agu87 pisze:Oby informatorzy Pana Kwieka wiedzieli co mówią. Mam nadzieję poznać nazwisko trenera w poniedziałek. Oby był to Dzikowski. Mam też nadzieję, że nie poprzewracało mu się w głowie i dojdą z prezesem do porozumienia.
Co do Petera...mam nadzieję, że prezes powie, dlaczego się nie udało. Jeśli miał ochotę jedynie nas doić, to dobrze, że go nie ma. Choć oczywiście chętnie bym Go pooglądała w naszych barwach.
Podsumowując - wiele we mnie nadziei, jak widać
Jeśli zarząd miał do wyboru, że albo Misiek, albo PK, bo dwóch na raz nie dadzą rady, to ja osobiście się cieszę z tego wyboru jaki został dokonany. Wiele osób na tym forum uważa inaczej, ale ich święte prawo. Mój nos mi podpowiada, że Misiek będzie gwarantował więcej w tym sezonie niż PK-ej. Po sezonie, a może w trakcie dowiemy się kto miał rację.
Ktoś powie, że przecież Misiek nie miał jakieś wielkiej średniej w tamtym sezonie. No tak, ale jeśli cały rok nie dostawał kasy, to jeździł na nieremontowanym sprzęcie, a to się na pewno odbiło na jego wynikach. Jak się przygotował odpowiednio to w finale MPPK ładnie powalczył z ekstaligowcami. U nas może mieć o niebo lepsze warunki, a co za tym idzie wyniki punktowe. Trzymam za niego kciuki.
Co do trenera to już się wypowiadałem i nie wyobrażam sobie, żeby trenerem nie był Grzegorz Dzikowski.
Niektórzy nawet tutaj bagatelizują jego wkład w awans, ale 8 zwycięstw na 9 meczów mówi za siebie. Zmobilizować i nastawić mentalnie zespół w rozsypce też trzeba umieć, a skoro potrafił dogadać się nawet z Karolem, po nie najlepszym początku to spore osiągnięcie.
Trzeba niestety czekać na decyzje, ale mnie osobiście martwi to, że obaj panowie DS i GD są strasznie nieustępliwi w negocjacjach.