BARAŻE O I LIGE - MOTOR LUBLIN - STAL RZESZOW

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: BARAŻE O I LIGE - MOTOR LUBLIN - STAL RZESZOW

#476 Postautor: Zaratustra » 1 października 2017, o 19:51

Stal wydaje się rozbita. Taśmy, wykluczenia na starcie, nierozgarnięty kierownik startu - można by dalej wyliczać. Ale to - nareszcie - nie nasze zmartwienie.
Lekceważyć przeciwnika nie można, ale umówmy się - nie ma szans na tak koszmarny mecz w naszym wykonaniu w rewanżu, byśmy to wypuścili.
Brawa dla całej drużyny, nawet dla Stasia, który potrafił wykorzystać błędy przeciwników i sam nie wygonił się na zewnętrzną, gdzie na pewno straciłby swoje pozycje. Daniel klasa sama w sobie, pojechał najlepiej i to w ważnych momentach. Zdarzać mu się będą wpadki, ale to cały czas zawodnik na mocną drugą linię w lidze wyżej. Pogratulować należy całej drużynie i kierownictwu za wzmocnienia Boberem i Trofimowem. Spiąć poślady jeszcze na tydzień i zakończyć emocje po 7 biegach rewanżu :) Z typowaniem składu na 2018 rok wstrzymam się jeszcze o tydzień ;)

ezbeg
Trener

#477 Postautor: ezbeg » 1 października 2017, o 19:54

To co dzieje się w Rzeszowie przypomina mi lata 2014-2015 w wykonaniu lubelskim. Wtedy u nas było podobnie - brak jakiegokolwiek klimatu dla żużla, marni działacze. Wróćmy do naszej drużyny. Przed rewanżem potrzebna jest podobna mobilizacja jak teraz. Jeżeli zezwoli pogoda to treningi są mile wskazane. Rzeszów może zaskoczyć wszystkim od składu z Grajczonkiem i Morrisem po zestawienie vide mecz z Gdańskiem (wyjazd). Ale czuję że będzie dobrze, oczywiście dla nas :)

go!
Trener

#478 Postautor: go! » 1 października 2017, o 20:08

Bober, Jelen, Lamb i Miesiac powinni zrobic wynik w Lublinie

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#479 Postautor: Bozena » 1 października 2017, o 20:11

InDorka pisze:Mnie dzisiaj cieszy absolutnie wszystko :-D
Nawet to, że nikt z ekspertów SF typujących wyniki nie przewidział naszego zwycięstwa. Najbliżej była Marta Półtorak... tyle, że w drugą stronę...wywróżyła 52:38.

Cegielski był trochę bliżej, bo typował 48:42 dla Stali. Do zwycięstwa naszych zawodników poprowadził też głośny doping lubelskich kibiców, którzy udowodnili, że zasługujemy na 1 ligę :)
Rzeszów przyjedzie do Lublina zapewne z Grajczonkiem, już z nastawieniem o braku przepaści między ligami, ale wyjazdowa wygrana, mecz u siebie daje nadzieję, że awans będzie nasz !

go!
Trener

#480 Postautor: go! » 1 października 2017, o 20:21

Bozena pisze: mecz u siebie daje nadzieję, że awans będzie nasz !

no Rzeszow juz raczej nie awansuje ;)

miedziany
Senior

#481 Postautor: miedziany » 1 października 2017, o 20:29

Korzeniu, gdzie jestes? bez obrazy, ale nic nie napisales o dzisiejszym meczu i o postawie Daniela? nie ma bledow do wytkniecia?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#482 Postautor: kibicLBN » 1 października 2017, o 20:51

miedziany pisze:Korzeniu, gdzie jestes? bez obrazy, ale nic nie napisales o dzisiejszym meczu i o postawie Daniela? nie ma bledow do wytkniecia?

Gość ma po prostu kompleks Jelenia I tyle. Nie przyzna Ci się do tego ale tak jest. I choćby obcokrajowiec z nazwiskiem przywiózł za plecami tylko raz juniora w całym meczu, a Jeleń zdobył 6pkt a nawet 8 na 4-5 rywalach, wina będzie Daniela.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#483 Postautor: Gelo » 1 października 2017, o 21:06

Jest cudownie. Nie będę się pastwil nad kilkoma "znawcami" kiedy pisałem, że Stali nie należy się bać, bo nie mają kim straszyć. Nałapali obcokrajowców z łapanki z czego trzech trochę wypaliło. Mimo wszystko wytypowalem wynik idealnie ale nie tego zwycięzcę :) Jestem dumny i przeszczęśliwy. Co do Daniela- jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz.stara prawda. Stachyra zwala na defekty tylko nie mówi że to było to zjeżdżanie z toru na czwartym miejscu
Ostatnio zmieniony 1 października 2017, o 21:11 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

MotorFan

#484 Postautor: MotorFan » 1 października 2017, o 21:09

Brawa dla Jelenia i spółki. Zrobili swoje. A nawet więcej. Gratuluję.

vaikai
Szkółkowicz

#485 Postautor: vaikai » 1 października 2017, o 21:10

miedziany pisze:Korzeniu, gdzie jestes? bez obrazy, ale nic nie napisales o dzisiejszym meczu i o postawie Daniela? nie ma bledow do wytkniecia?

Kto jak kto, ale korzeń akurat ma zdolność do samokrytyki i uderzenia się w pierś :P.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#486 Postautor: DrPaiHiWo » 1 października 2017, o 21:11

Gelo pisze:Jest cudownie. Nie będę się pastwil nad kilkoma "znawcami" kiedy pisałem że Stalinie należy się bać bo nie mają kim straszyć. Nałapali obcokrajowców z łapanki z czego trzech trochę wypaliło. Mimo wszystko wytypowalem wynik idealnie ale nie tego zwycięzcę. Jestem dumny i przeszczesliwy.Co do Daniela- jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz.stara prawda

Obrazek
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

go!
Trener

#487 Postautor: go! » 1 października 2017, o 21:19

To maly ojciec Emila?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#488 Postautor: Gelo » 1 października 2017, o 21:21

Słownik :)

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#489 Postautor: WBA » 1 października 2017, o 21:27

Gratulacje dla Zespołu i całej Ekipy !!!
Przejrzałem na szybko ostatnie 10 stron wątku i nastroje były różne, od stoickiego spokoju po pesymizm /obiektywizm aż po euforię.
Nie mogę znaleźć gościa ale chyba 2x napisał że miażdżymy dziś Rzeszów :). Nawet jak to było z przymrużeniem oka, to i tak jesteś debeściak :):):)
Najbliżej zdaje się był Mikas z typem 44:45. Ale, jakie to ma teraz znaczenie. Jest świetnie, Stal zardzewiała, nawet Gelo wyedytował posta,żeby nie pastwić się nad Danielem :)
nic

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#490 Postautor: Gelo » 1 października 2017, o 21:32

Niezupelnie tak :) pewnie wszyscy mieli żal do Daniela za upadek w Gnieźnie bo już wtedy byłoby pozamiatane ale dziś zrehabilitowal się podwójnie. Mamy dwa mecze więcej i Daniel dziś jechał w innej lidze. A że łaska kibica na pstrym koniu jeździ to oczywiste :)

ermen
Zawodowiec

#491 Postautor: ermen » 1 października 2017, o 21:38

Wszystkim zawodnikom i osobom w klubie i wszystkim (99,9%) kibicom na sektorach - DZIĘKUJĘ!!! Dzięki Wam wszystkim poczułem się dumny jako kibic Motoru Lublin.

[size=50]PS. o 0,1% będzie czas kiedyś zimą porozprawiać. [/size]
Każdemu jego Everest...

go!
Trener

#492 Postautor: go! » 1 października 2017, o 21:45

ja sie oststnio czulem dumny w Rzeszowie jak skazani na porazke wygralismy tam 44:45, do tej pory nie odzyskalem pelni glosu. Podobno cos uszkodzilem i bedzie sie odnawiac przy kazdym darciu mordy :)
Dzis mi ta wygrana troche zalatuje, jak juz pisalem... ale?

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#493 Postautor: WBA » 1 października 2017, o 22:00

go! pisze:ja sie oststnio czulem dumny w Rzeszowie jak skazani na porazke wygralismy tam 44:45, do tej pory nie odzyskalem pelni glosu.

A mi się marzy wygrana w Gnieźnie w przyszłym sezonie i ,jakkolwiek szowinistycznie by to nie brzmiało, udowodnienie im że w play off 2017 to był wypadek przy pracy :)
nic

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#494 Postautor: Hans » 1 października 2017, o 22:02

Daniela dawno nie widzialem tak zmotywowanego i szybkiego. Bylem w szoku, aby tak potrafil jezdzic za rok!

Mam nadzieje, ze Trofimov pojdzie za rok do nas na wypozyczenie, albo go nawet wykupic z Leszna. Warty worka PLN.

Co do Rissa to moim zdaniem wygladalo to tak- mial obiecane zalegle Ojro przed meczem, kasy nie dostal, wiec uznal ze pokaze gest Kozakiewicza Jozkom bardzo ostentacyjnie ;)

miedziany
Senior

#495 Postautor: miedziany » 1 października 2017, o 22:10

kibicLBN pisze:

Gość ma po prostu kompleks Jelenia I tyle. Nie przyzna Ci się do tego ale tak jest. I choćby obcokrajowiec z nazwiskiem przywiózł za plecami tylko raz juniora w całym meczu, a Jeleń zdobył 6pkt a nawet 8 na 4-5 rywalach, wina będzie Daniela.

mam nadzieje ze nie bedzie juz nigdy na tym forum czy na fb zadnych ublizen, to jest sport, Daniel jest naszym wychowankiem i kapitanem na dobre i zle, nalezy mu sie szacunek.
chyba kazdy kiboc w Lublinie jest w 100% zadowolony z tego co dzisiaj sie wydarzylo :-) brawo Daniel, brawo chlopaki!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#496 Postautor: istred » 1 października 2017, o 22:27

Nie chcę się nad nikim pastwić, ale na przyszłość polecam więcej wiary we własną drużynę :)

Nawet ja jestem zaskoczony rozmiarami zwycięstwa i tym, że przyszło tak łatwo.
W końcu jednak pokazaliśmy naszą siłę. Stało się to o czym pisałem - każdy zawodnik pojechał na swoim poziomie. Bez fajerwerków, ale na swoim, dobrym poziomie. W końcu nie było defektów, głupich wykluczeń czy przeszkadzania sobie na trasie. I wynik jest jaki jest. Taki sam mógł być w Gnieźnie...

Co do samego meczu to decydujące było to, że w naszym składzie, w przeciwieństwie do Rzeszowa, nie było dziur. W Rzeszowie jechało trzech zawodników - tak się nie da meczu wygrać. My natomiast pokazaliśmy, że nam zależy, że jesteśmy organizacyjnie i sportowo znacznie lepsi od Stali i wygraliśmy zasłużenie.

Chyba wszyscy się przekonali, że ani ta I liga w tym roku nie była taka silna, ani zawodnicy Stali nie są tacy dobrzy. Nie przez przypadek Stal jedzie w barażu, a wyprzedziła jedynie - jeszcze słabszą - Polonię Bydgoszcz. Grajczonek też by nie pomógł. I nie doszukiwałbym się tu jakiegoś drugiego dna, które niektórzy sugerują. Kto tam niby zawiódł? Może trochę Dawid Lampart, choć ten do napieraczy nigdy nie należał. Młody? Chłopak ma dopiero 16 lat... Riss? Przecież to jest ogórek. Zieliński, Szymko? Morris i Porsing pojechali na swoim poziomie.
Przypomnę tylko, że Jeleniewski czy Pedersen przejeździli kilka sezonów w ekstralidze, a pozostałe w I lidze. Miesiąc również ma duże doświadczenie pierwszoligowe. Dzisiaj pokazali to na torze.
Dalej będę utrzymywał, że sportowo wcale nie jesteśmy gorsi od Rzeszowa, a organizacyjnie i finansowo bijemy ich na głowie. I dzisiaj widać to doskonale w wyniku.

Ogromne gratulacje dla zawodników, działaczy i wszystkich kibiców, którzy dopingowali naszych w Rzeszowie. Na wschodzie jest tylko MOTOR! :)

Przy całej euforii należy pamiętać, że nie jesteśmy jeszcze w I lidze i choć wydaje się, że nic już nie może nas złego spotkać, to jednak za tydzień trzeba postawić kropkę nad i.

Ja wstrzymam się od dyskusji na temat składu na kolejny sezon, jednak zlitujcie się i nie piszcie bzdur o D. Lamparcie, Morrisie czy Jasiu Stachyrze w Lublinie.
Czy to już taka mentalność żeby budować swoją drużynę na przegranych? Skoro ci zawodnicy nie potrafią utrzymać swojej drużyny w lidze to jakim trzeba być masochistą żeby chcieć oglądać ich w swoich barwach?

I przypominam, że Bober ma kontrakt we Wrocławiu i nie ma tematu jego jazdy w Lublinie w przyszłym roku.

PS.
Staram się nie komentować głupot, ale tym razem nie wytrzymam...
Stal ma duże problemy organizacyjne. Nawet jeśli tajemniczy inwestor to prawda, to i tak zawsze bardziej opłaca się zacząć bez długów.
Żaden inwestor nie będzie chętnie spłacać czyjegoś długu tylko dlatego żeby pojechać sobie w PLŻ rok czy nawet dwa wcześniej.
Lamparty pod koniec sezonu były w gazie. Tak niskiej średniej jak dziś Dejwid nie robił z pierwszoligowcami.
Grajczonek za Rissa to jakieś +12, co i tak nie zmieniłoby raczej losów dwumeczu, nie wiem co wyprawiał Niemiec, ale różne już przeboje były w tym roku z Harrisem, Berge i Wattem. Jak się nie ma miedzi to się w 2 lidze siedzi. W rzeszowskim klubie nie ma atmosfery, Lampart się rządzi choć i tak wiadomo że z bratem odejdą. Wojdyło przestał jeździć. Nie zdziwi mnie jakiś niepełny, juniorski skład Stali przy Zygmuntowskich w rewanżu, co dla publiczności byłoby fatalne.
Do tego dochodzi pycha Stachyry (już drugi raz po barażu z Dauga), ale chyba nikt nie myślał, że zdolności do mobilizacji w Rzeszowie w ogóle nie ma. Stal ma dobry skład, który w dobrze zorganizowanym klubie z PLŻ by nie spadł. Dużo lepszy od Gniezna jednak tam była organizacja, mobilizacja i kasa. To jednak nie nasze problemy, tylko Rzeszowa, któremu wyjdzie to na dobre. Obecnie nie ma klimatu dla żużla w tym mieście. Przerabialiśmy to w Lublinie nieraz. On wróci gdy klub zacznie się bić o awans do PLŻ i będzie dobrze zorganizowany. Cieszy mnie potencjalny pojedynek Lublin - Toruń w PLŻ. Ja awans przyjąłem spokojnie, bo uważam że jak nie teraz to za rok w cuglach by się udało. Z uwagi na być może najbardziej atrakcyjną stawkę PLŻ od lat, dobrze że udało się już teraz, za pierwszym podejściem. Chociaż jakieś wnioski też można z tego sezonu wyciągnąć. My i Gniezno zastępujemy w PLŻ dwa organizacyjne trupy. Dodam jeszcze słowa pochwały dla Daniela, wielokrotnie krytykowanego bezpodstawnie. Bronią go wyniki w finale i barażu. lepsze niż przewidywałem.
Za rok widziałbym u nas skład: Lambert, Daniel, Miesiąc, Lampart, Morris, Grajczonek, młody Lampart, Bober. Taki mix lubelsko-rzeszowski obejmujący zarówno startowców jak i walczaków. Jeśli nie my, to inne kluby zrobią rozbiór Stali. Peronia wypożyczyć do Krosna.
To nie miał być przypadkiem post przygotowywany na forum Stali? Co nas to obchodzą problemy Rzeszowa i przyczyny ich porażki?
Co do zaproponowanego składu. Proponuję wstrzymać się z komentowaniem po alkoholu...

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#497 Postautor: Rusek » 1 października 2017, o 22:32

Świetnie pojechała cała drużyna i gratulacje za to dla wszystkich którzy na ten dzisiejszy wynik zapracowali!!
Daniel pojechał dziś jak lider, świetne starty piękne akcje na 1 łuku i odjazd... W XV wyścigu chyba najlepszy czas dnia?
Rzeszów został dziś rozbity. Jadąc na mecz w głowie miałem myśl taką żeby chłopaki zrobili remis a będzie pięknie. Taki wynik chyba się nam nie śnił nawet...
Pełna mobilizacja treningi i za tydzień możemy mieć święto w Lublinie.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Mokatte

#498 Postautor: Mokatte » 1 października 2017, o 22:34

mam nadzieje ze nie bedzie juz nigdy na tym forum czy na fb zadnych ublizen, to jest sport, Daniel jest naszym wychowankiem i kapitanem na dobre i zle, nalezy mu sie szacunek.
chyba kazdy kiboc w Lublinie jest w 100% zadowolony z tego co dzisiaj sie wydarzylo :-) brawo Daniel, brawo chlopaki!

Ludzie się nie zmieniają. Korzeń już raz przepraszał za wyzwiska i ataki personalne, tylko po to, żeby za kilka tygodni w kilku postach znowu dawać upust emocjom i swojemu niedo**baniu. Leciały murzyńskie ku**asy, ku*wy i wyganianie naszego wychowanka z Lublina. Bo zawodnik nie wytrzymał presji - za bardzo chciał. Teraz jest spoko ale poczekajmy na słabszy mecz i zobaczymy ile się pomyliłem.

Co do meczu, klasa. Gołym okiem było widać, że nam po prostu bardziej zależało:

1) zawodnikom, gryźli tor, walczyli, wciskali się pod łokieć.
2) klubowi, nie wiem czy znam taki przykład z historii gdzie klub zrobił tak wiele dobrego w ciągu jednego roku, determinacja godna podziwu i błyskawiczne reakcje na wszystko co nas niedobrego w sezonie spotykało.
3) kibicom, wystarczyło dzisiaj być w Rzeszowie żeby gołym okiem zobaczyć jak bardzo kibice lubelscy są spragnieni żużla i wyników. Na rzeszowskim stadionie, u gospodarzy tego po prostu nie było.

Paweł, Oskar i Daniel - szacunek za wszystkie mecze w PO. Dużo zdrowia zostawionego na torze. Dzięki!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#499 Postautor: grzesieck » 1 października 2017, o 22:35

istred pisze: Zieliński, Szymko?

Zielinski? :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
istred
Trener

#500 Postautor: istred » 1 października 2017, o 22:38

Zieliński, Kiełbasa. Jeden wuj ;)

Swoją drogą czekam jak wszyscy, którzy nie wierzyli w swój zespół, teraz grzecznie odszczekają to co napisali przed meczem ;)
Ostatnio zmieniony 1 października 2017, o 22:40 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.