kibicLBN pisze:W sumie to żeby podpisać kontrakt z 7 seniorami, nawet licząc 30 tys. za podpis ( a myślę, że średnio wyszło nawet troszkę więcej) to mamy już ponad 200 tys.
Niech będzie, chociaz szkoda że tych pieniędzy nie widać w sprzęcie...
Z poprzedniego sezonu były zaległości. Nie wiem jakie , ale pewnie to było ładnych kilkadziesiąt tysięcy łącznie. To już mamy ok. 300 tys.
Dokładnie. Zaległości było 100 tys zł bo tyle dołożył były prezes aby dostać licencję. Pewnie te pieniądze mu oddano to mamy te 300 tys zł.
Być może klub założył kasę za remont to doliczam chociażby 50 tys.
Już dawno powinno być oddane, to sie nie liczy.
Na punktówki, dojazdy i inne wydatki meczowe (36+47+47) licząc po 900 zł od punktu łacznie z dojazdami itp. to jest 117 tys.
Nie. Wysokie punktówki są wypłacane od 9-10 punktów w góre. Ile takich było? 8, ale niech będzie, tylko wtedy musisz dodac wpływy z biletów za mecz. A to spokojnie 50-70 tys zł. To w sumie możemy dodać jeszcze 60 tys zł. To jest 360 tys zł. Do tego pensje - jakieś 50-60 tys zł i jest 420 tys zł. OK Ale jeszcze nie dodałem wpływów z karnetów - 80-100 tys zł, wpływów od innych sponsorów ( Perła, Centrochem, Red Star, że tylko wymienie najwiekszych) - pewnie też ze 100 tys, wpływów od Miasta i Urzędu Marszałkowskiego ( jeszcze w tamtym roku było tego chyba grubo ponad 300 tys zł).
Czyli po stronie wydatków byłoby gdzieś ponad 420 tys zł a po stronie wpływów jakieś 850 tys zł ( pieniądze od sponsorów i od miasta liczę na 150 tys zł jako pierwszą transzę). I nie stać nas na Pulpeta czy innych dobrych i pewnie dużo tańszych? Tylko musimy liczyć na farta i na pecha Czechowicza?
Nie stać nas na pożyczenie zawodnikom forsy na zrobienie porządku z silnikami bo widac gołym okiem, że nie wszyscy trafili?
Nie stać nas na szkółkę? To nie było pieniędzy z miasta na szkółkę?
Chyba że to chodzi o kasę wydaną od początku kwietnia to byłby skandal, ale jeśli od grudnia zeszłego roku, to mnie nie dziwi aż tak mocno.
Mnie nie dziwi, że wydano tyle pieniędzy tylko mnie dziwi, że totalnie się ociągamy z wydawaniem jej na potrzebne wzmocnienia. Tylko mi nie pisz o meczu z Opolem. Tak fartownego meczu to lubelska drużyna nie miała chyba z 50 lat. Każdy średniozorientowany wie, że wystarczyłby Barker i bylibyśmy czerwoną latarnią dzisiaj.
Wygląda to tak jakbyśmy za wszelką cenę próbowali ile jeszcze szczęścia możemy mieć. Taki taniec jajami po brzytwie - "może się jednak nam uda bez wydawania pieniędzy". Tylko my nie startujemy w konkursie kto więcej pieniędzy zaoszczędzi w sezonie, tylko startujemy w lidze ŻEBY AWANSOWAĆ przypominam. No chyba, że tych pieniędzy już nie ma. A to znaczy że gdzieś zniknęło ze 400 tys zł. Ale to z kolei jakoś nie może pomieścić mi się w głowie.
A po drugie to nie wiem czy powinieneś rzucać konkretnymi kwotami, a twoja wypowiedź jest mocno stronnicza...
Jak mi napiszesz dlaczego nie to się zastanowię.
No jestem stroną, bo mam własne zdanie na ten temat i nie liczę że ktoś mi da jasną i zrozumiała odpowiedź.
Sztyvny pisze:Harry, czepiasz sie podziekowan za wypozyczenie juniora
Dobra nie czepiam się. Świetny pomysł.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski