Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Skład na sezon 2013

#2776 Postautor: istred » 8 stycznia 2013, o 12:16

Cooper pisze:Jezli piszesz, ze 8 seniorow stosunku do 6 w innym klubie to "bardzo dluga lista", to ja tu nie widze nic o pieniadzach a o ilosci zakontraktowanych zawodnikow owszem. No chyba ze chodzilo Ci o bardzo dluga liste plac.
Należy czytać całe zdanie, a nie tylko jego fragment. Część, której mam wrażenie, że nie chcesz zauważyć brzmi:
a biorąc pod uwagę, że Fisher ponoć dostał coś za podpis, można sądzić, że tu między innymi leży źródło długów.
Wyjaśnię. Skoro Fisher jako ten brany "na sztukę" dostał kasę na podpis, to logika podpowiada, że zawodnicy, na których miał być opierany skład dostali znacznie więcej. A jako, że niektórzy prawie nie startowali w sezonie, to należy uznać, że pieniądze, które wzięli za podpis zostały wyrzucone w błoto.

Zresztą, zawsze zakładasz, że Twój rozmówca jest idiotą? Bo jak inaczej wytłumaczyć, Twoją interpretację, że długa lista zawodników, bez względu na to czy otrzymali pieniądze czy nie może stanowić źródło długu? :shock:
Mogl dostac 0 zł, 15 tys., albo 3 mln, nie mam pojecia, Ty tez.
Jakieś pojęcie mam, pewności na pewno nie. Skoro informacje podają osoby w miarę wiarygodne, a nikt tego nie dementuje to uznaję, że tak jest. Sądem nie jestem, dowodów mieć nie muszę.
To nie jest problem placenia za podpis, co za roznica czy wisisz kase za podpis czy za punkty.
Różnica polega na tym, że kasy za podpis można było uniknąć. Z punktówką jest trochę trudniej.
Jesli brakuje tzn. ze ktos sie machnal w szacowaniu/nie umie wydawac/nie umie zarabiac/wypadlo mu z kieszeni 1 mln przy bankomacie.
I właśnie o takim nieumiejętnym wydawaniu pieniędzy piszę.
Zakontraktowanie tylko 2 sposrod tych wymienionych odbiloby nam sie czkawka sportowa, a tak Woodward poratowal skore elegancko.
Jak to było...?
Albo by się odbiło albo by się nie odbiło, nie mam pojęcia, Ty tez.

PS. Co do obecnego budżetu to może nie będzie aż tak źle. Wychodzi na to, że w zeszłym roku też mieliśmy budżet na poziomie 2 mln zł:
Prezesa lubelskiego klubu bardzo cieszy za to wiadomość, że miasto wspomoże LW KMŻ kwotą miliona złotych z puli przeznaczonej na promocję miasta. - To zapewni nam połowę naszego budżetu - cieszy się Dariusz Sprawka.
;)
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35644, ... W_KMZ.html
Ostatnio zmieniony 8 stycznia 2013, o 12:21 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#2777 Postautor: luCas » 8 stycznia 2013, o 12:16

sadze ze na taka kadre Nas stac, a jest to jeszcze sensowna paka, ktora mogla by wygrac w Lublinie nawet z Gdanskiem

Wygac z Gdanskiem, optymista....
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
mOrphe

#2778 Postautor: mOrphe » 8 stycznia 2013, o 12:25

luCas pisze:
sadze ze na taka kadre Nas stac, a jest to jeszcze sensowna paka, ktora mogla by wygrac w Lublinie nawet z Gdanskiem

Wygac z Gdanskiem, optymista....

W tamtym roku tez nikt nie dawal nam szans z Gnieznem, na papierze to oni poprostu byli nie do ruszenia, a prosze bardzo w rundzie zasadniczej bonus zostal w Lublinie. Grudziadz tez mial duzo mocniejszy sklad na papierze, a jak bylo w Lublinie?

Jestes pewnien ze forma Miska i Stachyry zostanie z poprzedniego sezonu? Nie zycze im zle, ale nikt nie powiedzial, ze beda mieli identycznie dobry sezon.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2779 Postautor: Cooper » 8 stycznia 2013, o 12:33

istred pisze:Zresztą, zawsze zakładasz, że Twój rozmówca jest idiotą? Bo jak inaczej wytłumaczyć, Twoją interpretację, że długa lista zawodników, bez względu na to czy otrzymali pieniądze czy nie może stanowić źródło długu? :shock:

Istred, przyjebales sie, ze DS zatrudnia za duzo zawodnikow przed sezonem, dajac na porownanie, ze inni kontraktuja 6. Moim zdaniem 8 to nie az taka roznica, zwlaszcza, ze nie wiemy jakie byly zapisy w kontraktach i jak to ostatecznie wychodzi. Dobry zawodnik moze chciec duzo za podpis i duzo za punkt, ale taki Mads, czy inny Woodward mogl teoretycznie wziac za podpis malo, ale za to klub zaproponowal mu b. dobra stawke za punkt. Co byloby nawet logiczne w przypadku takich srednio-pewnych napieraczy. Tego nie wiemy, ale chodzilo mi tylko o to, ze czepianie sie DS, ze zakontraktowal 8 zawodnikow to lekka przesada, zwlaszcza, ze jak widac tym teoretycznie rezerwowym placil malo za podpis.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2780 Postautor: truskawa » 8 stycznia 2013, o 12:45

Włączając się w wasze dywagacje na temat składu 2012 i źródła długów, pragnę zaznaczyć, że Mads i Woodward byli brani pod uwagę przy budowaniu składu jako filary druzyny. Stachyra natomiast, chociaż podpisał jako pierwszy, był jedynie na doczepkę, do walki o skład. Z tego względu potrafię sobie wyobrazić, że straniero dostali jakąśtam kase za podpis i rozsądnie niskie punktówki. Co do Stachyry to podejrzewam, że nie dostał przy podpisaniu kontraktu ani grosza, za to za punkt miał 1.500 albo i więcej.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2781 Postautor: niespokojny » 8 stycznia 2013, o 14:13

Bardzo chciałbym zobaczyć w Lublinie Adamczaka. Jego rozwój w poprzednim sezonie, a także wiek przemawiają za tym chłopakiem

Zgadza sie, tylko jak wiesc niesie, chlopak dopiero co przeszedl operacje barku i sie leczy. Nie ma na razie mowy o przygotowaniach do sezonu. To moze byc duze ryzyko.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2782 Postautor: $korzen$ » 8 stycznia 2013, o 14:22

Malo tego, sa podobno jakies powiklania, nie grozne, ale sa. Wole Kildemanda 8)

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#2783 Postautor: Masi » 8 stycznia 2013, o 14:41

truskawa pisze:Co do Stachyry to podejrzewam, że nie dostał przy podpisaniu kontraktu ani grosza, za to za punkt miał 1.500 albo i więcej.

To słaby z Ciebie detektyw. Nic za podpis? Wolne żarty.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2784 Postautor: Cooper » 8 stycznia 2013, o 14:44

Jesli dobrze kojarze to Dawid w wywiadach w trakcie zeszlego sezonu, pomiedzy wierszami o pozdrawianiu Rzeszowa i napinaniu sie na extralige, wspomnial, ze klub wisi mu jakas transze z obiecanej przed sezonem kasy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2785 Postautor: kibicLBN » 8 stycznia 2013, o 14:49

truskawa pisze:Włączając się w wasze dywagacje na temat składu 2012 i źródła długów, pragnę zaznaczyć, że Mads i Woodward byli brani pod uwagę przy budowaniu składu jako filary druzyny. Stachyra natomiast, chociaż podpisał jako pierwszy, był jedynie na doczepkę, do walki o skład. Z tego względu potrafię sobie wyobrazić, że straniero dostali jakąśtam kase za podpis i rozsądnie niskie punktówki. Co do Stachyry to podejrzewam, że nie dostał przy podpisaniu kontraktu ani grosza, za to za punkt miał 1.500 albo i więcej.

Jesteś pewien? Z tego co pamiętam to odrzucił propozycję Gdańska właśnie z tego powodu, że miał pełnić taką rolę tamże. Chyba jakoś słabo poinformowany jesteś w tej kwestii.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Zaratustra
Kadrowicz

#2786 Postautor: Zaratustra » 8 stycznia 2013, o 15:00

Łatkę "na doczepkę" zrobiliśmy Dawidowi my na forum(znaczy niektórzy z nas) ;) Co nie znaczy, że miał być kontraktowany jako lider. Liderów miało być dwóch: Daniel i Misiek. Stachyra miał zbyt słaby sezon, by widzieć w nim na 100% jednego z liderów. Co nie znaczy, że nie pokładano w nim nadziei. Oprócz niego w składzie byli jednak Mads (po dobrym sezonie), Karol i Paweł (mieli pokazać, że zależy im na jeździe w I lidze), no i oczywiście sprawdzony Cam. Myślę więc, że po to kontraktowano później wszystkich tych zawodników, bo formy Stachyry nikt nie mógł być pewny. A jak było naprawdę (czy dostał kontrakt jak jeden z liderów,czy też nie), to wie Sprawka i jego trzeba spytać "jako kogo" kontraktował Dawida 8)

go!
Trener

#2787 Postautor: go! » 8 stycznia 2013, o 15:01

Extreme pisze: Pierwsze nazwiska lub nazwisko najpóźniej zostanie ujawnione do środy.

Mialo byc wczoraj jub jesli nie to w kilkanascie godzin. Teraz juz sroda. Popielcowa?
Czyli nihill novi

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2788 Postautor: kibicLBN » 8 stycznia 2013, o 15:04

Miały być przed Nowym Rokiem.
Miała być walka o eligę.
Miał być sezon na zero.
Miała być spółka.
Miała być szkółka.
Wszystko miało być...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

jack08

#2789 Postautor: jack08 » 8 stycznia 2013, o 15:25

oj tam, oj tam.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:51 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#2790 Postautor: kmzlublinfan » 8 stycznia 2013, o 15:41

Ja jednak liczę na to, że w tym roku zobaczymy jakiegoś wychowanka w składzie KMŻ-u Lublin. Bo tak być nie może. Klub działa od 2009 roku i nie mamy wychowanka w składzie. Chodzi mi oczywiście o wychowanka za działalności KMŻ.

P.S. Marcin Bubel jest wciąż wolnym zawodnikiem. Prezes powinien nim się zainteresować. Jedynym problemem jest to, że trzeba mu kupić sprzęt :lol: .

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#2791 Postautor: Masi » 8 stycznia 2013, o 15:48

kibicLBN pisze:
truskawa pisze:Włączając się w wasze dywagacje na temat składu 2012 i źródła długów, pragnę zaznaczyć, że Mads i Woodward byli brani pod uwagę przy budowaniu składu jako filary druzyny. Stachyra natomiast, chociaż podpisał jako pierwszy, był jedynie na doczepkę, do walki o skład. Z tego względu potrafię sobie wyobrazić, że straniero dostali jakąśtam kase za podpis i rozsądnie niskie punktówki. Co do Stachyry to podejrzewam, że nie dostał przy podpisaniu kontraktu ani grosza, za to za punkt miał 1.500 albo i więcej.

Jesteś pewien? Z tego co pamiętam to odrzucił propozycję Gdańska właśnie z tego powodu, że miał pełnić taką rolę tamże. Chyba jakoś słabo poinformowany jesteś w tej kwestii.

Propozycji z Gdańska to on w ogóle nie dostał, choć sam chciał zostać.

Co do kontraktu, to oprócz prawie pewnego Kudriaszowa wyczuwam Mitkę. Ten list otwarty tak mi coś mowi, że "chce się rozwijać" oznacza "idę do I ligi". A jak I liga to tylko Lublin. Bo niestety nikt inny takich ogórków nie chce. :?
Wychowankowie pododbno mają w tym roku podchodzić do licencji, ale to w zasadzie słyszy się co roku. Czy ktoś lepiej zorientowany w sprawach mlodych może coś na ten temat powiedzieć? Bo Oskar chyba bezie mógł zdawać, ale jeszcze nie bedzie mógł jeździć w lidze, jesli dobrze pamiętam.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2792 Postautor: $korzen$ » 8 stycznia 2013, o 15:55

W przypadku Kudriaszova chetnie dowiedzialbym sie, z jakim nastawieniem jest kontraktowany. Bo jako straszak (czyt. 1 rezerwowy) uwazam to za calkiem niezly pomysl. Jezeli natomiast w domysle kontraktowany jest jako podstawowy zawodnik... to znowu sie mocno zaniepokoilem. Przerabialismy juz II-go ligowych napieraczy w postaci Jasia Stachyry czy Focusa, chyba kazdy pamieta jak bylo. Focus co prawda wygral nam rywalizacje z Opolem, ale miernota byl straszna. Nawet teraz smiac mi sie chce, jak przypominam sobie jego wypady na szeroka :D Mitko natomiast nie traktuje powaznie.

BlueRay

#2793 Postautor: BlueRay » 8 stycznia 2013, o 16:35

kmzlublinfan pisze:Ja jednak liczę na to, że w tym roku zobaczymy jakiegoś wychowanka w składzie KMŻ-u Lublin. Bo tak być nie może. Klub działa od 2009 roku i nie mamy wychowanka w składzie. Chodzi mi oczywiście o wychowanka za działalności KMŻ.

P.S. Marcin Bubel jest wciąż wolnym zawodnikiem. Prezes powinien nim się zainteresować. Jedynym problemem jest to, że trzeba mu kupić sprzęt :lol: .

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33237 ... -pge-marme

Awatar użytkownika
_R@fi_

#2794 Postautor: _R@fi_ » 8 stycznia 2013, o 17:28

kibicLBN pisze:Miały być przed Nowym Rokiem.
Miała być walka o eligę.
Miał być sezon na zero.
Miała być spółka.
Miała być szkółka.
Wszystko miało być...

i Nie bedzie niczego !!

Łubu dubu Łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu

Panie Darku oszczedz wasc wstydu Rawicz ma o polowe mniejszy budzet a ma juz 4 zawodnikow i bede kolejni a u nas nic...
Obrazek
NIGDY O TOBIE NIE ZAPOMNIMY ROBERT !!!![*]

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#2795 Postautor: Piocze » 8 stycznia 2013, o 17:31

kmzlublinfan pisze:Ja jednak liczę na to, że w tym roku zobaczymy jakiegoś wychowanka w składzie KMŻ-u Lublin. Bo tak być nie może. Klub działa od 2009 roku i nie mamy wychowanka w składzie. Chodzi mi oczywiście o wychowanka za działalności KMŻ.

No ja akurat mam nadzieję, że nie zobaczymy w składzie tego, co już zdawał licencję za KMŻ ;)
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2796 Postautor: Perez » 8 stycznia 2013, o 18:06

A. Messing jest jeszcze z tego co mi sie wydaje :-P
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#2797 Postautor: losiu » 8 stycznia 2013, o 18:31

http://www.espeedway.pl/news,budowa_skl ... 46,12.html
W miniony piątek kontrakty trafiły do rąk Lewisa Bridgera i Sama Mastersa. Uzgodnione już warunki startów w ŻKS ROW Rybnik na sezon 2013 mają Ilja Czałow, Zbigniew Czerwiński i Michał Mitko. Jednak budowa składu wciąż trwa, a nowym nabytkiem został Christian Hefenbrock.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2798 Postautor: Gelo » 8 stycznia 2013, o 18:36

Ja tylko błagam, żeby nie szukać po zawodnikach typu Kudriaszow czy Mitko. Gdyby na dziś zrobić piramidę priorytetów to dla mnie wygląda to tak, że podstawą jest zatrzymanie Jelenia, Woodwarda i Łukaszewskiego. W drugiej kolejności kogoś mocnego - i tu tylko Watt lub A. Dryml. W trzeciej kolejności jest w czym wybierać: Baran, Miesiąc, Kuciapa, Trojanowski, Kildemand, Adamczak, Mat. Szczepaniak, L. Dryml, Max. W czwartej dopiero (a najlepiej wcale) cała reszta z Rempałami, Chromikami, Fierlejami, Mitkami, Chromikami, Kudriaszowami

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2799 Postautor: boxing » 8 stycznia 2013, o 18:40

harry pisze:Ciagle zastanawiam się, kogo może zakontraktować tak żeby zmieścić się w 1,3 mln. To dużo pieniędzy. I dlatego wytypowalem 10 zawodników, którzy mogliby być zatrudnieni w naszym klubie.
1. Jeleniewski
2. Baran.
3. Miesiąc
4. Woodward
5. Kildemand
6. Adamczak
7. A. Dryml
8. D. Andersson

9. Łukaszewski
10 Kret

Po odpadnieciu Davida Ruuda - na ktorego liczylem - lista Harrego zbiezna z moimi zyczeniami. Ja wykreslilbym z niej Karola - mnie jako pracodawce wkurzalby pracownik, ktory wykonywalby swoje obowiazki "jak mu sie zechce". A tak Karol podchodzil czesto do treningow. Gdyby bez nich forma byla wybita - to mozna by na to przymknac oko - ale byla bardzo przecietna. A na juniorce - liczylem na punkty Michalskiego na twardych wyjazdach ale temat odpadl - moze oprocz Mateusza Lukaszewskiego uda sie jakos "zorganizowac" Patryka Malitowskiego.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2800 Postautor: niespokojny » 8 stycznia 2013, o 18:51

1. Jeleniewski
2. Miesiąc
3. Kildemand
4. Andersson/Woodward
5. A.Dryml
6. Łukaszewski

Takim skladem mozna by powalczyc o czwórke.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych