Baraż: Tż Sipma Lublin - Zkż Quick-mix Zielona Góra 52:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#376 Postautor: yamahaR1 » 8 października 2004, o 10:19

nie wiem jaka będzie pogoda ale mi już jest na zmiane gorąco i zimno jak zobaczyłem na jakich "sprzętach" Piszcz jeździ. Troche sie teraz martwie o te baraże bo żeby je wygrać to musi pojechać CAŁA drużyna, wszyscy muszą dorzucić swoje , a nie wiem czy Tomek za dużo dołoży. Ale nie ma co płakać zobaczymy w niedziele. W końcu jak przegramy te baraże ( co nie będzie jednak niespodzianką wielką) to jakaś wielka tragedia się nie stanie, w następnym sezonie trzeba walczyć o awans, ale oczywiście teraz jak jest szansa to trzeba zrobić wszystko co możliwe

duncan

pogoda dla Lublina

#377 Postautor: duncan » 8 października 2004, o 10:24

http://meteo.icm.edu.pl/java/mgram.php? ... ang=0&ver=

z tego co tam narysowali to jakieś liche opady będą w sobotę a niedziela jest OK
WAŻNE ŻEBY MY ICH A NIE ONI NAS

KrzyÅ›
Junior

#378 Postautor: KrzyÅ› » 8 października 2004, o 10:36

Czarek pisze:Przeglądałem prognozy pogody i wszyscy zapowiadają przelotny deszcz. Niby nic strasznego, ale boję się powtórki sytuacji z meczu z Grudziądzem tzn. tor twardy i suchy, przygotowany na deszcz, a ten nie pada i jedziemy na betonie. Może zna ktoś jakiegoś porządnego synoptyka?

Nie ma obawy kolego. Bez polewaczki mecz siÄ™ nie odbedzie... :lol:

Shack
Administrator

#379 Postautor: Shack » 8 października 2004, o 11:09

Bimmer pisze:Wie ktoś na jak przygotowanej nawierzchni (twardo / przyczepnie) Zielona Góra jeździ u siebie?

w TV mowili ;) ze na twardym i sliskim :]

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

Raczej przyczepny

#380 Postautor: WojtekF » 8 października 2004, o 11:18

[quote="Bimmer"] Wie ktoś na jak przygotowanej nawierzchni (twardo / przyczepnie) Zielona Góra jeździ u siebie? [/quote]

Odpowiedź. Zielonogórzanom znacznie bardziej odpowiada tor przyczepny(szczególnie Kłopotowi i Huszczy). Dla Śwista i "Okonia" nie ma większej różnicy. Oni potrafią zarówno na twardym i przyczepnym

Awatar użytkownika
tatran

#381 Postautor: tatran » 8 października 2004, o 11:31

Lepiej żeby było przyczepnie i walecznie na dystansie, aniżeli twardo i od startu do mety bez mijanek. 8)

KrzyÅ›
Junior

Re: Raczej przyczepny

#382 Postautor: KrzyÅ› » 8 października 2004, o 11:39

WojtekF pisze:Zielonogórzanom znacznie bardziej odpowiada tor przyczepny(szczególnie Kłopotowi i Huszczy). Dla Śwista i "Okonia" nie ma większej różnicy. Oni potrafią zarówno na twardym i przyczepnym

No to "miszcze" jadą na każdym torze.Przegrali walkę o mistrzostwo Polski ale i tak byli LEPSI OD POZOSTAŁYCH. Coś w stylu Józków...

mat

#383 Postautor: mat » 8 października 2004, o 12:38

Czy będzie może jakaś przedsprzedaż biletów :?:
niestety na stadion zapewne dotrÄ™ w ostatniej chwili, a nie chce mi sie stac w mega kolejce....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#384 Postautor: Gelo » 8 października 2004, o 12:49

Kolega Wojtekf usiłuje nas wprowadzić w błąd - oj nieładnie nonono ;). Zielona Góra jeździ u siebie na twardym i śliskim - to wiedzą wszędzie. W pierwszych biegach wszyscy kurczowo trzymają się krawężnika (oprócz chętnie orbitującego Kłopota). Opinie krążące o Zielonej potwierdziły się na relacjach meczów w pulsie.

FALUBAZ

#385 Postautor: FALUBAZ » 8 października 2004, o 12:50

naprawde bardzo fajnie ze kibice lubelscy tak mocno wierza w swoj team, pamietajcie tylko jaka my mileismy sytuacje na poczatku sezonu? okon, sp. rafal.....i nasi potrafili sie podniesc bo mamy serca z zelaza!! i tego nam nikt nie odbierze, a e-liga o pieklo przewyzsza niestety 1 lige...napewno sie pojawia ludzie z Zg choc to cala polska do przejechania, ale u nas jest jedna religia, FALUBAZ!! i dla niej wszystko!
niech wygra lepszy !!
choc ciezko bedzie koziolka awansowac!!
do zobaczenia w lublinie!
podobno ladne miasto!
HAIL!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#386 Postautor: Gelo » 8 października 2004, o 12:55

do zobaczenia w lublinie!
podobno ladne miasto!
HAIL!

Ładne - można w centrum wydoić krowę, spotkać babę w chustce sprzedającą mleko w plastikowej butelce, można też pójść do jednego z licznych kościołów (bo innych budowli u nas nie ma) oraz wziąć udział w pochodzie LPR-u.
To parafraza opinii o Lublinie jaką wystawił nam wszechwiedzący Falubazzini - pajac jakich mało..
To piekło - dzielące ekstraligę i I ligę nazywa się Lublin - bójcie się szybkie mixy;)!!!!
Ostatnio zmieniony 8 października 2004, o 13:01 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

KrzyÅ›
Junior

#387 Postautor: KrzyÅ› » 8 października 2004, o 12:58

FALUBAZ pisze: a e-liga o pieklo przewyzsza niestety 1 lige...

Ciekawe co bedziesz czuł wracając przez całą Polskę jak dostaniecie porządne lanie... Wątpię żebyście mieli sprzet od światowych tunerow, no może po za Angolem...

p.s.
Żeby zaskoczyć nasz zespół musielibyście się chyba zbliżyć do rekordu toru, a to raczej Wam nie grozi...

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#388 Postautor: yamahaR1 » 8 października 2004, o 12:59

pewnie że ładne miasto tylko jak chcecie nasz Lublin troszke pooglądać to najlepiej przed meczem bo po meczu to przez łzy ciężko wam będzie coś zobaczyć :wink:

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#389 Postautor: Ar2rB » 8 października 2004, o 13:00

Ano, jestem świeżo po lekturze tego forum. Koleś wyjątkowo ćwierćinteligentny :(. mieszkaniec wielkiej aglomeracji. tak sie składa że moja matka jest z Zielonej Dziury ;). Bywałem wiec tam kilkakrotnie. Józkolandia wg. mnie jest fajniejszym i ładniejszym miestem (a byłem tam całe 3 tygodnie w delagacji hehe).

FALUBAZ

#390 Postautor: FALUBAZ » 8 października 2004, o 13:08

a zebys synu wiedzial ze mamy sprzet od swiatowych tunerow:D cos ci mowi Fleming Gravesen? widze ze nie macie koloratkowcy umiaru w swoich wypowiedziach...nie twierdze ze ZG to aglomeracja, ale do berlina mmay 190 km:D a wy do Minska?
a czy bede palkal po 1 meczu? nie bo wiem ze bedzie rew u Nas a w nim uuu to beda z becza koziolki:)
HAIL!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#391 Postautor: Apocalips » 8 października 2004, o 13:18

FALUBAZ pisze:a zebys synu wiedzial ze mamy sprzet od swiatowych tunerow:D cos ci mowi Fleming Gravesen? widze ze nie macie koloratkowcy umiaru w swoich wypowiedziach...nie twierdze ze ZG to aglomeracja, ale do berlina mmay 190 km:D a wy do Minska?
a czy bede palkal po 1 meczu? nie bo wiem ze bedzie rew u Nas a w nim uuu to beda z becza koziolki:)
HAIL!

Gravesen powiadasz :?: :shock:
Naszym sprzęt skleca pan Maniek w garażu więc może nie będzie tak źle...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

KrzyÅ›
Junior

#392 Postautor: KrzyÅ› » 8 października 2004, o 13:19

FALUBAZ pisze:a zebys synu wiedzial ze mamy sprzet od swiatowych tunerow:D cos ci mowi Fleming Gravesen? widze ze nie macie koloratkowcy umiaru w swoich wypowiedziach...nie twierdze ze ZG to aglomeracja, ale do berlina mmay 190 km:D a wy do Minska?
HAIL!

Toż ty synku prawie Niemiec... :lol: Już Śledź robil sobie u niego silniki... :lol: Dziadzio Huszcza też u niego się tuninguje? Jeżeli tak to zajebisty z niego tuner :lol: :lol: :lol:

FALUBAZ

#393 Postautor: FALUBAZ » 8 października 2004, o 13:21

nigdy nie zdobedziecie Vestung Grunberg!!
NIGDY!!!
HAIL HAIL HAIL!!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#394 Postautor: Łoptymista » 8 października 2004, o 13:34

FALUBAZ pisze:nigdy nie zdobedziecie Vestung Grunberg!!
NIGDY!!!
HAIL HAIL HAIL!!

A to co to?? :lol: JakaÅ› inkarncja H. Himmlera.
Nie ma to jak merytoryczna dyskusja poparta faktami.

duncan

#395 Postautor: duncan » 8 października 2004, o 13:51

W Zielonej dzisiaj trochę spadło ciśnienie i nie wszyscy dobrze to znoszą.
Wypada tylko przeprosić kibiców z Lublina za to, co wypisuje Falubazzini na SB (ma już bana) i tego tu miłośnika trzeciej rzeszy - co niniejszym czynię.

Po dzisiejszym treningu na 99% pewny jest start w Lublinie Suchego. Po Okoniu prezentował się najlepiej.

pozdro
WAŻNE ŻEBY MY ICH A NIE ONI NAS

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#396 Postautor: Gelo » 8 października 2004, o 14:06

FALUBAZ pisze:a zebys synu wiedzial ze mamy sprzet od swiatowych tunerow:D cos ci mowi Fleming Gravesen?

Coś tam nam mówi - to taki gość który robił silniki niejakiemu Śledziowi czy jak mu tam było.
HAIL!

Ja nie wiem czy będziesz "pałkał", ale jakbyś za głośno krzyczał "Hail" to Ciebie mogą spałkać.

Czarek
Trener

#397 Postautor: Czarek » 8 października 2004, o 14:17

FALUBAZ pisze:nigdy nie zdobedziecie Vestung Grunberg!!
NIGDY!!!
HAIL HAIL HAIL!!

A po co go zdobywać, wystarczy wysoko wygrać w Lublinie i Vestung Grunberg kaput.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#398 Postautor: WojtekF » 8 października 2004, o 15:02

Gelo napisał: [quote]Kolega Wojtekf usiłuje nas wprowadzić w błąd - oj nieładnie nonono . Zielona Góra jeździ u siebie na twardym i śliskim - to wiedzą wszędzie. W pierwszych biegach wszyscy kurczowo trzymają się krawężnika (oprócz chętnie orbitującego Kłopota). Opinie krążące o Zielonej potwierdziły się na relacjach meczów w pulsie.[/quote]. Nie staram się wprowadzać Was w błąd. Przez wiele lat(p.w. kiedy głównym motorem napędowym klubu z Z. Góry byli wychowankiowie) tor w Z. Górze uchodził za przyczepny i dobrze nadający się do walki na dystansie. Okoń, który bardzo długo jeździł w Lesznie przywykł do jazdy na twardym torze, jednak nie wątpię, iż na torze przyczepnym też sobie poradzi. Podobnie wierzę w starego wygę Śwista. Jeśli natomiast chodzi o Kłopota, to niestety jego nienajlepsze starty sprawiają, iż tylko tor przyczepny leży mu. Reasumując: Tor przyczepny oraz tor twardy odpowiadają. Wiadomo, że tor zostanie zrobiony pod lublinian, ale jeśli będzie regulaminowy(bez dziur, jakie zrobił Czesiu Cz. w Rybniku) to uważam, iż Falubaz jest w stanie zdobyć ponad 40 punktów w Lublinie, co postawi go na uprzywilejowanej pozycji przed rewanżem. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#399 Postautor: WojtekF » 8 października 2004, o 15:12

Krzyś napisał "No to "miszcze" jadą na każdym torze.Przegrali walkę o mistrzostwo Polski ale i tak byli LEPSI OD POZOSTAŁYCH. Coś w stylu Józków..."
I na tym między innymi polega Nasza przewaga. Okoń ze Świstem wolą tor twardy, chociaż na przyczepnym też sobie poradzą. Huszcza z Kłopotem punktują, gdy tor jest przyczepny. Trudny macie wybór. Zrobić twardy tor aby Świst, Okoń i Lee zrobili w sumie 40 punktów, czy może postawić na tor przyczepny, gdzie Huszcza z Kłopotem będą w stanie zrobić w sumie 12 punktów? Pozdrawiam

borys88

#400 Postautor: borys88 » 8 października 2004, o 15:32

jeszcze możemy zrobić tor lekkopółśredni i wtedy Angol, Świst i Okoń zrobią po 20 punktów...