Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Nie ma takiej opcji że harry na prezesa czy dyrektora.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Jak nie ma takiej opcji to nie. Natomiast jak człowiek który prawie wszystko o tym sporcie wie to w ramach doractwa można coś pomóc. Ja wiem o ile ktoś po takie coś się zgłosi bądź poprosi. Ja cały czas w życiu wychodziłem z założenia, że lepiej się spytać niż uczyć się na swoich błędach które niekiedy dużo kosztują. Pozdrawiam.
ApelowałI on ma zostać posłem?? Co on tam bedzie robił?![]()
PS. Pamiętajcie, że według nowego regulaminu każdy klub musi wypłacić wszystkim swoim zawodnikom pieniądze do 15 listopada. Jeśli tego nie zrobi to nie uzyska licencji na sezon następny.
Przepis maksymalnie rygorystyczny i nie mam pomysłu jak go obejść.
Jeśli on wejdzie, to wszystkie kluby staną się przynajmniej teoretycznie podobnie wypłacalne.
Gelo pisze:zdecydowanie jestem za Trojanem. Mial słabszy sezon w Poznaniu ale o jakims wielkim "odbudowywaniu" nie moze byc mowy bo to nie była ruina. Był znacznie lepszy niz Puzon w Gnieznie.
Obawiam sie, ze chlopak ze sprzetem stoi gorzej niz zle... Pytanie czy jest sens inwestowac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
istred pisze:ApelowałI on ma zostać posłem?? Co on tam bedzie robił?![]()
PS. Pamiętajcie, że według nowego regulaminu każdy klub musi wypłacić wszystkim swoim zawodnikom pieniądze do 15 listopada. Jeśli tego nie zrobi to nie uzyska licencji na sezon następny.
Przepis maksymalnie rygorystyczny i nie mam pomysłu jak go obejść.
Jeśli on wejdzie, to wszystkie kluby staną się przynajmniej teoretycznie podobnie wypłacalne.
Po 1. Już nie raz przekonaliśmy się, że pomimo długów i regulaminów zadłużone zespoły jechały w sezonie.
Po 2. Wystarczy przekazać zobowiązania na np. żonę, ciotkę czy wuja zawodnika i zawodnik spłacony...
Cooper pisze:Gelo pisze:zdecydowanie jestem za Trojanem. Mial słabszy sezon w Poznaniu ale o jakims wielkim "odbudowywaniu" nie moze byc mowy bo to nie była ruina. Był znacznie lepszy niz Puzon w Gnieznie.
Obawiam sie, ze chlopak ze sprzetem stoi gorzej niz zle... Pytanie czy jest sens inwestowac.
No ale przecież jak mają jakoś te durne przepisy o płacach obchodzić to kasa na przygotowanie sprzętu pewnie bedzie. Poza tym ja też uważam że byłby to cholernie ryzykowny transfer i można się postarać o kogoś bardziej wiarygodnego i mniej podatnego na kontuzje
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/10/23/pawel-miesiac-chce-zmienic-otoczenie/
Paweł Miesiąc:
"Na pewno będę chciał zmienić otoczenie, chciałbym startować gdzieś bliżej Rzeszowa."
"Chciałbym jeździć w drużynie I-ligowej, ale co będzie, czas pokaże.."
Czyżby jakieś sygnały w naszą stronę ?
Zawsze lubiłem styl jazdy tego zawodnika. Może to znowu byłoby spektakularne "odbudowanie formy" w naszym klubie.
Paweł Miesiąc:
"Na pewno będę chciał zmienić otoczenie, chciałbym startować gdzieś bliżej Rzeszowa."
"Chciałbym jeździć w drużynie I-ligowej, ale co będzie, czas pokaże.."
Czyżby jakieś sygnały w naszą stronę ?
Zawsze lubiłem styl jazdy tego zawodnika. Może to znowu byłoby spektakularne "odbudowanie formy" w naszym klubie.
Najblizej Rzeszowa w pierwszej lidze jest chyba Lodz albo Rybnik
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
i w żadnym sie nie łapie do skladu bo i po co - moim zdaniem trafi do nas albo do Krosna - kolejnosc nieprzypadkowa, tak jak jego obecnosc w naszym parkingu na meczu w Rybniku.
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
to jak już każdy roztacza swoją wizję składu na 2011 to i ja sobie pozwolę, zdając sobie sprawę, że szansa na realizację jest pewnie niewielka.
1. Baran
2. T. Rempała
3. Puszakowski
4. Miesiąc/Staszek
5. Fisher (o ile będzie miał polską ligę jako priorytet)
6. Piotr Pawlicki jr
7. Kudriaszow
myślę, że w tych limitach KSM by się łapało.
1. Baran
2. T. Rempała
3. Puszakowski
4. Miesiąc/Staszek
5. Fisher (o ile będzie miał polską ligę jako priorytet)
6. Piotr Pawlicki jr
7. Kudriaszow
myślę, że w tych limitach KSM by się łapało.
motoru brum
ehehehe Piotr Pawlicki jr?
przeciez on pewnie bedzie mial miejsce w podstawowym skladzie Unii pod nr 6, a pod 7 Przemek
przeciez on pewnie bedzie mial miejsce w podstawowym skladzie Unii pod nr 6, a pod 7 Przemek
METHANOL ADVENTURE TEAM
- kmzlublinfan
- Senior
To ja też przedstawię swoją koncepcje:
1. T. Rempała
2. R. Fisher
3. M. Puszakowski
4. A. Rymel
5. K. Baran
6. T. Kostro
7. A. Kudriaszow
1. T. Rempała
2. R. Fisher
3. M. Puszakowski
4. A. Rymel
5. K. Baran
6. T. Kostro
7. A. Kudriaszow
- rafal13056
kogos za rempale bo podobno on i dryml sprzedali mecz w rybniku ale czy tak bylo naprawde trudno powiedziec 
- rafal13056
juz wolal bym grzeska knapa zamiast rempaly albo tomasza piszcza
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
rafal13056 pisze:kogos za rempale bo podobno on i dryml sprzedali mecz w rybniku ale czy tak bylo naprawde trudno powiedziec
Jakieś dowody ? jeśli nie to przestań głupoty pisać!
rafal13056 pisze:juz wolal bym grzeska knapa zamiast rempaly albo tomasza piszcza
Moim zdaniem żaden z wymienionych wyżej panów się nie nadaje, Knapp to już inny zawodnik niż ten z sezonu 2004, dużo gorszy.
Tomek Rempała najbardziej przewidywalny z tej trójki u siebie na torze może robić każdego z drugiej ligi a na wyjeździe nie istnieć.
Tomek Piszcz wychowanek ale ja szczerze mam dość historii z jego udziałem.
Ps; kolego zawróć uwagę na błędy albo zainstaluj sobie Mozilla Firefox
Sipma Lublin

- tezetomaniak
- Trener
rafal13056 pisze:kogos za rempale bo podobno on i dryml sprzedali mecz w rybniku ale czy tak bylo naprawde trudno powiedziec
lepiej sprzedac mecz niz mozg (o ile go kiedys miales)
max3 pisze:Baran i pierwsza liga dobre...
Dokladnie...
Na Nazimku oczy bolaly patrzec... Tak jak juz pisalem, z perspektywy czasy dziwie sie, ze w Rybniku sie trzymal tak blisko prowadzacych :/
Zawodnicy tacy jak Baran, Puszakowski, Jacek Rempała, Jankowski czy Jędrzejewski nie przypadkiem znaleźli się w II lidze i nie z własnego wyboru.
Proponuję też prześledzić ile było przypadków, że zawodnik rzeczywiście cofnął się do II ligi na sezon czy dwa, a później brylował w I lidze.
Wszyscy wymienieni zawodnicy to przy dobrych wiatrach porządna druga linia w I lidze. Tylko.
Proponuję też prześledzić ile było przypadków, że zawodnik rzeczywiście cofnął się do II ligi na sezon czy dwa, a później brylował w I lidze.
Wszyscy wymienieni zawodnicy to przy dobrych wiatrach porządna druga linia w I lidze. Tylko.
powiedzmy sobie szczerze - Karol i Mariusz w obecnej formie i przy bardzo dobrych wiatrach to tacy Tomkowie Rempałowie w każdym klubie pierwszej ligi. Obaj niedawno jezdzili odpowiednio w Rybniku i Gnieżnie i jak było - kazdy widział. Zwłaszcza, że 90 procent klubów w pierwszej lidze jezdzi na twarych torach. A tam nie jezdzą Jace, Jędrzejewskie, Burze czy Ekloefy. Tak jak naszym odchodziły ze startu Flegery i Jamroże - w końcu żadne asy i w dodatku z najsłabszej druzyny pierwszoligowej - to aż żal było patrzeć.
go! jak nie wiesz jakie były powody słabszej dyspozycji Karola na memoriale E.Nazimka to się nie odzywaj.
W najbliższym czasie wszystko się okaże gdzie wyląduje Karol i Puzon. Jeżeli w Lublinie będzie tak samo jak w tym czy w tamtym sezonie to słabo to widzę.
Polacy się starają, robią wszystko żeby pojechać jak najlepiej, klub zalega pieniądze, wykładają je z własnej kieszeni żeby pojechać dla klubu, a tu przyjedzie taka pipa jak Dryml, "sprzeda"(nieprzypadkowo tak pisze) i wszystkie starania idą na marne. "premia" ucieka i szanse na lepszy kontrakt w przyszłym roku maleją..
Dlatego jeżeli w przyszłym sezonie nie będzie w składzie zawodników dyspozycyjnych(przede wszystkim Polacy) walczących o każdy każdy punkt, sumiennych i w miarę chcących jechać o awans to nie wiem jak to będzie.
z tego co mi wiadomo Rafał chce tylko i wyłącznie zawodników którzy będą walić wszystkich do 30 i nie ma tu jakiegoś gadania, że nie ma pieniędzy. Jak nie ma to trudno, trzeba będzie dalej ciułać w 2 lidze jakimiś ogórkami
w tym roku była ogromna szansa na awans. Kto ją zaprzepaścił to wiadomo..
W najbliższym czasie wszystko się okaże gdzie wyląduje Karol i Puzon. Jeżeli w Lublinie będzie tak samo jak w tym czy w tamtym sezonie to słabo to widzę.
Polacy się starają, robią wszystko żeby pojechać jak najlepiej, klub zalega pieniądze, wykładają je z własnej kieszeni żeby pojechać dla klubu, a tu przyjedzie taka pipa jak Dryml, "sprzeda"(nieprzypadkowo tak pisze) i wszystkie starania idą na marne. "premia" ucieka i szanse na lepszy kontrakt w przyszłym roku maleją..
Dlatego jeżeli w przyszłym sezonie nie będzie w składzie zawodników dyspozycyjnych(przede wszystkim Polacy) walczących o każdy każdy punkt, sumiennych i w miarę chcących jechać o awans to nie wiem jak to będzie.
z tego co mi wiadomo Rafał chce tylko i wyłącznie zawodników którzy będą walić wszystkich do 30 i nie ma tu jakiegoś gadania, że nie ma pieniędzy. Jak nie ma to trudno, trzeba będzie dalej ciułać w 2 lidze jakimiś ogórkami
w tym roku była ogromna szansa na awans. Kto ją zaprzepaścił to wiadomo..
Gelo pisze: Tak jak naszym odchodziły ze startu Flegery i Jamroże - w końcu żadne asy i w dodatku z najsłabszej druzyny pierwszoligowej - to aż żal było patrzeć.
Kompromitujesz się na całego. Jamroże i Flegery miały ekstaligowe fury jak byś nie był świadom. U nas Nermark tez nie brylował jak na 6 zawodnika I ligi przystało. Woziły go jak chciały Rempały, Puszakowskie i Barany na drugoligowych furach i Fishery widzące pierwszy raz na żywo polski tor.
To ja na powyższy post odpowiem następującoJeżeli w Lublinie będzie tak samo jak w tym czy w tamtym sezonie to słabo to widzę.
z tego co mi wiadomo Rafał chce tylko i wyłącznie zawodników którzy będą walić wszystkich do 30 i nie ma tu jakiegoś gadania, że nie ma pieniędzy. Jak nie ma to trudno, trzeba będzie dalej ciułać w 2 lidze jakimiś ogórkami![]()
Zarówno Baranowi jak i Wilkowi - jeśli powyższe to prawda - należy życzyć szerokiej drogi i powodzenia w szukaniu klubu, który im zapewni lepsze warunki.
Baran to nie Gollob, żeby mógł dyktować warunki. Takich jak on jest wielu.
A jeżeli wydaje własne pieniądze i mu się ta zabawa nie opłaca to proponuję zmianę zawodu.
Co do Wilka to bez komentarza - wielu uważa, że jest fatalnym trenerem.
Kto?w tym roku była ogromna szansa na awans. Kto ją zaprzepaścił to wiadomo..
Jeżeli życzysz szerokiej drogi Baranowi i Wilkowi w poszukiwaniu nowego klubu to w takim razie Puzonowi i "reszcie" też
Zycze awansu i emocji z Burzą i Dymem w przyszłym sezonie
a co do kasy to do meczy musiał dokładać bo klub leTko kasy wisiał, nie tylko Baranowi
a co do kasy to do meczy musiał dokładać bo klub leTko kasy wisiał, nie tylko Baranowi
zastanow sie co piszesz.... przeczytales to w jakiejs gazecie, internecie, ogladales w tv, chyba nie.... takich rzeczy nie powinno sie pisac na forum publicznym !!
Jakby nie było to ci Burza i Dym awans w tym sezonie wywalczyli. Baran nie.
Jeżeli życzysz szerokiej drogi Baranowi i Wilkowi w poszukiwaniu nowego klubu to w takim razie Puzonowi i "reszcie" też![]()
Cóż, jeżeli inne kluby zapewnią Baranowi, Puszakowskiemu czy Rempale lepsze warunki, lepszą wypłacalność i lepsze zarobki to owszem - życzę im "szerokiej drogi". Wanda Kraków, Kolejarz Rawicz czy Opole czekają.