepszy bilans w dwumeczu pomiędzy zainteresowanymi zespołami?
Punkty bonusowe są pełnoprawnymi "dużymi punktami" ze wszystkimi konsekwencjami takiej sytuacji. To znaczy o miejscu w tabeli decydują duże punkty + bonusy, a przy równej ilości tychże - bilans meczów pomiędzy zainteresowanymi drużynami.
Jeśli coś pokręciłem to sorri i proszę o sprostowanie

T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...