Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#476 Postautor: maestro76 » 7 lipca 2004, o 12:39

tak poza tym to Kepe raczej stac na zakup motocykla dla syna

to fakt-tu sie zgadzam
ale czy on ten motocykl dostal na wlasnosc?-bo jesli sie okaze ze bedzie na nim smigal w innym klubie to spuszcze glowe i wyraze skruche... :wink:
ale jesli za rok bedzie czolowym juniorem eligi jako zawodnik tz .... :D
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#478 Postautor: Gelo » 7 lipca 2004, o 13:33

czy ktos zlozyl oferte - tego nie wiem, ale zgodze sie z Bimmerem, ze zapewnie nie - Polska w koncu :)

No wlasnie - to jest specyfika. Czekanie na gotowe, a jak sie nic wydarzy - narzekanie.
Wiem, ze motocykl jest wlasnoscia SIPMY co nie zmienia faktu, ze jak Kepa go zajezdzi i da sobie spokoj to juz pozytku z niego nie bedzie...

O to bym sie nie martwił. Ponoć ostatnio jawę testował sam Marek, a co jak co, ale jeżeli chodzi o zadbanie sprzętu to może byc wzorem do naśladowania.
Ale ok moze za czarno to wszystko widze - fakt, poczekajmy jak to wszystko sie rozwinie.

Dokładnie - jeżeli z Kacpra będzie choćby połowa ojca będziemy dziękowali opatrzności, że dostał sprzęt i miał warunki do rozwijania się. Jestem zwolennikiem Kępy i tego nie ukrywam. Uważam, że już jest o dwa szczebelki wyżej niż inni szkółkowicze. Kwestia czy model trzymania się z dala od reszty jest właściwy - uważam, że nie. Prowadzi to do sytuacji takiej jak za czasów Marka - on sobie, reszta sobie.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#479 Postautor: maestro76 » 7 lipca 2004, o 13:44

tak,tylko w przypadku kepy juniora jakas nadzieja zaswitala na niezlego rajdera(cukcesy w crossie,szybko lapie o co w speedwayu chodzi,ambicja itp)-a takich wron i balabuchow to sie w ostatnich kilku latach przez nasz klub sporo przewinelo i pozostal po nich ino kurz na bandach :D
wg mnie niech pokaze na co go stac na poczatku przyszlego sezonu-jesli nie dorowna umiejetnosciami min jeleniowi-to mu zabrac sprzeta czym predzej! :D
pozdr

Geest
Senior

#480 Postautor: Geest » 7 lipca 2004, o 13:51

ja tez szybko zlapalem o co chodzi w speedwayu: 4 koleczka ze startu stojacego, pierwsze miejsce 3 punkty, drugie 2, trzecie 1... :D
a coz takiego Kępa złapał? jezdzi, bo ma obycie na crossie, ale nawet do Klimka mu daleko i nie wierze, by byl w stanie chocby jemu w najblizszym roku dorownac. jezdzi, probuje, ale sam przyznaje, ze narazie skupia sie na tym, aby nie upasc. ma 17 lat i chyba wszyscy zdaja sobie sprawe jak niebotyczne postepy musialby robic, aby w zuzlu w jakis sposob za istniec. uwazam, ze dla niego juz na to za pozno.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#481 Postautor: Gelo » 7 lipca 2004, o 13:58

a coz takiego Kępa złapał? jezdzi, bo ma obycie na crossie

Gdybys troche znał sie na tym sporcie to bys wiedział że jedno z drugim ma bardzo niewiele wspólnego. Avatar świadczy, ze jesteś początkującym kibicem ;).
ale nawet do Klimka mu daleko i nie wierze, by byl w stanie chocby jemu w najblizszym roku dorownac.

a ile lat jezdzi Klimek a ile treningów odjechał Kacper? Wiec ci odpowiem - Kępa odjechał cztery niepełne treningi. Pokaż mi kogoś kto tak pomyka po czterech jazdach? klimek jezdzi już trzy lub nawet cztery lata.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#482 Postautor: maestro76 » 7 lipca 2004, o 13:59

z tego co slyszalem to gollobowie tez chyba wczesniej nie zaczynali?-ale moze sie myle..

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#483 Postautor: Lublin_Fan » 7 lipca 2004, o 14:02

Ja mam mieszane uczucia odnośnie całej tej sprawy. Napewno nowy junior by się przydał bo zastój w klubie jest straszny. Kacper może i faktycznie będzie się nadawał, ale nie ma sensu sie zbytnio nastawiać na cuda. Niech pojeździ regularnie z miesiąc to się okaże czy bedzie z niego zawodnik.
Inna sprawa jest taka, że jak była druga liga to Marka Kępy jakoś nie gościliśmy za często na stadionie. A teraz gdy jest przyzwoity poziom i warunki do jazdy to nagle Kępa się zjawia. Przypadek? Of kors, że nie. Jest kasa to i on jest. Z naszym klubem łączy go tylko wizja regularnych wypłat za punktówkę. A i tak uważam, że zbyt wiele w Lublinie jego syn nie zarobi, bo gdy tylko pojawi sie lepsza oferta to uciekną w Polskę.

Pozdr.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#485 Postautor: maestro76 » 7 lipca 2004, o 14:07

zbyt wiele w Lublinie jego syn nie zarobi, bo gdy tylko pojawi sie lepsza oferta to ucieknÄ… w PolskÄ™

mam nadzieje ze sie mylisz a jesli tak bedzie to juz my go przywitamy na meczu z druzyna przyjezdna :D :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#486 Postautor: Gelo » 7 lipca 2004, o 14:10

Inna sprawa jest taka, że jak była druga liga to Marka Kępy jakoś nie gościliśmy za często na stadionie. A teraz gdy jest przyzwoity poziom i warunki do jazdy to nagle Kępa się zjawia. Przypadek? Of kors, że nie.

No i Marek inwestuje w syna i nie obchodzi go wynik sportowy drużyny. Kacper ma wiek na zdawanie licencji, wiec raczej to jest decydujace a nie w której lidze jeżdzi TŻ.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#487 Postautor: Lublin_Fan » 7 lipca 2004, o 14:23

Gelo pisze:No i Marek inwestuje w syna i nie obchodzi go wynik sportowy drużyny.

Dlatego sugerowałbym, żeby klub się porządnie zastanowił zanim wyda na tych uroczych panów chociaż złotówke. Ja im po prostu nie ufam. Zresztą z niewolnika nie ma pracownika. Jak kacper będzie jeździł na żużlu, żeby sie finansowo odkuć to pojeździ do 21 roku życia i potem koniec. Najwięksi na świecie to pasjonaci, dla których żużel jest tak niezbętny jak tlen. A karierowiczem to jest np Truminski.

sting126 pisze:fakt wg mnie tez nie powinni trzymac sie z boku, chociaz moze to wlasnie jest recepta na sukces? Do tej pory wszyscy trzymali sie razem - i co z tego wyszlo? Tyle, ze nie mamy wartosciowego juniora...

Ja bym nie szukał zbyt daleko. Nie mamy juniorów bo oni są po prostu słabi i bez talentu. Przykre to, ale prawdziwe. Już chyba od 1,5 roku nie widze, żeby jakikolwiek z naszych juniorów zrobił krok do przodu. przykład to Daniel J. zwany w niektórych kręgach pinkboyem albo strażnikiem teksasu :) Janusz tłumaczył aż stracił cierpliwość a Jeleń dalej się miota po torze. A na wyjazdach to już przechodzi sam siebie.

Pozdr.

Geest
Senior

#488 Postautor: Geest » 7 lipca 2004, o 17:02

Gelo pisze:
a coz takiego Kępa złapał? jezdzi, bo ma obycie na crossie

Gdybys troche znał sie na tym sporcie to bys wiedział że jedno z drugim ma bardzo niewiele wspólnego.

a ile jazda Kepy ma wspolnego z zuzlem?
poza tym nie wiem co masz na mysli piszac 'jesli bys sie troche znal... '. wiesz, nie jestem fanem crossa, ale ze jezdzi sie tam inaczej niz na zuzlu wie kazdy idiota. jesli jednak fakt, ze jezdzil tyle na crossie nie ma zadnego wplywu na to jak teraz jezdzi to chyba rzeczywiscie jest on talentem czystej wody, skoro po czterech treningach utrzymuje sie na motocyklu :twisted:
ponadto cross z zzuzlem ma tyle wspolnego, ze wszystkie nadzieje pokladane w Kepie maja oparcie w jego crossowym doswiadczeniu. gdyby byl on zwyklym siedemnastolatkiem i jezdzil tak jak jezdzi, nikt chyba nie wrozylby mu wielkich perspektyw...
Gelo pisze:Avatar świadczy, ze jesteś początkującym kibicem ;)

zgadza sie, ale nie wiem czego Ty chcesz od mojego avatarka :roll:
Gelo pisze:
ale nawet do Klimka mu daleko i nie wierze, by byl w stanie chocby jemu w najblizszym roku dorownac.

a ile lat jezdzi Klimek a ile treningów odjechał Kacper? Wiec ci odpowiem - Kępa odjechał cztery niepełne treningi. Pokaż mi kogoś kto tak pomyka po czterech jazdach? klimek jezdzi już trzy lub nawet cztery lata.

wyobraz sobie, ze wystarczajaco czesto czytam sobie forum, zeby orientacyjnie wiedziec ile razy Kepa uczestniczyl w treningach. a teraz pokaz mi cos rewelacyjnego w jego jezdzie? obycie z motorem ma (chyba ze cross ma tyle do zuzla co kolarstwo, to przepraszam), wiec z niego nie spada na prostych, a na lukach nie wyglada to bynajmniej najlepiej. troche chwyta o co chodzi z lamaniem motocykla, ale jak to wyglada chyba wszyscy wiedza...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#489 Postautor: Gelo » 7 lipca 2004, o 17:12

a ile jazda Kepy ma wspolnego z zuzlem?

a czego sie spodziewasz? ze wsiadze na motor i bedzie naginał jak jezdzący klika lat klimek?
poza tym nie wiem co masz na mysli piszac 'jesli bys sie troche znal... '. wiesz, nie jestem fanem crossa, ale ze jezdzi sie tam inaczej niz na zuzlu wie kazdy idiota.

No to sam sobie zaprzeczasz. Skoro wiesz o tym ze cross nie ma nic wspolnego z zuzlem to nie oczekuj rewelacji po czterech jazdach. ja widzę u niego talent, jezdzi lepiej od polaka ktory probuje jeszcze dłuzej niz klimek.

Geest
Senior

#490 Postautor: Geest » 7 lipca 2004, o 17:22

Gelo pisze:
poza tym nie wiem co masz na mysli piszac 'jesli bys sie troche znal... '. wiesz, nie jestem fanem crossa, ale ze jezdzi sie tam inaczej niz na zuzlu wie kazdy idiota.

No to sam sobie zaprzeczasz. Skoro wiesz o tym ze cross nie ma nic wspolnego z zuzlem to nie oczekuj rewelacji po czterech jazdach. ja widzę u niego talent, jezdzi lepiej od polaka ktory probuje jeszcze dłuzej niz klimek.

otoz nie zaprzeczam sobie. bo to, ze na zuzlu inaczej pokonuje sie zakrety nie zmienia faktu, ze jest to sport, ktorego istota jest szybka jazda na motocyklu w, co by nie mowic, trudnych warunkach. chyba nie probujesz dowiesc, ze jego doswiadczenia z crossa nie maja zadnego wplywu na jego jazzde na zuzlu? powtarzam sie, on jest obyty z motocyklem, ale teraz musialby robic ogromne postepy i bardzo duzo pracowac, bo poziom ktory narazie prezentuje w niewielkim stopniu wynika z jego zuzlowych treningow lecz przede wszystkim z jego naprawde dobrego obycia z motocyklami. oczywiscie to obycie bedzie mu pomagalo robic postepy na zuzlu, ale czy az tak szybkie to watpie. tym bardziej ze, jak sam przyznal, musi sie jeszcze kilku nawykow z crossa oduczyc.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#491 Postautor: Gelo » 7 lipca 2004, o 17:30

otoz nie zaprzeczam sobie. bo to, ze na zuzlu inaczej pokonuje sie zakrety nie zmienia faktu, ze jest to sport, ktorego istota jest szybka jazda na motocyklu w, co by nie mowic, trudnych warunkach. chyba nie probujesz dowiesc, ze jego doswiadczenia z crossa nie maja zadnego wplywu na jego jazzde na zuzlu?

Własnie to staram sie dowiesc. Porozmawiaj z Kacprem to ci to wyjaśni. Jedyne czesci wspolne to przyzwyczajenie do prędkosci. Technika nie nic wspolnego.

Geest
Senior

#492 Postautor: Geest » 7 lipca 2004, o 17:43

Gelo pisze:Jedyne czesci wspolne to przyzwyczajenie do prędkosci. Technika nie nic wspolnego.

zgadzam sie. tyle tylko, ze z technika nie jest zbyt dobrze poki co u Kacpra. nie widzialem jego pierwszego treningu, moze wtedy bylbym w stanie przychylniej spojrzec na kwestie jego postepow. tak czy owak rok to malo czasu, a do zrobienia Kacper ma bardzo duzo. zobaczymy jak bedzie z jego zaangazowniem. poki co jednak daleki jestem od optymizmu, czas pokaze.

łukasz

#493 Postautor: Å‚ukasz » 7 lipca 2004, o 18:05

nie wiem czemu czepiliscie sie tak Kacpra????????????????
czy on wam cos zrobil? albo inaczej czy on komus w klubie przeszkadza dobrze jezdzic i zalatwiac sobie sponsorow??? a nawet jesli sipma nie powinna dac mu tego motocykla to jest sprawa pana Leszka Kepy i koniec!!! rownie dobrze moze kupic taki motocykl i spalic go na srodku plyty w czasie meczu jesli tylko ma na to ochote!!!
a po drugie denerwuje mnie gadanie typu: rok to za malo, na razie nie widac postepow, zero techniki, klimek jest lepszy itd... a pamieta moze ktos jak sie zaczynaja treningi innych mlodych najpierw przez kilkanascie treningow to jest jazda "spacerowa" i aby wiecej gazu nie dodac a Kacper po paru treningach jedzie pod sama banda slizgiem bo mowi ze mu tam sie najlepiej jedzie,wiec o czym wy tu panowie mowicie. to nawet dawida nie widzialem zeby tak jezdzil...
inna sprawa to jest to czy Kacper chce powaznie to traktowac czy nie. przeciez to jest jego sprawa kto mu zabroni sobie pojezdzic? dlaczego nikt sie nie czepia np. bzula czy sternika?
i wogole nie rozumiem czemu nagle taka nienawiscia palacie do Marka? malo zrobil dla klubu jak jezdzil? chyba nie wszyscy o tym pamietaja!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#494 Postautor: Gelo » 7 lipca 2004, o 19:21

łukasz pisze:nie wiem czemu czepiliscie sie tak Kacpra????????????????
czy on wam cos zrobil?

mam nadzieje że ta liczba mnoga to nie z myślą o mnie? ja kibicuję kacprowi i mam nadzieje ze coś z niego będzie.

łukasz

#495 Postautor: Å‚ukasz » 7 lipca 2004, o 19:27

oczywiscie zuwazylem to juz wczesniej ale zapomnialem wspomniec...
sorry

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#496 Postautor: Scream » 7 lipca 2004, o 20:46

czy ktokolwiek z potrzebujących, poza Markiem Kępą, złożył jakąś ofertę lub prośbę o pomoc? Bo jak znam życie, to nikt, za to wszyscy narzekają.

to ja mam jeszcze jedno pytanie. czy obecna sytuacja oznacza ze nawet klub nie zwrocil sie o pomoc dla swoich szkolkowiczow???

Geest
Senior

#497 Postautor: Geest » 7 lipca 2004, o 22:31

łukasz pisze:nie wiem czemu czepiliscie sie tak Kacpra????????????????

czy ja napisalem ze go nie lubie? ze mnie on denerwuje? jesli nie to chyba nie czepilem sie go, a jedynie wyrazam swoje opinie odnosnie jego mozliwosci rozwoju jako zuzlowca. przepraszam, ze nie zyje w przeswiadczniu, iz Kacper za pare lat bedzie wybitnym zawodnikiem. smieszny wydaje mi sie jednak caly szum wokol jego osoby, ta jawka od prezesa, kombnezonik, praktycznie jeszcze tylko czerwony dywanik rozwinac. choc moze to i dobrze, bo w przyszlosci nie bedzie mozna klubowi (czyli tez i strategicznemu sponsorowi) wytknac, ze nic dla Kacpra nie zrobil.
łukasz pisze:czy on wam cos zrobil? albo inaczej czy on komus w klubie przeszkadza dobrze jezdzic i zalatwiac sobie sponsorow??? a nawet jesli sipma nie powinna dac mu tego motocykla to jest sprawa pana Leszka Kepy i koniec!!! rownie dobrze moze kupic taki motocykl i spalic go na srodku plyty w czasie meczu jesli tylko ma na to ochote!!!

jednych stac na wlasny sprzet, a prezes im kupuje. innych nie stac, wiec i on im nie pomoze. to sie nie tyczy bynajmniej Kacpra. fakt, jak pisal Bimmer, jawa ta jest wlasnoscia sipmy i jest tylko uzyczona Kacprowi, ale troche postepowanie prezesa dziwi...
łukasz pisze:a po drugie denerwuje mnie gadanie typu: rok to za malo, na razie nie widac postepow, zero techniki, klimek jest lepszy itd...

a mnie denerwuje twoje gadanie o tym czego to prezes nie moze. wez sie zastanow zanim cos napiszesz. nikt nie kwestionuje praw pana prezesa, ale zasadnosc jego posteepowania wydaje mi sie cokolwiek watpliwa.
łukasz pisze:a pamieta moze ktos jak sie zaczynaja treningi innych mlodych najpierw przez kilkanascie treningow to jest jazda "spacerowa" i aby wiecej gazu nie dodac a Kacper po paru treningach jedzie pod sama banda slizgiem bo mowi ze mu tam sie najlepiej jedzie,wiec o czym wy tu panowie mowicie. to nawet dawida nie widzialem zeby tak jezdzil...

rzeczywiscie, zajebiscie
łukasz pisze:inna sprawa to jest to czy Kacper chce powaznie to traktowac czy nie. przeciez to jest jego sprawa kto mu zabroni sobie pojezdzic? dlaczego nikt sie nie czepia np. bzula czy sternika?

a zebys wiedzial, wnerwia mnie jak przychodze na trening a tam jezdza kolesie z ktorych nie bedzie zadnego pozzytku, a w tym samym czasie moglaby pojezdzic chocby szkolka. jest to typowe zawracanie d.... w przypadku Kacpra jest o tyle inaczej, ze on, jak mowil, w wakacje ma wiecej na zuzlu pojezdzic i zdecydowac czy jest sens bawic sie w to dluzej. i wcale nie pisalem, ze jego udzial w treningach mi sie nie podoba. mogl coprawda do dzisiaj zaliczyc wiecej treningow, ale powodow dla ktorych stalo sie inaczej tez moglo byc wiele. zobaczymy co bedzie teraz. nie wiem jednak gdzies Ty wyczytal, ze komus przeszkadza, iz Kacper jezdzi na treningach...
łukasz pisze:i wogole nie rozumiem czemu nagle taka nienawiscia palacie do Marka? malo zrobil dla klubu jak jezdzil? chyba nie wszyscy o tym pamietaja!!!

nie jestem najlepiej zorientowany w tym temacie, ale z tego co czytalem na forum, to te kwestie mogliby Ci wyjasnic ci, ktorzy wiedza wiecej ode mnie i od Ciebie.

łukasz

#498 Postautor: Å‚ukasz » 8 lipca 2004, o 16:30

jesli chodzi o o jak to nazywaci kombinezonik to sam sobie go kupil a tak ze derki na motocykl, to tak dla uscislenia i wcale to tak duzo nie kosztowalo...
a co Marka Kepy to wydaje mi sie wiem badzo duzo...

Geest
Senior

#499 Postautor: Geest » 8 lipca 2004, o 17:00

łukasz pisze:jesli chodzi o o jak to nazywaci kombinezonik to sam sobie go kupil a

w takim razie prepraszam, nie wiedzialem. zzmylila mnie ta reklama sipmy....
łukasz pisze: tak ze derki na motocykl, to tak dla uscislenia i wcale to tak duzo nie kosztowalo...

mozliwe. w koncu derki i kombinezon nie kosztuja tyle co motocykl.
łukasz pisze:a co Marka Kepy to wydaje mi sie wiem badzo duzo...
a ja raczej nie wiec sie nie bede wypowiadal.
tak tylko chcialbym zauwazzyc, ze zzbaczamy z tematu. mi na poczatku chodzilo glownie o to, ze dla Kacpra chyba juz za pozno na zuzel, szczegolnie ze jest dobrym crossowcem i chyba ciezko mu to bedzie rzucic.

łukasz

#500 Postautor: Å‚ukasz » 8 lipca 2004, o 18:50

dla Kacpra chyba juz za pozno na zuzel, szczegolnie ze jest dobrym crossowcem i chyba ciezko mu to bedzie rzucic.[/quote]

wiekszej bzdury to juz chyba nie slyszalem a czemu dla niego jest juz za pozno bo nie zaczal tak jak Klimek?
to ile trzeba miec lat zeby nie bylo za pozno?