Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gretzky

#3701 Postautor: Gretzky » 19 grudnia 2005, o 17:24

WojtekF pisze:
jednak 1 liga i e-liga to 2 swiaty.

To tyle edukacji na temat zuzla bo z calym szacunkiem ale....Wy jestescie wyedukowani tylko naginacie rzeczywistosc tak jak Wam jest wygodnie. Nie stac niektorych na odrobine obiektywizmu.

widzielismy juz te dwa swiaty w barazach , szczerze mowiac nic strasznego, poklonow przed wami bic nie bedziemy , natomiast co do naginania rzeczywistosci w tym jestescie niedoscignieni

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3702 Postautor: ravajas » 19 grudnia 2005, o 17:25

meesha pisze:1996 ale to tak na marginesie...

Ja właśnie jestem ciekaw jak będzie rozwiązane w tym sezonie typowo lubelskie odpuszczanie meczów "z góry przegranych". Jeśli nic się nie zmieni to nie ma co myśleć o żadnym awansie...

dzięki, zapamietam na trzeci raz. odpuszczanie meczy "z góry przegranych" to chyba plaga nie tylko lubelska. ja chetnie bym oglądał wszystkie mecze "o śmierć i zycie"

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS http://www.7secondsoflove.com/ninja/ ten numer po ostatniej sobocie - nie wiem czemu - kojarzy mi siÄ™ z nowym hymnem TÅ», hehe :lol:
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2005, o 17:37 przez ravajas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczka

#3703 Postautor: kaczka » 19 grudnia 2005, o 17:32

Holly pisze:Powiedz mi po ch.. nam 9 seniorów ???? to paranoja ! to bezsens i grecka tragedia !!!
Jeżeli z jakichś przyczyn nie pojadą w meczu Tomicek bądź Messing to co k.... wtedy ?
Michaluk i Polak z całym szacunkiem nie daliby rady Bębnowi i Trygarowi :D

Widze zes nie w temacie.... 8)
Na licencji Michaluk spokojnie lał Bebna jak chcial....
A jesli nawet by sobie nie poradzil to nie ma sie co dziwic... Jesli klub woli wspierac startami zagraniczna kadre a nie swoich rodowitych juniorow to wyniku nie beda mieli...

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3704 Postautor: auganoff » 19 grudnia 2005, o 17:37

Holly pisze:Nie zapominaj że juniorzy jadą teraz sporo biegów.

Twoim zdaniem 4+2 to więcej niż 5+1?!?! :wink: :twisted:

A co do sporu z WojtkiemF - ma sporo racji, lekceważenie Walaska, który w E-lidze wykręcił koło 2.1 na bieg jest śmieszne. Także Okoniewski jeśli opuści go pech (prawdziwy pech - kontuzja nogi w czasie meczu piłki halowej, z którego dochód był przeznaczony bodaj na leczenie Szymańskiego, a rok później został staranowany przez Miedzińskiego na samym początku sezonu) może być mocniejszy niż się wielu z was wydaje. Póki co Lindgren i Messing to są dwa światy. Ten pierwszy sporo punktów przywiezie, w przypadku naszego młodziaka będzie to spora niespodzianka - brak mu doświadczenia i znajomości polskich torów. Ja liczę, że to diamencik i będzie objawieniem, ale na razie to tylko pobożne życzenia.
Co nie zmienia faktu, że nasz przyjaciel z Zielonej :wink: mógł być jednak bardziej obiektywny, a swoje tezy ubrać w bardziej eleganckie słowa.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#3705 Postautor: luCas » 19 grudnia 2005, o 17:38

Myslalem, ze chociaz w sezonie 2006 bedziemy miec w koncu spokoj z niepowanymi kibicami/forumowiczami :wink: Rzeszow odpadl, przyszla Zielona Gora, taki widocznie nasz los :lol: Swoja droga zastanwiajace to jest, w ten sposob lecza swoje malomiasteczkowe kompleksy czy jak???
Niektorzy od nas tez przesadzaja, ze Walasek slabo na wyjazdach, z tym sie nie zgodze, powiem wiecej, bedzie na 99% najskuteczniejszym Polakiem w 1 lidze i rzadko zrobi mniej niz 10 pkt (jesli wogole) :wink: Cala reszta porownywalna, Staszewski uznana firma, choc napewno nie jest jakas supergwiazda. Niewiadoma to Okon, moze cieniowac, ale i przywozic troche pkt. Taki typ jak Truminski :twisted: start i koniec 8)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Michael

#3706 Postautor: Michael » 19 grudnia 2005, o 17:44

Jedrzejak tez mial byc krolem a jednek nim nie byl.

Drabik tez kiedys mial byc nie do ugryzienia a jednak byl.

Roznie to moze byc z Walaskiem i jego super dyspozycja.
To jest sport.

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3707 Postautor: SpeeDFan » 19 grudnia 2005, o 17:56

Michael pisze:Jedrzejak tez mial byc krolem a jednek nim nie byl.

To jest sport.

Nie no myślę że Greg Walasek jest poza zasięgiem! Ale jedno jest pewne "TWIERDZA LUBLIN" znowu w tym sezonie będzie nie do zdobycia! :)
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

Michael

#3708 Postautor: Michael » 19 grudnia 2005, o 17:59

Nie no super jestes czleniu :!:

Walasek wygra kazdy bieg bo bedzie po prostu latal po torze, jego motocykle bedzie robic wrozka a czuwal bedzie nad nim sam Bog.

I na zadupistym stadionie Tz nie przegra zadnego meczu. :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3709 Postautor: SpeeDFan » 19 grudnia 2005, o 18:04

Michael pisze:Nie no super jestes czleniu :!:

Walasek wygra kazdy bieg bo bedzie po prostu latal po torze, jego motocykle bedzie robic wrozka a czuwal bedzie nad nim sam Bog.

I na zadupistym stadionie Tz nie przegra zadnego meczu. :lol: :lol: :lol:

Widze że kolega żużel ogląda tylko w tele5 (2 ligę) ja jestem pod wrazeniem jazdy Walaska i uważam że będzie z nim bardzo ciężko wygrać bieg.. Ale mam nadzieję że w Lublinie zdobędzie max 5pkt ;)

Michael

#3710 Postautor: Michael » 19 grudnia 2005, o 21:32

Tak tak bedzie trudno wygrac z nim bieg ale masz nadzieje ze w LBn zdobedzie max 5 pkt.

Zdecyduj sie czy jedno czy drugie.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#3712 Postautor: WojtekF » 19 grudnia 2005, o 21:39

auganoff

A co do sporu z WojtkiemF - ma sporo racji, lekceważenie Walaska, który w E-lidze wykręcił koło 2.1 na bieg jest śmieszne. Także Okoniewski jeśli opuści go pech (prawdziwy pech - kontuzja nogi w czasie meczu piłki halowej, z którego dochód był przeznaczony bodaj na leczenie Szymańskiego, a rok później został staranowany przez Miedzińskiego na samym początku sezonu) może być mocniejszy niż się wielu z was wydaje. Póki co Lindgren i Messing to są dwa światy. Ten pierwszy sporo punktów przywiezie, w przypadku naszego młodziaka będzie to spora niespodzianka - brak mu doświadczenia i znajomości polskich torów. Ja liczę, że to diamencik i będzie objawieniem, ale na razie to tylko pobożne życzenia.
Co nie zmienia faktu, że nasz przyjaciel z Zielonej mógł być jednak bardziej obiektywny, a swoje tezy ubrać w bardziej eleganckie słowa.

Widzę, że w kwestii porównania sił rażenia poszczególnych zawodników zgadzamy się ze sobą.
Bardzo przepraszam, jeśli ubrałem swoje tezy w nieeleganckie słowa. Nikogo nie chciałem urazić.

luCas
Dla Twojej informacji mieszkam, jestem zameldowany i mentalnie związany jestem z miastem znacznie większym od Lublina więc ta uwaga była nie na miejscu.

Michael
Jedrzejak tez mial byc krolem a jednek nim nie byl.

To jest sport.

Zgadzam się z 2 ostatnimi zdaniami. Jeśli chodzi o Jędrzejaka to miał On średnią biegową około 1,4 gdy przechodził z e-ligi do 1 ligi, podczas gdy średnia Walaska przekracza 2,1.
Jeśli chodzi o Drabika to w momencie przeprowadzki do Opola był to zawodnik już wtedy wiekowy więc też nie ma co porównywać.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3713 Postautor: kilar » 19 grudnia 2005, o 21:44

Walasek to solidna firma. Lecz bez wsparcia kolegow sam meczu nie wygra. Pierwsze spotkania pokaza jaki rzeczywiscie reprezentuje poziom. Pisanie typu - tego stac na tyle punktow, a ten jest slabszy od tego - mija sie z celem, gdyz pozostaje jeszcze cala zima, w ktorej mozna sie solidnie przygotowac do sezonu.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3714 Postautor: Cooper » 19 grudnia 2005, o 22:10

Walasek bedzie takim "Gollobem" (Tomaszem) I ligi. I co do tego chyba nie ma watpliwosci. Pozostaje miec nadzieje, ze Shields bedzie Jonssonem, a Messing np. Kolodziejem (i to nie Krzysztofem). 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3715 Postautor: boxing » 19 grudnia 2005, o 22:45

Co do Walaska - stac go na to, zeby byc nie tylko najlepszym Polakiem, ale i najlepszym zawodnikiem pierwszej ligi. Czy bedzie - zobaczymy, jezeli tak - to nie bedzie to zadne zaskoczenie. Zaskoczeniem bylaby pozycja w rankingu poza czolowka, ale na to sie nie zanosi.

Jezeli chodzi o Jelenia - to szczerze mowiac moglby pojechac w meczach z Gnieznem i Krosnem - a to tylko 4 mecze w sezonie. W innych meczach trzeba bedzie walczyc o wynik. Teoretycznie najslabszy z pozostalych Grudziadz - nawet u nas nie polozy sie na torze. Kto wie, czy jeszcze kogos nie sciagna - np. Aldena, Gjeddemu wyjdzie mecz zycia a'la Gorzow - GKM... Mozna wprawdzie zaryzykowac i pojechac taki mecz slabszym skladem ale mozna sie na tym przejechac. GKM i w 2005 napedzil kilka razy stracha faworytom. Czy klub zamierza odpuscic mecze wyjazdowe z Ostrowem i Zielona jako "z gory przegrane" - nie sadze, bo jest szansa walki o bonusa, do tego wysoka porazka wyjazdowa zniecheci paru kibicow do przyjscia na stadion. Moim zdaniem, jezeli my naprawde mamy walczyc o e-lige a Daniel naprawde ma sie rozwijac - to powiniem pojsc tam, gdzie bedzie mial szanse pdjechac 5 biegow w meczu. Pozostaje Krosno i Gniezno.

Pytanie do Harrego lub Gawrzyka - czy Messing i Tomicek maja zagwarantowany udzial w okreslonej liczbie spotkan? Jezeli nie, to warto pomyslec nad tym jeszcze jednym juniorem, bo w przypadku kontuzji Messinga znow robi sie nieciekawie w kwestii juniorskiej.

BTW - mysle, ze niestety Lindgren jest zdecydowanie najlepszym juniorem w 1 lidze, na arenie miedzynarodowej tez jest zdecydowanie lepszy i bardziej objezdzony od pozostalych. Moze polska 1 liga troche te roznice "splaszczy"... Wysuwalem kandydature Lindgrena na naszego juniora jak jeszcze byl do wziecia - nie udalo sie, coz - Messing z tego z co pozostalo byl jedna z lepszych kandydatur, ale dla pewnosci przydalby sie jeszcze jeden - Alden, Kennett badz Batchelor. Dlatego czekam na odpowiedz, ile maja zagwarantowanych spotkan Szwed i Czech - bo Harry pisal, ze w/w kandydaci chca min. 10 spotkan.

Czaszka - co do Messinga "masz co chciales, oby nie zawiodl Ciebie i nas" :wink: - Ty odpowiadasz za Andreasa, ja za Adama Shieldsa :D A Gela czynimy odpowiedzialnym za Rempale (Gelo lubi rutyniarzy) - moze byc? :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#3716 Postautor: Apocalips » 19 grudnia 2005, o 22:53

W takim razie ja mogę być odpowiedzialny za Grzecha Knappa, bo to największy walczak i zadziora w I lidze :wink: Pozatym czyni ciągłe postępy i liczę na średnią ok 2,0 na bieg :) Mam nadzieję, że się nie przeliczę :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3717 Postautor: boxing » 19 grudnia 2005, o 22:56

No to teraz wyzwanie dla odwaznych - kto "daje glowe" za Tomicka? :wink:

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3718 Postautor: SpeeDFan » 19 grudnia 2005, o 23:00

Michael pisze:Tak tak bedzie trudno wygrac z nim bieg ale masz nadzieje ze w LBn zdobedzie max 5 pkt.

Zdecyduj sie czy jedno czy drugie.

Ehh kolgo ile ty masz lat? nie wiesz co to znaczy przymróżenie oka przy tych 5pkt walaska? :)

Awatar użytkownika
kaczka

#3720 Postautor: kaczka » 19 grudnia 2005, o 23:15

Gawrzyk pisze:
Widze zes nie w temacie.... 8)
Na licencji Michaluk spokojnie lał Bebna jak chcial....
A jesli nawet by sobie nie poradzil to nie ma sie co dziwic... Jesli klub woli wspierac startami zagraniczna kadre a nie swoich rodowitych juniorow to wyniku nie beda mieli...

Ale jest też druga strona medalu. Każdy oczekuje awansu - kieronictwo klubu, kibice, sponsorzy. Żeby awansować trzeba zdobywać jak najwięcej punktów. Kto gwarantuje więcej punktów w meczu ? Michaluk i Polak czy Messing i Tomicek. Niestety ale taka jest brutalna prawda. Myslenie krótkowzroczne, ale żeby osiągnać założony cel nie ma miejsca na sentymenty. Juniorzy będą mieli szansę otrzaskać się w innych zawodach.

Tu oczywiscie masz racje...
Kiedys byl taki przepis, ze klub w okreslonym przedziale czasu musial wyszkolic okreslona ilosc junorow, a teraz lipa... I niestety jak juz pislalem dobrze zapowiadajacy sie juniorzy skoncza ja Wrona itp..., bo "klubowi sie nie oplaca"... Taki to juz u nas jest... :|

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3721 Postautor: boxing » 19 grudnia 2005, o 23:20

Spokojnie - u nas co roku sa nowe przepisy. Za rok moze sie okazac, ze juniorem moze byc tylko wlasny wychowanek - szczerze mowiac majac na sercu dobro naszego krajowego zuzla - taki przepis bym wprowadzil. Poki co - przepisy dopuszczaja cudzoziemcow na pozycje juniora, wiec jezeli chcemy o cos walczyc - to nie mozemy pozostac w tyle.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3722 Postautor: auganoff » 19 grudnia 2005, o 23:29

Powybieraliście sobie najfajniejszych zawodników! Za Tomicka głowy nie dam bo mocno jestem do niej przywiązany. :wink:
A swoją drogą żal, że najprawdopodobniej nie ujrzymy już Jurka na torze, w każdym razie w naszych barwach. Dziadowanie miało jednak swoje dobre strony. Rzadko kiedy zdarza mi się tak zaśmiewać, jak w czasie Memoriału gdy Ojcu pomajtały się okrążenia :lol: :lol:
Nie było w tym żadnej złośliwości, po prostu ten człowiek sprawia, że każdy bieg z jego udziałem jest wyjątkowy, a we mnie narasta radosne oczekiwanie na to, co się zdarzy :)
NaprawdÄ™ szkoda :cry:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3723 Postautor: bkapusta » 19 grudnia 2005, o 23:29

Uwazam, ze jednak powinno sie maksymalnie inwestowac w naszych wychowankow. Po pierwsze, ze zawsze milo miec kilku wychowankow w druzynie. Po drugie wyglada na to, ze Polak i Michaluk maja papiery na jazde. Wczesnie zaczeli, maja sie teraz od kogo uczyc i trzeba by to wykorzystac.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#3724 Postautor: jas » 19 grudnia 2005, o 23:36

a wlasnie, ja w sprawie wychowankow i naszych juniorow:

1) jak przestawia sie sprawa naszych startow w PLM w tym sezonie?

2) czy jest szansa na jeszcze jednego juniora, bo jakos mocno sceptycznie do owego Tomicka jestem nastawiony?

3) na ile lat zostaly podpisane kontrakty z Messingiem i Tomickiem?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3725 Postautor: grzesieck » 19 grudnia 2005, o 23:49

jas pisze:3) na ile lat zostaly podpisane kontrakty z Messingiem i Tomickiem?

wojteko pisal na meeshowym forum, ze wszystkie kontrakty zostaly podpisane na rok
METHANOL ADVENTURE TEAM